Rotcore Napisano 5 Grudzień 2010 Share Napisano 5 Grudzień 2010 o rany jaki ma botox lipsy, oczy fajowe, dłoń skopsana... bastard jest świetny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 5 Grudzień 2010 Share Napisano 5 Grudzień 2010 Telciowe twarze nadal są Telciowe, ale teraz jakoś bardziej dojrzałe. Ewoluujesz koleżano :P. Jedyne czego mi brakuje to szyji wiem że tam ciemno ale chociaż lekko zaznaczonej. Bastard świetny ale ma chyba ... za duże piersi :O. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 6 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2010 Dzięki wszystkim za komentarze :) emillius: dzięki, staram sie jak moge :P a właścicielka pola jest właścicielką a nie właścicielem xD Następna praca, dzisiaj, jakieś 5 godzin dłubania :) w sumie dosyć speedowa bo w międzyczasie robiłam milion innych rzeczy. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 6 Grudzień 2010 Share Napisano 6 Grudzień 2010 (edytowane) Cholerka. Prześwietna ta ostatnia. Zaleciało mi aż Klimtem. Podoba mi się ten kreskowy motyw nakładania waloru. Bardzo wizjonerskie. Aż piątą gwiazdkę dołożyłem. Edytowane 6 Grudzień 2010 przez WojtekFus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaś0101 Napisano 6 Grudzień 2010 Share Napisano 6 Grudzień 2010 Przytakuję Fusmanowi, rewela z tą pannicą:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 7 Grudzień 2010 Share Napisano 7 Grudzień 2010 Widzę pobawiłaś się w Pana Thx:P. I jak? Tablet cierpi przy tylu krechach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 7 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2010 emmilius, to teraz Thx przyjdzie i zabije mnie łopatą :D szczerze, to bardziej mi to przypomina rysowanie kredkami woskowymi xD tablet nie cierpi, mimo że korzystam z intousa4 Noiproxa, a te intousy to tarka na rysiki piórka :P przykleiłam na obszar roboczy plastikową cienką teczke 'ala foliówka" :P i daje rade :D dzięki ludzie za ocenki. co do pracy wyżej, będą jeszcze dwie podobne XD tryptyk widzę w mojej głowie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 7 Grudzień 2010 Share Napisano 7 Grudzień 2010 Ja od początku jadę z tą folią na obszarze roboczym i właściwie tablet jak nowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 7 Grudzień 2010 Share Napisano 7 Grudzień 2010 (edytowane) @emmilius - biedny Thx, teraz za każdym razem kiedy ktośbędzie rysować w photoshopie naśladując kredkowi będzie wymawiane jego imię nadaremnie :D Ja na początku bałem się folii więc naklejałem kartkę, strasznie niewygodna opcja ale równie skuteczna ;) tablet jak nowy, niestety nie można tego powiedzieć o rysikach :( Edytowane 7 Grudzień 2010 przez noiprox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinoslaw Napisano 8 Grudzień 2010 Share Napisano 8 Grudzień 2010 pani ladna, mozna by jeszcze odrobinke podkreslic anatomie w okolicach szyi i obojczykow, ale za to niektore z poprzednich szkiców zjadły mnie bez litości:) keep it up! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 11 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2010 Mały update. Pracka zaczęta jakieś 2 tygodnie temu, w sumie nic specjalnego, takie ćwiczenie anatomii w sumie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 11 Grudzień 2010 Share Napisano 11 Grudzień 2010 Pieknie, zgrabnie i mistycznie. Ale wyrobilas sobie tzw comfort zone, ciagle rysujesz kobiety. Zycze cie wszystkiego dobrego na drodze do sukcesu, ale musisz z tym powalczyc, bo inaczej utkniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 11 Grudzień 2010 Share Napisano 11 Grudzień 2010 (edytowane) ICE: bo kobiety rysują kobiety, zobacz np. sucharka czy inne artystki ;] no niestety ale sam nie wiem czym my faceci sobie zasluzylismy na taka dyskryminacje ;] o przypomniala mi sie Sze Jones, ona tez nalezy do tego klubu bo modeluje wylącznie kobiety w Blur studio, no nic, trzeba sie pogodzic ze to jeden wielki spisek i zyc dalej ;] o a rysunek jest niezly btw Edytowane 11 Grudzień 2010 przez tr3buh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 11 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2010 Ice, tr3buh: żeby nie było, że robię tylko wymuskane kobitki w photoshopie; wgrywam też paczkę rzeczy których nie pokazywałam, bo jakoś nie wydaje mi się zeby było się czym chwalić. Nie pokazywałam ich bo to głównie speedy, obrazki nieskończone lub np. 3d, których nie pokazuję w teczce 2d, a mam ich za mało by zakładać teczkę 3d. Są to rzeczy z ostatniego pół roku. Tego typu stuffu mam znacznie więcej na komputerze, ale albo są mniej skończone, albo dopiero zaczęte. :P Koncepty. skulpty zbrushowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 11 Grudzień 2010 Share Napisano 11 Grudzień 2010 hehe a to się chopaki bedol dziwowali;] osobiscie wole te gadziny od babeczek, maja jakis zadzior Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaś0101 Napisano 11 Grudzień 2010 Share Napisano 11 Grudzień 2010 (edytowane) Podoba mi się twarz tej dziewoi spoczywającej na dwóch nagich pośladkach:) Okolice bioder i ud wydają mi się trochę bardziej płaskie od reszty(ale to tylko moje spostrzeżenie). Do Zbrusha się nawet nie dotykam, więc na starcie ode mnie rispekt. Mi tam do nagich męskich torsów nie tęskno, tak więc w razie czego spiskujcie do woli miłe panie, nawet się dołączę:P Edytowane 11 Grudzień 2010 przez Adaś0101 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 11 Grudzień 2010 Share Napisano 11 Grudzień 2010 Super ten smoczek z zetki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 11 Grudzień 2010 Share Napisano 11 Grudzień 2010 Telka ma takich niepublikowanych prac znacznie więcej, dokończonych i niedokończonych, zarówno digitalowych jak i tradycyjnych, przy czym w szkicownikach rysuje jeszcze więcej maszkar i facetów :D Mogę zapewnić że nie popadła w żadne comfort zone i rozwija się w wielu płaszczyznach na raz ;) (animuje nawet :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 11 Grudzień 2010 Share Napisano 11 Grudzień 2010 No no ciekawie, jak zwykle nie zawodzisz i pokazujesz progres ;) ciekawa teczka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmichalinx Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 o kurde, ten ostatni up z tzw "pazurem" :P mi najbardziej do gustu przypadły orko-diabły i niekoniecznie by musialy byc skonczone. na typ etapie mega mi sie podobają. samo dobro w Twojej teczce jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 Ten myszo-szczuro-skoczek profesjonalnie. Co do skulptów to kurde wreszcie jakies w twoim wykonaniu widze, i podoba mi się bardzo, pierwszy i ostatni (smok). Ty tylko na lapku pracujesz czy na stacjonarze, bo juz zapomniało mi się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 12 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2010 comander_bartnik: ano na stacjonarnym :) jakoś laptopy nie są dla mnie szczególnie wygodne do pracy :) ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 laptop to chyba najgorsze narzędzie pracy dla grafika, kiedyś miałam nieszczęście pracować przez dłuższy okres na takim sprzęcie i już nie chcę do tego wracać :| bardzo fajna teczka, ładne panie! :) w stwierdzeniu, że kobiety rysują kobiety jest trochę przesady, bo przecież dużo mężczyzn również nie stroni od tej tematyki ;P no i te zbrushowe modele mega, naprawdę szacunek! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 Na ten comfort zone już zwracałem kiedyś uwagę ]:> Ale zaczyna mnie ciekawić co tam robisz po kryjomu. Animujesz, tak? Hmm <.> A sculptami też mnie zaskoczyłaś. Wrzucaj dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 sucharek - laptop jest całkiem ok, o ile podłączasz go do monitora i masz osobną klawiaturę :) Sam rysuję przeważnie kobiety, więc jestem jednym z dowodów na to co mówisz ;> CzAk1 - Telthona wrzuca prace ze swojego comfort zone bo uważa że te pozostałe nie są godne pokazania albo ma zamiar je skończyć kiedyś :D a potem folder z jej pracami zajmuje 17GB i ma zarysowane kilka szkicowników, a ludzie myślą że rysuje tylko wymuskane kobiety ._. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 (edytowane) no i co z tego ze faceci rysuja kobiety, nie rozumiem co mialo to udowodnic, oprocz tego rysuja tez mutanty, potworki, maszyny, epic knighty, naparzanki wojenne, owady,itp. i czesto jeden temat w teczkach nie przewaza.. a u kobiet(chociaz wsrod nich jest o wiele mniej grafikow) glownymi tematami tworczosci przewaznie sa kobiety, nie chce byc zlosliwy ani tez nie mam zadnych co do tego pretensji, po porostu jest to sucha obserwacja i tyle... Tethlona te zbrushowe ludziki sa niezle, zauwazylem ze rzezbienie w Zbrushu pomaga w rysowaniu bo ma sie lepsze pojecie o formie, dobrze ze od czasu do czasu cos innego tworzysz Dobra koniec z pitoleniem, trzeba sie wziasc do roboty Edytowane 12 Grudzień 2010 przez tr3buh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 a u kobiet(chociaz wsrod nich jest o wiele mniej grafikow) glownymi tematami tworczosci przewaznie sa kobiety mam podobne spostrzeżenia dlatego napisałam, że jest w tym "trochę" przesady ;) swoją drogą osobiście znam dziewczynę, która jest chora jak ma narysować kobietę.. wydaje mi się, że ogólnie kobiety to bardzo wdzięczny temat do rysowania, a że kobiet-grafików jest mniej to może dlatego łatwiej o teczki kobiet wypełnione rysunkami kobiet hmm... noiprox, niestety nie miałam osobnego monitora a jakie są w laptopach wiadomo ;) na dodatek sprzęt się okrutnie przegrzewał i w końcu zaczął sam się wyłączać (najgorzej, że w trakcie pracy..), potem miałam innego laptopa, który z kolei miał vistę, która nie lubiła się z pewnymi programami.. :( dlatego swojego składaka bardzo cenię teraz :) [przepraszam za offtop] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 15 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2010 (edytowane) >>>dzięki wszystkim za komentarze :D >>> Czaki: no, skulptów mam już pare na koncie, jeden nawet lata i rzuca fireballe XD XD ale muszę przyznać że brakuje mi obycia w innych środowiskach 3d; typu Maya. Ciągle mam zamiar się za nią wziąć i ciągle coś wypada innego w planach. Niach niach, robię upa szkiców z... moleskine'a :>>> Dostałam go od Noiproxa jakiś czas temu, i zanim sie odważyłam go w ogóle rozpakować trochę czasu minęło, ale wrzucam wszystko po kolei co tam w środku wymodziłam :D wiadomo, są rzeczy gorsze, lepsze, ciekawsze i głupsze, a ku chwale głupoty wśród obrazków jest dużo nic nie znaczących napisów, starajcie sie je ignorować XD Tak czy siak, jakaś 1/3 moleskina już zarysowana :> pokazuję chronologicznie, rozkładówki: w użyciu: ołówek, grafit, węgiel, biała farba akrylowa, tusz chiński, czarne mazaki, cienkopisy, pastele olejne i kredki :> Edytowane 15 Grudzień 2010 przez telthona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 http://img130.imageshack.us/img130/836/moleskine1.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 15 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2010 leszek_lenia: chyba powinnam ponumerować strony ^^ jeśli ktoś będzie miał jakieś konkretne uwagi co do rozkładówki, to proponuję podawać w numerach albo licząc od góry albo od dołu. rozkładówek jest 19 wiec nie ma za dużo liczenia w sumie ^^"" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 świetne te z początku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 rzadko się odzywam, ale fajne te ze szkicownika :) btw cóż to za brulion planuję sobie od dłuższego czasu coś sprawić, ale nie mogę znaleźć nic ciekawego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 a potem folder z jej pracami zajmuje 17GB i ma zarysowane kilka szkicowników, a ludzie myślą że rysuje tylko wymuskane kobiety ._. hehe skąd ja to znam ;] ale to pewnie przypadłość nas wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 czad. staję za leszkiem, ołówkowe strony najlepsze. świetny pan z lewej strony numeru czternaście pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 koty z 4 i babeczka z 12 miodzio mój moleskin nie podołał rozwodnionego tuszu dziwny strasznie jest ten papier -,- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 Rozpadająca się pani i foto szopka na drugiej rozkładówce jak dla mnie najlepsze :D Ciekawostka #1 - tego nie da się pokazać na skanie, ale pani po lewej namalowana na 17 stronie ma naprawdę wypukłości takie jak mieć powinna, wyszło jak płaskorzeźba :D piersi mają kształt (w dotyku) jak powinny, brzuch, uda, głowa, ręce... no wszystko :D Nie wiem jak to się stało ale papier się tak wygiął Ciekawostka #2 - Telka siada do moleskina bez żadnego szkicu, przygotowania, mija pół godziny i już cała rozkładówka tak fajnie zarysowana ._. masakra. Jedna czy dwie rozkładówki powstały w czasie jednego spotkania na sketching group Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 16 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2010 Dzięki wszystkim za komentarze :D Coyote: no właśnie ten papier jest świetny, copiki przepuszcza na drugą stronę, ale z moim tuszem dawał sobie radę, może po prostu mniej wody używaj czy coś :D jak widać nawet akryle dał rade XD a co najfajniejsze, nic nie przebija na drugą stronę tej samej kartki, dzięki czemu można wykorzystać całłłyyy szkicownik :> a nawet jeśli przebije; to można to wykorzystać jako podpowiedź do kompozycji następnej rozkładówki :D yarosh: no, moleskine "troche" kosztują dzięki czemu człowiek ma zobowiązanie żeby kartek nie wyrywać, żeby wszystko było udane, a jak sie coś spapra, to ma się chęć naprawienia tego lub zrewanżowania na następnej stronie ;D bardzo to motywuje :> Tymczasem wgrywam jeszcze szkice z poprzednich niemoleskinowych sesji, bo się zawieruszyły gdzieś wcześniej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slukas Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 Chyba Ci jeszcze nie gratulowałem teczuni telthona. Więc naprawdę szacun wielki. I niecierpliwie czekam na coś animowanego :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozik26 Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 Artystycznie :) + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 Ależ mi się podobają te, te... nie wiem jak wy to fachowo nazywacie ale niech będzie... kleksy! Lew rocks. pzd. Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 16 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2010 (edytowane) slukas: ja mam TYYYLE pomysłów na animaaaaaacjeeeeeeee, ale muszę się skupić na dyplomie na razie ^^ jak go skończę to na bank pokażę :> przynajmniej zajawke jakąś :) jedidan12: ano, kleksy :> Ok, to jeszcze wrzucam jakieś próby z przedprzedwczoraj rysowania menŻdŻyzn. Noiprox mnie zachęcił i dopingował xD wrzucam teraz, zanim dojdę do wniosku że są totalnie do du**, a tak to przynajmniej mi powiecie, co robię źle. :) Na jakiś czas robię przerwę w upach; wiecie; pieczenie ciastek i takie tam pierdoły :P ale na bank po nowym roku znowu bedzie dużo traditionali :) treser z czymś co można tresować; szykujący się na wystawę psów :P i orkopodobne coś :D Edytowane 16 Grudzień 2010 przez telthona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 te ostatnie świetne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozik26 Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 (edytowane) cholera dopiero co komentowałem a tu taki stuff !ten ostatni demon ma prześwietną mordziuchne i ogólnie super ! Edytowane 16 Grudzień 2010 przez mrozik26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 Mega dobre rysunki, no i wkoncu jakies "chopy" :D Sandra cisnij dalej, trzymam kciuki, zacznij sie juz powoli rozgladac za robota, powoli juz czas ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayer Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 fajne te szkicownikowe sprawy, mają niektóre charakterek :) to po prawej - miodne http://img214.imageshack.us/img214/5661/moleskine3.jpg eh, no i przypomniałaś mi nigdy nie odrobione zadanie domowe z zbrusha. smoczydło bardzo przyjemne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 Spoko prace i ćwiczenia. Widać w tym wszystkim iskrę bożą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 7 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2011 (edytowane) Coś ostatnio nudno się tu w teczce zrobiło, więc pokazuję takie rzeczy. Nic specjalnego, ale co tam. Każde ćwiczonka są gut :P Pierwsze z góry zrobione pare tygodni temu, nie wiem czemu od razu nie pokazałam :) portret koleżanki jako wiedźma z głuszy xD Edytowane 7 Styczeń 2011 przez telthona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad11 Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 Coraz bardziej lubię twoje prace. Bardzo mi się te ostatnie podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ThoR_ Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 mocne....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 Bardzo mocny up Tel' Ale niestety nie obejdzie sie bez ale :P Twoim glownym problemem jest to, ze jak juz znajdziesz jakis "patent" ktory dziala, to powielasz go w wiekszosci prac. ( sam nie raz sie na tym lapie ) Specjalnie przejzalem twoja teczuche wiele stron w stecz, i praktycznie wszedzie widze: A) Kobitki, nic w tym zlego, ale... :) B) Kobitki maja za kazdym razem prawie ze identyczna budowe ciala. pieknie rysujesz usta, oczy i wiele innych rzeczy, ale wpadlas we wlasne sidla powielania tego, co juz dziala. Oczywiscie sporo ludzi stosuje takie triki np w komiksach, gdzie wystarczy nauczyc sie jak narysowac jedno ucho i powielac je wielokrotnie, przeciez i tak malo kto lub jesli wogole zwroci na to uwage. Ale droga Sandro w twoim przypadku to ma zbyt duzy wplyw na wieksza czesc pracy. A wiec czasem trzeba powiercic dziure w brzuchu, zeby pewne tryby zaskoczyly. Najwyzej bede cie nekac dalej :D Wszystkiego dobrego w nowym roku ! Ciao bella. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi