Napisano 10 Styczeń 201015 l Witam wszystkich. Jest to mój debiut na tym forum więc mam nadzieję, że nikt nie będzie miał mi za złe jeżeli przedstawię się najzwyczajniej pokazując co tam wieczorami i nie tylko sobie skrobię. pozdrawiam i zapraszam. ...dwa najświeższe rysuny: Edytowane 25 Listopad 201014 l przez slukas
Napisano 10 Styczeń 201015 l No pięknie! Nie będę więcej słodził bo utuczę. Mam nadzieję, że będzie więcej prac...
Napisano 10 Styczeń 201015 l W tym drugim obrazku właśnie wyobraziłem sobie środek ciężkości... hehehe, no i chciałbym zobaczyć tego samego gościa kadr później :)
Napisano 10 Styczeń 201015 l O patrzajta, Pan z animacji się odważył pokazać na maxie... świetna krecha, pozdro
Napisano 10 Styczeń 201015 l Obejzalem tez twoje animacje, i smialo powiem ze oprocz umiejetnosci maz tez dobre pomysly. Jak chyba wszyscy czekam na wiecej.
Napisano 10 Styczeń 201015 l Bardzo ładne rysunki, jeszcze lepsze animacje. Podziwiam, gratuluję i czekam na więcej.
Napisano 10 Styczeń 201015 l Stylistyka rysunków świetna, krecha też bardzo miodna. Gratuluję debiutu. Bardzo udany ;)
Napisano 10 Styczeń 201015 l Jest super ale zato jako animator to wymiatasz:). Jak wyglada animacja w Poznaniu?Kadra zajecia warunki...?:) pzdr Kuba
Napisano 11 Styczeń 201015 l witamy na forum :) jak zobaczyłam pierwszy obrazek tosobie pomyślałam: "ten facet powinien robić animacje" po czym zauważyłam stopkę z linkiem na Twoje konto na yutube :D obrazki są świetne, mają klimat :) co do animacji: masz świetne wyczucie ruchu i timelingu :) szkoda tylko że jak postac leci lub zjeżdża czy sie chaotycznie przesuwa to że jej nie animujesz tylko korzystasz z jednej fazy ruchu - troche to sie rzuca w oczy ponieważ całość animacji jest bardzo bogata w animację. a tu naprzyklad ludzik spada z krawędzi i człowiek ma wrażenie że on sie zatrzymał, bo nie ma żadnych odniesień w tle, że leci (bo na przykład tło jest białe lub jednokolorowe) lub sam jako taki sie nie rusza. nie wiem jak mam Ci to jaśniej wytłumaczyć :P ale chyba wiesz o co mi chodzi. gdyby nie ten szczegół, naprawde bym stwierdziła że jesteś master ;) no, czekam na dalsze wpisy :) bede obserwować.
Napisano 12 Styczeń 201015 l Autor Dzięki wszystkim za tak pozytywne wsparcie :) Scatmax - Cóż... - to zależy czego szukasz. Najlepiej sam zobacz, wpadnij do katedry, z profesorami pogadaj lub skorzystaj z drzwi otwartych. Tak będzie najlepiej. Ogółem opisując to warunki są bardzo w porządku a kadra na animacji maksymalnie pozytywna. Obowiązków nie ma dużo więc czasu na robienie filmów/ czy czego tam sobie zażyczysz powinieneś mieć sporo (hmmm... przez to w sumie będę miał problem z nadchodzącą sesją - człowiek robi wszystko tylko nic pozwalającego zaliczyć :D). telthona - dziękuję. I masz rację - sporo elementów jest niedociągniętych. No wiesz... terminy. A oprócz nich długie lata nauki sztuki animacj oraz gimnastyki ośrodków odpowiedzialnych za wyobraźnię, które mnie czekają. kolejne obrazki: Wip: ...i zlepek szkiców Edytowane 12 Styczeń 201015 l przez slukas
Napisano 14 Styczeń 201015 l szkice są super o_o naprawdę masz skilla to tworzenia "charakterów" (nawet nie postaci, tylko właśnie charakterów. bo postać może być nijaka i bylejaka a charakter to jest postac która już na wstępie ma określoną osobowość) pozazdrościć takiej umiejętności :D a zamierzasz sie wybrac na jakieś studia w tym kierunku? Wyglądasz mi na osobę która raczej ma ten etap za sobą :P
Napisano 14 Styczeń 201015 l taaaakk swietna krecha :)), klimat, krecha i kolor przypominają mi komiksy z Lobo w roli glownej ^^ (chodzi mi o ostatnie szkice) tak Pan pewnie warsztat juz ma ^^
Napisano 22 Styczeń 201015 l Autor telthona - Studiuję. Obecnie na drugim roku filmu animowanego w poznaniu. A dziś tak tradycyjnie po papierze będzie:
Napisano 22 Styczeń 201015 l luuubie... ten "...i zlepek szkiców" to jest tusz i potem komp czy na tablecie taką krechę wyciskasz ?
Napisano 22 Styczeń 201015 l fajne, nie ukrywam, ze mnie mocno zainspirowałeś grafikami. Widac, ze wyrobiona ręka :)
Napisano 22 Styczeń 201015 l Jesteś świetny, masz wyjątkowy i inny styl, bardzo mi się podobają twoje pracki ;) Jak długo rysujesz? Jestem pod wielkim wrażeniem, nie mogę wyjść z podziwu :D
Napisano 22 Styczeń 201015 l poznańska ASP? XD masz może zajęcia z Neumannem czy tym drugim kolesiem? :D Neumann ciagle nam powtarza że na warszawskiej asp animacja jest nie wydarzona, a POZNAŃ TO.... a te piórkowe rzeczy są bardzo fajne ;D takie leciutkie i konkretne jednocześnie. zawsze zazdrościłam ludziom lekkości piórka :(
Napisano 23 Styczeń 201015 l A tworzac malego offtopa (sorki wielkie, ale widze, ze tu moge ewentualnie czegos sie dowiedziec)... Orientuje sie ktos jak wyglada poziom na Wydziale Sztuki Mediow i Scenografii? Warte to zachodu choc troche, czy nie bardzo? A co do szkicykow to luzior masz godny pozazdroszczenia... :)
Napisano 23 Styczeń 201015 l A znasz moze Czarka Kwasnego? On tez na animacji w Poznaniu. Tez ma taka lekka i celna kreske. Widac Wam sie od animacji klasycznej łapa wyrabia niesamowita.
Napisano 25 Styczeń 201015 l Zazdroszczę Ci tej swobodnej kreski. Będę częstym gościem w tym wątku. Proszę o więcej :)
Napisano 25 Styczeń 201015 l dla mnie megabomba :) (heh - z resztą juz po "miniaturce" sie mozna bylo spodziewac:))
Napisano 25 Styczeń 201015 l fajne, niewymuszone rysunki. Mam pytanie, czy na tej uczelni uczą was już nowoczesnych metod animacji? Np. wspomagania 3d, kompozycja i postprodukcja, i tak podstawowa wydawałoby się sprawa jak rysowanie na tabletach? Wiem, że w działających studiach animacji w Polsce to jest nadal problem i bariera dla starszych animatorów i pipeline strasznie na tym cierpi.
Napisano 23 Listopad 201014 l Autor Oj. Zakurzyło się tu trochę. I wybaczcie proszę brak odpowiedzi na pytania ...już nadrabiam zaległości: Nata - hymmm... nie pamiętam :) telthona - tak, tak. Mam zajęcia z Neumannem. I nie martw się - nie ma znaczenia gdzie i czy studiujemy :) ważne, że idziesz do przodu. leander - pewnie, że znam! A co do klasycznej animacji to racja, racja choć coraz mniej się człowiekowi chce. Morbid Karbid - tak. Po trochu uczą tu 3d, kopozycji i postprodukcji. Jest coraz lepiej - to trzeba przyznać. a i ostatni wip: spektakl szykujemy na podstawie Edenu, a że zastój ostatnio to zacząłem bazgrać: pozdrawiam i dzięki za odwiedziny. Edytowane 23 Listopad 201014 l przez slukas
Napisano 23 Listopad 201014 l Stylem przypomina prace Arne Niklasa Janssona. Super, bardzo mi się podoba. ;) Jakiego przeważnie poziomu opacity używasz?
Napisano 24 Listopad 201014 l Autor Od kilku tygodni razem z Antkiem prowadzimy warsztaty "slackline" (czyt. chodzenia po linie) dla dzieciaków z Ogrodniczek. Dziś znalazłem chwilę by wysmarować plakacik :)
Napisano 24 Listopad 201014 l slack super sprawa :D ten gość na plakacie przypomina mi chłopaka który w tym roku na Slotarcie prowadził warsztaty ze slacka :)
Napisano 24 Listopad 201014 l Zastanawiam się jak bardzo jesteś w stanie kontrolować swoją kreskę w animacji... Masz rzadki talent...
Napisano 25 Listopad 201014 l Z takim czerwonym nosem to ja nie wierze ze on po plaskim przejdzie, a co dopiero po linie :DD Super masz te kreche, jedna z fajniejszych jakie widzialem :)
Napisano 25 Listopad 201014 l Autor dzięki wielkie za wszystkie komentarze :) Urbanboogie - no wiesz. Ma to swój cel. Jak już opanujemy tę trudną sztukę to nie ważne w jakim stanie ale po lini damy radę :D czasami może pomóc uniknąć niepotrzebnego świstka :) a tu progress z plakatem do Edenu: