Napisano 27 Lipiec 200915 l Do tego co wczesniej zostalo powiedziane ja dodam, ze zegar wydaje sie chyba troche za nisko, no i ta lampka jakas tako malo ciekawa, moze zrobilbys taka jak skacze w logo Pixara ? Co do samej postaci i jej teksturowania. Zle robisz ze modelujasz ja od razu w pozie finalnej. W ten sposob naprawde bedzie ci ciezko ja oteksturowac. Powinienes najpierw wymodelowac ja w T-pose i taka oteksturowac, nastepnie zeskinowac i ustawic w zadanej przez ciebie pozie.
Napisano 28 Lipiec 200915 l Autor Postać jest modelowana w T pose :D Ustwaiam ją poprostu w tej pozycji aby ustawić sobe envelope... Świetny ten papier, podziel się tym sposobem bo wygląda to pro :D Cóż jak skończę postać to zabiorę się za poprawki póki co muszę wymodelować jakąś buźkę. Dziękuję z krytykę
Napisano 28 Lipiec 200915 l sam sposób wykminiłem po przeczytaniu twojego problemu ze zgniecionym papierem, aż doszedłem do dosyć ciekawego efektu, tak mi sie wydaje, te zgniecione kulki są zrobione ze sfery,nałożony jest na to modyfikator NOISE, no i oczywiscie na koniec vraymaterial, o kolorze białym i w bumpie mapka papieru, (zapodam upa) te drugie kartki to zwykły box o proporcjach kartki, i niewielkiej grubości, pozniej zarzucone modyfikatory po kolei : wave,twist,taper,bend i na końcu noise, wszystko dopasowywane wedle własnego uznania, tu daje przykład ustawień na pogniecione kule i kartke: a tu bump do papieru: u mnie ustawiony na 40 :)
Napisano 28 Lipiec 200915 l Mam tę samą teksturę w swoim zbiorze ^^ Znalazłem gdzieś na Google :D Imo nieźle trzeba będzie spróbować potem jak to działa :)
Napisano 4 Sierpień 200915 l jezeli vray to najlepiej 2side material lekko szary i w srodku sphere light
Napisano 6 Sierpień 200915 l tez bym wrzucił do środka swiatlo, mozesz poprobowac ze zwykłym omni tez, lekko zolte, mocno swiecące, ustawione na inverse square ( z cieniami vrayshadows)
Napisano 7 Sierpień 200915 l a jak uzyskać taki efekt jak tej sofy? potrzebuje dokładnie taki materiał. proszę pomóżcie.
Napisano 5 Wrzesień 200915 l Wysoko musi być ten dom skoro za oknem jest szczyt gór :D Do tego z lekkim śniegiem :) Klamka/Uchwyt od drzwi jest trochę za duży i zbyt kanciasty :) Przypomina mi to trochę lodówkę :D Popracowałbym jeszcze nad dywanem, ale jest dobrze :) IMHO :D Oczywiście poczekać musisz, aż skomentuje to ktoś kto bardziej się zna niż ja :)
Napisano 10 Wrzesień 200915 l noo, ładnie zaczynasz, czekamy na więcej p.s tylko "niple"(tak to się chyba pisze) za krótkie
Napisano 10 Wrzesień 200915 l Widze, że jakiś trial się szykuje. Fajnie sie zaczyna, jeno te piny precz ze środka pedału!!! Wiem, że to stare pancake'i, ale zostało uchwalone, że piny w środkowej części platformy to zbrodnia.
Napisano 13 Październik 200915 l Autor czy orientuje się może ktoś co to jest.... http://farm4.static.flickr.com/3187/2527505384_cc985e26ef_o.jpg Prosiłbym o nazwę tego obiektu.
Napisano 24 Marzec 201015 l Autor Ok odświeżam wątek, kolejne małe co nieco proszę o rady co ewentualnie poprawić.
Napisano 29 Marzec 201015 l Pierwszy plan jest za pusty. Postaw coś na nim(kwiatki?). Zrób trawę a nie żwir. Po prawej obok tego drugiego piętra zrób barierkę.
Napisano 19 Maj 201014 l Autor Dobra wrzucam kolejną wizualizację, doradźcie co jeszcze poprawić, ewentualnie dodać :D
Napisano 23 Maj 201014 l trochę kanciaste to.. Powiedz.. Dlaczego ten kawałek po prawej od samochodu wygląda na najbardziej oświetlony w całej scenie? Skąd się to światło wzięło? I dlaczego w związku z nim zewnętrzna ściana po lewej na piętrze, jest taka ciemna? Drzewka są jakieś dziwaczne. Natomiast krawężnik tak jakby bez tekstury.
Napisano 21 Czerwiec 201014 l Film doskonały. Szkoda , że przy takiej dbałości o detale i realizm wiatraki kręcą się w odwrotną stronę
Napisano 15 Sierpień 201014 l Autor Początek następnego projektu, planuję go ulokować w jakiejś większej scence....marzy mi się coś w stylu wielkiego kanionu :D
Napisano 16 Sierpień 201014 l zaznacz obiekt i nacisnij J :D ramka zniknie :D bez zadnego skryptu :) eeeej super! nie znałem tego Co do prac to od początku wątku widać zdecydowany postęp. Troche jestem rozkojarzony więc wybacz brak dogłebnej analizy :) Ale mamwrażenie że za szybkozamykasz tematy. Zaczyna być fajnie, brakuje jeszcze dodania pewnych drobiazgów, poprawienia dywanu, zieleni czy czegoś tam innego a ty rzucasz sprawe i zabierasz sie za coś nowego. Troche szkoda. Fajnie jest zamykac projekt skończonym obrazkiem. Ale tak czy owak jest coraz lepiej Nie przesadzaj z wyostrzaniem bo u mnie juz sie sypią proste linie Edytowane 16 Sierpień 201014 l przez pabulo
Napisano 27 Sierpień 201014 l Autor Cały tydzień zawalony robotą, dzisiaj udało mi się na chwilkę siąść i oto efekt. Ps. Dzięki za opinię i radę pabulo. Mam nadzieję że uda mi się kończyć więcej projektów.
Napisano 27 Sierpień 201014 l spawy nie wygaldaja zbyt realnie, za bardzo takie nasmarkane, jakbys je z tubki wyciskal, szczegolnie ten od mocowania sprezyny pod rama
Napisano 29 Sierpień 201014 l Autor Kolejny mały upload, spawy pójdą do poprawki. Ramka już prawie na ukończeniu, jeszcze tylko tylny trójkąt, mocowanie hamulca, przelotek i hak na przerzutkę.
Napisano 6 Wrzesień 201014 l Autor Dzięki indian , wrzucam wizualizację która powędruje na oddanie z projektowania...doradźcie co poprawić.
Napisano 6 Wrzesień 201014 l Czy to makieta? Bo jeśli nie to dodanie DoF'a strasznie to zminiaturyzowało :>
Napisano 6 Wrzesień 201014 l dokładnie to samo pomyślałem co Orcher, zmniejsz dof'a bo jak makieta wygląda
Napisano 9 Listopad 201014 l Rama wypas ale w zadaniu z projektowania to bym na twoim miejscu cos zaprojektowal ;)
Napisano 26 Grudzień 201014 l Autor Tak wiem budynek...jest mniej niż średni, następnym razem postaram się bardziej :D Model+ Studio.
Napisano 12 Styczeń 201114 l Autor Dzięki, design niestety nie mój a fotel nazywa się "capitone chair" Wrzucam porcję nowych renderów. http://img593.imageshack.us/g/render01.jpg/
Napisano 4 Listopad 201113 l Bardzo mi się podoba prawa strona tzn ta ściana z wnęką na drewno. Ciekawią mnie te schody. Z jakiego materiału są wykonane? Nie są niczym podparte więc jak wytrzymają jakiekolwiek obciążenie? Chyba że to jakaś nanotechnologia czy inny kosmos :)
Napisano 9 Listopad 201113 l Autor Wizka jest robiona na podstawie istniejącego projektu więc schody raczej istnieją (aczkolwiek muszę się przyznać że sam nie mam pojęcia z czego są one wykonane. Wrzucam natępne wizki ( tutaj są plany na małą animkę so stay tuned ) Edytowane 28 Grudzień 201113 l przez Lubus
Napisano 2 Kwiecień 201213 l rowerek niczego sobie tylko ta kierownica chyba za mala, no i czy nie za dlugi troche (tak mi sie wydaje- moze przez to ujecie). Ładnie :)
Napisano 3 Kwiecień 201213 l I te felgi trochę dziwne :) Edytowane 3 Kwiecień 201213 l przez Kingston