Mayer Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 (edytowane) witam, witam.. :) Jakoś tak wyszło, że lubię rysować, chcę to robić lepiej, a z tego co widzę można tu sie spodziewac konstruktywnych komentarzy i krytyki. Ot co. Najpierw wrzucę parę starych pracek, tematycznie zacznę od swojego ukochanego warhammera. 001. speedowy bretońsk rycerz 002. scenka rodzajowa pierwsza 003. Madafaker chaosu 004. smoczydło 005. najnowszy, sesyjno RPGowy i WIP nad którym pracuję kolejny cykl będzie uber dojczland dziadkami z SS i randomem, a poki co - pozdrawiam :) Edytowane 7 Luty 2012 przez Mayer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 Jeśli trochę zróżnicujesz materiały powinno być naprawdę git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubasa Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 (edytowane) Hejo Mayer-anku :) jak wiesz, mi zarówno tematyka jak i wykonanie Twoich prac bardzo odpowiada, co już wielokrotnie podkreślałem :P Więc powitam Cię tylko ciepło i czule na 3DMaxie i poproszę o więcej :) edit: teraz pierwszy raz odwiedziłem twoją stronkę...sam nie wiem czemu... i powiem Ci tylko, że szkice mnie zmiażdżyły! wymiatasz naprawdę, "studium koniowe" - mistrzostwo! Wrzuś tu je koniecznie!!!:) hejo! Edytowane 2 Luty 2010 przez Kubasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Uriel Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 miazga warhammer rządzi ogólnie RPG ale to chyba nie na te forum rozmowa, pracki bardzo dynamiczne i czuć klimat jak dla mnie miodzio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scatmax Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 Ladne kolory i kilka fajnych formalnych rozwiazan.Dawaj dalej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 2 Luty 2010 Share Napisano 2 Luty 2010 Full wypas... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayer Napisano 3 Luty 2010 Autor Share Napisano 3 Luty 2010 dzięki dzięki chłopaki :D Kubasa - o, miło Cię też tu widzieć, właśnie w planach miałam wrzucenie parę zwierzaków. :) 006. pusiaczek 007.Tribute to George Stubbs czyli pupa konia, z referki oczywiście, dość stara pracka sprzed roku 008. cycki i konie świeżuchne - szkicownik, skan, PS i Tool w tle 009. cube też stare, zeszytowe 010. Szczury tym razem pieszczoch z pupilem lub na odwrót, do dziś chyba mój ulubiony rysunek pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 te drugie lepsze znacznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 Hej oprócz wymiotującego ss-mana i smoka pracki w większości mi się podobają. No i faktycznie te szkice nowsze są mocniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabahadatta Napisano 3 Luty 2010 Share Napisano 3 Luty 2010 te pierwsze dość nierówne, druga wrzuta rzeczywiście ciekawsza. pusiaczek świetny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayer Napisano 14 Maj 2010 Autor Share Napisano 14 Maj 2010 generalnie dawno nie zaglądałam do swojej teczki, dzięki wszystkim za komentarze :) ostatnio postanowiłam, nieco poćwiczyć z natury i refek, no bo jak to tak ;) 011. portret z refki 012. akt z natury, w różnych wersjach kolorystycznych i trochę zabawy kolorkami 013. maj pony i trochę starsze, tuż po graniu w Dragon Age :) 014.trójka 015. gobosy na poltka pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayer Napisano 16 Maj 2010 Autor Share Napisano 16 Maj 2010 hm, bodajże Icecold zarzucił linki do paru zacniejszych malarzy, postanowiłam skorzystać z dobrodziejstw forum i tez pobawic się w kopiowanie mistrzów. 016. repro, dość szybko jak na mnie, niecałe 1,5h 017. smoczydło, czyli z innej beczki, też szybka i skromna pracka na wieczór, dla własnej przyjemności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 16 Maj 2010 Share Napisano 16 Maj 2010 hm, bodajże Icecold zarzucił linki do paru zacniejszych malarzy W moim wątku, w moim wątku :D. Bardzo fajna reprodukcja, sam też mam zamiar się za to zabrać. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayer Napisano 16 Maj 2010 Autor Share Napisano 16 Maj 2010 a racja, racja, faktycznie u Ciebie :) dzieki, też już sobie powybierałam kilka co ciekawszych portretów i szykuje sobie zabawę na parę najbliższych wieczorów :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayer Napisano 16 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2010 eh, niedawno poznałam ten intrygujący stan gdy człowiek pracuje i w wolnym zasypia w dwie sekundy ale... czas coś wrzucić. 018.St.Anger dziubane w wolnym czasie między innymi szitami. może kiedyś będzie finisz 019. arab tension naskrobany już jakiś miech temu 020. pare konceptów 021. i taka tam na szybko babeczka pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 bardzo smaczne i klimatyczne kolory. z tym niespaniem, to nie jest dobrze, ale na nastepnym lvlu nie można zasnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayer Napisano 14 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2010 022. Questing Knight że tak powiem remake baardzo starej pracy :D -> http://fc01.deviantart.net/fs13/f/2007/020/4/a/questing_knight_by_MEYERanek.jpg 023. koncept 024. koncept raz jeszcze 025. i jeszcze pozdr.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Ładna obrazowa praca. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 extra pracki, rysuny mi sie bardzo podobają, fajnie podane też, szczególnie 024 świetny w odbiorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayer Napisano 21 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2010 dzięki, dzięki za opinie :) 026. High Elf Mage ostatnio jakoś chce mis ie dalej dłubać te warhammerowe arty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayer Napisano 22 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2010 027. Taki madafaker mi sie dziś wymazał na szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayer Napisano 28 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2010 028. Ambush kolejne wypociny pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bezio Napisano 28 Wrzesień 2010 Share Napisano 28 Wrzesień 2010 te dwa ostatnie bardzo fajne, zwlaszcza kolorki(w tym drugim) jedyne co mi sie nie podoba to ten rycerz na koniu, taki jakiś sztywny i płaski :) pozdrowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayer Napisano 2 Październik 2010 Autor Share Napisano 2 Październik 2010 029. rytuał kurde blaszka, zapomniałam stworzyć odpowiednio wcześnie tematu na bitwe... wrzucam więc tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 2 Październik 2010 Share Napisano 2 Październik 2010 plastyka urzeka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 2 Październik 2010 Share Napisano 2 Październik 2010 no wielka szkoda bo fajnie ten beastman wyglada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maax Napisano 3 Październik 2010 Share Napisano 3 Październik 2010 piękna masakra :) bardzo klimatyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad11 Napisano 4 Październik 2010 Share Napisano 4 Październik 2010 Beastman 027 bardzo fajny, na szybko ale ze swobodą. Konie 024 i Arab 019 trzymają poziom, na szkice też się miło patrzy. W ilustracjach widać przede wszystkim że masz z tego frajdę - o to chodzi, poza tym WH jakoś tak mile się wspomina;) Postaram się tu zaglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 4 Październik 2010 Share Napisano 4 Październik 2010 Ciekawe rzeczy się tu dzieją. Ostatnia postać trzymająca czaszkę nie wiedzieć czemu przypomina mi trochę ewoka, chociaż nie bardzo wiem czemu to przypisać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 szkice, rysunki bardzo bardzo fajne. Kombinuj dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayer Napisano 12 Listopad 2010 Autor Share Napisano 12 Listopad 2010 dzięki wszystkim za opinie :) konrad11 - gdyby mi to nie sprawiało frajdy to by mi się nie chciało rysować ;) ostatnio odpoczywałam od tabletu, miałam za to mus by zeskanować poprzedni szkicownik, wrzucam więc parę wybranych artów z przeciągu paru ostatnich miesięcy. a digitale już wkrótce bo mi chęć do nich wróciła. 030. no dobra, to raczej większy staroć, ale odkurzam go 031. wizyta w muzeum 032. jelonki 033. luźne mazy 034. blabla 035. vlablabla 036. big monsta 037. rycerz01 038. podwójny pepek 039. szybko i z natury 040. zwierzyna leśna 041. zwierzyna leśna 02 042. mix 043. bueee 044. next 045. rycerz02 046. kolejne zwierze 047. galop galop 048. kolejne z natury 049. rycerz03 050. i jeszcze jedno muzealne, na bardzo szybko i uffff wystarczy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 12 Listopad 2010 Share Napisano 12 Listopad 2010 (edytowane) szkice przekot, jak masz wiecej to dawaj=] tylo cos wolno sie laduja Edytowane 12 Listopad 2010 przez Bedyk asdef Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 12 Listopad 2010 Share Napisano 12 Listopad 2010 całkiem w pipke szkicory... wolno bo się z żaby ładują... 043 po prawej, jelonki, 048, 038... bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 12 Listopad 2010 Share Napisano 12 Listopad 2010 Ale odjazd... Stylowo, pomysłowo no miazga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 nie no, szacun...... naprawde świetna, lekka ale pewnie prowadzona kreska. tak jak lubię. Motyw jelonków ostatnio dosyć modny, ale Te twoje sarny z cyckami to już jakieś inne stadium wtajemniczenia :D Zazdroszczę znajomości anatomii koni i innych zwierzaków, naprawdę robi to wrażenie :) Kurde wrzuć jeszcze jakieś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 Bardzo wizjonerskie prace. Masz własny styl i chcesz coś przekazać. Podoba mi się Twoja kreska i sposób w jaki nakładasz walor. Z up'u na up skill rośnie Ci w postępie geometrycznym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maax Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 wow. zdecydowanie chciałbym zobaczyć więcej. kreska i styl genialny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 I mam pytanie o Twój szkicownik - jakiego jest formatu i gdzie go dorwałeś? Wygląda jak coś potężnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozlos Napisano 14 Listopad 2010 Share Napisano 14 Listopad 2010 No po prostu z@jebiste te szkice! Wrzucaj więcej!! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayer Napisano 14 Listopad 2010 Autor Share Napisano 14 Listopad 2010 heja cieszy mnie że widać postęp, teraz muszę jeszcze szybciej zapełniać kolejny szkicownik ;) Fusman, co do Twojego pytania - wydaje mi sie że to co mam to nic specjalnego (chyba). Szkicownik jest firmy teNeues, wygląda mniej więcej tak http://www.empik.com/notatnik-linia-mini-mark-twain-pudd-nhead-hartley-marks-publishers-ltd,prod27050015,art-pap-p tyle że bez linii :) jak widać trochę drogie są ich produkty ale ponoć można czasem je upolować w przecenie za 15-20zł. Format mają A5 lub B5. Do rysowania czymkolwiek bądź są bardzo dobre, jak z malowaniem - trudno mi ocenić, jeśli używam farb to po to by delikatnie podmalować szkice (czyli bez szaleństw, nie robię szkiców kolorystycznych), zazwyczaj akwarelą lub tuszem i wygląda to całkiem całkiem. telthona - chwila, a to sarny nie maja cycków? damn it :) i raczej z ulubowania do starcraftowych marauderów i ich chef'owego głosu wrzucam jednego z nich. oczywiście z refki, rysowany trochę na pałe w trakcie gry :P dopiero zaczynam ogarniać mechy i inne blachy ;) 051.Kaboom babe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 15 Listopad 2010 Share Napisano 15 Listopad 2010 Zgadzam się z wcześniejszymi przedmówcami na temat Twoich prac. Świetne szkice. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayer Napisano 19 Listopad 2010 Autor Share Napisano 19 Listopad 2010 powrót do tabletu 052. najpierw chwila zabawy 053. potem pastiż obrazu Stubbs'a, żeby nie robić czystej reprodukcji i móc dodać coś od siebie a na koniec rozluźnienie 054. black rider, 1hspeed pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 19 Listopad 2010 Share Napisano 19 Listopad 2010 ustrzelili ogarka ; fajny ten night rider, fajna kompozycja tylko kolory troche nudne :D ale tak to naprawde fajne zagranie tym światlem z tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 19 Listopad 2010 Share Napisano 19 Listopad 2010 Dzięki za odpowiedź w sprawie szkicownika :) Spróbuję coś wyhaczyć. Świetny marouder. Ale niestety nie znoszę gości ze względu na to, że grając Protossami zjadają mi Stalkerów : Poza tym, podoba mi się Czarny jeździec. Można by było troszkę go wyróżnić z tła, bo gubi się troszkę w ciemnej plamie tej plamie. Poza tym świetnie oddana faktura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayer Napisano 23 Listopad 2010 Autor Share Napisano 23 Listopad 2010 Fusman, niestety nie jestem na battlenecie, a żałuje bo chętnie z zywym graczem bym zagrała :) 055. it's time dla znajomej dlatego z napisem, w sumie spodobała mi się ta technika, ołówek + PS, bardzo przyjemna, coś czuje że będę kombinowała dalej 056. black rider 02 żeby nie było że nie ołówkuje ostatnio, z bani jak zwykle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolsga Napisano 24 Listopad 2010 Share Napisano 24 Listopad 2010 Strasznie zazdroszczę twojej swobodności w rysowaniu konii ... szkice mnie totalnie powaliły! Z "its time", bardzo fajnie, według mnie, twoja kreska gra z kolorem. Może trochę mniej przy nodze, jakoś mi się ona za bardzo do przodu wysunęla. Ale, w ogóle, nie czuję się krytykować ... tylko podziwiać. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayer Napisano 25 Listopad 2010 Autor Share Napisano 25 Listopad 2010 Dzięki Kolsga, akurat nad końmi sporo pracowałam więc cieszę się że widać efekty. Co do kolesia na szczurze, faktycznie miałam z nim problem, nie mogłam go porządnie osadzić na tej szczurzej szyi, próbowałam to jako tako zamaskowac kolorem. 057. Dzisiejsze. powrót do tuszu po latach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzyj Napisano 25 Listopad 2010 Share Napisano 25 Listopad 2010 black rider robi jak najbardziej pozytywne wrażenie, mam nadzieję że nie pozostanie tylko w takiej wersji, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mayer Napisano 11 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2010 eh za mało czasu,zawsze za mało 058. speedo banditos 059. pretty kitty 060. natura 061. fani mozarta 062. fazy 063. szyyybkie tusze znowu pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 11 Grudzień 2010 Share Napisano 11 Grudzień 2010 jeju nooooooooooooooooo, żeś dowalił szkicamiiiiiiiiiiiiiiii te tuszowo piórkowe piękne, naprawde, zupełnie lużne acz kolnkretne :> ale to co najbardziej mnie rozwaliło. mysz i kot. aż sobie na komputerze zapisałam. świetny koncept!!!! btw to w czym rysujesz to moleskine? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi