Loozack Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Napisano 5 Czerwiec 2004 potestuję jeszcze inne mapy HDRI, może będzie lepiej :) pozdrawiam
Myszek Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 http://max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9687 moze sie przyda skoro brazil :)
enzo Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 Myślę że jest dobrze....ale nie wystarczająco...zrobiłeś extra model, możlwie że najlepszy w historii tego forum...to teraz zrób wyjechany render....:)) Myślę że lakier powinien wyglądać tak jak na tym fiacie, co dałem jego zdjęcie w moim Wip\'ie o 131 Abarth.
javor Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 o nie...... ten niebieski jest okropny :P sugeruje zrobić srebrny jak w orginale albo czarny.
Loozack Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Napisano 6 Czerwiec 2004 Myszek, widziałem już tego linka (oraz całą twoją stronę) o wiele wcześniej, dzięki :) Enzo, średnio mi się podobają odbicia na tym Fiacie... za dużo ich ;) Javor, niestety ale w wersji 2003 (tą właśnie robię) spotkałem się tylko z kolorem czerwonym oraz niebieskim (srebrny był w wersji 2001), a więc staram się robić lakier seryjny, jednak nie wykluczone, że srebrny kolor też jest dostępny :) zmieniłem mapę HDRI i oto co wyszło... szczerze mówiąc jestem zadowolony z tego materiału i chyba teraz przejdę do męczenia felgi :) pozdrawiam
Pionier Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 dalej mi sie nie podoba : / sorry ale to wyglada jak amatorka Loozack.
Leru Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 ja sie dalej nie znam i mi sie dalej podoba :P
Kryhas Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 Ta mapka nie podoba mi się. Czekam na więcej (dużo więcej) :]
beeper Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 Loozack moze jednak sprobujesz Vraya i materialy Evermotion?
Loozack Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Napisano 6 Czerwiec 2004 Pionier, Kryhas, Beeper, powiedzcie mi dokładnie co wam się nie podoba bo według mnie jest całkiem spoko :| Leru... oj ty się chyba jednak znasz ;) pozdrawiam
Batou Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 Loozack. Nie skupiaj się tylko na samym materiale. Dobrze dobierz mapę environment, światło oraz tło (straszny jest ten biały kolor). Same ustawienia meteriału mogą być dobre, ale reszta psuje efekt.
Kryhas Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 Mapka jest do niczego. Wygląda jakby koś spuścił atomówke za clio. Ten render z 8 strony (czarno-niebieki) był odlotowy :] Może spróbuj zmienić kolor na jakiś inny (jasniejszy).
cine-FX Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 Bzyku. Proszę napisz jak ty zrobiłeś ten materiał i z jakimi ustawieniami do rendera . Uważam że jest gitez-majonez. Szkoda, że takich nie umiem robić w MAX-ie
Bzyku Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 shellac z mieszaniem 100 i materialy takie same doslownie tylko,ze jeden z glossy reflection, skylight poprostu bialy. no i pare rzeczy w diffuse :)
Bzyku Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 loozack jedno tak zerby lepiej to wyglądalo daj material z drugiej strony jakis dodam masz przeciez jak to sie nazywa hymmmmm. dauble side wtedy nie bedziesz musial czekac az zraytracuje tą drugą strone. a teraz do tematu nie wiem czemu ale ale te rendery jakos zle wygladają co nie co w diffuse by sie przydalo i oczywiscie lekko kolor ciemniejszy by sie przydal i co to za dziwny hdr ??
Leru Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 Loozack nie chce mieszac ale moze jakis standardowy lakier np srebrny metalic albo jakis czarny ew czerwony ale ciemny? Zauwaz ze w wiekszsci reklam jest wlasnie taki zestaw, moze i tu zaspokoisz w ten sposob glod FOTOREALIZMU
Pablo Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 Loozack.... czekam na kolejne probki lakieru :-/ pozdr
Batou Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 Brakuje temu materiałowi \"pierdolnięcia\" ;) Postaraj się zaakcentować jasne rozbłyski na lakierze... tak jak zrobił to Bzyku (ładny lakier). I ten kolor mi coś niepasuje. ps. Błagam... zmień kolor tła.
Loozack Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Napisano 6 Czerwiec 2004 idę się pochlastać... ;) EDIT Batou, jutro spróbuję wrzucić mapę \"pierdolnięcie\" w kanał Reflections :>
SansSerif Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 ehm a musisz robic render? jesli twoim powolaniem jest modelowanie i robisz to swietnie to po co sie meczysz z renderami? daj mu standard mat tylko na szyby jakiesz szklo i pyknij w brazilu czy zwyklym light tracerze. przeciez i tak wiekszosc modeli sprzedawana jest bez materialow ;)
Batou Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 Ja nie mogę. Wymodelowanie czegoś takiego to 1000 razy więcej roboty niż zrobienie w miarę dobrego materiału lakieru. Jak trochę porenderuje czajników to się w końcu nauczy robić :)
Bzyku Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 No to jeszcze raz ja :) taka mala podróbka T.suurlanda.blue by BZYKU. Loozack do boju ja wsumie tez hi....
Loozack Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Napisano 6 Czerwiec 2004 Akdsn, ale żeby sprzedać to najpierw trzeba zareklamować jakimś mega wypas ultra super renderem ;) Batou, ja już bym wolał wymodelować czajnik niż go renderować :P Bzyku, dołujesz ludzi... ;) idę spać...
kozioo Napisano 7 Czerwiec 2004 Napisano 7 Czerwiec 2004 loozack, loozack - do boju! :] Sam wiem jaki ból stanowi zrobienie dobrego materiału, jeszcze pamietam jak sam sie z tym męczyłem ;)
Bzyku Napisano 7 Czerwiec 2004 Napisano 7 Czerwiec 2004 no loozacku moze szary czy srebrny jeszcze troszke i bedzie lakier jaki ja potrzebuje :). brakuje mi tyci tyci malutko.
SansSerif Napisano 7 Czerwiec 2004 Napisano 7 Czerwiec 2004 bzyku chwalisz sukcesami w cudzym watku to podeslal bys loozackowi jakiegos zipa ;)
zipper Napisano 7 Czerwiec 2004 Napisano 7 Czerwiec 2004 bzyku jak sie zdecydusjesz to ja tez jednego zipka zamawiam :) pozdrawiam
Bzyku Napisano 7 Czerwiec 2004 Napisano 7 Czerwiec 2004 ale ja to robie bo on sie poprostu nie slucha, on juz wszystko wie howto. a to ma pobudzic wlasnie do sluchania :)
Loozack Napisano 7 Czerwiec 2004 Autor Napisano 7 Czerwiec 2004 Akdsn, spoko, najpierw mnie spytał czy mu wolno i się zgodziłem, więc nie widzę problemu :) z resztą bardzo mi pomaga przy robieniu lakieru, za co ma u mnie skrzynkę browara :D pozdrawiam EDIT taaa Bzyku... wszystko wiem... tylko się nie chwale po prostu, nie ? ;P
SansSerif Napisano 7 Czerwiec 2004 Napisano 7 Czerwiec 2004 ...bo on sie poprostu nie slucha, on juz wszystko wie howto. a to ma pobudzic wlasnie do sluchania buehehe, pobudzanie loozacka ;)
Gość User190 Napisano 7 Czerwiec 2004 Napisano 7 Czerwiec 2004 Ja bym proponował 220V w uszy - od razu się pobudzi ;) :P :D
Pussik Napisano 7 Czerwiec 2004 Napisano 7 Czerwiec 2004 Są inne metody... Bzyku, ładniutki ten srebrny. :-) Loozaczek jeszcze powniniem pracować. :)
Loozack Napisano 7 Czerwiec 2004 Autor Napisano 7 Czerwiec 2004 takie testy materiału felgi... w tym drugim nie patrzcie na ten malusieńki wentylek, poprawię :D i cień się dziwnie rozjaśnił w miejscu styku opony z podłożem :| to się jeszcze poprawi... pozdrawiam
Sharp Napisano 7 Czerwiec 2004 Napisano 7 Czerwiec 2004 no felga jak felga, ładnie się błyszczy,ja tam się nie znam...moge tylko przypuszczać ,że ma ona tyle faceów co połowa mojej przyszłej amii robotów :D
Batou Napisano 8 Czerwiec 2004 Napisano 8 Czerwiec 2004 w tym drugim nie patrzcie na ten malusieńki wentylek, poprawię :D Normalnie mnie zatkało... co jest złego w tym wentylku? Są inne elementy które odrobinę bardziej się rzucają w oczy, a które wymagają poprawy np.... lakier :). Nigdy \"was\" chyba nie zrozumiem :P.
Loozack Napisano 8 Czerwiec 2004 Autor Napisano 8 Czerwiec 2004 Sharp, skoro mówisz \"felga jak felga\" to już dla mnie sukces :D a co do ilości poly to ma \"tylko\" 55k :) jednak na zbliżeniach wyszłyby kanty w niektórych miejscach, więc nie wiem czy nie będe musiał jej wyeksportować jeszcze raz (chociaż wolałbym tego uniknąć, po co mi dodatkowe 200k poly) Batou, nie chodzi o sam model wentylka tylko o jego wielkość, muszę go po prostu powiększyć i tyle :) pozdrawiam
SansSerif Napisano 8 Czerwiec 2004 Napisano 8 Czerwiec 2004 oi. to chyba nie porozumienie z tym liczeniem poly. ok ze fajnie jak jest malo ale w nurbsach chyba nie chodzi o bicie rekordow prostoty siatki? hmm :) loozack: jak sie domyslam masz dalej obrzydenie do vraya i nie chcesz tej scenki majlem co ci kiedys proponowalem ;)
Quadysz Napisano 8 Czerwiec 2004 Napisano 8 Czerwiec 2004 mi sie ta felga podoba, nawet bardzo... ja z tym elementem samochodu zawsze mam problem wrr...
Loozack Napisano 8 Czerwiec 2004 Autor Napisano 8 Czerwiec 2004 Akdsn, bo ja wiem czy takie nieporozumienie... pewnie, że można podczas eksportowania dać takie wartości, żeby każdy fillecik składał się przynajmniej z 6-ciu segmentów, ale wtedy ten model nie miałby 800k face\'ów tylko co najmniej 2x tyle, a w ten sposób udowadniam (mam taką nadzieję), że modelowanie NURBSami nie musi być równoznaczne z zabiciem słabszego kompa, gdyż dobry model NURBSowy może mieć podobną liczbę face\'ów, co dobry model poly... a co do VRaya... no jakoś nie bardzo :D z resztą żaden renderer nie zrobi za mnie sam materiałów, czy to Brazil, Vray, Final Render czy Mental Ray to i tak muszę to samemu poustawiać, a więc w sumie co to za różnica :) a za scenkę ci dziękuję, miło, że chcesz pomóc :) Quadysz, materiał felgi to zwykły Fallof w kanale Diffuse przechodzący od białego w czarny, a reszta to zabawa Specularem :) pozdrawiam
Gość _Kreska_ Napisano 8 Czerwiec 2004 Napisano 8 Czerwiec 2004 Bardzo ładny model, jestem pelen podziwu, tak trzymac! A co do nurbs to czemu rihno a nie maxowe? Pytam bo zielonego pojecia na ten temat nie mam a ciekaw jestem czy te maxowe sa do kitu czy jak to jest?
Quadysz Napisano 8 Czerwiec 2004 Napisano 8 Czerwiec 2004 loozack, podobnie jest z lakierem :) zwykly fallof w kanale reflection :D ale na to nie wpadlem :) dzieki!!mozliwe ze to krok milowy dla moich felg hehe :) greets
Loozack Napisano 8 Czerwiec 2004 Autor Napisano 8 Czerwiec 2004 Kreska, nie bawiłem się NURBSami w Maxie, ale skoro wiekszość osób mówi, że Max się do tego nie nadaje, to coś w tym musi być :) napisał Quadysz loozack, podobnie jest z lakierem :) zwykly fallof w kanale reflection :D (...) eee tam :P jestem ciekaw jak ci felgi wyjdą :) pozdrawiam
Gość User190 Napisano 8 Czerwiec 2004 Napisano 8 Czerwiec 2004 Yyy.. Loozack - pożycz felę ;) :P A tak an serio - całkiem ładniutka!!
Pussik Napisano 8 Czerwiec 2004 Napisano 8 Czerwiec 2004 PODOBA MI SIĘ! :D To teraz mam się na czym wzorować. :-) Musze dołożyć wszelkich starań aby moja była równie dobre.
Kryhas Napisano 8 Czerwiec 2004 Napisano 8 Czerwiec 2004 No brawo Loozack. Ładnie ci felga wyszła :] Teraz czekam na również dobry lakier ;)
Loozack Napisano 8 Czerwiec 2004 Autor Napisano 8 Czerwiec 2004 cieszę się, że chociaż materiał felgi wam się podoba ;) a tutaj kolejny do zbluzgania... teksturę zrobił Batou, za co jestem mu bardzo wdzięczny :) jutro zrobię (mam nadzieję) bieżnik w oponie i pokażę całe koło :) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi