Pawelkos Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Do tego co wczesniej zostalo powiedziane ja dodam, ze zegar wydaje sie chyba troche za nisko, no i ta lampka jakas tako malo ciekawa, moze zrobilbys taka jak skacze w logo Pixara ? Co do samej postaci i jej teksturowania. Zle robisz ze modelujasz ja od razu w pozie finalnej. W ten sposob naprawde bedzie ci ciezko ja oteksturowac. Powinienes najpierw wymodelowac ja w T-pose i taka oteksturowac, nastepnie zeskinowac i ustawic w zadanej przez ciebie pozie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 28 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2009 Postać jest modelowana w T pose :D Ustwaiam ją poprostu w tej pozycji aby ustawić sobe envelope... Świetny ten papier, podziel się tym sposobem bo wygląda to pro :D Cóż jak skończę postać to zabiorę się za poprawki póki co muszę wymodelować jakąś buźkę. Dziękuję z krytykę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fioleczek Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 sam sposób wykminiłem po przeczytaniu twojego problemu ze zgniecionym papierem, aż doszedłem do dosyć ciekawego efektu, tak mi sie wydaje, te zgniecione kulki są zrobione ze sfery,nałożony jest na to modyfikator NOISE, no i oczywiscie na koniec vraymaterial, o kolorze białym i w bumpie mapka papieru, (zapodam upa) te drugie kartki to zwykły box o proporcjach kartki, i niewielkiej grubości, pozniej zarzucone modyfikatory po kolei : wave,twist,taper,bend i na końcu noise, wszystko dopasowywane wedle własnego uznania, tu daje przykład ustawień na pogniecione kule i kartke: a tu bump do papieru: u mnie ustawiony na 40 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Mam tę samą teksturę w swoim zbiorze ^^ Znalazłem gdzieś na Google :D Imo nieźle trzeba będzie spróbować potem jak to działa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 4 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2009 Ok mam prośbę jak osiągnąć taki efekt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 jezeli vray to najlepiej 2side material lekko szary i w srodku sphere light Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fioleczek Napisano 6 Sierpień 2009 Share Napisano 6 Sierpień 2009 tez bym wrzucił do środka swiatlo, mozesz poprobowac ze zwykłym omni tez, lekko zolte, mocno swiecące, ustawione na inverse square ( z cieniami vrayshadows) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekbini Napisano 7 Sierpień 2009 Share Napisano 7 Sierpień 2009 a jak uzyskać taki efekt jak tej sofy? potrzebuje dokładnie taki materiał. proszę pomóżcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 7 Sierpień 2009 Share Napisano 7 Sierpień 2009 Delikatny noise w mapie glossa powinien pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 5 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2009 Cóż żeby nie było że się obijam, wrzucam małe conieco® Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 5 Wrzesień 2009 Share Napisano 5 Wrzesień 2009 Wysoko musi być ten dom skoro za oknem jest szczyt gór :D Do tego z lekkim śniegiem :) Klamka/Uchwyt od drzwi jest trochę za duży i zbyt kanciasty :) Przypomina mi to trochę lodówkę :D Popracowałbym jeszcze nad dywanem, ale jest dobrze :) IMHO :D Oczywiście poczekać musisz, aż skomentuje to ktoś kto bardziej się zna niż ja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 10 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Kolejny projekt: Monocykl KOXX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 noo, ładnie zaczynasz, czekamy na więcej p.s tylko "niple"(tak to się chyba pisze) za krótkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WAKi Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 Widze, że jakiś trial się szykuje. Fajnie sie zaczyna, jeno te piny precz ze środka pedału!!! Wiem, że to stare pancake'i, ale zostało uchwalone, że piny w środkowej części platformy to zbrodnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo.biker Napisano 10 Wrzesień 2009 Share Napisano 10 Wrzesień 2009 calkiem ladnie ci wyszedl model nalesnikow. pokazesz siateczke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 13 Październik 2009 Autor Share Napisano 13 Październik 2009 czy orientuje się może ktoś co to jest.... http://farm4.static.flickr.com/3187/2527505384_cc985e26ef_o.jpg Prosiłbym o nazwę tego obiektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 24 Marzec 2010 Autor Share Napisano 24 Marzec 2010 Ok odświeżam wątek, kolejne małe co nieco proszę o rady co ewentualnie poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 24 Marzec 2010 Share Napisano 24 Marzec 2010 Kolory;p W b&w super, ale kolor dużo by pomógł w ocenie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 24 Marzec 2010 Share Napisano 24 Marzec 2010 drzewo po lewej - psuje obrazek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 28 Marzec 2010 Autor Share Napisano 28 Marzec 2010 Ok wersja w kolorze, niestety bez tła gdzieś mi się plik zapodział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 29 Marzec 2010 Share Napisano 29 Marzec 2010 Pierwszy plan jest za pusty. Postaw coś na nim(kwiatki?). Zrób trawę a nie żwir. Po prawej obok tego drugiego piętra zrób barierkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 19 Maj 2010 Autor Share Napisano 19 Maj 2010 Dobra wrzucam kolejną wizualizację, doradźcie co jeszcze poprawić, ewentualnie dodać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 23 Maj 2010 Share Napisano 23 Maj 2010 trochę kanciaste to.. Powiedz.. Dlaczego ten kawałek po prawej od samochodu wygląda na najbardziej oświetlony w całej scenie? Skąd się to światło wzięło? I dlaczego w związku z nim zewnętrzna ściana po lewej na piętrze, jest taka ciemna? Drzewka są jakieś dziwaczne. Natomiast krawężnik tak jakby bez tekstury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velendil Napisano 23 Maj 2010 Share Napisano 23 Maj 2010 Obejrzyj moze Cie cos zainspiruje. Pozdrawiam! Piotr Nowacki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 20 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2010 Film widziałem już wcześniej...majstersztyk. Kolejne prace . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 21 Czerwiec 2010 Share Napisano 21 Czerwiec 2010 Film doskonały. Szkoda , że przy takiej dbałości o detale i realizm wiatraki kręcą się w odwrotną stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 15 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2010 Początek następnego projektu, planuję go ulokować w jakiejś większej scence....marzy mi się coś w stylu wielkiego kanionu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 (edytowane) zaznacz obiekt i nacisnij J :D ramka zniknie :D bez zadnego skryptu :) eeeej super! nie znałem tego Co do prac to od początku wątku widać zdecydowany postęp. Troche jestem rozkojarzony więc wybacz brak dogłebnej analizy :) Ale mamwrażenie że za szybkozamykasz tematy. Zaczyna być fajnie, brakuje jeszcze dodania pewnych drobiazgów, poprawienia dywanu, zieleni czy czegoś tam innego a ty rzucasz sprawe i zabierasz sie za coś nowego. Troche szkoda. Fajnie jest zamykac projekt skończonym obrazkiem. Ale tak czy owak jest coraz lepiej Nie przesadzaj z wyostrzaniem bo u mnie juz sie sypią proste linie Edytowane 16 Sierpień 2010 przez pabulo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 27 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2010 Cały tydzień zawalony robotą, dzisiaj udało mi się na chwilkę siąść i oto efekt. Ps. Dzięki za opinię i radę pabulo. Mam nadzieję że uda mi się kończyć więcej projektów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 27 Sierpień 2010 Share Napisano 27 Sierpień 2010 spawy nie wygaldaja zbyt realnie, za bardzo takie nasmarkane, jakbys je z tubki wyciskal, szczegolnie ten od mocowania sprezyny pod rama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 29 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2010 Kolejny mały upload, spawy pójdą do poprawki. Ramka już prawie na ukończeniu, jeszcze tylko tylny trójkąt, mocowanie hamulca, przelotek i hak na przerzutkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 bardzo fajne siodło, tylko tak dalej :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2010 Dzięki indian , wrzucam wizualizację która powędruje na oddanie z projektowania...doradźcie co poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 6 Wrzesień 2010 Share Napisano 6 Wrzesień 2010 Czy to makieta? Bo jeśli nie to dodanie DoF'a strasznie to zminiaturyzowało :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 6 Wrzesień 2010 Share Napisano 6 Wrzesień 2010 Dokładnie i jeszcze trawa niczym położona wykładzina;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orcher Napisano 6 Wrzesień 2010 Share Napisano 6 Wrzesień 2010 wyglada jak tilt-shift :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koovert Napisano 6 Wrzesień 2010 Share Napisano 6 Wrzesień 2010 dokładnie to samo pomyślałem co Orcher, zmniejsz dof'a bo jak makieta wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2010 Wrzucam wersję bez dof`a :) Faktycznie tam troszkę przesadziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 8 Listopad 2010 Autor Share Napisano 8 Listopad 2010 Mikro aktualizacja, po dość długiej nieobecności :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 Rama wypas ale w zadaniu z projektowania to bym na twoim miejscu cos zaprojektowal ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 26 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2010 Tak wiem budynek...jest mniej niż średni, następnym razem postaram się bardziej :D Model+ Studio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 31 Grudzień 2010 Share Napisano 31 Grudzień 2010 Moim zdaniem świetne. To twój design czy jakiś realny model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 12 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2011 Dzięki, design niestety nie mój a fotel nazywa się "capitone chair" Wrzucam porcję nowych renderów. http://img593.imageshack.us/g/render01.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 1 Listopad 2011 Autor Share Napisano 1 Listopad 2011 @Up Ok wrzucam nową wizkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slim_ Napisano 4 Listopad 2011 Share Napisano 4 Listopad 2011 Bardzo mi się podoba prawa strona tzn ta ściana z wnęką na drewno. Ciekawią mnie te schody. Z jakiego materiału są wykonane? Nie są niczym podparte więc jak wytrzymają jakiekolwiek obciążenie? Chyba że to jakaś nanotechnologia czy inny kosmos :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 9 Listopad 2011 Autor Share Napisano 9 Listopad 2011 (edytowane) Wizka jest robiona na podstawie istniejącego projektu więc schody raczej istnieją (aczkolwiek muszę się przyznać że sam nie mam pojęcia z czego są one wykonane. Wrzucam natępne wizki ( tutaj są plany na małą animkę so stay tuned ) Edytowane 28 Grudzień 2011 przez Lubus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 28 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2011 Odświeżam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Mały update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MRmike Napisano 2 Kwiecień 2012 Share Napisano 2 Kwiecień 2012 rowerek niczego sobie tylko ta kierownica chyba za mala, no i czy nie za dlugi troche (tak mi sie wydaje- moze przez to ujecie). Ładnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingston Napisano 3 Kwiecień 2012 Share Napisano 3 Kwiecień 2012 (edytowane) I te felgi trochę dziwne :) Edytowane 3 Kwiecień 2012 przez Kingston Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi