Napisano 6 Listopad6 Lis Autor No, dobrze Kengi zgaduje. :DOszczędzanie palców to już nie problem, już dawno sie nie pocharatałem, a ostatni raz to już nawet nie rylcem, lecz przesunąłem palcem o krawędź płytki, także luzik.Jak nagromadzę dużo tej miedzi, to będzie strach że mi ćpuny wjadą na chatę, jak już wykopią wszystkie miedziane kable w okolicy XD
Napisano 9 Listopad9 Lis Autor zrobiłem 10 pod rząd, ale jeszcze nie jestem na 100% zadowolony z jakości, więc będzie więcej ćwiczeń przed final bossem
Napisano 9 Listopad9 Lis 52 minutes ago, EthicallyChallenged said:zrobiłem 10To jeszcze parę i będzie dobrze...
Napisano 6 godzin temu6 godz Autor Dzisiaj coś z innej beczki, byłem w kuźni na kursie robienia noża. Zajebista sprawa. Kształtowanie młotkiem i prasą hydrauliczną pięknie świecącego metalu, który ma świetną, satysfakcjonującą konsystencję to świetne wrażenia, no i fajnie się chodzi po Londynie z własnoręcznie wykonanym nożem w kieszeni, człowiek się czuje bezpiecznie, równocześnie jak gangsta, ale również bardzo classy XD
Napisano 6 godzin temu6 godz Zajebongo, ja kiedyś zrobiłem nóż w piecu do ogrzewania domu hehe... wygląda spoko, ale hartowanie mi nie wyszło. Z resztą ja to robiłem z jakiejś stali ze znalezionego na dworze płaskownika. Dobra zabawa. Ale widzę, że klasyczna rękojeść metalowa. Fajna sprawa.
Napisano 5 godzin temu5 godz Rewelka. Mialem praktyki na kuzni kiedys w zamierzchlych czasach. Wtedy tego nie docenialem i tylko czekalem zeby sie skonczyly... I nie w jakims gazowym grillu tylko w koksie ktory strzelal nam wesolo w twarz i tylko cudem mam oczy jeszcze bo okulary ochronne byly dla lalusi 🤣 Inne czasy... Marzeniem byloby miec szope jakas, porzadne palenisko, kowadlo... Ale to sie chyba nie uda. Gratki - spoko wyglada noz.W razie co powiedz, ze noszenie noza ze soba to czesc twojej religii. Ostatnio takie tlumaczenie przeszlo ale koles mial dosc ciemna skore i byl nielegalnym doktorem/inzynierem. Bialemu moze byc ciezej sie wytlumaczyc...
Napisano 5 godzin temu5 godz Fajnie wygląda i super doświadczenie coś takiego zrobić :) Teraz tylko kolejny istotny element codziennego wyposażenia do wykonania i masz komplet :)
Napisano 2 godziny temu2 godz Mozna koszulke kolcza zrobic zeby bylo w klimacie i nosic pod ubraniem. Kiedys splatalem kolczuge z podkladek na sruby takich sprezynowych bo juz sa ponacinane wszystkie 🙂