Napisano 2 Luty 201015 l witam, witam.. :) Jakoś tak wyszło, że lubię rysować, chcę to robić lepiej, a z tego co widzę można tu sie spodziewac konstruktywnych komentarzy i krytyki. Ot co. Najpierw wrzucę parę starych pracek, tematycznie zacznę od swojego ukochanego warhammera. 001. speedowy bretońsk rycerz 002. scenka rodzajowa pierwsza 003. Madafaker chaosu 004. smoczydło 005. najnowszy, sesyjno RPGowy i WIP nad którym pracuję kolejny cykl będzie uber dojczland dziadkami z SS i randomem, a poki co - pozdrawiam :) Edytowane 7 Luty 201213 l przez Mayer
Napisano 2 Luty 201015 l Hejo Mayer-anku :) jak wiesz, mi zarówno tematyka jak i wykonanie Twoich prac bardzo odpowiada, co już wielokrotnie podkreślałem :P Więc powitam Cię tylko ciepło i czule na 3DMaxie i poproszę o więcej :) edit: teraz pierwszy raz odwiedziłem twoją stronkę...sam nie wiem czemu... i powiem Ci tylko, że szkice mnie zmiażdżyły! wymiatasz naprawdę, "studium koniowe" - mistrzostwo! Wrzuś tu je koniecznie!!!:) hejo! Edytowane 2 Luty 201015 l przez Kubasa
Napisano 2 Luty 201015 l miazga warhammer rządzi ogólnie RPG ale to chyba nie na te forum rozmowa, pracki bardzo dynamiczne i czuć klimat jak dla mnie miodzio.
Napisano 3 Luty 201015 l Autor dzięki dzięki chłopaki :D Kubasa - o, miło Cię też tu widzieć, właśnie w planach miałam wrzucenie parę zwierzaków. :) 006. pusiaczek 007.Tribute to George Stubbs czyli pupa konia, z referki oczywiście, dość stara pracka sprzed roku 008. cycki i konie świeżuchne - szkicownik, skan, PS i Tool w tle 009. cube też stare, zeszytowe 010. Szczury tym razem pieszczoch z pupilem lub na odwrót, do dziś chyba mój ulubiony rysunek pozdrawiam :)
Napisano 3 Luty 201015 l Hej oprócz wymiotującego ss-mana i smoka pracki w większości mi się podobają. No i faktycznie te szkice nowsze są mocniejsze.
Napisano 3 Luty 201015 l te pierwsze dość nierówne, druga wrzuta rzeczywiście ciekawsza. pusiaczek świetny :)
Napisano 14 Maj 201014 l Autor generalnie dawno nie zaglądałam do swojej teczki, dzięki wszystkim za komentarze :) ostatnio postanowiłam, nieco poćwiczyć z natury i refek, no bo jak to tak ;) 011. portret z refki 012. akt z natury, w różnych wersjach kolorystycznych i trochę zabawy kolorkami 013. maj pony i trochę starsze, tuż po graniu w Dragon Age :) 014.trójka 015. gobosy na poltka pozdrawiam :)
Napisano 16 Maj 201014 l Autor hm, bodajże Icecold zarzucił linki do paru zacniejszych malarzy, postanowiłam skorzystać z dobrodziejstw forum i tez pobawic się w kopiowanie mistrzów. 016. repro, dość szybko jak na mnie, niecałe 1,5h 017. smoczydło, czyli z innej beczki, też szybka i skromna pracka na wieczór, dla własnej przyjemności
Napisano 16 Maj 201014 l hm, bodajże Icecold zarzucił linki do paru zacniejszych malarzy W moim wątku, w moim wątku :D. Bardzo fajna reprodukcja, sam też mam zamiar się za to zabrać. pozdrawiam
Napisano 16 Maj 201014 l Autor a racja, racja, faktycznie u Ciebie :) dzieki, też już sobie powybierałam kilka co ciekawszych portretów i szykuje sobie zabawę na parę najbliższych wieczorów :D
Napisano 16 Sierpień 201014 l Autor eh, niedawno poznałam ten intrygujący stan gdy człowiek pracuje i w wolnym zasypia w dwie sekundy ale... czas coś wrzucić. 018.St.Anger dziubane w wolnym czasie między innymi szitami. może kiedyś będzie finisz 019. arab tension naskrobany już jakiś miech temu 020. pare konceptów 021. i taka tam na szybko babeczka pozdr.
Napisano 16 Sierpień 201014 l bardzo smaczne i klimatyczne kolory. z tym niespaniem, to nie jest dobrze, ale na nastepnym lvlu nie można zasnąć.
Napisano 14 Wrzesień 201014 l Autor 022. Questing Knight że tak powiem remake baardzo starej pracy :D -> http://fc01.deviantart.net/fs13/f/2007/020/4/a/questing_knight_by_MEYERanek.jpg 023. koncept 024. koncept raz jeszcze 025. i jeszcze pozdr.:)
Napisano 15 Wrzesień 201014 l extra pracki, rysuny mi sie bardzo podobają, fajnie podane też, szczególnie 024 świetny w odbiorze
Napisano 21 Wrzesień 201014 l Autor dzięki, dzięki za opinie :) 026. High Elf Mage ostatnio jakoś chce mis ie dalej dłubać te warhammerowe arty
Napisano 28 Wrzesień 201014 l te dwa ostatnie bardzo fajne, zwlaszcza kolorki(w tym drugim) jedyne co mi sie nie podoba to ten rycerz na koniu, taki jakiś sztywny i płaski :) pozdrowki
Napisano 2 Październik 201014 l Autor 029. rytuał kurde blaszka, zapomniałam stworzyć odpowiednio wcześnie tematu na bitwe... wrzucam więc tutaj
Napisano 4 Październik 201014 l Beastman 027 bardzo fajny, na szybko ale ze swobodą. Konie 024 i Arab 019 trzymają poziom, na szkice też się miło patrzy. W ilustracjach widać przede wszystkim że masz z tego frajdę - o to chodzi, poza tym WH jakoś tak mile się wspomina;) Postaram się tu zaglądać.
Napisano 4 Październik 201014 l Ciekawe rzeczy się tu dzieją. Ostatnia postać trzymająca czaszkę nie wiedzieć czemu przypomina mi trochę ewoka, chociaż nie bardzo wiem czemu to przypisać :D
Napisano 12 Listopad 201014 l Autor dzięki wszystkim za opinie :) konrad11 - gdyby mi to nie sprawiało frajdy to by mi się nie chciało rysować ;) ostatnio odpoczywałam od tabletu, miałam za to mus by zeskanować poprzedni szkicownik, wrzucam więc parę wybranych artów z przeciągu paru ostatnich miesięcy. a digitale już wkrótce bo mi chęć do nich wróciła. 030. no dobra, to raczej większy staroć, ale odkurzam go 031. wizyta w muzeum 032. jelonki 033. luźne mazy 034. blabla 035. vlablabla 036. big monsta 037. rycerz01 038. podwójny pepek 039. szybko i z natury 040. zwierzyna leśna 041. zwierzyna leśna 02 042. mix 043. bueee 044. next 045. rycerz02 046. kolejne zwierze 047. galop galop 048. kolejne z natury 049. rycerz03 050. i jeszcze jedno muzealne, na bardzo szybko i uffff wystarczy pozdrawiam
Napisano 12 Listopad 201014 l szkice przekot, jak masz wiecej to dawaj=] tylo cos wolno sie laduja Edytowane 12 Listopad 201014 l przez Bedyk asdef
Napisano 12 Listopad 201014 l całkiem w pipke szkicory... wolno bo się z żaby ładują... 043 po prawej, jelonki, 048, 038... bardzo
Napisano 13 Listopad 201014 l nie no, szacun...... naprawde świetna, lekka ale pewnie prowadzona kreska. tak jak lubię. Motyw jelonków ostatnio dosyć modny, ale Te twoje sarny z cyckami to już jakieś inne stadium wtajemniczenia :D Zazdroszczę znajomości anatomii koni i innych zwierzaków, naprawdę robi to wrażenie :) Kurde wrzuć jeszcze jakieś :D
Napisano 13 Listopad 201014 l Bardzo wizjonerskie prace. Masz własny styl i chcesz coś przekazać. Podoba mi się Twoja kreska i sposób w jaki nakładasz walor. Z up'u na up skill rośnie Ci w postępie geometrycznym.
Napisano 13 Listopad 201014 l I mam pytanie o Twój szkicownik - jakiego jest formatu i gdzie go dorwałeś? Wygląda jak coś potężnego.
Napisano 14 Listopad 201014 l Autor heja cieszy mnie że widać postęp, teraz muszę jeszcze szybciej zapełniać kolejny szkicownik ;) Fusman, co do Twojego pytania - wydaje mi sie że to co mam to nic specjalnego (chyba). Szkicownik jest firmy teNeues, wygląda mniej więcej tak http://www.empik.com/notatnik-linia-mini-mark-twain-pudd-nhead-hartley-marks-publishers-ltd,prod27050015,art-pap-p tyle że bez linii :) jak widać trochę drogie są ich produkty ale ponoć można czasem je upolować w przecenie za 15-20zł. Format mają A5 lub B5. Do rysowania czymkolwiek bądź są bardzo dobre, jak z malowaniem - trudno mi ocenić, jeśli używam farb to po to by delikatnie podmalować szkice (czyli bez szaleństw, nie robię szkiców kolorystycznych), zazwyczaj akwarelą lub tuszem i wygląda to całkiem całkiem. telthona - chwila, a to sarny nie maja cycków? damn it :) i raczej z ulubowania do starcraftowych marauderów i ich chef'owego głosu wrzucam jednego z nich. oczywiście z refki, rysowany trochę na pałe w trakcie gry :P dopiero zaczynam ogarniać mechy i inne blachy ;) 051.Kaboom babe!
Napisano 15 Listopad 201014 l Zgadzam się z wcześniejszymi przedmówcami na temat Twoich prac. Świetne szkice. Pozdro
Napisano 19 Listopad 201014 l Autor powrót do tabletu 052. najpierw chwila zabawy 053. potem pastiż obrazu Stubbs'a, żeby nie robić czystej reprodukcji i móc dodać coś od siebie a na koniec rozluźnienie 054. black rider, 1hspeed pozdr.
Napisano 19 Listopad 201014 l ustrzelili ogarka ; fajny ten night rider, fajna kompozycja tylko kolory troche nudne :D ale tak to naprawde fajne zagranie tym światlem z tyłu
Napisano 19 Listopad 201014 l Dzięki za odpowiedź w sprawie szkicownika :) Spróbuję coś wyhaczyć. Świetny marouder. Ale niestety nie znoszę gości ze względu na to, że grając Protossami zjadają mi Stalkerów : Poza tym, podoba mi się Czarny jeździec. Można by było troszkę go wyróżnić z tła, bo gubi się troszkę w ciemnej plamie tej plamie. Poza tym świetnie oddana faktura.
Napisano 23 Listopad 201014 l Autor Fusman, niestety nie jestem na battlenecie, a żałuje bo chętnie z zywym graczem bym zagrała :) 055. it's time dla znajomej dlatego z napisem, w sumie spodobała mi się ta technika, ołówek + PS, bardzo przyjemna, coś czuje że będę kombinowała dalej 056. black rider 02 żeby nie było że nie ołówkuje ostatnio, z bani jak zwykle
Napisano 24 Listopad 201014 l Strasznie zazdroszczę twojej swobodności w rysowaniu konii ... szkice mnie totalnie powaliły! Z "its time", bardzo fajnie, według mnie, twoja kreska gra z kolorem. Może trochę mniej przy nodze, jakoś mi się ona za bardzo do przodu wysunęla. Ale, w ogóle, nie czuję się krytykować ... tylko podziwiać. :)
Napisano 25 Listopad 201014 l Autor Dzięki Kolsga, akurat nad końmi sporo pracowałam więc cieszę się że widać efekty. Co do kolesia na szczurze, faktycznie miałam z nim problem, nie mogłam go porządnie osadzić na tej szczurzej szyi, próbowałam to jako tako zamaskowac kolorem. 057. Dzisiejsze. powrót do tuszu po latach
Napisano 25 Listopad 201014 l black rider robi jak najbardziej pozytywne wrażenie, mam nadzieję że nie pozostanie tylko w takiej wersji, pozdrawiam
Napisano 11 Grudzień 201014 l Autor eh za mało czasu,zawsze za mało 058. speedo banditos 059. pretty kitty 060. natura 061. fani mozarta 062. fazy 063. szyyybkie tusze znowu pozdr.
Napisano 11 Grudzień 201014 l jeju nooooooooooooooooo, żeś dowalił szkicamiiiiiiiiiiiiiiii te tuszowo piórkowe piękne, naprawde, zupełnie lużne acz kolnkretne :> ale to co najbardziej mnie rozwaliło. mysz i kot. aż sobie na komputerze zapisałam. świetny koncept!!!! btw to w czym rysujesz to moleskine? :D