mookie Napisano 9 Październik 2009 Share Napisano 9 Październik 2009 (edytowane) Pracę tę wykonuję na międzynarodowy konkurs Blendera, stąd też wykorzystuję ten właśnie program (hmm, generalnie to cały czas w nim pracuję). Temat to "Other World", który samozwańczo przemieniłem na "Udder Wolrd" - moja scena ukazywać bowiem będzie krowę w czapce-pilotce siedzącą na katapulcie, wycelowaną w kierunku majaczącego na niebie księżyca. Wydarzeniu będą przyglądać się krowy ze stada, zaopatrzone w kask ochronny na wypadek jakiegoś nieszczęśliwego wypadku. Oto dotychczasowe postępy pracy. Koncept (w tle znajdzie się stado krów). Rozpakowana katapulta. No i krowa ze stada. Edytowane 25 Październik 2009 przez mookie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 9 Październik 2009 Share Napisano 9 Październik 2009 Jak zwykle odjechany pomysł. Rzec właściwie by można "odjechany w kosmos" :) Trzymam kciuki akonto zwycięstwa w konkursie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Double_G Napisano 9 Październik 2009 Share Napisano 9 Październik 2009 Biedna krowa. Co ona taka chuda? :D A tak w ogóle to pomysł fajny tylko katapulta jakaś taka nijaka. Może to tylko chwilowo przez brak texturek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 10 Październik 2009 Share Napisano 10 Październik 2009 No przynajmniej dałeś tej krówce kask, daj jeszcze jakiś spadochron to uzyska ze 4 gwiazdki w testach zderzeniewych:), aha nie zapomnij o emisji spalin...//rozbawiło mnie stwierdzenie "koncept(w tle znajdzie się stado krów)"...czekam na kolejne postępy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cojots Napisano 10 Październik 2009 Share Napisano 10 Październik 2009 Pomysł zacny. Ponieważ WIP to pozwolę sobie powiedzie co mi leży na wątrobie ;] 1. "Malina" ma rozszczep nosa i brak kopyt (jeżeli to krowa kartonowa to się nie czepiam). 2. Ramię wyrzutni powyżej zaczepu jest ugięte ku ziemi, a przecież nie działa tam na niego już siła reakcji (chyba, że to masa Maliny-Pilota wywołała ugięcie :D ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 10 Październik 2009 Autor Share Napisano 10 Październik 2009 cojots - to scena kreskówkowa, wybacz więc niedociągnięcia anatomiczne. Co do katapulty to jest ona ugięta pod naciskiem pilota - ledwo z tego wybrnąłem, albowiem większość znalezionych przeze mnie tego typu maszyn tę "łyżkę" mają o wiele krótszą, ale znalazłem szczęśliwie kilka prototypów, które pasowały do obrazka. Pierwszy etap teksturowania katapulty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 10 Październik 2009 Share Napisano 10 Październik 2009 Fajny pomysł, trochę przypomina pracę Soski - http://www.max3d.pl/bitwa/3d_15/soska.html Modele jak na razie też ładne, tylko dzwonek mało pękaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 10 Październik 2009 Autor Share Napisano 10 Październik 2009 Dzięki; w sumie kaski może i nasuwają pewne skojarzenia, ale są one naprawdę niezamierzone. Mały postęp prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cojots Napisano 10 Październik 2009 Share Napisano 10 Październik 2009 Gdzie Krowia Agencja Kosmiczna przewiduje strefę lądowania? Na Mare Milk czy Sinus Łaciata? Pytam orientacyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 bez kitu.. Ania mi tez pierwsze co to skojarzylo sie z tamtą pracka :D:D ale czekam na postepy ^^ :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 13 Październik 2009 Autor Share Napisano 13 Październik 2009 Bez kitu - nie mam w zwyczaju kopiowania czyichś pomysłów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 Ee ja nie chciałam oskarżać, tylko mi się tak nasunęło. Prace się różnią tak bardzo że o kopiowaniu nie ma mowy, po prostu podobna myśl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szeyker89 Napisano 13 Październik 2009 Share Napisano 13 Październik 2009 Moim skromnym zdaniem koła w katapulcie są zbyt małe i za cienkie.... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 16 Październik 2009 Autor Share Napisano 16 Październik 2009 Czapka pilotka krowy, która będzie siedzieć na katapulcie (nota bene będzie w przeciwieństwie do pozostałych wyjątkowo spasiona). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 16 Październik 2009 Share Napisano 16 Październik 2009 Podoba mi się zbrushowy księżyc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 Fajna czapeczka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 19 Październik 2009 Autor Share Napisano 19 Październik 2009 Zacząłem grzebać przy teksturach; krowa na obrazku to jedna z krów ze stada. Ta, która zostanie wystrzelona, będzie mieć tradycyjne, czarno-białe łaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 nie za grube ma cyce? :D nie znam się na krowach ale wyglądają na 75D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Ale na stanikach za to sie znasz:) Fajne modele. Tekstura krowy trochę jednolita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 20 Październik 2009 Share Napisano 20 Październik 2009 Hehe.. mi tam troche oczy nie pasuja. Za kamienna morda jesli krowa ma wytrzeszczac oczy :)) ale fajnie bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 21 Październik 2009 Autor Share Napisano 21 Październik 2009 O tak to planuję rozstawić. Nie wiem jeszcze gdzie postawić krowę trzymającą w pysku linkę do zwolnienia katapulty - logika nakazuje umieszczenie jej po prawej stronie, ale najchętniej dałbym sznurek tej po lewej stronie kadru. Krowa na katapulcie będzie jeszcze rzeźbiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 21 Październik 2009 Share Napisano 21 Październik 2009 Czemu pilot siedzi tyłem? Przodem by było logiczniej, albo żeby przynajmniej odwróciła głowę w kierunku księżyca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 22 Październik 2009 Autor Share Napisano 22 Październik 2009 Nie chcę, żeby widz oglądał na 1/3 ekranu krowie plecy, wydaje mi się, że tak jak teraz jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 to moze obroc katapulte? ksiezyc zrob za kamera. Beda gwiazdy i silne swiatlo ksiezyca. A jak chcesz miec pewnosc ze odbiorca skuma ze to podroz na ksiezyc to zrob jakies loga a'la nasa na czapie czy katapulcie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 A ja myślę, że tak jest bardzo dobrze. Zawsze sobie można jakoś w głowie uzasadnić siedzenie tyłem (np że pilot tak na prawdę nie wie w co się pakuje) a kompozycyjnie to zdecydowanie lepiej wypada. Wydaje mi się jednak, że jest za dużo przestrzeni między pilotem a księżycem w kadrze, albo to pilot jest za bardzo z lewej strony usytuowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 To moze niech chociaz krowy sterujace katapulta patrza na ksiezyc czyli cel - tak jak ta krowa po prawej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 Krowa siedzi tylem do kierunku wystrzelenia dlatego, ze trzyma w ... kopytach ... sznurek od wystrzelenia / spust czy cos takiego. Po wystrzeleniu bufory nadają jej lekką rotację i w czasie lądowania powinna być obrócona już kopytami do powierzchni księżyca. Proste ? :) Fajnie się szykuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 hehe, bardzo fajne. :) Kadr jest według mnie stanowczo za ciasny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
briz Napisano 22 Październik 2009 Share Napisano 22 Październik 2009 Katapulta jest zbyt statyczna, nie "czuć" że jest naprężona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 23 Październik 2009 Autor Share Napisano 23 Październik 2009 mpta - dzięki, ale chyba zostanę przy tym kadrze. arTooro - może nie będzie tak źle... w razie czego dorobię jakiegoś ptaszka :D KaeMS - dzięki, dobry pomysł RA - wezmę to pod uwagę briz - być może, ale nie mam pomysłu, jak to zmienić... Ponieważ terminy gonią zakończę już chyba prace nad modelem wystrzeliwanej krowy. Jeszcze lampa naftowa po prawej stronie, trawa, jakieś drobiazgi i tekstury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 o kurde genialne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Babylero Napisano 24 Październik 2009 Share Napisano 24 Październik 2009 Ładna UV katapulty i model krówki jest świetny :) Nie mogę się doczekać zobaczyć gotowej sceny... Chociaż troszkę texy mućki od reszty odstają ale może to tylko bez renderingu :) Zobaczymy efekt końcowy to się powie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 24 Październik 2009 Autor Share Napisano 24 Październik 2009 Kolejne dwa obiekty, które umieszczę na scenie. Słup telegraficzny będzie daleko i ledwie widoczny, natomiast lampa naftowa umieszczona zostanie w prawym dolnym rogu jako jedno ze źródeł światła na scenie (samo światło księżyca to za mało). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 25 Październik 2009 Autor Share Napisano 25 Październik 2009 (edytowane) Drobny postęp prac; dojdą jeszcze jakieś roślinki, celownik na katapulcie (dziękuję Sebie za pomysł!), poprawię też nieco budynek w tle. Sprawdzam też różne ustawienia świateł dla uzyskania ładnej, nocnej sceny. Jak widać będę musiał jeszcze nad tym popracować. Edytowane 25 Październik 2009 przez mookie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 (edytowane) No szykuje się superpraca:) Trzymam kciuki:) Proponuję zmienić trochę kadr. Kamera nieco w dół i w lewo, katapultę ustawić trochę pod górkę - wszystko tak, by księżyc znalazł się na linii strzału. Dodałoby to też dynamizmu bo fajnie by było zasugerować sam moment wystrzału. Edytowane 26 Październik 2009 przez Lucek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 Daj więcej miejsca po prawej i u góry. Choćby odrobinę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 26 Październik 2009 Share Napisano 26 Październik 2009 Hahaha - super :). Ale kompozycję bym jeszcze przemyslał, bo Ci ramkę rozwalają na razie obiekty. Umiejscowienie lampy naftowej bardzo nieszczęśliwe - tak na mój chłopski rozum powinieneś mieć trzy points of interest a masz cztery imho. Jakoś mi wzrok po prostu ucieka z tej pracy - a szkoda ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 26 Październik 2009 Share Napisano 26 Październik 2009 to co lucek z kadrem pisze może być ciekawe. dobrze się zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faun Napisano 26 Październik 2009 Share Napisano 26 Październik 2009 z tym niebem coś zrób, bo takie czarne, ponure. Chmurki, podświetlone, poświatę, kolor jakiś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duff Napisano 29 Październik 2009 Share Napisano 29 Październik 2009 Dodaj jakieś ćmy koło lampy.One zawsze mi dokuczają, gdy wkuwam po nocach przy otartym okienku ;) latem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 29 Październik 2009 Share Napisano 29 Październik 2009 Zapowiada się bardzo fajna pracka. Łuk katapulty powinien być pod innym kątem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 29 Październik 2009 Share Napisano 29 Październik 2009 Może zegnij łyżkę mocniej tam gdzie jest lina? (tzn. łagodnym łukiem aż do liny, potem ciut ostrzejszy zakręt, dalej łagodnym łukiem aż do krowy). Wydaje mi się że to powiększyłoby napięcie. I oczywiście kształt liny pod łyżką trzeba by zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zylak Napisano 25 Listopad 2009 Share Napisano 25 Listopad 2009 :) śmiechowa praca, fajny klimat, niezły detal ... 3mam kciuki, żeby wyszło DOKŁADNIE tak jak chcesz pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 25 Listopad 2009 Share Napisano 25 Listopad 2009 E ja bym dał jednak krowe tyłem. Przynajmniej dla mnie fakt że siedzi tylem do kierunu jazdy dość mocno rzuca sie w oczy. Pokaż jej plecki a jak cchesz pokazywać krowie fronty to masz przeciez całą obsługe naziemną do dyspozycji. W tym momencie robi to takie wrażenie jakbys wiedział że powinna być tyłem ale nie chciałeś pokazywać jej tyłka albo bardzo chciałes pokazać fejsa. no to posadziłes ją tak jak jest i udajesz że nie wiesz o co chodzi. Wygraj temat pleców krowy. Zrób jej fajne futro i dajmy na to mocno przerażonego karalucha albo plecak z kanapkami albo dodatkowe zbiorniki paliwa bo droga daleka tudzież spadochron i w droge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi