Napisano 7 Lipiec 200915 l hello, wrzucam do wip moja najnowsza pracke. Ktora stanowi pewien punkt graniczny tego co do dej pory robilem a co mam zamiar robic. Bede sie bawil w sztuke z jakims przeslaniem - sztuke dajacam do myslenia. I ta nizej przedstawiona praca jest tego poczatkiem. Niech zyje Krol POU=pU
Napisano 8 Lipiec 200915 l Widzę tu tandetny efekt z corela losowo rzucony na render kilku gotowców. Mam nadzieję że to będzie punkt graniczny...
Napisano 8 Lipiec 200915 l Autor efect corela mowisz, nmm ja nie mam nic pojecia o corelu ale jak chcesz to napisz tutak jak zrobic podobna prakce z corelem
Napisano 8 Lipiec 200915 l Może zrobił to w photoshopie...tak czy inaczej najpierw myśl potem coś rób. Ta praca jest żadna. Wygląda jakbyś starał się coś wymodelować, nie wyszło ci i wyżyłeś się na tym w photoshopie. Tak czy inaczej pracka daje do myślenia...wręcz krzyczy "weź się do roboty i przestań się wygłupiać".
Napisano 8 Lipiec 200915 l Wez sie gosciu obudz wkoncu bo to jest zalosne co wyprawiasz na tym forum...oficjalny klaun 3dmaxa...:/
Napisano 8 Lipiec 200915 l Dla czego ten nie udany render i liquify nałożone na photoshopie nazywają się Wizją Ciotki?
Napisano 8 Lipiec 200915 l Ta praca naprawde dała mi do myślenia i musze powiedzieć że jednak Photoshop czy inny program graficzny nie jest dla każedego. A autorowi ta praca powinna dąc do myślenia i zastanowić się czy warto dlaje bawić się w 3D bo to co narazie widać nie ma sensu. Pozdrawiam i mam nadzieje ze takie prace to ewenement na tym forum.
Napisano 8 Lipiec 200915 l Praca graniczna, gorzej być nie może. Sorki Keraj ale pojechałeś teraz po całości. A nazywanie tego sztuką, hm...... Jak dorwiesz jakiegoś psora z ASPka i sprzedaż mu taką ściemę a on to kupi to ja zmienię zawód, przestanę studiować i zakopię się w grobie.
Napisano 8 Lipiec 200915 l Jak dorwiesz jakiegoś psora z ASPka i sprzedaż mu taką ściemę a on to kupi to ja zmienię zawód, przestanę studiować i zakopię się w grobie. uwazaj bo mozesz sie przejechac. Slyszalem o profie od sztuki nowoczesnej ktory uwazal ze zdiecie ruchu ulicznego zrobionego z 30 sekundowym naswietlaniem z jadacego samochodu to mega sztuka i full wypas :) A teraz bardziej na temat. Wiem ze sztuke mozna roznie interpetowac, ale czy autor moze powiedziec co mial na mysli walac wszedzie ten liquify ?
Napisano 8 Lipiec 200915 l Wy nie rozumiecie sztuki moi drodzy, ale to znamy juz z historii... często wielcy artyści nie rozumiani przez im współczesnych byli doceniani dopiero po smierci... często długo po śmierci. Tym razem zachodzi właśnie taki przypadek, jestem tego pewien. Z tą różnica że ja jedyny się połapałem i dzięki temu już teraz wiecie :) P.S. I zeby nie było, ja nie życze śmierci kerajowi vel Noe :) pozdrawiam ! Edytowane 8 Lipiec 200915 l przez kliment woroszyłow
Napisano 8 Lipiec 200915 l jest.......ciężko.... litości Wracam do przekonania, że to wszystko to zwała. Przynajmniej chcę w to wierzyć.
Napisano 8 Lipiec 200915 l Jednak po wypowiedźi klimenta postanowiłem wydrukowac pracke i poczekac aż będzie warta miliony :P Ale jak widać ten temat znowu będzie miał z 7-8 stron i będzie zabierał miejsce dla prac o wiele lepszych.
Napisano 8 Lipiec 200915 l Docencie ze praca nie znalazła się w FW ;) Keraj nie podchodzi na poważnie do sprawy to i Wy tego nie róbcie, wrzućcie 1 bieg i omińcie temat na korzyść kogoś kto się uczy i potrzebuje konkretnej pomocy.
Napisano 8 Lipiec 200915 l Wy nie rozumiecie sztuki moi drodzy, ale to znamy juz z historii... często wielcy artyści nie rozumiani przez im współczesnych byli doceniani dopiero po smierci... często długo po śmierci. Tym razem zachodzi właśnie taki przypadek, jestem tego pewien. Z tą różnica że ja jedyny się połapałem i dzięki temu już teraz wiecie :) P.S. I zeby nie było, ja nie życze śmierci kerajowi vel Noe :) pozdrawiam ! W takim razie ja rozpoczynam licytację :D daję 5zł
Napisano 8 Lipiec 200915 l omińcie temat na korzyść kogoś kto się uczy i potrzebuje konkretnej pomocy. Ja myślę, że keraj potrzebuje konkretnej pomocy. Kto chętny na korepetytora?
Napisano 8 Lipiec 200915 l czego chcecie przeciez tym razem noe pokazal cos fajnego teraz z czystym sumieniem przyznaje sie ze tak nie umiem i moge sie wiele nauczyc od tego usera przepraszam ze watpilem w jego skill
Napisano 8 Lipiec 200915 l Cóż nigdy nie widziałem żeby ktoś zmieniał konto po to tylko by "wylansować" drugie w ten sam sposób....czy to chciwość ?
Napisano 8 Lipiec 200915 l uważam się trochę zapędziłeś się, można odczuć jak powoli zjadasz swój ogon, polecam trochę ochłonąć, odstawić kompa na jakiś czas, później spojrzeć na to wszystko z innej perspektywy, na świeżo, trochę więcej samokrytyki, nikt nie jest ani cudowny, ani beznadziejny, po prostu można czasem zagubić się w tym, nie bierz sobie wszystkiego do siebie, zrób sobie wolne, a później spróbuj na nowo, wierzę że traktujesz to jako hobby, więc nic na siłę, ludzie docenią cię i zapamiętają za parę świetnych prac, a nie za masę przeciętnych i tzw. masowych
Napisano 8 Lipiec 200915 l Keraj znów atakuje, alleluja! uważam się trochę zapędziłeś się, można odczuć jak powoli zjadasz swój ogon, polecam trochę ochłonąć, odstawić kompa na jakiś czas, później spojrzeć na to wszystko z innej perspektywy, na świeżo, trochę więcej samokrytyki, nikt nie jest ani cudowny, ani beznadziejny, po prostu można czasem zagubić się w tym, nie bierz sobie wszystkiego do siebie, zrób sobie wolne, a później spróbuj na nowo, wierzę że traktujesz to jako hobby, więc nic na siłę, ludzie docenią cię i zapamiętają za parę świetnych prac, a nie za masę przeciętnych i tzw. masowych Ja tam bym mu radził znaleźć natchnienie bo wszystko co robi jest "bez duszy". Pooglądaj prace słynnych artystów i ich interpretacje - są tego tony. Zobacz jak oni - wielcy twórcy - przekazywali coś za pomocą substancji powłokotwórczej służącej do ochronnego lub dekoracyjnego pokrywania powierzchni dowolnych przedmiotów* *wikipedia
Napisano 8 Lipiec 200915 l ugh... toż to nawet windows ma takie efekty specjalne. Noe: potrzebny przekaz... Jeśli masz gadane to każdą pracę można obudować w super znaczenie i każdemu pikselowi nadać sens... Ale skoro nie ma owego znaczenia, to praca (ze względu na brak walorów estetycznych niestety) jest tyle warta co wiadomości w Fakcie.
Napisano 8 Lipiec 200915 l sztuka z przeslaniem...hmmm... jedyne jakiego moge sie tu doszukac, to, eee.... "jestem zakrecony"? 'o_O
Napisano 8 Lipiec 200915 l Ja myślę, że keraj potrzebuje konkretnej pomocy. Kto chętny na korepetytora? Korepetytor? To później... Nie wszystko na raz. Zacznijmy od lekarza... Jakiegoś psychiatry albo co.
Napisano 8 Lipiec 200915 l Ale o co chodzi? Gdzie byli rodzice? Czy musiało tak być? O co chodzi z tą ciotką? Twoja ciotka miała taką wizje? Nic jej nie jest? To ma jakieś przesłanie? Co myślisz o ciągłych przebudowach skrzyżowań na ronda?
Napisano 8 Lipiec 200915 l mysle ze BiX w dobra strone idziesz z tymi rondami. to moze byc temat tej pracy. na obrazie widac wiele prostych lini ktore moga symbolizowac skrzyzowania, sa lekko zblurowane co swiadczy o ich niewyrazistosci na drogach. Z drugiej strony, zawiorowania moga symbolizowac ronda. Rowniez w mimice twarzy postaci widac dwuznaczne emocje. Pierwsza, to zdziwienie, zszokowanie- rozwarte usta w ich "niezawirowanej" czesci , to symbolizuje zapewne wyglad kierowcy wjezdzajacego na skrzyzowanie. Druga czesc ust , ta zawirowana tworzy usmiech, jak nie trudno sie domyslic- postac wjezdza na rondo. Bardzo gleboka pracka, i na czasie podczas ciaglych remontow na polskich drogach . jedynie nie dopasowalem tytulu do tej lamiglowki... ale mysle nad tym ... pozdrawiam
Napisano 8 Lipiec 200915 l a ja powiem tak, ty Noe wrzuc to co masz bez tych wirnikow, i powiedz nam jakie bylo zamierzenie wczesniej co chciales wykonac, a Wy/my panowie szlachta ci w tym pomozemy OK?? w koncu to VIP :P
Napisano 8 Lipiec 200915 l mysle ze BiX w dobra strone idziesz z tymi rondami. to moze byc temat tej pracy. na obrazie widac wiele prostych lini ktore moga symbolizowac skrzyzowania, sa lekko zblurowane co swiadczy o ich niewyrazistosci na drogach. Z drugiej strony, zawiorowania moga symbolizowac ronda. Rowniez w mimice twarzy postaci widac dwuznaczne emocje. Pierwsza, to zdziwienie, zszokowanie- rozwarte usta w ich "niezawirowanej" czesci , to symbolizuje zapewne wyglad kierowcy wjezdzajacego na skrzyzowanie. Druga czesc ust , ta zawirowana tworzy usmiech, jak nie trudno sie domyslic- postac wjezdza na rondo. Bardzo gleboka pracka, i na czasie podczas ciaglych remontow na polskich drogach . jedynie nie dopasowalem tytulu do tej lamiglowki... ale mysle nad tym ... pozdrawiam hahaha dokładnie o to musi chodzić! :D Postać jes zszokowana bo przecież wcześniej na codziennej drodze do pracy miała skrzyżowanie.. Obecnie była przebudowa i powstało rondo. Stąd właśnie te wiry symbolizujące ruch okrężny. Wydają się jednak być w drugą stronę a więc postać mieszka być może w UK. A na serio.., powiedz o co ci chodziło.. gdzie łapałeś natchnienie etc :D Na rondzie? XD
Napisano 8 Lipiec 200915 l ...wyluzujcie - pojawila sie praca wiec fajnie by bylo wyrazic jakies konstruktywne zdanie- co do gotowcow to nie widze bysmy tu na forum objezdzali np wizualizacje arch. choc wiekszosc z nich przepelniona jest gotowcami od everow ;)
Napisano 9 Lipiec 200915 l wiesz eco wizualizacja to zupelnie co innego, kupujesz plytki od everow i pykasz szybko bo klient czeka. Przeslanie tam jest takie ze klient ma byc happy. Sztuka oczywiscie jest ustawienie swiatla, shaderow, kadr, kompozycji i te sprawy. Jak robisz prace "artystyczna" to wypadaloby wlozyc w nia troche serducha. Co do pracy, to wyglada tak jakbys robil kazda prace tylko po to aby jak najszybciej wrzucic na forum a potem a moze sie uda i beda zadowoleni. Chlopie jak dla mnie to strata czasu. Idz ze znajomkami na piwo, baw sie, zwiedzaj czas. No ale jak chcesz robic grafike to ja rob i wowczas poswiec sie temu. To nie plaza. Dajesze z siebie 110% albo nic nie robisz i zajmujsze sie czyms innym. Inaczej to strata czasu, strata zycia.
Napisano 9 Lipiec 200915 l Dobra, moi drodzy, bo to już troszkę czcza gadka się zrobiła, a założyciel wątku napisał w nim tylko dwa posty na początku. Może już pora skończyć?