Predator Napisano 9 Czerwiec 2004 Share Napisano 9 Czerwiec 2004 Loozak jak narazie podoba mi sie , fakt moze lakier karoseri nie wygladal najlepiej ale licze ze sobie z tym poradzisz :P, wszystko jest pieknie wymodelowane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eax Napisano 9 Czerwiec 2004 Share Napisano 9 Czerwiec 2004 Mam pomysla. Moze zamiast nakladac na samochod pusty lakier to moze lepiej bedzie zrobic na karoseri naklejki tak jak w samochodzie rajdowym(nie pamietam w jakiej klasie startuje ten model clio, ale gdzies go widzialm) jestem pewien ze przy czyms takim nie bedzi zabardzo widac niedorobek lakieru, no i moze tez powiac realizmem jezeli dodasz troche blota na samochodzie(i tutaj tez nie pamietam gdzie. Ale napewno widzialem fajnego focusa RS, jak bedzie trzeba to bede mogl poszukac jeszcze raz). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 9 Czerwiec 2004 Share Napisano 9 Czerwiec 2004 Tekstury tarczy hamulcowej i zacisku są poprawne. :-) Sa ładne, ale szczęka nie opada. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 9 Czerwiec 2004 Share Napisano 9 Czerwiec 2004 Ładnie ale przydałoby się je przewiercić :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 9 Czerwiec 2004 Share Napisano 9 Czerwiec 2004 taaa przewiercic i z filletem wokol kazdego otworu oczywiscie ;) to juz lepiej mapami to zalatwic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 9 Czerwiec 2004 Share Napisano 9 Czerwiec 2004 napisał Kryhas Ładnie ale przydałoby się je przewiercić :] i tak tego nawet widac nie bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 9 Czerwiec 2004 Share Napisano 9 Czerwiec 2004 Beeper, a ty swoje... ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 9 Czerwiec 2004 Share Napisano 9 Czerwiec 2004 akurat wentylowane tarcze bedzie widać Panie Beeper ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 9 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2004 Eax88, oooo nieee, na tym modelu napewno nie będzie naklejek :> ale wiem o jaką wersję ci chodzi, widziałem na zdjęciach... z resztą tego Focusa też widziałem, jest na CGTalk :) Kryhas, w oryginalnej wersji tarcze nie są wentylowane, a więc u mnie też nie będą :) a widać tyle... rendering time: ok 2h materiał tarczy hamulcowej coś nie dostał Speculara, a więc się już tak ładnie nie błyszczy :( ale to zależy tylko od ustawienia światła, a więc w finalnej wersji postaram się je umieścić gdzie indziej :) a tu zbliżonko na bieżnik... pozdrawiam P.S. bardzo mi miło, że tyle osób odwiedza ten topic i stara się mi pomagać (największe podziękowania dla Bzyka i Batou), takie coś bardzo mnie dopinguje do pracy, dzięki wszystkim :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 9 Czerwiec 2004 Share Napisano 9 Czerwiec 2004 O ja pitole. :P Ładneeee :D Nawet bierznik z tekstury przyzwoicie wyszedł. Choć już na takim zblizeniu modelowany będzie lepszy (haha). Felga i jej materiał wypas. Aż oczu nie moge nacieszyć. :-) ... i te krztałty (tysiące poly i zdolny Loozaczek robią swoje). Łyso tylko z boku opony, tam gdzie powinny byc loga firmy i rozmiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eax Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 jak nie naklejki trudno twoj wybor, a co do oponki to jest git, ale moze byc lepiej. Przyloz sie do tego chlopoie bo cale forum patrzy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 10 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2004 po kawałku, po kawałku i może kiedyś będzie cały model ;D tym razem czas na lampkę :) zaraz zabieram się za tylną pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 H.S. O_O ale czadzik reflektorki sa w banie na maxa ladne :) pieknie piknie !!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 looooo kufa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigk Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 o w morde............ super to wyglada:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 oł men, full rispekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 ..... bez komentarza ... w brazilu roskminilem ladny material na lakier w chwile ... a takich lamp nie moge do dzisiaj ... (molo probuje to fakt) hehe zebys sie tak postaral z tym lakierem jak lampa ... to bys mial pivo u mnie ... :P a tak to bedziesz mial na finale dopiero :P big pozdro panie luzny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 no szał hu.. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 loozack - Ty chyba zaczynasz robic dobre materiały! ;) Reflektor wygląda naprawde bardzo ładnie. Opona niestety już nie:/ Sam bump ujdzie w biedzie, ale \"spectacular\" i kolor sa nieteges. Obejrzyj jeszcze raz ten render hondy, do którego ostatnio dawałem linka. Tam opony są zrobione perfekcyjnie IMO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 10 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2004 fajnie, że się podoba :) a tu tylna lampka... teraz to już chyba lecę spać... :) EDIT Kozioo, eeeeeee bo ja wiem ;) a z tą oponą to masz rację, może coś z nią jeszcze pokombinuję pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 Fajnie jak byś leciutko rozmazał to co jest za kloszem. Trochę to chyba za sterylne. Może jakiś delikatny mix różnych noisów na tą obudowę do kanału diffuse i leciuteńko do kanału bump (zniekształcenia refraction) dodałby trochę realizmu. Czepiam się... nudzi mi się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 WOW!! szacunek naprawde lampki i nie tylko boskie:D:D tylko sie uczyc!!!!:P:P nara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 no to juz chyba wszystko masz i teraz ten lakier :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 Gratulacje Loozack. Świetne światła. Po tym co zobaczyłem to czekam na więcej z niecierpliwością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 11 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2004 dzięki wszystkim za komentarze :) a to mi się wyrenderowało w nocy (5h): render w oryginalnej rozdzielczości 1600x1200 można zobaczyć tutaj pozdrawiam P.S. to oczywiście nie jest finalny render, brakuje jeszcze migaczy, wycieraczek, tablic rejestracyjnych oraz wnętrza (a raczej jego części), jednak ustawienie kamery raczej się nie zmieni... w tym ujęciu oczywiście :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 mmm. miodzio. :) Uwydatniłabym jednak kolor przednich świateł. Zbyt kamuflują się na tle całego auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 Wooo fuck ale ladna bryczka z tego wszystkiego wszla gratulacje Loozack . choc pewnie cos jeszcze ebdzie majstrowal przy nim to juz mozesz zabrac :) gratulacje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 a gdzie wnetrze? hyh:> pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 Super :D Jeszcze jakby kolor mniej fioletowy :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 ha a ja wyskocze z czyms innym :>: eeeeee mi sie felgi nie podobaja :/ takie ... sztuczne, do bani do poprawki w ogole kibel leeeeeeeeee :/ Ale jak pisalem wczesniej - nie znam sie (a tak poza tym to jest super) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eax Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 coraz lepiej, ale mam kilka uwag co do kolejnego rendera otoz wydaje mi sie ze warto by bylo zrobic rendera spod jakiegos innego ujecia, skrecic kola(z przodu oczywiscie :) ) no i tyle co by sie przydalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 22 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2004 ciągle renderuje i renderuje, jak Brazil widzi, że nadchodzę to się już biedny chowa ;) ale pokażę tylko ostatni renderek... narazie :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 Coraz lepiej:) Jeszcze kilka miesięcy i będzie super ;) A wtedy zdradzisz mi sekret na piękny lakier:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 Mi tez sie bardzo podoba :) ... tylko troche ciemny render. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 Eloleoeleoeleoyoyoyooyoy :P Loozack było już zajebiście wypierdzisćie, nie psuj tego, nie mecz juz tych renderow, bo im więcej bedziesz je meczył tym beda wychodziły gorsze :P Było już super...poza matreiałem felg, więc popraw go i wyrenderuj finalne i zabieraj sie za następną brykę...a może coś innego :D Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 Jest dobrze, będzie lepiej, tylko się nie śpiesz, chcę zobaczyć tą bryczkę w ładnym, realistycznym renderze, najlepiej wplecioną w uliczkę z latarniami i ławeczkami :) Już szczerze współczuję twojemu Brazilowi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 respect, swiatla hondy byly jak to mowia starozytni drwale w deche ale te sa totalnie odjazdowe, bardzo mi sie podobaja, przednie mnie rozbily a tylne tylko pograzyly :) gratuluje keep working greets BTW dales jakis glow na to otoczenie ze sie tak rozchodzi po szybie? [Wyedytowany dnia 22-6-2004 > Quadysz] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 vray by nie wymiękł;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 Fajny lewitujący samosiup :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 Miejscami wydaje się jakby lakier był matowy. Myśle że to przez oświetlenie. Reszta tzn tam gdzie mniej światła pada (np. bok auta) jest b. łądny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 Do fotorealizmu trochę temu brakuje. Pod względem lakieru bardziej podoba mi się render nr2. Nie licząc koloru. Refleksy są jednak bardziej realistyczne, a już na pewno ładniejsze. To jednak nadal nie jest to. Dodatkowo te czarne szyby ujmują realizmu. Czy masz wnętrze, czy też nie powinny być lekko przeźroczyste. Możesz co najwyżej wstawić atrapy siedzeń kierownicy itp., ale znając twoje zamiłowanie do szczegółów... Koła tak jak już ktoś mówił powinny być lekko skręcone. I obróć jedno wokół własnej osi bo są teraz w takim samym położeniu. Ujęcie nie jest złe, ale mało dynamiczne. Nie chodzi tu o stosowanie jakiś akrobacji kamerą typu przechylanie itp., ale na twoim miejscu chyba bym zmniejszył tego zoom`a, przysuną kamerę i pokazał auto troszkę bardziej z boku. Koła mógłbyś wtedy skręcić prawo tak aby móc pokazać te hamulce nad którymi się męczyłeś. Ale to tylko takie moje przemyślenia które w praktyce mogą wyjść kiepsko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 22 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2004 Kozioo, eee tam miesięcy... lat :D MC-Maxim, raz za ciemny, raz za jasny, za wszystkimi nie trafię ;) poza tym nie ma reguły, że wszystkie rendery muszą być jasne... Triple X, wcale nie było, teraz będzie :D Salvator, kiedyś napewno spróbuję go wkomponować w jakieś zdjęcie, ale kiedy to nie wiem :) Quadysz, żadnego Glowa nie ma, to wszystko zasługa HDRI Beeper, aj dont lajk wirej :P Mw4d, bo to \"hołerkraft\" ;P Kryhas, chciałbyś chyba, żeby w każdym centymetrze karoserii coś się odbijało... ale tak nie będzie :> Batou, karoseria będzie, a przynajmniej częściowo, jednak narazie chcę zmęczyć ten lakier, a raczej to co się w nim odbija... ujęcia nie zmienię, ale za to w finale dojdą jeszcze inne, w końcu chcę ukazać wszystkie elementy auta a nie tylko przod :) pozdrawiam P.S. właśnie dorwałem nową mapę HDRI, idę testować :D [Wyedytowany dnia 22-6-04 > Loozack] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 to jeszcze nie to :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 23 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2004 to już ponad setny render z lakierem... ile ja już czasu na to straciłem a ciągle mi się odbicia nie podobają :| z resztą zobaczcie sami... problem w tym, że jak coś się ładnie odbija z przodu to bok jest łysy i na odwrót, ehhh... ale coś wymyślę, muszę :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 23 Czerwiec 2004 Share Napisano 23 Czerwiec 2004 No to już prawie mi sie podoba:D Tylko rzeczywiście na boku troche łyso. Spróboj może mapke hdri obrocić o 45*, albo całe autko. I zapodaj render całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 23 Czerwiec 2004 Share Napisano 23 Czerwiec 2004 hehe wyluzuj loozack :) ten lakier zapewne jest już wystarszająco realistyczy tylko ty nawet o tym nie wiesz. Jak lakier może wyglądać realistycznie kiedy odbija się w nim coś czego niema w scenie?? Sieknij jakiś kawałek podłoża, budynku, drzeko, znak i wtedy kombinuj :] a kolorek na ostatnim jest całkiem niezły:) przynajmniej jak dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 23 Czerwiec 2004 Share Napisano 23 Czerwiec 2004 juz jest bardzo ladnie tylko ze sam lakier tez nie zalatwi wszystkiego. do kazdego ujecia trzeba bedzie kombinowac odbicia. na tym brakuje troche z boku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 23 Czerwiec 2004 Share Napisano 23 Czerwiec 2004 Oooo, jest ładniutko. Trudno mówic o realiźmie, bo to pusta karoseria. Poprzednicy maja chyba racje. Dołozysz reszte to samo wyjdzie ładnie. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartq Napisano 23 Czerwiec 2004 Share Napisano 23 Czerwiec 2004 Może zbuduj scene w ten sposób to będzie realistycznie: Btw: Odcień lakieru jest wg. mnie zbyt jasny a felgi mogłbyś zrobić prawie białe, tak jak na zdjęciach z clio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 23 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2004 no właśnie mi chodzi o odbicia, bo samego lakieru już nie chcę zmieniać, a więc męcze co chwila jakieś inne HDRI, a na jedną mapę wychodzą jakieś 4 rendery (każdy średnio 10-15min), bo renderuję z różnych kątów, a więc trochę czasu mi to zajmuje... i już trochę mi się nie chce :| a tu jeszcze tylna wycieraczka do wymodelowania i wnętrze, ehhh... pozdrawiam P.S. Bartq, fajne zdjęcie, dzięki :) zaraz wymodeluję te wszystkie stojaki i lampy ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi