Napisano 19 Marzec 201014 l Temat: Karykatura znanej osoby Czas: 3h Deadline: 2.04.10 godz. 20.00 Zasady: -model może być wyrzeźbiony zarówno z dowolnej bryły prymitywnej( sphere, cube etc.) jak i z przygotowanej bazy- jeśli korzystamy z drugiej opcji czas przeznaczony na modeling musi zostać odjety od całkowitej puli. Pamiętaj ze jest to sculpting i twój model ma być wyrzeźbiony a nie wymodelowany. - Można korzystać z dowolnej liczby obiektów na oczy, uzębienie i akcesoria. Nalezy jednak pamiętać ze czas jaki chcemy przeznaczyć na ich rzeźbienie również zalicza się do puli. Modele z których chcesz wyrzeźbić dodatki również muszą być bardzo proste - staraj się ograniczać do extredutowanych boxów/spher! - Na finalnym obrazku powinny znajdować się dwa-trzy ujęcia modelu oraz poziomy podziału siatki. Przykład:http://img230.imageshack.us/img230/3559/szymek.jpg - Obrazek nie powinien być szerszy niż 900px - Model powinien być przedstawiony w prosty sposób - Zbrush'owe matcapy, Mudbuxowy viewport etc. Zaawansowany rendering/postprodukcja nie jest dozwolona. . -Nie można korzystać z wcześniej przygotowanych modeli. -Nagrodą jest wymyślenie tematu na przyszły tydzień i nieśmiertelna sława:) Panowie do dzieła :) Życzę powodzenia i wielu prac.
Napisano 21 Marzec 201014 l Autor Znalazłem taką stronkę : http://www.filmweb.pl/blog/entry/469198/KARYKATURY+i+PARODIE.html. Może się komuś przyda :P
Napisano 23 Marzec 201014 l Kris_R-świetnie Ci ten Stallone wyszedł,aż bije energia z tego sculpta:) Gratuluje wygranej:D Pozdr:)
Napisano 23 Marzec 201014 l mega dobryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ! w sumie to juz zabiles bitwe, a nie rozruszales hehehehe Edytowane 23 Marzec 201014 l przez KLICEK
Napisano 23 Marzec 201014 l No ja juz sie miałem zabrać za wybieranie karykatury z listy Vegi,a tu skubany zawinął najlepszą karykature i walnał takiego wyczesanego sculpta że juz mi sie odechciało:p
Napisano 23 Marzec 201014 l No weź przestań mafida. Wrzucaj coś. Ja dawno nic nie wrzucałem a temat fajny się wydawał, więc małe ćwiczonko dla wprawy poszło. Ja w ogóle nie jestem rzeźbiarzem więc o czym my tu mówimy. Jak wjadą ludzie zajmujący się sculptem na co dzień to będzie masakra w przedsionku (w przedbiegach się mówi). Co - mało tego w Platiżu czy w innym CD Redzie siedzi? ;) :D nie chować się za komerchą.. wyłazić z nory! Bo mi tu gadają że speeda zabiłem. Bez takich proszę. I to żeby jeszcze - ale Klicek - TY to mówisz? Wrzucaj! jakąś karykaturkę dygnij a nie płaczące dzieci doodle ;)
Napisano 23 Marzec 201014 l Ech,ze mnie juz uszło powietrze,ale moze jacyś bardziej 'mighty sculpterzy' jeszcze sie odezwą:)
Napisano 23 Marzec 201014 l Krisu pozamiatałes - myslę ze mozna juz powoli zamykac temat i dawac sondę ;) p.s. w zetce robiłes czy w mudboxie ?
Napisano 23 Marzec 201014 l Ja teraz nie mam wcale czasu ale dzisiaj w nocy spać nie będę i zrobię Arniego :)
Napisano 23 Marzec 201014 l Cytat Co - mało tego w Platiżu czy w innym CD Redzie siedzi? nie chować się za komerchą.. wyłazić z nory! Bo mi tu gadają że speeda zabiłem. Bez takich proszę. I to żeby jeszcze - ale Klicek - TY to mówisz? Wrzucaj! jakąś karykaturkę dygnij a nie płaczące dzieci doodle hahhahaa spoko, popieram :) Tez chcialem do bitwy podejsc, ale cholera to teraz nie wiem czy sie wychylać :P Nie no spoko, jak nikt nie podejdzie to bedzie drugie miejsce, a jak wg wiedzminskiego przelicznika bylo- "miec miejsce i nie miec miejsca to juz dwa miejsca i co ja z tym cholerstwem zrobie?" :P
Napisano 23 Marzec 201014 l Co jak co, ale strasznie zawyżyłeś poziom Kris. Ja dopiero się ZBrusha uczę, więc do "rywalizacji" raczej nie dołączę. Ale gratuluje świetnego sculpta. Good job.:)
Napisano 23 Marzec 201014 l Uhu, ostra bitwa sie szykuje, Kris-cholernie mocny skulpt a i temat sobie najlepszy z mozliwych wybrales. Ja jednakoz tez juz cos zobie znalazlem i mam nadzieje ze w weekend to zrobie:)
Napisano 23 Marzec 201014 l Autor Zeet za cholerę nie wiem kto to jest :P Ja sobie daje spokój w tym speedzie :) Wiecie daje szanse innym :D
Napisano 23 Marzec 201014 l Wielkie H na śliniaczku mówi wszystko, strzelam, że Anthony Hopkins :] Bardzo fajnie :)... cholera mocny poziom, no to trzeci będę :P
Napisano 24 Marzec 201014 l A to niby co Pipboy?! Twoje entry? Twój speed? :D HAHA Co mi tu kolega insynuuje? Pogięło Cię? :D Ta rzeźba, którą podlinkowałeś powstała na podstawie tej samej ilustracji - tutaj link: http://2.bp.blogspot.com/_Mi7AIQ22soI/SPUDJb7pxPI/AAAAAAAACgI/v4PbZfGrecc/s320/Sylvester_Stallone_caricature.jpg Ale na pewno nie jest speedem więc sorki.. nie kwalifikuje się :) Zamiast siać zamęt lepiej się weź do roboty i coś wrzuć od siebie. Pozdrawiam
Napisano 24 Marzec 201014 l zeet-świetny Hanniba kanibal Hopkins:) Pipboy odkrył masoński spisek:D.Tak to jest jak sie postów w wątku nie czyta ,wystarczyło zerknąć na liste karykatur w 2 poscie:D
Napisano 24 Marzec 201014 l Cholera chyba za dużo wypiłem- wariacja na temat " jak będzie wyglądał wiedźmin 3" :P Po dosć interesujących namowach kobiety. z basea Soski. Mam tylko nadzieję, że jakby co cd-project mnie nie wrzuci do listy "tych nie zatrudniamy" ;) (...) nawet nie zdajecie sobie sprawy jakie to trudne nacisnąć ten guzik na dole żeby to wysłać ;P.
Napisano 24 Marzec 201014 l Bjutiful :) Nowa saga: "Wiedźmin - na tropie zaginionych króliczków Playboya". Musiał się przebrać dla niepoznaki :D
Napisano 24 Marzec 201014 l fajnie dajecie, w szczególności Kris_R - czapki z głów :) od mnie takie coś:
Napisano 25 Marzec 201014 l tak ;> , konkretnie wzorowane na: http://gfx.filmweb.pl/blog/292227/295615.1.jpg
Napisano 25 Marzec 201014 l Autor Niby taki trudny temat, a tyle osób uczestniczy :) To dobrze! Dla mnie nadal Kris najlepszą wstawił karykaturę :)
Napisano 26 Marzec 201014 l Zarys arniego.Nie wiem czy skończę do niedzieli bo mi się zasilacz spalił i kto wie co jeszcze z nim :(
Napisano 26 Marzec 201014 l Smacznie wygląda :) A ile czasu Ci zostało do dyspozycji? można by go jakoś sensownie zagospodarować i docisnąć w kilku miejscach.
Napisano 26 Marzec 201014 l Dzięki Kris_R, zdążyłem wrzucić boxa pod fryz, chwilę go pomęczyć i straciłem refkę z drugiego monitora jak mi wybuchł zasilacz :D :( Wcześniej to góra 1,5h robiłem więc ponad godzina spokojnie została. No nic trza kupować części i kompa na szybko składać.
Napisano 26 Marzec 201014 l Hoho - to jeszcze godzinka została.. to można sporo docisnąć. Luz. Będzie pysznie :) Tylko zasilacz potrzebny
Napisano 26 Marzec 201014 l krzys!3k-fajny,tylko włosy mi się nie podobają sly-całkiem,całkiem ale kto to?:) Tomala-fajny Arnie:) Pipboy-zamkna cię za to:D.Mordki byś mógł jeszcze dopracować ale pomysł swietny:D
Napisano 26 Marzec 201014 l mafida napisał: sly-całkiem,całkiem ale kto to?:) Dziś sam już nie wiem kto to. :(
Napisano 26 Marzec 201014 l no właśnie, na włosach poległem, na twarzy zresztą też, żeby forma była u mnie tak czytelna jak u tomali czy krisa musiałbym pewnie posiedzieć drugie tyle. na cóż pozostaje mniej biadolić więcej skulpcić :)
Napisano 27 Marzec 201014 l Kris_R no szacun, w 3h machnąć taką bazę i główkę. Wypasik. takie tam wypociny ode mnie
Napisano 27 Marzec 201014 l Ja też nie poznaję, ale jak już dojdzie do sondy to będzie bardzo trudny wybór. Naprawdę dobre sculpty panowie, tylko pozazdrościć. Albo nie, nie zazdrościć a siadać do pracy i ćwiczyć.:)
Napisano 27 Marzec 201014 l Gomez-zajefajna mordka:)Chyba jeszcze nie było tylu fajnych pracek w speedzie jak tym razem:) Pozdr:)
Napisano 28 Marzec 201014 l Gomez- Swietny! to ten slynny scientolog nieprawdaz? A tu takie cos odemnie- pol czsu peklo, jeszcze powalcze... ktos potrafi zgadnac kto to taki? :)
Napisano 28 Marzec 201014 l Autor Kogoś mi to przypomina, ale nie wiem kogo :P Wysoki poziom jest w tym speedzie. Sonda będzie ciekawa...