Jonasz_Real Napisano 3 Grudzień 2008 Napisano 3 Grudzień 2008 (edytowane) Witam, przysla mi ochota na wymodelowanie japońskiego pociągu. Dojda jeszcze szczegóły, montowania na dachu, kable z przodu, wtyczki etc. Modeling w Maya, dla nie wtajemniczonych ;) Pozdrawiam i inspiracje: Edytowane 30 Styczeń 2009 przez Jonasz_Real
avant.garde Napisano 3 Grudzień 2008 Napisano 3 Grudzień 2008 No prezentuje się bardzo ładnie, wykończ detale i będzie miodzio:)
ReflectVision Napisano 3 Grudzień 2008 Napisano 3 Grudzień 2008 chyba od razu widac ze orginal jest szerszy :) a rozstaw kol ma wezszy ;) ale tak to sie nie czepiam bo jest bdb
Jonasz_Real Napisano 3 Grudzień 2008 Autor Napisano 3 Grudzień 2008 ::avant.garde:: dzieki :) ::ReflectVision:: thx, racja, rozstaw kol jest węższy, tutaj bardzo dobrze widać... i dziwie się, ze pociąg trzyma się jakoś. ;) Poprawie. Pozdrawiam
kliment woroszyłow Napisano 3 Grudzień 2008 Napisano 3 Grudzień 2008 fajny modelik, siatka mi sie podoba:) będę zaglądać;)
JunioR Napisano 3 Grudzień 2008 Napisano 3 Grudzień 2008 (edytowane) Jonek ma wipa! bardzo fajnie, bede wpadal :) ale jest za waski :) pozdrawiam! Edytowane 3 Grudzień 2008 przez JunioR
wizz Napisano 3 Grudzień 2008 Napisano 3 Grudzień 2008 przednie okna za wysokie a całość za wąska :)...
Johny Napisano 3 Grudzień 2008 Napisano 3 Grudzień 2008 nie widzialem zdjec, referek, ale wydaje mi sie ze jest blad, cos co wyglada jak maznica nie znajduje sie w jednej osi z osia kola, a tak to chyba powinno dzialac :D pozdro
Jonasz_Real Napisano 5 Grudzień 2008 Autor Napisano 5 Grudzień 2008 ::floo:: beda wagoniki :) musza byc. ;) ::kliment woroszyłow:: dziekuje za odwiedziny. :) ( wiesz, ze to jest twoj pierwszy post w moich watkach :P elo! ) ::mrkrzysiek:: thx ;) ::JunioR:: a no, dawno nie zakladalem nowego watku. Moze dobrze mi to zrobi. elo ! Thx. :) ::Wizz:: poprawione :) ::hcpiter:: bedzie dobrze, nie ma innej opcji. :) ::Johny:: nie mam dobrych referencji kol, tego pociagu, wiec na oko robie. :) ::Jo_Anna:: Dziekuje Joanno :) ::moleism:: witam Mayowca :) Updeit pociagu... musze popracowac nad elementem, ktory montuje sie wagony, nie wiem jak to sie fachowo nazywa. ;) Pozdrawiam
Johny Napisano 5 Grudzień 2008 Napisano 5 Grudzień 2008 Jonasz spoko, ja nawet nie szukalem refek, bo z technicznego punktu widzenia kola sa przymocowane do osi ktora z obu stron jest zakonczona maznica, czyli u ciebie tym cylindrem ze stozkiem. W maznicy masz lozyska i podpiety przewod z olejem. Dlatego to powinno znajdowac sie w jednej osi, u ciebie maznica jest zauwazalnie wyzej :/ Nie wiem czy japonczycy rozwiazali to jakos bardziej zawile, watpie :) a wagony laczy sie za pomoca sprzęgu :) pozdro
Sebastian Ozga Napisano 5 Grudzień 2008 Napisano 5 Grudzień 2008 Nie znam się na japońskiej kolei, ale modelik robi wrażenie :) Jak znam Twoje prace, to pewnie ciekawa scenka będzie ;) Pozdrawiam.
claude Napisano 5 Grudzień 2008 Napisano 5 Grudzień 2008 Cześć Jonasz! Znowu na forum :) Bardzo fajny modeling i jak widzę w Maya. Jakoś radzisz sobie z tym ponoć kiepskim booleanem. Życzę powodzenia i pozdrawiam!
moleism Napisano 5 Grudzień 2008 Napisano 5 Grudzień 2008 witam i pozdrawiam, nie duzo nas tutaj jest hehe..
bartekb89 Napisano 5 Grudzień 2008 Napisano 5 Grudzień 2008 witam siatka wygląda nawet fajnie :) na koła nie dasz ms bo wycinałeś kółka pewnie bolleanem i nie są połaczone edge ale to tak na boku bo pewnie nie bedzie potrzeba nawet dawac ms na nie bo po co :D
floo Napisano 5 Grudzień 2008 Napisano 5 Grudzień 2008 Jonasz_Real a odpalisz jeszcze do tego animacje:D mam nadzieje że tak... :) było by to już zajefajne na maksa... ;)
Gość Marioza Napisano 5 Grudzień 2008 Napisano 5 Grudzień 2008 świetna ciuchcia pane japan hehe, dajesz dalej ziom bo ciekaw jestem kolorku i co z tego wyniknie, jak odpuscisz kolejny temat to Cie chyba zmiażdze XD
peter_f Napisano 8 Grudzień 2008 Napisano 8 Grudzień 2008 Piękny modelik Jonasz tu powstaje! Można wiedzieć jakie będzie przeznaczenie tegoż? Jakaś ilustracja, filmik? Czy tak tylko w ramach rozrywki?
Jonasz_Real Napisano 16 Grudzień 2008 Autor Napisano 16 Grudzień 2008 (edytowane) ::Johny:: Masz racje co do maznicy, ze jest za wysoko, ale olewam to :) To nie jest praca na jakis przetarg. :) Sprzęg jeszcze dokończę. Bo wagon sie robil ;) ::Sebastian Ozga:: Dzieki :) To raczej scenka nie bedzie. Chce zrobic z tego kilkusekundowa animacje. ::claude:: Booleon w Mayce nie jest aż taki straszny jak Ci się wydaje. :) ::moleism:: :) ::bartekb89:: nawet nie mam zamiaru zageszczac siatki, bo nie ma takiej potrzeby. Musisz myśleć ekonomicznie. :) ::floo:: Bedzie animacja :) ::donMario:: chwalpost masochistyczny, hehe dzieki ziomek, nie odpuszczę, bo nie znajde pracy innaczej. :) ::biszkopte:: dzieki :) ::peter_f:: ooo kope lat!, :) Znalem twoje prace wcześniej, ale obejrzałem twoj blog i jestem pod wrazeniem. :) Idziesz do przodu jak burza. :) Tak trzymaj. :) Owszem projekt jest jak najbardziej w ramach rozrywki. Chce zaopatrzyc sie w nowe folio i bede szukal pracy. ps. Jak sie miewa maluch ? ;) No to updejt :) Edytowane 18 Grudzień 2008 przez Jonasz_Real
hcpiter Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 bardzo super jak narazie, trzymasz poziom :)
Fr3d3k Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 czy ja dobrze widze ? Tam z tyłu w tym kontenerze jakieś zwłoki leżą.... ręka wystaje i głowa w czapeczce.
JunioR Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 trzymasz sie z tym i lecisz dalej :) Pozdr!
tweety Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 no kurcze nieźle nieźle :) model jest spoko. z resztą też sobie pewnie poradzisz :) Powodzenia
moleism Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 scena sie wypelnia bardzo fajnie, gud lak..
Jim mee Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 słiit detal :]. Zwaua jak przyjdzie do uvkowania i potem texturki, shejderki
Ania Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 Łączenie między wagonami jeszcze niedokończone, czy nie będzie widać? Bo chyba tam czegoś brakuje. Na bocznej ścianie lokomotywy te szpary pod oknami mają inny kształt niż na zdjęciu. (To takie czepialstwo dla zasady, pociąg wygląda świetnie)
peter_f Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 hejno Jonasz :) Pięknie idzie! W ogóle to świetny wybór tematu. Ja już się nie mogę doczekać finału, bo widzę, że pięknie będzie. A te zwłoki w kontenerze z tyłu, które zauważył fr3d3k to niezły pretekst żeby opowiedzieć jakąś historię :P Jak oteksturujesz to jak inne swoje modele to będzie lepiej niż super. Pokłony dla Ciebie :) Idę do przodu bo uczyłem się z Twoich pracek Jonasz:) BTW przepiękne sculpty z ZBrusha nie mówiąc o całej reszcie! Ps. Dzięki Mikołajowi nie wyspałem się już ponad dwa lata! Biję rekord. Wyśpię się dopiero w drewnianym pudełku ;)
tob01 Napisano 16 Grudzień 2008 Napisano 16 Grudzień 2008 haha, świetnie, zwłoki w kontenerze mnie rozwaliły :P Czekam na jakies pierwsze teksturki
Jonasz_Real Napisano 18 Grudzień 2008 Autor Napisano 18 Grudzień 2008 ::hcpiter:: dzieki :) ::Fr3d3k:: he he, zwloki ? ano chyba coś tam jest ;) ::mrkrzysiek:: :) ::JunioR:: thx :) ::kliment woroszyłow:: dzieki kliment ::tweety:: dzięki tweety, może coś z tego dobrego wyjdzie i wyjde na ludzi . :P :) ::moleism:: pokażmy maxiarzom, ze jest nas więcej ;) ::Ania:: Aniu jak pisalem wczesniej, ze "sprzęg jeszcze dokończę" :) ::Jim mee:: Zauważyłem, ze trzeba będzie otekturowac. i nie jest mi, aż tak straszno. :) ::peter_f:: Bardzo mi milo, ze to slysze i to mnie motywuje. :D ::tob01:: :) Updejt: chwilowo bawie sie z mattepaintingiem, poki co wyglada bardzo roboczo. Pracuje tez nad drugim tlem, ale nie chce jeszcze pokazywac. Jak bedzie się prezentować jakoś w miarę przyzwoicie, na pewno wszystkim pokaze :) Pozdrawiam...
hcpiter Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 za samo 2d juz 5stars powinienes ziomek dostac ! Naprawde swietnie to wyglada :)
peter_f Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 I za to właśnie uwielbiam to co robisz :) Superowe! Zgadzam się z hcpiterem :)
_Cookiez_ Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 Updejt: chwilowo bawie sie z mattepaintingiem, poki co wyglada bardzo roboczo. Pracuje tez nad drugim tlem, ale nie chce jeszcze pokazywac. Jak bedzie się prezentować jakoś w miarę przyzwoicie, na pewno wszystkim pokaze :) Pozdrawiam... Sama technika używana przez Raphael'a Lacoste. Chętnie zobaczę jak ci to wyjdzie.
mrkrzysiek Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 świetnie wygląda, ta sceneria bardzo mi się podoba ale jestem ciekaw tej drugiej:)
09121986 Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 2d miazdzy :)) zapowiada sie naprawde mistrzowska praca
Johny Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 bardzo fajne mieciutkie swiatelko na pociagu, super klimacik
pressenter Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 Jonasz: uh, pięknie się zaczyna to prezentować, na prawdę robi wrażenie. Zazdroszczę umiejętności.
Gomez Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 Napiszę to co mówiłem na gg. Przesunąłbym punkt zbiegu perspektywy bardziej w prawo, i koniecznie jakieś ostre światło na przód pociągu. Nie jednolite ale tak jakby dach był ze szkła a pod nim metalowe rusztowanie czy coś takiego. Tak jak w poprzednim updacie na ścianie za pociągiem. Z takim oświetleniem jak teraz największą uwagę przykuwa tło, jak same komentarze wskazują. Prawa strona bardziej kontrastowa co mi się podoba i takiego kontrastu powinieneś szukać w całości. Ścianę z lewej za pociągiem przyciemnij mocno a przód pociągu wydobądź ostrym światłem.
kliment woroszyłow Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 juz jest kapitalnie, czekam na finał! ( tym czasem zaliczka ;) 5*)
adam_m Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 Wow! Super klimacik w tle. Maszynę podrasujesz detalem, pod klimat, zniszczenia, rysy i będzie jeszcze lepiej. Czekam na final.
Gość obo Napisano 18 Grudzień 2008 Napisano 18 Grudzień 2008 Cudeńko jak narazie. Ale u Ciebie to nic nowego ;)
floo Napisano 19 Grudzień 2008 Napisano 19 Grudzień 2008 pracuj dalej, bo widać że praca ma potencjał... ;) czekam na więcej...
Rekomendowane odpowiedzi