Kubasa Napisano 20 Lipiec 2009 Share Napisano 20 Lipiec 2009 he he no i to co napisał SBT77 to jest święta racja!!! :P lepiej bym tego nie ujoł :) dlatego zawsze rób wycenę tak byś po tych wszystkich przebojach z klientami była mimo wszystko zadowolona, by wynagrodzenie rekompensowało Twój trud, a nie myślała: "no ja pie****e i tak się męcze za te pare stów" :P pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 20 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2009 SBT77; nie proponuję czegoś co mi nie idzie :D moje pejzaże są naprawdę słabe :) co do klientów, to się wycfaniłam tak, że nie zaczynam szkicu dopóki nie dostanę zaliczki pod postacią połowy ceny całościowej. Wiem, że cenę powinnam do swoich potrzeb dostosowywać; ale faktycznie, jeśli klient liczy, że będę pracę poprawiać w nieskończoność, bo ciagle co pare dni coś zauważa to faktycznie cholery można dostać, tym bardziej ze to przecież jest "tylko 100 zł" :P W ogóle to ten pomysł z pracami na zamówienie to wynik tego, że żadna agencja nie przyjęła mnie na praktyki, a chcę powiększać portfolio i doświadczenie przez wakacje: skoro nie ma innego przymusu, to ciągnę digital painting bo jest najprzyjemniejszy dla mnie :P a zawsze kontakty z klientem uczą relacji międzyludzkich :D a ja nie lubię marnować wakacji. Kubasa: wielkie dzięki za miłe słowa, naprawdę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekfiutek Napisano 20 Lipiec 2009 Share Napisano 20 Lipiec 2009 Odwieczne problemy zarobków studenckich;) Może spróbuj jakieś koncepty w gamearcie? Zwykle jest multum dziwnych projektów (nawet komercyjnych) w których zawsze brak rąk do pracy. Wiesz, malutkie gierki, moze coś flashowego. Oczywiście, jeśli chcesz koniecznie coś zarobić, to z tym moze być problem. Ale udział w jakimś MAŁYM (podkreślam, bo zabawa w robienie ogromnych rpgów amatorsko jest odrobinkę bez sensu) projekcie, który zostanie wydany - może być całkiem fajny. I w portfolio takie rzeczy dobrze wyglądają. Bo rozumiem że próbowałaś w agencjach reklamowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 20 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2009 gutekfiutek; tak, w agencjach typu "robimy ulotkę, teczkę, opakowanie produktu z edycji światecznej" etc ;) co do udziału w projektach; cóż, też nie jest z tym łatwo ;D ktoś coś czasem napisze, proponuje współpracę, ale potem to cichnie i nic z tym się nie robi. może to kwestia tego, że najlepiej się pracuje z przyjaciółmi czy coś. Bo jest dużo takich autorskich projektów, gdzie potrzebują kogoś, czasem sami sie zgłaszają, a potem dostaje meila że projekt został zawieszony czy coś. Sugerujesz że powinnam w takim wypadku "zwerbować ludzi i samemu coś wymyślić"? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekfiutek Napisano 20 Lipiec 2009 Share Napisano 20 Lipiec 2009 Niekoniecznie... Bez doświadczenia w gamearcie czy produkcji ogólnie to nie ma sensu chyba. Bo wymyślić to wymyślisz, gorzej z realizacją:P Pozapuszczam żurawia tu i ówdzie, skoro nie chcesz się nudzić w wakacje:) Moze znajdę coś sensownego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 29 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2009 (edytowane) Tak dla zmiany tematu i odprężenia: a tutaj nowy wipek. lepiej z krzesłem czy bez krzesła? Edytowane 29 Lipiec 2009 przez telthona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 29 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2009 hm. hm hm. jakoś mi sie szybko maluje :D nie wiem czy kolorystyka nie jest zbyt nudna. będzie trzymać strzałę w rękach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubasa Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 bez krzesła zdecydowanie, jak dla mnie kolorystyka bardzo oki, mroczna i smutna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekfiutek Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 Haha! To znowu ja!:P A dzie ma speculary? I kolorystukę to rzeczywiście czymś byś mogła złamać.. Ja wiem że może idealny mejkap mają te wszystkie wamirzyce i inne wytwory męskiej strony twojej fantazji;), ale speculary się przydają. To jakbyś renderowała obrazki 3d w ogóle z pominięciem specular map.. Jest taki sposób "modelowania", że rysujesz głównie refleksy na obiekcie. Czyli nie masz do dyspozycji tylko światłocienia. I mozesz "gładkości" materiałów różnicować. Dodatkowo, z tego co zauważyłem, u ciebie cień to głównie po prostu ciemniejszy kolor lokalny. Ok, ale moze spróbuj zróżnicować kolor/temperaturę cieni i świateł? Wiesz, ten tam patent że jak masz dzień słoneczny to masz niebieskie cienie i żółtawe światło. To moze spróbuj tak samo? Różny kolor ambientu i żródła światła - wtedy nie musisz tak przyciemniać cieni(:P), bo mozesz kolorem pograć. I kolorystykę zróżnicujesz. I ta panienka w czerwonej sukience nieciekawe ma trochę biodra... Jakoś tam masy nie czuję, jakoś za prosto to namalowane, powinno być więcej rozkosznych łuków, uroczych krągłości itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 29 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2009 Kubasa; to będzie bez krzesła :D gutekfiutek: cóż, uczę się; w ogóle to akurat w tej pracy brązowej to od poczatku kolor był jakiś taki zdechły; po Twoich sugestiach próbowałam coś zrobić z tym kolorem świateł i cieni; ale wychodziło co raz gorzej i gorzej, i sie normalnie poddałam ;) wrócę do tematu po woodstocku co do panienki w czerwonej sukience; to w ogóle ona ma nieco nadwyrężoną tą anatomię, zwłaszcza w odcinku ramion i dekoltu; wydaje sie nieco pulchna, ale stwierdziłam że to nadaje jej uroku, i nie poprawiałam tego. generalnie to taka luźna praca była, nawet nie męczyłam twarzy za bardzo ;D a tutaj kolejne z dzisiaj; nieco odmienne w formie; autoportret :P (po głębszym zastanowieniu chyba jednak przesadziłam z efektami. dziecko sie rozbestwiło, jak zaczęło robić coś w innej konwencji niż zwykle ;P tak czy siak, miałam sporo przy tym zabawy. :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 11 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2009 nanannananananan.. miałam straszne problemy z piersiami O_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 No to mam nadzieję, że z piersiami u ciebie wszystko już w porządku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 11 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2009 noiprox!! XD chodziło mi o cycki tej pani :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 aha, teraz to się mówi tej pani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 Swoją srogą autoportrecik mogłabyś machnąć jakiś odważny ... hehehe =] Faaacet tooo świiniaaa.. nananaaannanana.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 Strasznie zmanierowane te kobitki twoje - baaaardzo grube, czarne, brudne cienie i wszedzie to samo oko i te same usta. Az sie prosi o troche zroznicowania i delikatnosci... Moze jakies ciwczenia z referek pań o'naturel pomoga? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 11 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2009 emmilius: myślę że byś potem nie mógł patrzeć na inne kobiety :P OmeN2501: :> :> :> :> w sumie racja, mam trochę zmanierowany kanon piękna. w sumie jak sie zastanowić, to faktycznie nie rysowałam w digitalu kobiet bez makijażu :D a więc poćwiczę, poćwiczę :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 Ja tez winie Angeline za wiele rzeczy ale i ona potrafi wygladac ladnie naturalnie ;] http://www.etapetki.com.pl/galleries/znane/J/Angelina_Jolie/Angelina_Jolie_m02.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 11 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2009 no racja :D jednak częściej się ją widzi w makijażu typu wamp :D i tak jakoś wchodzi to w podświadomość :) wielkie dzięki za komentarz, Omen :) serio :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2009 speedowy smok :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 fakt, smoka nie ma w nim za grosz....ale piesio ze skrzydelkami.bardzije pasowaloby mi bez textury po lewej. Ale klimatycznie ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 całkiem spoko ale jeśli miał to być ogniem to wyszło strasznie mdło spróbuj bardziej jasnymi kolorkami pojechać :) http://img179.imageshack.us/img179/5615/mov09159mpg011.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Postępy widać... wrzucaj jak najwięcej takich szkiców jak ten ostatni. Po nich najlepiej widać jak ktoś sobie radzi z malowaniem... no i moim zdaniem dają relatywnie lepsze efekty jeśli chodzi o podnoszenie skilla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 21 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2009 No, właśnie ostatnio to same speedy robię ;) Kolejny: w sumie czegoś mu brakuje; przestrzeni czy koloru, sama nie wiem, ale jestem nim już przemęczona, więc go odstawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 21 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2009 szkic kompozycyjny; przyszłościowy dragon hunter :P nie znam sie na broni, wiec nie pytajcie co ona trzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 ten szkic ostatni bardzo mi sie podoba :) super jest. przydalo by sie jedynie w nim uzyc moze jakiegos innego brusha niz standardowego..troche innego sladu tu i tam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Kiedyś czytałem (ale nie pamiętam gdzie), że dobra ilustracja broni się już na poziomie kilkudziesięciu plam i ogólnego szkicu kompozycji, światła, koloru. Słabą można picować latami, a i tak pozostanie co najwyżej średnia. Nie wiem czy to prawda, w sumie wtedy mnie to przekonało, a ten ostatni szkic, który wstawiłaś mnie w tym przekonaniu utwierdza. Ja niewiele wiem, ale oczy mam na swoim miejscu i jak coś fajnie wygląda to mówię :) Bardzo fajna kompozycja oparta na liniach - wszystkie glówne kierunki wskazują tu focal - twarz łowczyni. Rozumiem że to w perspektywie żabiej ma być ? Zauważyłem, że w moim odbiorze to silnie dodaje dramatyzmu scenie. Jedyne nad czym się zastanawiam, to czy twarz nie jest odrobinę za wysoko w kadrze. Czy tors i nogi nie powinny sprawiać wrażenie bycia nieco bliżej widza ? Ogólnie bardzo fajnie się zapowiada, liczę na dalsze etapy pracy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Mi sie obie dla odmiany strasznie podobaja i to chyba prawda co SBT77 pisze :) Pierwsza ma swietne kolor, super atmosfera sie tworzy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 (edytowane) Pani ze #124 dla mnie świetna. Z ciekawości - ile czasu Ci ona zajęła? Edytowane 21 Wrzesień 2009 przez emmilius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 30 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2009 (edytowane) leszek_lenia: tak, to prawda, jeszcze nie nauczyłam się tej fajnej różnorodności pędzli i tekstur, ale co jakiś czas sobie przypominam o tych narzędziach :) mam nadzieję że z czasem się poprawię SBT77 - dziękuję: to bardzo miłe co napisałeś :D i wezmę pod uwagę wszystko co powiedziałeś gdy będę pracować dalej nad tym szkicem z łowczynią :) VS_ - dziękuję :) wiadomo, jak i każdy mam lepsze i gorsze dni jeśli chodzi o malowanie; a to rozchwianie poziomu może świadczyć o tym, że jeszcze muszę dużo dużo ćwiczyć :) ale wiem jaki chcę poziom osiagnąć, więc będę uparcie do niego dążyć :D Urbanboogie: dzięki :> emmilius: około 4 godzin - w sumie dosyć długo jak na taką szkicową pracę, ale wszystko przez tą twarz- strasznie się z nią męczyłam, jak nigdy ;P a teraz coś nowego; byłam na mazurach i pracowałam na laptopie, i dopiero dzisiaj po powrocie to dokończyłam; więcej tu opencanvasa niż photoshopa. no i naprawde nie mogłam się zdecydować czy robić to bardziej realistycznie czy bardziej komiksowo. wyszło jak wyszło, ale w sumie jestem zadowolona z efektu. ciekawe co wy o tym sądzicie? i jeszcze dwa speedy: Edytowane 30 Wrzesień 2009 przez telthona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 30 Wrzesień 2009 Share Napisano 30 Wrzesień 2009 Swietnie sobie radzisz w tych spidach, zazdroszcze. Ta pani ma chyba tylko znowu cycki troche za wysoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 30 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2009 urbanboogie, w pracy pierwszej za wysoko? czy w tym ostatnim speedzie? bo w pierwszej chciałam żeby te cycki były ściśnięte a jak są ściśnięte to troche w góre idą :P kurde, jakoś sobie nie radze z tymi dekoltami ciągle xD chyba powinnam częściej rysować z refek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 30 Wrzesień 2009 Share Napisano 30 Wrzesień 2009 Chodzi mi o ten drugi, ale nie rysuj juz dekoltow z refek, idz spac! ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 30 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2009 Urbanboogie: ... XD ekhemn. i kto to mówi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 30 Wrzesień 2009 Share Napisano 30 Wrzesień 2009 ziew... może po prostu poczaj gdzie ten dekolt jest znajdź sobie proporcje kiedyś coś takiego widziałem z trójkątem ale teraz ci nie powiem o co chodziło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 30 Wrzesień 2009 Share Napisano 30 Wrzesień 2009 jakoś sobie nie radze z tymi dekoltami ciągle xD chyba powinnam częściej rysować z refek. No to siadamy przed lusterkiem zdejmujemy to i owo i ciach ^^' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 30 Wrzesień 2009 Share Napisano 30 Wrzesień 2009 Dekolt za wysoko raczej na wszystkich speedach. Ech ten wojskowy humor... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 3 Październik 2009 Autor Share Napisano 3 Październik 2009 icecold: za zimno żeby tak robić xD nie włączyli mi w mieszkaniu ogrzewania jeszcze XD lucek91: musze coś zrobić z tymi dekoltami :D a teraz coś z innej beki; jesienna panienka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 3 Październik 2009 Share Napisano 3 Październik 2009 Linia ścisku piersi za wysoko pociągnięta poza tym przyjemny spidzik, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 4 Październik 2009 Autor Share Napisano 4 Październik 2009 troche poprawione :P i chyba bede to męczyć aż skoncze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 4 Październik 2009 Share Napisano 4 Październik 2009 cycki dobrze :D jest dobrze jedynie do czego sie przyczepie to wszystkie twarze wyglądają tak samo spróbuj popracować przy twarzy z jakąś refką albo nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN Flaamess Napisano 4 Październik 2009 Share Napisano 4 Październik 2009 painter ? czy sam ps? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 4 Październik 2009 Share Napisano 4 Październik 2009 Raczej jesienna kobieta a nie panienka. W ogóle kobiety rysują takie wyraźne rysy innym kobietom - zazdrość:)? Paluchy lewej ręki nie pasują mi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 4 Październik 2009 Autor Share Napisano 4 Październik 2009 coyote: no kurde wiem, ale za każdym razem jak zaczynam malować to ręka już mi sama chodzi i nie potrafie jej powstrzymać XD próbuję te twarze jakoś różnicować kolorystycznie ale tu kurde jest problem na poziomie ogólne całej twarzy - chyba po prostu muszę poćwiczyć malowanie ludzi innych ras niż biała ;D i może coś mi wyjdzie ;D In Flamess: ani jedno ani drugie ;D 100% open canvas :D lucek91: zazdrość zazdrość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 5 Październik 2009 Autor Share Napisano 5 Październik 2009 wersja końcowa ;P ale proponuję sobie przeciągnąć obrazek do przeglądarki, bo tu na forum jakaś dziwna kompresja jest i wszystko jest rozmyte. : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 U mnie jest dokładnie tak samo tu i tu. Góra płaszcza jakaś plastikowa wyszła. Powinnaś trochę "spłaszczyć" tam światło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 6 Październik 2009 Share Napisano 6 Październik 2009 Fajne te ostatnie rzeczy... anatomii się nie czepiam, bo ogólny feel jest dosyć przyjemny. Podoba mi się maniera użycia pędzli i kolorystyka. Może tylko trochę te postacie sztywne miejscami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 6 Październik 2009 Autor Share Napisano 6 Październik 2009 lucek91: chyba masz rację. na przyszłość będę o tym pamiętac :) Marduk: Dziękuję :> nad sztywnością postaci non stop pracuję. wiem że są jeszcze jak kukły i nie ma w nich zycia. ale pewnie to musi przyjść z czasem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 (edytowane) Odbij prackę w poziomie lub zostaw panią w męskiej marynarce =]. Damskie marynary zapina się prawa strona na lewą. A ogólnie to przyjemne. Edytowane 14 Październik 2009 przez emmilius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Designer79 Napisano 8 Październik 2009 Share Napisano 8 Październik 2009 Taaakie smutasy same masz... :P nic tylko czekać na zadziorną wiosenną panienkę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi