Napisano 2 Październik 201014 l Pionier: byłbyś tak miły i opisałbyś jak osiągnąłeś takie studio? Strasznie mi się podoba :) Byłbym wdzięczny.
Napisano 2 Październik 201014 l Sroka8888 - ładna ta trafka, korzystałeś z jakiegoś tutka? jeśli tak wrzuć jakiś link albo mi na PM go wyślij, bo ja teraz testuję tą z displacementu i średnio siada. +rep czeka:)
Napisano 2 Październik 201014 l Trawę robiłem na podstawie tego tutoriala http://www.evermotion.org/tutorials/show/7958/creating-3d-grass Z tym że ustawienia materiałów to z tego Part 1: http://www.peterguthrie.net/blog/2009/03/vray-grass-tutorial-part-1/ Part 2: http://www.peterguthrie.net/blog/2009/04/vray-grass-tutorial-part-2/ Trawę konwertowałem do proxy i dalej to rozsadzałem pluginem advanced painter A tu jeszcze jeden test:
Napisano 2 Październik 201014 l fajnie, ale... 1) zbyt szerokie źdźbła 2) małe zróżnicowanie trawy (tzn. tylko jeden gatunek rośnie)
Napisano 2 Październik 201014 l i nie pachnie. nie wiem po co się męczyć jak niedługo będzie wszędzie wektorowy disp. pionier pierwsze dwie z fragmentami idealne na ścianę do biura.
Napisano 2 Październik 201014 l skoro już o displace mowa, test mapki displace ratanowej plecionki (pierwsze podejście i pierwszy render). Mapowanie leży i kwiczy jak na razie.
Napisano 2 Październik 201014 l heja, nowa wersja, jutro wrzuce calosc, oczywiscie taki wipek, duza czesc nie ma materialow itd nie wiem czy lepiej czy gorzej :P dzieki za opinie :)
Napisano 3 Październik 201014 l Furka nad którą siedziałem ostatnio : Edytowane 3 Październik 201014 l przez Bonifatz
Napisano 3 Październik 201014 l Bonifatz: Bardzo fajne autko a asfalt to normalnie miazga super zrobiony. Pionier:bardziej podobała mi się wcześniejsza wersja. A ja dwa nowe testy: Trawa zupełnie nowa oraz próbowałem zrobić podłożę pod trawę ale nie wiem czy się nadaje. Dof Tu oryginał:
Napisano 3 Październik 201014 l mysle ze mieszkanie w takim domku prowadzi do impotencji. kolory przepaliłeś nieco.
Napisano 3 Październik 201014 l Sroka8888 : dzieki ! furka do animacji, mam nadzieję, że już niedługo ją pokażę. Pozdro!
Napisano 3 Październik 201014 l no nawet nawet ;) a to maxwel czy vray pokaż zrzut z view port-a ;) jak to w max-e wygląda ale z nie kadr tylko widok z np z innego ujęcia żeby zobaczyć położenie kamery ect.
Napisano 3 Październik 201014 l Sroka8888 - bardzo fajna ta trawa. Pokazał byś poszczególne jej elementy (tzn z jakich mniej więcej źdźebełek się składa?)
Napisano 3 Październik 201014 l Nowi: v-ray, zero maxwella, potem tylko troszke PS (vignetting, aberracja, noise), ale GI jest z vRaya automatycznie postprodukowany (kontrast) i DOF liczony. Kamera jest daleko, dałem zoom, potem jeszcze kamere obróciłem bokiem, może to wystarczy? a jak nie to pokażę .
Napisano 3 Październik 201014 l Loki: Łap To mi trochę pomogło Ale najbardziej to że wczoraj zerwałem parę ździebeł trawy z ziemi i na ich podstawie robiłem. Edytowane 3 Październik 201014 l przez Sroka8888
Napisano 3 Październik 201014 l Pionier miło cie widzieć tu:) chodź zdecydowanie za rzadko, bardzo ładne światło w środku jak i cała reszta..Mocno graficznie FAJNE. SWRSC – no te rondo..To kawał roboty ziom!! I współczuję rysunków od drogowców, bardzo fajnie się na to patrzy!
Napisano 4 Październik 201014 l dzięki za opinie Panowie ! :) zmieniłem autko i tym razem tylko mapka hdr z hdri light studio: w nastepnym tescie zmienie chyba auto na ktores z .thecgizone zgodnie z poleceniem visiona :) pozdro
Napisano 4 Październik 201014 l mebelki brzydkie no i dalbys blizej te plyteczki i moze przycial kadr
Napisano 4 Październik 201014 l zamiast highlight na 0,42 a refl na 1 wejdź w opcje i odchacz trace reflections. Potem normalnie lock highlight i refl i 0,42. nie będziesz musiał dawać 24 subd i czasowo powinno wyjść lepiej Edytowane 5 Październik 201014 l przez Orangegraphics
Napisano 5 Październik 201014 l dzięki Xiz0r, tak to wygląda po poprawkach :) salut. EDIT: troszkę mocniej listki odbijają światło. Edytowane 5 Październik 201014 l przez indian
Napisano 5 Październik 201014 l dodałem krzaczki: koniczynki: salut. Edytowane 5 Październik 201014 l przez indian
Napisano 5 Październik 201014 l czemu nikt nie wstawia grzybów od wilgoci na ścianę? to bardziej związane z wizualizacjami :)
Napisano 5 Październik 201014 l czemu nikt nie wstawia grzybów od wilgoci na ścianę? to bardziej związane z wizualizacjami :) bez grzyba: ale wizka przyszłości
Napisano 5 Październik 201014 l Pierwsza faza osiedla w Karpaczu :) Wiem - przejarana sofa :) indian - trawka mix fajnie wygląda :) ale do wizek to chyba lepiej zrobic taką przyciętą i elegancką ;) wodzu - taki rozpiernicz, a telewizorek się ostał :)
Napisano 5 Październik 201014 l @achtunk pokaż tego nieba troche texturka kamienia dziwnie nałożona, w ogóle wygląda jak jakaś tapeta, nie wiem czy o to chodziło texturka drewna powinna być chyba odwrócona o 90 stopni tam na dachu? asfalt wygląda jakby był na nim tylko słabej jakości bump. przy texturce usataw blur na 0,1 powinno pomóc
Napisano 5 Październik 201014 l Czy ktoś mógłby napisać co są za krzesła (te przy stole jadalnym)? Sorki, że zaśmiecam, ale sprawa pilna.
Napisano 6 Październik 201014 l dzięki za opinie Panowie ! :) zmieniłem autko i tym razem tylko mapka hdr z hdri light studio: w nastepnym tescie zmienie chyba auto na ktores z .thecgizone zgodnie z poleceniem visiona :) pozdro Pionier a mi sie podobaly propozycje z posta #1002 szczegolnie pierwsze dwa.
Napisano 6 Październik 201014 l Czy ktoś mógłby napisać co są za krzesła (te przy stole jadalnym)? Sorki, że zaśmiecam, ale sprawa pilna. Te krzesła kupił tutaj : http://www.turbosquid.com/FullPreview/Index.cfm/ID/523171
Napisano 6 Październik 201014 l Czy ktoś mógłby napisać co są za krzesła (te przy stole jadalnym)? Sorki, że zaśmiecam, ale sprawa pilna. Ronan & Erwan Bouroullec 2008 Steelwood
Napisano 6 Październik 201014 l Teścik lasu low poly do wizualizacji. Aktualnie 2 modele drzew: sosna (112 poligonów) i świerk (114 poli), trawa(8 poli). Na scenie mieszanka 160 klonów drzew.
Napisano 6 Październik 201014 l matik: Te drzewa to będą w tle? Mnie się podobają ale chciałbym zobaczyć jak sprawdzają się w "akcji". Nowy teścik tym razem krótka trawa:
Napisano 6 Październik 201014 l Co was tak na to zielsko wzielo ? dopalacze na osiedlach pozamykali ?...