mafida Napisano 9 Kwiecień 2010 Napisano 9 Kwiecień 2010 Było kiedyś w małej wersji u mnie wątku.Znalazłem duży obrazek na dysku i pomyślałem że wrzuce do finished,a co! Zbrush+photoshop w ramach tutka dla 3dcreative mag. Pozdr;)
Gość Morte Napisano 9 Kwiecień 2010 Napisano 9 Kwiecień 2010 Fajowski, jak juz mowilem, a w duzej wersji ladnie detale wychodza:) Oogolnie graty, wypuscili ebooka z tym, w ladnym towarzystwie zes sie znalazl Tomku :) I rzeklbym ze twoj twor tam no jeden z lepiej wygladajcych. Gratulalcje raz jeszcze! Ah, no i front sie nalezy koledze, IMHO.
Nezumi Napisano 9 Kwiecień 2010 Napisano 9 Kwiecień 2010 (edytowane) Mam od lat fiola na punkcie wszelkich zwierzoludzi. Obejrzalem tony obrazkow z roznymi lizardmenami, ale ten iguanopodobny pozytywnie sie wybija. Poza tym ze kolce sa zbyt ostre i poza troche jakby sie czyms dlawil w zasadzie nie ma sie do czego doczepic. W ktorym to numerze 3dcreative ma byc albo moze juz bylo? Gratuluje - swietna robota. A mowi ci to ktos kto zyje w miejscu gdzie iguany po prostu laza sobie tu i tam jak w Polsce koty ;) Super robota. edit juz widze - 51 numer. Obok Alvareza wystepujesz? Nie zebym ci zazdroscil ale jakbys byl na wyciagniecie reki to oczy bym wydrapal LOL ;) Ladnie jedziesz - numer zakupiono. Edytowane 9 Kwiecień 2010 przez Nezumi
ptfromscr Napisano 9 Kwiecień 2010 Napisano 9 Kwiecień 2010 Zpodaj go panie tutaj to przerobimy na damskie torebki i sprzedamy za grube $$ :) Podoba mnie się ta skórka :) Pozdrawiam.
Frey Napisano 10 Kwiecień 2010 Napisano 10 Kwiecień 2010 Dla mnie bomba, łuski wszystkie wyszły fantastycznie, sam koncept też niczego sobie. Pozdrawiam :)
Tomala Napisano 10 Kwiecień 2010 Napisano 10 Kwiecień 2010 Jest świetnie, bardzo ładne postpro :) 5* i musi być front!
mafida Napisano 11 Kwiecień 2010 Autor Napisano 11 Kwiecień 2010 Hej,dzięki za komentarze i gwiazdki:) Morte-dzięki:),sam nie wiem jak sie w tym towarzystwie znalazłem:) Nezumi-dzięki,nie drap;) ptfromscr-che,che nie wolno na torebki,to gatunek chroniony:) Frey-dzięki:) bolitic-dzięki:)Wyraz twarzy mi nie wyszedł,tak raczej na szybko był pozowany.Tektury właściwie to nie ma,to zbrushowy polypaint,nie ma uv mapingu na modelu.Może w ps coś pokręciłem i się zblurowało... Sibu-:) Tomala-dzięki:)Właściwie to głównie postpro;) le_chu-dzięki:) Pozdr:)
Gość Morte Napisano 11 Kwiecień 2010 Napisano 11 Kwiecień 2010 No w sensie np. bruno melo - ja osobiscie bardzo lubie jego rzeczy, i stad ten komentarz;)
Polg Napisano 12 Kwiecień 2010 Napisano 12 Kwiecień 2010 no super robota !! moze bym lekko kciuka zagial.
Hatt3r Napisano 12 Kwiecień 2010 Napisano 12 Kwiecień 2010 Fajowy lizard :), podoba mi się detal, pzdr.
krzys!3k Napisano 12 Kwiecień 2010 Napisano 12 Kwiecień 2010 5*,wszystko pasi, czepiać się nie ma czego ;)
mafida Napisano 12 Kwiecień 2010 Autor Napisano 12 Kwiecień 2010 Łoo fronta dostałem:)Dzięki:).Jakbym wiedział to bym go juz dawno do finished wrzucił:D No w sensie np. bruno melo - ja osobiscie bardzo lubie jego rzeczy, i stad ten komentarz;) Nie no wiem o co Ci chodziło,napisałem że nie wiem skąd się wziąłem w tym towarzystwie bo w porównaniu z Bruno Melo i innymi autorami tutków w tym cyklu zwierzo- ludzi to ja cieńki bolek jestem:) RaVirr-dzięki,nie taka potężna,kupa photoshopa bo nie umiem renderować w Zbrushu;) jacenty-dzięki:) Kroopson-dzięki:) Polg-dzięki:)Ja bym dużo poprawił w pozie i wogóle. Hatt3r-dzięki:) krzys!3k-dzięki bardzo:) Pozdro:)
Baton Napisano 12 Kwiecień 2010 Napisano 12 Kwiecień 2010 Ciekawy, ale wydaje mi sie ze faldki jakies dziwnie sie rozkladaja na ciele. No i w niektorych miejscach widac slaba rodzielczosc tekstury.
mafida Napisano 13 Kwiecień 2010 Autor Napisano 13 Kwiecień 2010 Ciekawy, ale wydaje mi sie ze faldki jakies dziwnie sie rozkladaja na ciele. No i w niektorych miejscach widac slaba rodzielczosc tekstury. Fałdki się trochę zepsuły przez łuski.Rozdzielczości tekstury tu nie ma,model nie ma uv.Kolorki to polypaint zbrushowy,ewentualne błędy to skutki mojego mieszania w PS albo lenistwa przy polypaintingu:)
Gość gkjedi Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 Bardzo mi się podoba, zazdroszczę talentu. Jedynie co mnie tak razi w tym, to zbyt ostre kolce. Chyba już tak wyewoluowany gad umie się bronić, więc takie kolce powinny zaniknąć. Można by było jeszcze wydłużyć jego paszczę, i dać bardziej taką "twardą".
astrologos Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 Jesli moja panna będzie tak wyglądać po postprocesingu, to rzucam modelowanie hehe;) Mafida, 3dcreative daje takie tutoriale? Który numer wydania?;) pozdro
Vega Napisano 7 Maj 2010 Napisano 7 Maj 2010 Byk(06/2009 [issue 46]): http://www.3dcreativemag.com/issues_2009/june/main.htm Jaszczur (11/2009 [issue 51]): http://www.3dcreativemag.com/issues_2009/november/main.htm
mafida Napisano 7 Maj 2010 Autor Napisano 7 Maj 2010 Joł,dzięki za komentarze: gkjedi-dzieki,taa masz racje kolce za ostre:) astrologos-dzieki,Vega ci odpowiedział:) Vega-:) Pozdro:)
astrologos Napisano 7 Maj 2010 Napisano 7 Maj 2010 Ano, może sie skusisz i napiszesz ogólny tutorial o postprocessingu w Szopie;) Co, w jakim celu i z jakim skutkiem zyskujemy po wrzucie modelu do Szopy czyli warstwy , mapy, alphy itede. A może już taki jest na forum. I jak robicie te odnośniki pod swoimi postami /hehe;)/ do swojego portfolio/oooo/. pozdro!
peter_f Napisano 7 Maj 2010 Napisano 7 Maj 2010 Rewelacyjna robota Tomek. Podobnie jak wszystkie Twoje jakie można zobaczyć w folio. Zazdroszczę skilla i rzeźbiarskiego talentu! 5*****
Vega Napisano 8 Maj 2010 Napisano 8 Maj 2010 I jak robicie te odnośniki pod swoimi postami /hehe;)/ do swojego portfolio/oooo/. Panel użytkownika -> Edytuj podpis (po lewej) Ano, może sie skusisz i napiszesz ogólny tutorial o postprocessingu w Szopie;) No taki tutek wielu osobą (np. mi) by pomógł. Jednakże stawiam, że taki się nie pokaże :P
mafida Napisano 8 Maj 2010 Autor Napisano 8 Maj 2010 astrologos-Eee, raczej nie,za dobry w Photoshopie to ja nie jestem,napewno gdzieś są tutoriale facowców o postpro w PS,wystarczy poszukać:) peter_f-Dzięki:).To ja Tobie raczej zazdroszcze skilla:D Vega-Pamiętam że kiedyś widziałem fajny wideotutek o postpro renderów w PS,ale za cholere nie pamiętam gdzie:D Pozdro:)
XaoC Napisano 8 Maj 2010 Napisano 8 Maj 2010 Nie no... mi tam kopara opada... Właśnie oglądając takie prace, nie wiem czy się załamać czy śmiać:) (nie z ciebie, z siebie:D) Próbuję od prawie miesiąca coś ogarnąć z tym ZB, ale idzie.... słabiutko. Ale coś mi się wydaje, że poprostu odbija mi się słaba znajomość rzeźby, rysunku postaci itd.... Chociaz łatwiej jest mi wymodelować postać w maxie niż w ZB co ciekawe, ale to może przyzwyczajenie?
Vega Napisano 9 Maj 2010 Napisano 9 Maj 2010 @mafida: masz namyśli to (nie jest to video tutek): http://www.zbrushcentral.com/showthread.php?t=74301&page=1&pp=15 :P
astrologos Napisano 9 Maj 2010 Napisano 9 Maj 2010 Dzięki Vega, kiedyś widziałem tego t-ka i zgubiłem linka. Megacool! Przy okazji na forum ZBC znalazłem fajny materiał + ustawienia oświetlenia, którymi podzielił się z nami ten artysta: ustawienia: http://www.zbrushcentral.com/showthread.php?t=085683 materiał: http://www.mediafire.com/?lgn5g2lnz04 pozdro! 1
mafida Napisano 9 Maj 2010 Autor Napisano 9 Maj 2010 XaoC-che,che spokojnie,kwestia praktyki,chyba niewielu ludziom wychodziły fajne rzeczy w Zbushu po miesiącu zabawy:).W maxie idzie lepiej bo masz doświadczenie,wszystko przychodzi z czasem:) Vega-eee,nie tamto to był video tutek z komentarzem,ale to tez fajne. astrologos-;) Pozdr:o)
kingwins Napisano 11 Maj 2010 Napisano 11 Maj 2010 Nie lubię potworków a Zbrush to wynalazek szatana ;) Ale ta praca wyjątkowo przykuła moją uwagę, widać profesjonalizm. 5
mafida Napisano 11 Maj 2010 Autor Napisano 11 Maj 2010 Che,che ja tez nie lubie ale kazali to zrobiłem;) Dzięki i gratulacje fronta za optymistkę:) Pozdro:)
Rekomendowane odpowiedzi