Napisano 7 Listopad 201311 l Autor Dzięki, no właśnie poszukuję sposobu, który mnie zadowoli dlatego jedne szkice są bardziej odpuszczone, drugie bardziej dopracowane i z innym cieniowaniem, itd... tymczasem autoportret, mam trudną twarz, byle detal/plama w inną stronę i już jestem niepodobny... pozdrawiam
Napisano 14 Listopad 201311 l Autor Chyba wszyscy na FB pouciekali bo coś cisza na 2D... tymczasem zwierzęta...
Napisano 14 Listopad 201311 l Śliczne są :) Podoba mi się twoja kreska i to jak w niektórych pracach skupiasz się na jednej najważniejszej rzeczy gdzie powinno skupiać się oko. Pierwszemu konikowi dodałabym grzywę bo głowa wygląda trochę jak niepowiem co ;D. Natomiast wierzgającemu przydałby się ogon w ruchu żeby cały rysunek był dynamiczny. Ostatnio mam zajęcia z rysunku zwierząt i mam cały szkicownik zarysowany moimi modelami. Szkoda tylko że bez przerwy się ruszają i w większości mam bochomazy :D
Napisano 18 Listopad 201311 l Autor Dzięki PodwojneD ;) Na dzisiaj przypadł mi Master Study, wybrałem sobie Zhaoming Wu (co prawda wolałbym farbami gdybym miał więcej czasu) jakiś portret kobity... pozdrawiam
Napisano 20 Listopad 201311 l Autor ale ten feel wynika z kopiowania i naśladowania plam Zhaominga... także feel to dopiero bedzie albo nie będzie jak coś swojego sprobuje wymodzic w tym stylu... ;) ze 2-3 brushe shaddiego i jeden miękki z jakiegoś innego seta
Napisano 21 Listopad 201311 l Ostatnie cwiczenia bardzo na plus, nic tylko miec nadzieje, ze ladnie przelozy Ci sie to na wlasne prace:)
Napisano 24 Grudzień 201311 l Autor Wesołych!!!! Co sobie tam chcecie abyście dostali... pierdylion sukcesów! pozdrawiam Inspirowane Gilem Elvgrenem...
Napisano 26 Grudzień 201311 l Bardzo fajna kartka, sporo sie tu pozmienialo na lepsze, tak trzymaj :)
Napisano 27 Grudzień 201311 l Autor Dzięki chopy! Dorzucam jeszcze przed końcem roku kilka obrazków i szkiców, pozdrawiam i do siego roku, oby był bardziej wydajny i pełen sukcesów! Kolejne studium Zhaoming Wu i pod nim randomowy portret z czarnobiałej fotki jako refki, starałem się uzyskać podobny efekt jak w studium... muszę więcej takich porobić... Obraz olejny 50x70 na płótnie na aukcje charytatywną... zbierali kase dla dziewczynki z chorym sercem, stąd właśnie ona jest na obrazie... No i szkice z mojego sketchbooka A4, który staram się sukcesywnie zapełniać
Napisano 27 Grudzień 201311 l bardzo mi sie podoba w jaką stronę to wszystko idzie i ołoweczki i digitale. co do studium vs z foty musisz większą uwagę zwracać na relacje ciepłe zimne chociaż i tak jest dużo lepiej jak sobie przypomnę te mdłe pastelowe obrazki z przed paru miesięcy. duża ilość pracy popłaca zawsze. oby tak dalej :)
Napisano 8 Marzec 201411 l Autor Dzięki Coyote, popłaca, ale w moim przypadku to tylko chwilowe zapędy... znowu przerwa od szkiców nic nowego nie nabazgrałem... pozdrawiam Tymczasem Wszystkiego Najlepszego Drogie Panie z max3d ;)
Napisano 8 Marzec 201411 l Womans beauty... ;D heheh cycki w róży... niezle, chociaz, nie wiem, czy nie wolałbym innej części kobity ;), ale oki
Napisano 9 Marzec 201411 l Autor Googlałem Women's Beauty żeby sprawdzić czy prawidłowo wybrałem określenie i niby dobrze... ale jak to błąd to dzięki za jego wskazanie ;) Miałem jeszcze wariant bardziej zmysłowy, poleciałem w publikę, ale w najbliższym czasie wykonam ten drugi... za płytko pojechałem z tymi "cyckami" ;P
Napisano 9 Marzec 201411 l Nie ma to jak wrzucać gołą babę 'z okazji dnia kobiet'. Ty sobie ten prezent zrobiłeś chyba :P Trochę ciepłe/zimne nie gra i nasycenie koloru, ale to już Kojot wspominał. Ogólnie najs :)
Napisano 9 Marzec 201411 l jedyne co moge skrytykować to paski na jej twarzy, zwłaszcza na szyi wygląda jak obwisła skóra albo zmarszczki, poza tym podobają mi się kolory, kompozycja i pomysł :)
Napisano 12 Marzec 201411 l Coś mi się wydaje, że miniaturka teczki spowodowała lawinowe wejścia do niej ;)
Napisano 20 Marzec 201410 l Autor Rembik - chcesz powiedzieć, że tak to nikt nie zagląda bo nie ma cycków? :) Trochę mam rzeczy na głowie dlatego druga wersja kwitnącej kobiety trochę musi poczekać... tymczasem praca z konkursu "Future Detective". Sporo się nauczyłem przy niej, liczyłem, że znajdę się w pierwszej 8ce i na wyróżnienie, które dostałem. Jestem bardzo zadowolony z komentarzy jurorów, które dla mnie są swego rodzaju nagrodą. Zabrakło mi świeżego spojrzenia pod koniec żeby podszlifować i wydobyć więcej z "motóra"... pozdrawiam
Napisano 20 Marzec 201410 l liczyłem, że znajdę się w pierwszej 8ce i na wyróżnienie, które dostałem. Jestem bardzo zadowolony z komentarzy jurorów, które dla mnie są swego rodzaju nagrodą. dobrze że liczyłeś, bo niezła ta pracka;) a tak poza tym, to fajnie Ci zrobiło odejście od kreślenia w stylu asp, na ten amerykański. Nie koniecznie z tego względu że przecież "to styl amerykański" Po prostu widać że w ostatnich prackachże poczyniłeś niezły postęp. gud lak
Napisano 20 Marzec 201410 l A mnie też się bardziej podobają te jak to motyl ujął "amerykańskie" pracki. Ten detektyw dopracowany, szacun :)
Napisano 26 Lipiec 20168 l Autor Witajcie, trochę czasu minęło... praca, życie, ;)... wrzucam kilka swoich najnowszych projektów żeby odświeżyć nieco teczkę, porównać ze starociami, może widać jaki progress ;) pozdrawiam i zapraszam Seria Nessuno - docelowo ma być 6 portretów, nr5 na wykończeniu, nr6 jeszcze szkic także nie pokazuję... Nessuno to pseudonim mojej znajomej zajmującej się biżuterią. Cykl powstawał z myślą o ekspozycji w jej sklepie, stąd pojawia się motyw projektowanej przez nią biżuterii, ale sporo się zmieniło w jej życiu i nie ma już tego sklepu/galerii. Nie porzuciłem projektu, za dużo czasu włożyłem, robię do 6. Nr 1 i 2 łączą się ze sobą jako dyptyk (obecnie wydrukowane w dobrej jakości na płótnie 50 x 70), docelowo również pozostałe będą drukowane na płótnie. Nessuno 1 Nessuno 2 Nessuno 3 Nessuno 4 Seria bardziej prywatna, na razie w planie jeszcze wilk i zając... połączenie technik tradycyjnych, tusz, ołówek i digital paintingu... docelowo wydruk na papierze 310g format 50 x 70 lub większy "Hot Spot" "Too much talk" Dwa luźniejsze, mniej "wymachane"... kocur jako gift wydrukowany na papierze Hahnemuhle german etching 310g, format 50 x 60. "Wielki Różowy Króliczek" "Kici Lajla" Nie siedzę w gamedevie, smoków, rycerzy, efekciarskiego sci-fi niestety tutaj nie zobaczycie... ale może takie inne ilustracje również Was zaciekawią ;P Głównie wrzucam rzeczy na fanpage na FB jak ktoś chce zobaczyć więcej...
Napisano 27 Lipiec 20168 l Super powrót po 2 latach! Rewelacyjny Lis i fioletowy Kot, ale u Kota troszkę ręce dziwnie wyglądają.
Napisano 27 Lipiec 20168 l Bez smoków, rycerzy i efekciarskiego sci-fi da się żyć ;) Świetne prace. Dobrze , że zdecydowałeś się na powrót na forum. Czekam na więcej
Napisano 27 Lipiec 20168 l Hej kope lat :D bardzo smaczne te grafiki ;) takie freak ,ale ja lubie takie klimaty ,bardzo malarskie
Napisano 27 Lipiec 20168 l Faktycznie fajne, musze pozagladac w teczki, bo ciekawe rzeczy zaczynaja sie pojawiac
Napisano 29 Kwiecień 20204 l Autor Odkurzam 😜 Od najnowszych od góry 😉 Bunny Marthy - spersonalizowana ilustracja na zamówienie GWP Queen - spersonalizowana ilustracja na zamówienie Prywatna ilustracja Animalhead series - Come to Daddy Animalhead series - Born to be wild Animalhead series - POV Animalhead series - Rabbit Hole Fanart Punishera Fanart Blade Runnera W następnej wrzucie ilustracje jakie wykonałem do gry typu point'n click CHEERS!
Napisano 29 Kwiecień 20204 l Jacie ale smaczki :) animal head series złoto :) czuc klimacik i to mocno, Ciary przechodzą. Więcej wiecej!
Napisano 30 Kwiecień 20204 l Autor Dzięki za opinię! Nad animalhead właśnie pracuję żeby wznowić 😜 Swego czasu miałem przyjemność namalowania kilku ilustracji tła do gry. Chodzi o *remaster gry przygodowej typu point & click "Edna & Harvey: The Breakout" z 2008 r. niemieckiego studia Daedalic Entertainment. *Remaster, czyli odświeżenie grafiki, przeniesienie na nowsze systemy i dostosowanie do jakości HD, UHD i 4K. Zmianie uległa cała szata graficzna, animacje, interfejs, itd. Podwykonawcą całego projektu było Wrocławskie studio "The Knight of Unity" i to z nimi współpracowałem wykonując ilustracje. Otrzymywałem line arty (czyli rysunki czarną linią na białym tle jak na obrazku nr2) i wg odgórnie ustalonego stylu malowałem je ze światłocieniem budując cały klimat danej lokacji w grze. Ponad to miałem też swój udział przy malowaniu obiektów na poszczególne lokacje (czyli przedmioty, które dało się zebrać do ekwipunku lub kliknąć wywołując jakąś interakcję). W większości było to uzupełnienie do lokacji malowanych przez kogoś innego więc jako przykład podałem tylko to co w 100% ja wykonałem na obrazku nr4. Na obrazku nr1 jest pokazany przykład lokacji sprzed remastera (ciekawscy mogą sobie wyszukać na youtube jak wyglądała ta gierka) Mega przyjemne zlecenie i współpraca. 1. To była moja lokacja testowa, po której otrzymałem pozostałe do zrobienia. 2. Dostawałem takie line arty do pokolorowania 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
Napisano 30 Kwiecień 20204 l super robota, jeszcze zanim przeczytalem posta odrazu skumalem ze to do jakiegos odskulowego point and klicka 😄 zajebiste 😄
Napisano 9 Maj 20204 l Autor Dziękówa Klicek! Frajda przy tym była świetna może mi się kiedyś uda do gamedevu na dłużej😜 Tymczasem dorzucam nowość do serii animal head w stylu łączącym moje ostatnie "kobiety" cell shading z gradientami i malowaniem jak w "zwierzakach"... może kolejne zrobię podobną techniką.