mafida Napisano 9 Kwiecień 2010 Share Napisano 9 Kwiecień 2010 Było kiedyś w małej wersji u mnie wątku.Znalazłem duży obrazek na dysku i pomyślałem że wrzuce do finished,a co! Zbrush+photoshop w ramach tutka dla 3dcreative mag. Pozdr;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 9 Kwiecień 2010 Share Napisano 9 Kwiecień 2010 Fajowski, jak juz mowilem, a w duzej wersji ladnie detale wychodza:) Oogolnie graty, wypuscili ebooka z tym, w ladnym towarzystwie zes sie znalazl Tomku :) I rzeklbym ze twoj twor tam no jeden z lepiej wygladajcych. Gratulalcje raz jeszcze! Ah, no i front sie nalezy koledze, IMHO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 9 Kwiecień 2010 Share Napisano 9 Kwiecień 2010 (edytowane) Mam od lat fiola na punkcie wszelkich zwierzoludzi. Obejrzalem tony obrazkow z roznymi lizardmenami, ale ten iguanopodobny pozytywnie sie wybija. Poza tym ze kolce sa zbyt ostre i poza troche jakby sie czyms dlawil w zasadzie nie ma sie do czego doczepic. W ktorym to numerze 3dcreative ma byc albo moze juz bylo? Gratuluje - swietna robota. A mowi ci to ktos kto zyje w miejscu gdzie iguany po prostu laza sobie tu i tam jak w Polsce koty ;) Super robota. edit juz widze - 51 numer. Obok Alvareza wystepujesz? Nie zebym ci zazdroscil ale jakbys byl na wyciagniecie reki to oczy bym wydrapal LOL ;) Ladnie jedziesz - numer zakupiono. Edytowane 9 Kwiecień 2010 przez Nezumi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptfromscr Napisano 9 Kwiecień 2010 Share Napisano 9 Kwiecień 2010 Zpodaj go panie tutaj to przerobimy na damskie torebki i sprzedamy za grube $$ :) Podoba mnie się ta skórka :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frey Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Dla mnie bomba, łuski wszystkie wyszły fantastycznie, sam koncept też niczego sobie. Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Jest świetnie, bardzo ładne postpro :) 5* i musi być front! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le_chu Napisano 10 Kwiecień 2010 Share Napisano 10 Kwiecień 2010 Fajne co tu dużo mówić? :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 11 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2010 Hej,dzięki za komentarze i gwiazdki:) Morte-dzięki:),sam nie wiem jak sie w tym towarzystwie znalazłem:) Nezumi-dzięki,nie drap;) ptfromscr-che,che nie wolno na torebki,to gatunek chroniony:) Frey-dzięki:) bolitic-dzięki:)Wyraz twarzy mi nie wyszedł,tak raczej na szybko był pozowany.Tektury właściwie to nie ma,to zbrushowy polypaint,nie ma uv mapingu na modelu.Może w ps coś pokręciłem i się zblurowało... Sibu-:) Tomala-dzięki:)Właściwie to głównie postpro;) le_chu-dzięki:) Pozdr:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 11 Kwiecień 2010 Share Napisano 11 Kwiecień 2010 No w sensie np. bruno melo - ja osobiscie bardzo lubie jego rzeczy, i stad ten komentarz;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 11 Kwiecień 2010 Share Napisano 11 Kwiecień 2010 Uła.. na moje potężna robota.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty Napisano 12 Kwiecień 2010 Share Napisano 12 Kwiecień 2010 Gniecierz pan! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kroopson Napisano 12 Kwiecień 2010 Share Napisano 12 Kwiecień 2010 No ładne cacko fiu fiu fiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polg Napisano 12 Kwiecień 2010 Share Napisano 12 Kwiecień 2010 no super robota !! moze bym lekko kciuka zagial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatt3r Napisano 12 Kwiecień 2010 Share Napisano 12 Kwiecień 2010 Fajowy lizard :), podoba mi się detal, pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 12 Kwiecień 2010 Share Napisano 12 Kwiecień 2010 5*,wszystko pasi, czepiać się nie ma czego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 12 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2010 Łoo fronta dostałem:)Dzięki:).Jakbym wiedział to bym go juz dawno do finished wrzucił:D No w sensie np. bruno melo - ja osobiscie bardzo lubie jego rzeczy, i stad ten komentarz;) Nie no wiem o co Ci chodziło,napisałem że nie wiem skąd się wziąłem w tym towarzystwie bo w porównaniu z Bruno Melo i innymi autorami tutków w tym cyklu zwierzo- ludzi to ja cieńki bolek jestem:) RaVirr-dzięki,nie taka potężna,kupa photoshopa bo nie umiem renderować w Zbrushu;) jacenty-dzięki:) Kroopson-dzięki:) Polg-dzięki:)Ja bym dużo poprawił w pozie i wogóle. Hatt3r-dzięki:) krzys!3k-dzięki bardzo:) Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 12 Kwiecień 2010 Share Napisano 12 Kwiecień 2010 Ciekawy, ale wydaje mi sie ze faldki jakies dziwnie sie rozkladaja na ciele. No i w niektorych miejscach widac slaba rodzielczosc tekstury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 13 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2010 Ciekawy, ale wydaje mi sie ze faldki jakies dziwnie sie rozkladaja na ciele. No i w niektorych miejscach widac slaba rodzielczosc tekstury. Fałdki się trochę zepsuły przez łuski.Rozdzielczości tekstury tu nie ma,model nie ma uv.Kolorki to polypaint zbrushowy,ewentualne błędy to skutki mojego mieszania w PS albo lenistwa przy polypaintingu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gkjedi Napisano 6 Maj 2010 Share Napisano 6 Maj 2010 Bardzo mi się podoba, zazdroszczę talentu. Jedynie co mnie tak razi w tym, to zbyt ostre kolce. Chyba już tak wyewoluowany gad umie się bronić, więc takie kolce powinny zaniknąć. Można by było jeszcze wydłużyć jego paszczę, i dać bardziej taką "twardą". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astrologos Napisano 6 Maj 2010 Share Napisano 6 Maj 2010 Jesli moja panna będzie tak wyglądać po postprocesingu, to rzucam modelowanie hehe;) Mafida, 3dcreative daje takie tutoriale? Który numer wydania?;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 7 Maj 2010 Share Napisano 7 Maj 2010 Byk(06/2009 [issue 46]): http://www.3dcreativemag.com/issues_2009/june/main.htm Jaszczur (11/2009 [issue 51]): http://www.3dcreativemag.com/issues_2009/november/main.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astrologos Napisano 7 Maj 2010 Share Napisano 7 Maj 2010 Dziękuję panowie i pozdrawiam!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 7 Maj 2010 Autor Share Napisano 7 Maj 2010 Joł,dzięki za komentarze: gkjedi-dzieki,taa masz racje kolce za ostre:) astrologos-dzieki,Vega ci odpowiedział:) Vega-:) Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astrologos Napisano 7 Maj 2010 Share Napisano 7 Maj 2010 Ano, może sie skusisz i napiszesz ogólny tutorial o postprocessingu w Szopie;) Co, w jakim celu i z jakim skutkiem zyskujemy po wrzucie modelu do Szopy czyli warstwy , mapy, alphy itede. A może już taki jest na forum. I jak robicie te odnośniki pod swoimi postami /hehe;)/ do swojego portfolio/oooo/. pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 7 Maj 2010 Share Napisano 7 Maj 2010 Rewelacyjna robota Tomek. Podobnie jak wszystkie Twoje jakie można zobaczyć w folio. Zazdroszczę skilla i rzeźbiarskiego talentu! 5***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 8 Maj 2010 Share Napisano 8 Maj 2010 I jak robicie te odnośniki pod swoimi postami /hehe;)/ do swojego portfolio/oooo/. Panel użytkownika -> Edytuj podpis (po lewej) Ano, może sie skusisz i napiszesz ogólny tutorial o postprocessingu w Szopie;) No taki tutek wielu osobą (np. mi) by pomógł. Jednakże stawiam, że taki się nie pokaże :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 8 Maj 2010 Autor Share Napisano 8 Maj 2010 astrologos-Eee, raczej nie,za dobry w Photoshopie to ja nie jestem,napewno gdzieś są tutoriale facowców o postpro w PS,wystarczy poszukać:) peter_f-Dzięki:).To ja Tobie raczej zazdroszcze skilla:D Vega-Pamiętam że kiedyś widziałem fajny wideotutek o postpro renderów w PS,ale za cholere nie pamiętam gdzie:D Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 8 Maj 2010 Share Napisano 8 Maj 2010 Nie no... mi tam kopara opada... Właśnie oglądając takie prace, nie wiem czy się załamać czy śmiać:) (nie z ciebie, z siebie:D) Próbuję od prawie miesiąca coś ogarnąć z tym ZB, ale idzie.... słabiutko. Ale coś mi się wydaje, że poprostu odbija mi się słaba znajomość rzeźby, rysunku postaci itd.... Chociaz łatwiej jest mi wymodelować postać w maxie niż w ZB co ciekawe, ale to może przyzwyczajenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 @mafida: masz namyśli to (nie jest to video tutek): http://www.zbrushcentral.com/showthread.php?t=74301&page=1&pp=15 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astrologos Napisano 9 Maj 2010 Share Napisano 9 Maj 2010 Dzięki Vega, kiedyś widziałem tego t-ka i zgubiłem linka. Megacool! Przy okazji na forum ZBC znalazłem fajny materiał + ustawienia oświetlenia, którymi podzielił się z nami ten artysta: ustawienia: http://www.zbrushcentral.com/showthread.php?t=085683 materiał: http://www.mediafire.com/?lgn5g2lnz04 pozdro! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 9 Maj 2010 Autor Share Napisano 9 Maj 2010 XaoC-che,che spokojnie,kwestia praktyki,chyba niewielu ludziom wychodziły fajne rzeczy w Zbushu po miesiącu zabawy:).W maxie idzie lepiej bo masz doświadczenie,wszystko przychodzi z czasem:) Vega-eee,nie tamto to był video tutek z komentarzem,ale to tez fajne. astrologos-;) Pozdr:o) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Nie lubię potworków a Zbrush to wynalazek szatana ;) Ale ta praca wyjątkowo przykuła moją uwagę, widać profesjonalizm. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 11 Maj 2010 Autor Share Napisano 11 Maj 2010 Che,che ja tez nie lubie ale kazali to zrobiłem;) Dzięki i gratulacje fronta za optymistkę:) Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi