MF Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Witam, A więc panowie i panie, trial 2010 jest już dostępny: http://www.autodesk.co.uk/adsk/servlet/mform?validate=no&siteID=452932&id=12352495 Ogólnie zakładam ten wątek aby można było dzielić się tutaj spostrzeżeniami na temat nowej odsłony tego programu. A przy okazji, sprawić aby niektórzy myśleli że to prima aprilisowy żart ;) Jestem świeżo po instalacji i muszę przyznać, że dawno nie było tylu nowości i udogodnień. Nowy interface wygląda bardzo dobrze. W końcu ciemny UI jest jako default ! Zabieram się za testowanie :) Proszę o nie pisanie komentarzy na temat blendera... I don't give a shit ;)... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Double_G Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Nosz kurr... a ja dopiero skończyłem ściągać triala 2009 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ajgor Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Jak tak dalej pójdzie, to wersja 2020 wyjdzie w roku 2012 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Jeszce nie sciagnelem (na mojej sieci pewnie z miesiac to potrwa :) ), ale juz moge powiedziec ze autodesk jest zly, nowy max tak naprawde nie jest jakos duzo nowy, i wiekszosc tych ficzow do niczego sie tak narpawde nie nadaje. :D No, to wlanczamy downloada i zobaczymy kiedy sie skonczy. A, a, zapomnial bym, blender jest lepszy. I dzieki za newsa, sam bym pewnie za pol roku zauwazyl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
styczeń Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 (edytowane) no top zasysamy:) zobaczymy czy ms office 3d jest fajny edit: MF ;( jak mogłeś Edytowane 1 Kwiecień 2009 przez Adek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Rewelacja! Kurde, odwoluje wszystko co powiedzialem wczesniej! Nowy Max bardzo milo mnie zaskoczyl. Najbardziej mnie rozwala, ze wsyzstko tak smiga. Nie wiem, moze przepisali kod, ale szybkosc dzialania Maxa oniesmiela. Jezeli chodzi o nowa belke i UI - OMG, dlaczego nikt nie wpadl na to wczesniej!? ORRRGGAAAZZZMM!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 dzieki bardzo! ogolnie dziwna rzecz bo z twojego linka ciagne 2010 a po wypelnieniu tego Autodeskowego formularza dostalem linka do 2009 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 robertus: 1.04 zapewne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 nie, to wersja 2.01 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 no tak heheheheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 1 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2009 (edytowane) robertus: 1.04 zapewne... No i się wszystko wydało ;)... april fools :P Nie trudźcie się ze ściąganiem... ....... Ok, teraz na poważnie. Reanimator: Co do szybkości również jestem zaskoczony... Właśnie otworzyłem jakąś starą scenę, symulacja 1000 boxów, mam playback praktycznie w realtime, dla porównania w 2009 było około 2fps. Wygląda na to, że poprawili wydajność jeżeli chodzi o dużą ilość obiektów. Robertus: Dziwne ale wygląda na to, że na stronie autodesk.com jeszcze nie podmienili, natomiast pod tym formularzem, który podesłałem, jest już 2010. Jeszcze taki szybki test dla pokazania jak nowe funkcje wyświetlania sprawdzają się przy preview animacji: http://www.wyszolmirski.com/boxes2.mov Edytowane 1 Kwiecień 2009 przez MF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 czekam od roku na wersję 3ds max 2044. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Double_G Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Jest w ogóle wersja pod 64 bity? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Nosz kurr... a ja dopiero skończyłem ściągać triala 2009 :D http://www.youtube.com/watch?v=jMOP_t_En78 owned ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 1 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Ej panowie, proszę o rozmowę na temat ;)... Double_G - jest tylko 32 Bit... wersja 64 będzie dostępna tylko przez resellerów. Autodesk oszczędza na serwerach ;)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
styczeń Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Wiecie może czy jest jakas szczegółowa lista wszytskich zmian? nie umiem czegos takiego na autodesku znaleźć:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 odpalilem, sprawdzilem i wyglada fajnie, chociaz na poczatku troszke nie swojo ;) Ale ogolnie wszystko prawie na duzy plus, co do samej wydajnosci to dopiero w wersji 64 bit bedzie mozna cos wiecej powiedziec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 ktoś wie czemu tak się dzieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 te symulacje fluidow sa super i kto by pomyslal ze dodadza taki bajer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 hehe.. ktoś mi powie czemu właśni zniknęła strona 3ds max2010 z serwisu Autodesk? Zamiast triala 2010 jest 2009 a strona jest już niedostępna :] Szczęśliwi Cisi co zobaczyli Maxa 2010 hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Może to beta - żarcik :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 heheh moze to na pierwszego kwietnia taki joke ;) Albo serio cos im przez przypadek wycieklo ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Wrzuci ktoś trail'a na jakiś darmowy serwer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Wrzucić mogę, tylko nie wiem czy nie zgwałcę regulaminu... . . . Edit: No to leci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Raczej nikt tego nigdzie nie wrzuci. No MF, myślę, że udał Ci się żart prima aprilisowy. Bez wątpienia. Sam też się w pierwszym momencie nabrałem. 1 kwietnia się już kończy, a myślę, że warto oszczędzić serwery autodesku. Oczywiście jest to żart prima aprilisowy. Podany link prowadzi do wersji trial 2009. Na początku na stronie Autodesku jest napisane: The 3ds Max 2010 trial will be available soon. But you can experience 3ds Max now by test driving the 2009 version. A więc na triala 2010 musimy jeszcze trochę zaczekać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 No nie wiem czy żart :) dziś spędziłem kilka godzin badając nowe ficzery modelowania :) Zintegrowany polyboost wygląda obiecująco do tego ciemnoszary interface. Nie wygląda mi to na żart a raczej pomyłkę jakąś ze strony Autodesku Ja osobiście ściągnąłem triala 2010 (jakieś 770mb) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 No na żart to nie wygląda, głownie dlatego że MrKrzysiek pokazał na którym widać że pochodzi on raczej z jego kompa ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Raczej nikt tego nigdzie nie wrzuci. No MF, myślę, że udał Ci się żart prima aprilisowy. Bez wątpienia. Sam też się w pierwszym momencie nabrałem. 1 kwietnia się już kończy, a myślę, że warto oszczędzić serwery autodesku. Oczywiście jest to żart prima aprilisowy. Podany link prowadzi do wersji trial 2009. Na początku na stronie Autodesku jest napisane: A więc na triala 2010 musimy jeszcze trochę zaczekać :) To nie żart:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 No wlasnie wyglada na to tym ktorym udalo sie sciagnac mieli szczescie np Ja tez zassalem i jest to normalny maks 2010 ten sam pokazywany na filmach autodesku :) Teraz strona autodesk jest nie dostepna wiec, albo to byl przypadek ze udalo sie sciagnac albo niedlugo na jamach bedziemy mieli FBI, CBA, NBP, NSDAP, CIA, MiB itp ludzi ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 o, a ja myslalem, ze wkret i moja wczesniejsza wypowiedz miala byc jedynie podkreceniem. LOL ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Zobaczymy jutro czy trial odlicza :) a moze w prezencie jest wieczny hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 o, a ja myslalem, ze wkret i moja wczesniejsza wypowiedz miala byc jedynie podkreceniem. LOL ;) Ja na początku też, ale po tym screenie... Swoją drogą, wybrali sobie datę ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 wczoraj pan Ken Pimentel z Autodesku napisał coś takiego :) "We’re down to hours for those customers that will be eligible for electronic download (FCD) of 3ds Max/Design 2010. FCD is available on a region-by-region basis for subscription customers only. April 1st (that is a risky day, isn’t it?) is our FCD date (please don’t ask me what hour or timezone - I’d assume 9AM EST). This is not the trial. The trial download goes live when we ship physical boxes (FCS). All other subscription customers must wait for FCS. We’re not communicating FCS at this moment (because something can always go wrong). " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 3drealmagic Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 No i zainstalowalem i odpalilem - jest co testować a do tego ładnie wygląda, mental ray 3.7 też chyba szybciej pali ( ździebko szybciej wyrenderował mi scenkę z caustic ). E - ON ma juz nawet plugina do 10-tki - OZONE 4 BETA. Jak potestuje zapraszam na opis: www.3drealmagic.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
styczeń Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 No na razie nic mnie nie wkurzyło prócz wyblakniętego interfejsu, wstążka mimo moich obaw okazała się bardzo fajna, w końcu jakos mniej mnie odpycha paint deform, teraz widzę prawdziwą przydatność tego ustrojstwa choc nadal brakuje mi strasznie automatycznego zagęszczania w miejscu malowania, no nic, pobawię się dalej i zobaczymy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 (edytowane) Na forum graficznym screeny, dowodem? ;) A na serio zgłupiałem. Czy jest beta? http://www.cgarchitect.com/vb/35329-3ds-max-design-2010-download-select-subscription-customers.html http://area.autodesk.com/index.php/forums/viewthread/22436/P20/#113744 Oficjalnego info nie ma, ale moze wstrzymuja się przez 1 kwietnia. Spokojnie. Mysle, ze na dniach się wyjasni co jest grane. Poki co jest 1 kwietnia. Edytowane 1 Kwiecień 2009 przez Adek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 (edytowane) Na forum graficznym screeny, dowodem? ;) Ciiiiiii :P Edytowane 1 Kwiecień 2009 przez Adek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Ej no śmiertelna powaga, nie wiem czy to beta, ale gra i bucy Zawiesiłem co prawda, ale jest. Oddajcie moje posty! Co złego zrobiłem że się je usuwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 1 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Ja już sam nie wiem o co chodzi... Adek wkręcasz ludzi w tym momencie ;) ? mkeruj: Wywalał mi się co chwila aż zrobiłem upa net. framework do 3.5 SP1 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Ale na viscie x64? :D:D:D:D 5 mln poly i stanął mi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Heh, zabawne. Nawet full-legalne triale sa warezami ;) Przejdzcie chlopcy na priva ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 1 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Coż... Widać, że autodesk ma jakieś problemy z udostępnianiem. Ale nie wszędzie: http://74.125.79.132/translate_c?hl=pl&sl=ru&tl=pl&u=http://www.autodesk.ru/adsk/servlet/mform%3FsiteID%3D871736%26id%3D12707058&prev=hp&usg=ALkJrhiRwmn-iPGTn0ycNd_2A3Re47a7pA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 no ale przecież pisze że ściągniecie jest dostępne tylko w danym czasie w danym regionie tak przynajmniej mi się wydaje a co do tego mojego błędu na XP 32 dział ana xp 64 nie:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 1 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Ale to co podałeś nie dotyczy triala... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Double_G Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Wszystko ładnie pięknie ale dlaczego obracanie widoku działa mi mniej płynnie niż w 9 czy trialu 2009? Czuć coś jakby przeskoki no ale kurde dlaczego skoro podobno viewport miał śmigać? Jakoś poprzednie wersje latają aż miło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 Wszystko ładnie pięknie ale dlaczego obracanie widoku działa mi mniej płynnie niż w 9 czy trialu 2009? Czuć coś jakby przeskoki no ale kurde dlaczego skoro podobno viewport miał śmigać? Jakoś poprzednie wersje latają aż miło. U mnie obracało się płynnie ale zoomowanie scrolem myszki za to skakało,sciągnąłem nowe stery do graficznej(182.08) i siem naprawiło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bapi23 Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 Zamist pisać działa mi płynniej, mniej płyniej, może ktoś wrzuciłby w końcu tego triala, w końcu trial to trial, darmowy, do przetestowania, nikt za to siedzieć nie pojdzie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 LOL bapi23 a na stronę autodesku to wejść nie łaska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 (edytowane) Zamist pisać działa mi płynniej, mniej płyniej, może ktoś wrzuciłby w końcu tego triala, w końcu trial to trial, darmowy, do przetestowania, nikt za to siedzieć nie pojdzie.... Wystarczy poszukać;) Albo sam poszukaj;).... Edytowane 3 Kwiecień 2009 przez mafida Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 Zamist pisać działa mi płynniej, mniej płyniej, może ktoś wrzuciłby w końcu tego triala, w końcu trial to trial, darmowy, do przetestowania, nikt za to siedzieć nie pojdzie.... Wrzuciłem przedwczoraj, ale widocznie nie wolno, bo ktoś skasował mojego posta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi