velopl Napisano 16 Lipiec 2010 Share Napisano 16 Lipiec 2010 (edytowane) Witam serdecznie Chcialbym sie podzielic jednym z posterow ktore przygotowalem na tegoroczne UK Jewellery Awards 2010 ktore mialy miejsce wczoraj. Modele robione w Gemvision Matrix a liczylem to w mojej nowej ulubienicy Thei. PS. Wygralismy w tej kategorii :) Edytowane 13 Kwiecień 2012 przez velopl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 16 Lipiec 2010 Share Napisano 16 Lipiec 2010 Ło, ładniutkie, ładniutkie, mię się podoba. Gratki. Sz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 16 Lipiec 2010 Share Napisano 16 Lipiec 2010 Bardzo fajny render i model. Nie wiem na jakiej zasadzie polega modelowanie takich elementów w Gemvision Matrix ale widać fajny detal, na bogato. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 16 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2010 Dzieki za Wasze komentarze. hcpiter: Matrix to plugin do Rhino takze nurbsy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 16 Lipiec 2010 Share Napisano 16 Lipiec 2010 jak zawsze super Ci to wyszlo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 17 Lipiec 2010 Share Napisano 17 Lipiec 2010 Mocne uderzenie:) Ledwie juz "patrze na oczy" a tu taka jasnosc:) Doskonała praca! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 17 Lipiec 2010 Share Napisano 17 Lipiec 2010 Bardzo ładna robota. Fajne modele. Mógłbyś pokazać w detalu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 17 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2010 Bardzo ładna robota. Fajne modele. Mógłbyś pokazać w detalu? Tak ale dopiero za tydzien jak wroce z urlopu :) Ciesze sie, ze sie Wam podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neb Napisano 17 Lipiec 2010 Share Napisano 17 Lipiec 2010 jak najbardziej profeska w tak egzotycznej nieco dziadzinie, gratulacje za wygraną! Thea to unbiased ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 17 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2010 jak najbardziej profeska w tak egzotycznej nieco dziadzinie, gratulacje za wygraną! Thea to unbiased ? A dzieki dzieki :) Thea to hybryda biased i unbiased, to liczylem w biased. Polecam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 17 Lipiec 2010 Share Napisano 17 Lipiec 2010 No ładne to (napisałbym bardzo ale muszę dbać o image macho). Miałem coś napisać o braku thumbnaila, ale to nawet dobrze, jakby któryś z młodszych przeglądał forum z dziewczyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 26 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2010 Witam ponownie Tak jak obiecalem podrzucam w wyzszej rozdzialce Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZJAWA Napisano 26 Lipiec 2010 Share Napisano 26 Lipiec 2010 Fajne to jest. Bardzo schludnie, dasz jakąś siateczkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 30 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2010 Fajne to jest. Bardzo schludnie, dasz jakąś siateczkę? Nie wiem czy jest sens bo modeluje to w rhino ale jak bedziecie chcieli to wrzuce mesha A to moja najnowsza wesola tworczosc. Nie zakladam nowego watku, moze jakas teczke zaloze ale nie wiem czy bizuteria na tym forum jest mile widziana ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 4 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2010 Troche inaczej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 Ło bardzo ładnie, widzialem wczesniej Twoje diamenciki, biziuterki. Dawaj na galerię Thei i pokaz jaki sukces wielki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 5 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2010 (edytowane) Dzieki Dunuś No to jeszcze troche inaczej ;) Edytowane 6 Sierpień 2010 przez velopl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 8 Sierpień 2010 Share Napisano 8 Sierpień 2010 modele i render ok, jednak jeśli chodzi o sam plakat... to chyba trochę brakuje tlenu tym pierścionkom... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 5 Październik 2010 Autor Share Napisano 5 Październik 2010 Nowe kolczyki Renderer to oczywiscie Thea Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 studio słabiutkie, ale kolczyk pierwsza klasa :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 5 Październik 2010 Autor Share Napisano 5 Październik 2010 Indian: Tak lepiej ? Przepraszam za tego wipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 według mnie jest podobnie słabo, jakby dało radę to spróbuj osiągnąć teki efekt jak w 12 poście, ale to tylko moje zdanie :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 Naprawdę świetna praca, gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 14 Październik 2010 Autor Share Napisano 14 Październik 2010 Ponad 2ct lezka, ktos chce kupic ? :> renderer - thea. Post PS, Dupny cien wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 (edytowane) Czołem, no i w końcu piękny model i render, gdyby nie ten cień, ale -5 :) salut. EDIT: ile takie cacko może kosztować ? Edytowane 14 Październik 2010 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 14 Październik 2010 Autor Share Napisano 14 Październik 2010 (edytowane) Dzieki Indian, wiem, ze tym cieniem to pojechalem po bandzie :D EDIT: Indian, ok 30k funtow Edytowane 17 Październik 2010 przez velopl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 5 Luty 2011 Autor Share Napisano 5 Luty 2011 (edytowane) Wita ponownie. Chcialbym zrobic maly update. Nowy wzor wymodelowany glownie w t-splinsie EDIT: Touch: Troche poprawilem centralny w shopie Edytowane 5 Luty 2011 przez velopl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 Słabo wyszedł główny kamień. Podciągnąłbym to jakoś w PS, albo poprawił materiał/studio? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 czołem, klasa jak zwykle, render b.fajny, jedyne co mi się nie podoba to matowość diamentów, powinny troszkę odbijać otoczenie :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 5 Luty 2011 Autor Share Napisano 5 Luty 2011 Indian: Tak troche brakuje im kontrastu a co do odbijania otoczenia to nie bardzo wiem o co chodzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 no tak jak na poprzednim, więcej czerni na diamentach :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 5 Luty 2011 Autor Share Napisano 5 Luty 2011 (edytowane) aha no ok, to przynajmniej mowimy o tym samym :) Indian specjalnie dla Ciebie Edytowane 5 Luty 2011 przez velopl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 Źle to wygląda. Ciemne tło może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 5 Luty 2011 Autor Share Napisano 5 Luty 2011 Lucek nie moge zrobic ciemnego tla, wszystko musi byc biale. Co wg Ciebie zle wyglada ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 5 Luty 2011 Share Napisano 5 Luty 2011 No sama prezentacja. Może to kwestia gustu ale dla mnie brylanty i jasne tło nie grają ze sobą. Za dużo przejaranej bieli. Dla mnie kształt brylantów totalnie przez to nieczytelny. Może strzelisz jakiś ciemny renderek for fun przy okazji. Rozumiem że to zlecenie i waruki są narzucone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 6 Luty 2011 Share Napisano 6 Luty 2011 (edytowane) cały czas troszkę kontrastu brakuje na tym. pozwoliłem sobie troszkę pofotoszopować, nie musisz się tym sugerować oczywiście :) (słówko to usunę ) http://img690.imageshack.us/img690/8071/ringir.jpg salut. Edytowane 6 Luty 2011 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 6 Luty 2011 Autor Share Napisano 6 Luty 2011 Indian: pozniej zerkne bo teraz jestem na lapie takze ekran nie grzeszy jakoscia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_aser_ Napisano 6 Luty 2011 Share Napisano 6 Luty 2011 ładne, ale srebrne na białym tle trochę mi zanika.. Chyba, że taki był odgórny wymóg... Te na ciemniejszym tle mi się bardziej podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 6 Luty 2011 Autor Share Napisano 6 Luty 2011 Indian: No rzeczywiscie lepiej wyglada a co do tego ciemnego tla to juz Wam pokazuje. Tylko, ze ciemne tla mamy tylko do stackow niestety poki co. Beda w niedalekiej przyszlosci inne jeszcze warianty ale to narazie tyle co moge pokazac. PS. Straszna kompresja sie wdala wiec nie zwracajcie na to uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 6 Luty 2011 Share Napisano 6 Luty 2011 Fajne. Ale i tak za biało:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 16 Luty 2011 Autor Share Napisano 16 Luty 2011 Mysle, ze jest OK PS. Dzieki indian, zobaczymy co szef powie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 no i teraz wygląda bardzo w porządku :) ***** salut. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winoo1 Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 ślicznie! Naprawdę wyczes... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 9 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Witam ponownie Chcialbym pokazac czesc materialow przygotowanych na tegoroczne UK Jewellery Awards 2011 Oraz animacja http://vimeo.com/22158554 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 9 Kwiecień 2011 Share Napisano 9 Kwiecień 2011 pinknie tylko to tło, ale wiem szef..... salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 30 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 30 Kwiecień 2011 Dzisiaj w ramach cwiczenia zrobilem przywieszke w stylu najnowszego Harrego Winstona (oczywiscie moja nie jest taka ladna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 21 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2011 Wiem, ze pewnie juz niezle przynudzam ale taki maly update materialow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjon Napisano 22 Sierpień 2011 Share Napisano 22 Sierpień 2011 Bardzo ładnie. I jak widać testy się opłaciły, bo znalazłeś sety na studio bdb. Ta winieta bardzo pomaga skupić oko w centrum gdzie jest pierścionek. Może potestujesz jakieś błyski w post, jak kobiety zobaczą na foto, że to się jeszcze błyszczy to będą mdlały:D. Ciekawe też jakby się to prezentowało na jakimś ciemnym tle (ala to z niebieski tylko ciemniejsze, albo czarne) z dodatkiem jakiegoś glow'a. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 22 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2011 Dzieki Sjon ! Cos takiego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 22 Sierpień 2011 Share Napisano 22 Sierpień 2011 świetnie to wygląda. aż prosi się o animację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi