Rotcore Napisano 7 Listopad 2013 Autor Share Napisano 7 Listopad 2013 Dzięki, no właśnie poszukuję sposobu, który mnie zadowoli dlatego jedne szkice są bardziej odpuszczone, drugie bardziej dopracowane i z innym cieniowaniem, itd... tymczasem autoportret, mam trudną twarz, byle detal/plama w inną stronę i już jestem niepodobny... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 14 Listopad 2013 Autor Share Napisano 14 Listopad 2013 Chyba wszyscy na FB pouciekali bo coś cisza na 2D... tymczasem zwierzęta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PodwojneD Napisano 14 Listopad 2013 Share Napisano 14 Listopad 2013 Śliczne są :) Podoba mi się twoja kreska i to jak w niektórych pracach skupiasz się na jednej najważniejszej rzeczy gdzie powinno skupiać się oko. Pierwszemu konikowi dodałabym grzywę bo głowa wygląda trochę jak niepowiem co ;D. Natomiast wierzgającemu przydałby się ogon w ruchu żeby cały rysunek był dynamiczny. Ostatnio mam zajęcia z rysunku zwierząt i mam cały szkicownik zarysowany moimi modelami. Szkoda tylko że bez przerwy się ruszają i w większości mam bochomazy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 18 Listopad 2013 Autor Share Napisano 18 Listopad 2013 Dzięki PodwojneD ;) Na dzisiaj przypadł mi Master Study, wybrałem sobie Zhaoming Wu (co prawda wolałbym farbami gdybym miał więcej czasu) jakiś portret kobity... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 20 Listopad 2013 Autor Share Napisano 20 Listopad 2013 Kolejny Zhaoming... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 20 Listopad 2013 Share Napisano 20 Listopad 2013 Malarski feel i ładne "tęczowe" kolorki. Brusze od Szadiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 20 Listopad 2013 Autor Share Napisano 20 Listopad 2013 ale ten feel wynika z kopiowania i naśladowania plam Zhaominga... także feel to dopiero bedzie albo nie będzie jak coś swojego sprobuje wymodzic w tym stylu... ;) ze 2-3 brushe shaddiego i jeden miękki z jakiegoś innego seta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysz Napisano 21 Listopad 2013 Share Napisano 21 Listopad 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 21 Listopad 2013 Share Napisano 21 Listopad 2013 true true... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COR Napisano 21 Listopad 2013 Share Napisano 21 Listopad 2013 Ostatnie cwiczenia bardzo na plus, nic tylko miec nadzieje, ze ladnie przelozy Ci sie to na wlasne prace:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 21 Listopad 2013 Share Napisano 21 Listopad 2013 ta pani najlepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 24 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2013 Wesołych!!!! Co sobie tam chcecie abyście dostali... pierdylion sukcesów! pozdrawiam Inspirowane Gilem Elvgrenem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenems Napisano 24 Grudzień 2013 Share Napisano 24 Grudzień 2013 ale bym lizaka wszamał.... ;-) pozdro i wesołych !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 26 Grudzień 2013 Share Napisano 26 Grudzień 2013 Bardzo fajna kartka, sporo sie tu pozmienialo na lepsze, tak trzymaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 27 Grudzień 2013 Share Napisano 27 Grudzień 2013 Haha jaka kartka :P Całkiem spoko, zmieniłbym typo tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 27 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2013 Dzięki chopy! Dorzucam jeszcze przed końcem roku kilka obrazków i szkiców, pozdrawiam i do siego roku, oby był bardziej wydajny i pełen sukcesów! Kolejne studium Zhaoming Wu i pod nim randomowy portret z czarnobiałej fotki jako refki, starałem się uzyskać podobny efekt jak w studium... muszę więcej takich porobić... Obraz olejny 50x70 na płótnie na aukcje charytatywną... zbierali kase dla dziewczynki z chorym sercem, stąd właśnie ona jest na obrazie... No i szkice z mojego sketchbooka A4, który staram się sukcesywnie zapełniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 27 Grudzień 2013 Share Napisano 27 Grudzień 2013 bardzo mi sie podoba w jaką stronę to wszystko idzie i ołoweczki i digitale. co do studium vs z foty musisz większą uwagę zwracać na relacje ciepłe zimne chociaż i tak jest dużo lepiej jak sobie przypomnę te mdłe pastelowe obrazki z przed paru miesięcy. duża ilość pracy popłaca zawsze. oby tak dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 8 Marzec 2014 Autor Share Napisano 8 Marzec 2014 Dzięki Coyote, popłaca, ale w moim przypadku to tylko chwilowe zapędy... znowu przerwa od szkiców nic nowego nie nabazgrałem... pozdrawiam Tymczasem Wszystkiego Najlepszego Drogie Panie z max3d ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 8 Marzec 2014 Share Napisano 8 Marzec 2014 Womans beauty... ;D heheh cycki w róży... niezle, chociaz, nie wiem, czy nie wolałbym innej części kobity ;), ale oki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 9 Marzec 2014 Autor Share Napisano 9 Marzec 2014 Googlałem Women's Beauty żeby sprawdzić czy prawidłowo wybrałem określenie i niby dobrze... ale jak to błąd to dzięki za jego wskazanie ;) Miałem jeszcze wariant bardziej zmysłowy, poleciałem w publikę, ale w najbliższym czasie wykonam ten drugi... za płytko pojechałem z tymi "cyckami" ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saharaam Napisano 9 Marzec 2014 Share Napisano 9 Marzec 2014 Nie ma to jak wrzucać gołą babę 'z okazji dnia kobiet'. Ty sobie ten prezent zrobiłeś chyba :P Trochę ciepłe/zimne nie gra i nasycenie koloru, ale to już Kojot wspominał. Ogólnie najs :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PodwojneD Napisano 9 Marzec 2014 Share Napisano 9 Marzec 2014 jedyne co moge skrytykować to paski na jej twarzy, zwłaszcza na szyi wygląda jak obwisła skóra albo zmarszczki, poza tym podobają mi się kolory, kompozycja i pomysł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rembik Napisano 12 Marzec 2014 Share Napisano 12 Marzec 2014 Coś mi się wydaje, że miniaturka teczki spowodowała lawinowe wejścia do niej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 20 Marzec 2014 Autor Share Napisano 20 Marzec 2014 Rembik - chcesz powiedzieć, że tak to nikt nie zagląda bo nie ma cycków? :) Trochę mam rzeczy na głowie dlatego druga wersja kwitnącej kobiety trochę musi poczekać... tymczasem praca z konkursu "Future Detective". Sporo się nauczyłem przy niej, liczyłem, że znajdę się w pierwszej 8ce i na wyróżnienie, które dostałem. Jestem bardzo zadowolony z komentarzy jurorów, które dla mnie są swego rodzaju nagrodą. Zabrakło mi świeżego spojrzenia pod koniec żeby podszlifować i wydobyć więcej z "motóra"... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motyl Napisano 20 Marzec 2014 Share Napisano 20 Marzec 2014 liczyłem, że znajdę się w pierwszej 8ce i na wyróżnienie, które dostałem. Jestem bardzo zadowolony z komentarzy jurorów, które dla mnie są swego rodzaju nagrodą. dobrze że liczyłeś, bo niezła ta pracka;) a tak poza tym, to fajnie Ci zrobiło odejście od kreślenia w stylu asp, na ten amerykański. Nie koniecznie z tego względu że przecież "to styl amerykański" Po prostu widać że w ostatnich prackachże poczyniłeś niezły postęp. gud lak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewichan Napisano 20 Marzec 2014 Share Napisano 20 Marzec 2014 A mnie też się bardziej podobają te jak to motyl ujął "amerykańskie" pracki. Ten detektyw dopracowany, szacun :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysz Napisano 21 Marzec 2014 Share Napisano 21 Marzec 2014 dawno tu nie zaglądałem post #317 duży + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 26 Lipiec 2016 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2016 Witajcie, trochę czasu minęło... praca, życie, ;)... wrzucam kilka swoich najnowszych projektów żeby odświeżyć nieco teczkę, porównać ze starociami, może widać jaki progress ;) pozdrawiam i zapraszam Seria Nessuno - docelowo ma być 6 portretów, nr5 na wykończeniu, nr6 jeszcze szkic także nie pokazuję... Nessuno to pseudonim mojej znajomej zajmującej się biżuterią. Cykl powstawał z myślą o ekspozycji w jej sklepie, stąd pojawia się motyw projektowanej przez nią biżuterii, ale sporo się zmieniło w jej życiu i nie ma już tego sklepu/galerii. Nie porzuciłem projektu, za dużo czasu włożyłem, robię do 6. Nr 1 i 2 łączą się ze sobą jako dyptyk (obecnie wydrukowane w dobrej jakości na płótnie 50 x 70), docelowo również pozostałe będą drukowane na płótnie. Nessuno 1 Nessuno 2 Nessuno 3 Nessuno 4 Seria bardziej prywatna, na razie w planie jeszcze wilk i zając... połączenie technik tradycyjnych, tusz, ołówek i digital paintingu... docelowo wydruk na papierze 310g format 50 x 70 lub większy "Hot Spot" "Too much talk" Dwa luźniejsze, mniej "wymachane"... kocur jako gift wydrukowany na papierze Hahnemuhle german etching 310g, format 50 x 60. "Wielki Różowy Króliczek" "Kici Lajla" Nie siedzę w gamedevie, smoków, rycerzy, efekciarskiego sci-fi niestety tutaj nie zobaczycie... ale może takie inne ilustracje również Was zaciekawią ;P Głównie wrzucam rzeczy na fanpage na FB jak ktoś chce zobaczyć więcej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rembik Napisano 27 Lipiec 2016 Share Napisano 27 Lipiec 2016 Super powrót po 2 latach! Rewelacyjny Lis i fioletowy Kot, ale u Kota troszkę ręce dziwnie wyglądają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 27 Lipiec 2016 Share Napisano 27 Lipiec 2016 Bez smoków, rycerzy i efekciarskiego sci-fi da się żyć ;) Świetne prace. Dobrze , że zdecydowałeś się na powrót na forum. Czekam na więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 27 Lipiec 2016 Share Napisano 27 Lipiec 2016 Hej kope lat :D bardzo smaczne te grafiki ;) takie freak ,ale ja lubie takie klimaty ,bardzo malarskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 27 Lipiec 2016 Share Napisano 27 Lipiec 2016 Faktycznie fajne, musze pozagladac w teczki, bo ciekawe rzeczy zaczynaja sie pojawiac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 29 Kwiecień 2020 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2020 Odkurzam 😜 Od najnowszych od góry 😉 Bunny Marthy - spersonalizowana ilustracja na zamówienie GWP Queen - spersonalizowana ilustracja na zamówienie Prywatna ilustracja Animalhead series - Come to Daddy Animalhead series - Born to be wild Animalhead series - POV Animalhead series - Rabbit Hole Fanart Punishera Fanart Blade Runnera W następnej wrzucie ilustracje jakie wykonałem do gry typu point'n click CHEERS! 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myth Napisano 29 Kwiecień 2020 Share Napisano 29 Kwiecień 2020 Jacie ale smaczki :) animal head series złoto :) czuc klimacik i to mocno, Ciary przechodzą. Więcej wiecej! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papa Pio Napisano 29 Kwiecień 2020 Share Napisano 29 Kwiecień 2020 No fakt... świetne to... popieram poprzednika - więcej animalheadów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 30 Kwiecień 2020 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2020 Dzięki za opinię! Nad animalhead właśnie pracuję żeby wznowić 😜 Swego czasu miałem przyjemność namalowania kilku ilustracji tła do gry. Chodzi o *remaster gry przygodowej typu point & click "Edna & Harvey: The Breakout" z 2008 r. niemieckiego studia Daedalic Entertainment. *Remaster, czyli odświeżenie grafiki, przeniesienie na nowsze systemy i dostosowanie do jakości HD, UHD i 4K. Zmianie uległa cała szata graficzna, animacje, interfejs, itd. Podwykonawcą całego projektu było Wrocławskie studio "The Knight of Unity" i to z nimi współpracowałem wykonując ilustracje. Otrzymywałem line arty (czyli rysunki czarną linią na białym tle jak na obrazku nr2) i wg odgórnie ustalonego stylu malowałem je ze światłocieniem budując cały klimat danej lokacji w grze. Ponad to miałem też swój udział przy malowaniu obiektów na poszczególne lokacje (czyli przedmioty, które dało się zebrać do ekwipunku lub kliknąć wywołując jakąś interakcję). W większości było to uzupełnienie do lokacji malowanych przez kogoś innego więc jako przykład podałem tylko to co w 100% ja wykonałem na obrazku nr4. Na obrazku nr1 jest pokazany przykład lokacji sprzed remastera (ciekawscy mogą sobie wyszukać na youtube jak wyglądała ta gierka) Mega przyjemne zlecenie i współpraca. 1. To była moja lokacja testowa, po której otrzymałem pozostałe do zrobienia. 2. Dostawałem takie line arty do pokolorowania 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 30 Kwiecień 2020 Share Napisano 30 Kwiecień 2020 super robota, jeszcze zanim przeczytalem posta odrazu skumalem ze to do jakiegos odskulowego point and klicka 😄 zajebiste 😄 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 9 Maj 2020 Autor Share Napisano 9 Maj 2020 Dziękówa Klicek! Frajda przy tym była świetna może mi się kiedyś uda do gamedevu na dłużej😜 Tymczasem dorzucam nowość do serii animal head w stylu łączącym moje ostatnie "kobiety" cell shading z gradientami i malowaniem jak w "zwierzakach"... może kolejne zrobię podobną techniką. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi