JohnZi Napisano 2 Październik 2010 Share Napisano 2 Październik 2010 te 2 pierwsze maja bardzo fajne kolorki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 2 Październik 2010 Share Napisano 2 Październik 2010 Pionier: byłbyś tak miły i opisałbyś jak osiągnąłeś takie studio? Strasznie mi się podoba :) Byłbym wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 2 Październik 2010 Share Napisano 2 Październik 2010 Sroka8888 - ładna ta trafka, korzystałeś z jakiegoś tutka? jeśli tak wrzuć jakiś link albo mi na PM go wyślij, bo ja teraz testuję tą z displacementu i średnio siada. +rep czeka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 2 Październik 2010 Share Napisano 2 Październik 2010 Trawę robiłem na podstawie tego tutoriala http://www.evermotion.org/tutorials/show/7958/creating-3d-grass Z tym że ustawienia materiałów to z tego Part 1: http://www.peterguthrie.net/blog/2009/03/vray-grass-tutorial-part-1/ Part 2: http://www.peterguthrie.net/blog/2009/04/vray-grass-tutorial-part-2/ Trawę konwertowałem do proxy i dalej to rozsadzałem pluginem advanced painter A tu jeszcze jeden test: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 2 Październik 2010 Share Napisano 2 Październik 2010 Ok dzięki łap repa:), pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 2 Październik 2010 Share Napisano 2 Październik 2010 fajnie, ale... 1) zbyt szerokie źdźbła 2) małe zróżnicowanie trawy (tzn. tylko jeden gatunek rośnie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 2 Październik 2010 Share Napisano 2 Październik 2010 i nie pachnie. nie wiem po co się męczyć jak niedługo będzie wszędzie wektorowy disp. pionier pierwsze dwie z fragmentami idealne na ścianę do biura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 2 Październik 2010 Share Napisano 2 Październik 2010 skoro już o displace mowa, test mapki displace ratanowej plecionki (pierwsze podejście i pierwszy render). Mapowanie leży i kwiczy jak na razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 2 Październik 2010 Share Napisano 2 Październik 2010 heja, nowa wersja, jutro wrzuce calosc, oczywiscie taki wipek, duza czesc nie ma materialow itd nie wiem czy lepiej czy gorzej :P dzieki za opinie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 2 Październik 2010 Share Napisano 2 Październik 2010 hmm slabawo bym rzekl;) keep working my man;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 3 Październik 2010 Share Napisano 3 Październik 2010 (edytowane) Furka nad którą siedziałem ostatnio : Edytowane 3 Październik 2010 przez Bonifatz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 3 Październik 2010 Share Napisano 3 Październik 2010 Bonifatz: Bardzo fajne autko a asfalt to normalnie miazga super zrobiony. Pionier:bardziej podobała mi się wcześniejsza wersja. A ja dwa nowe testy: Trawa zupełnie nowa oraz próbowałem zrobić podłożę pod trawę ale nie wiem czy się nadaje. Dof Tu oryginał: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 3 Październik 2010 Share Napisano 3 Październik 2010 Cześć, Co sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 3 Październik 2010 Share Napisano 3 Październik 2010 mysle ze mieszkanie w takim domku prowadzi do impotencji. kolory przepaliłeś nieco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 3 Październik 2010 Share Napisano 3 Październik 2010 Sroka8888 : dzieki ! furka do animacji, mam nadzieję, że już niedługo ją pokażę. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 3 Październik 2010 Share Napisano 3 Październik 2010 zabawy z oświetleniem i DOFem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 3 Październik 2010 Share Napisano 3 Październik 2010 no nawet nawet ;) a to maxwel czy vray pokaż zrzut z view port-a ;) jak to w max-e wygląda ale z nie kadr tylko widok z np z innego ujęcia żeby zobaczyć położenie kamery ect. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 3 Październik 2010 Share Napisano 3 Październik 2010 Sroka8888 - bardzo fajna ta trawa. Pokazał byś poszczególne jej elementy (tzn z jakich mniej więcej źdźebełek się składa?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 3 Październik 2010 Share Napisano 3 Październik 2010 Nowi: v-ray, zero maxwella, potem tylko troszke PS (vignetting, aberracja, noise), ale GI jest z vRaya automatycznie postprodukowany (kontrast) i DOF liczony. Kamera jest daleko, dałem zoom, potem jeszcze kamere obróciłem bokiem, może to wystarczy? a jak nie to pokażę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 3 Październik 2010 Share Napisano 3 Październik 2010 (edytowane) Loki: Łap To mi trochę pomogło Ale najbardziej to że wczoraj zerwałem parę ździebeł trawy z ziemi i na ich podstawie robiłem. Edytowane 3 Październik 2010 przez Sroka8888 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 3 Październik 2010 Share Napisano 3 Październik 2010 Cześć, Co sądzicie? przejarane, przejaskrawione, kamera za wysoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daymon Napisano 3 Październik 2010 Share Napisano 3 Październik 2010 Ola, Siwy dzięki za komenty. Spróbuje to jakoś dopracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 3 Październik 2010 Share Napisano 3 Październik 2010 test skory, wysokopolerowanej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 3 Październik 2010 Share Napisano 3 Październik 2010 Pionier miło cie widzieć tu:) chodź zdecydowanie za rzadko, bardzo ładne światło w środku jak i cała reszta..Mocno graficznie FAJNE. SWRSC – no te rondo..To kawał roboty ziom!! I współczuję rysunków od drogowców, bardzo fajnie się na to patrzy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 4 Październik 2010 Share Napisano 4 Październik 2010 dzięki za opinie Panowie ! :) zmieniłem autko i tym razem tylko mapka hdr z hdri light studio: w nastepnym tescie zmienie chyba auto na ktores z .thecgizone zgodnie z poleceniem visiona :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 4 Październik 2010 Share Napisano 4 Październik 2010 Szybkie wnętrze dla producenta płytek. pozdrawiam, SWRSC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 4 Październik 2010 Share Napisano 4 Październik 2010 mebelki brzydkie no i dalbys blizej te plyteczki i moze przycial kadr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 4 Październik 2010 Share Napisano 4 Październik 2010 teścik trawki sianej PF Source: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 4 Październik 2010 Share Napisano 4 Październik 2010 indian: powiedz coś o materiale trawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 4 Październik 2010 Share Napisano 4 Październik 2010 trawka to trzy proste materiały vray2sided: diff: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 4 Październik 2010 Share Napisano 4 Październik 2010 (edytowane) zamiast highlight na 0,42 a refl na 1 wejdź w opcje i odchacz trace reflections. Potem normalnie lock highlight i refl i 0,42. nie będziesz musiał dawać 24 subd i czasowo powinno wyjść lepiej Edytowane 5 Październik 2010 przez Orangegraphics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 (edytowane) dzięki Xiz0r, tak to wygląda po poprawkach :) salut. EDIT: troszkę mocniej listki odbijają światło. Edytowane 5 Październik 2010 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 sczerze to nie widac roznicy, przynajmniej przy tym oswietleniu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 (edytowane) dodałem krzaczki: koniczynki: salut. Edytowane 5 Październik 2010 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzumarcin Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 świetne sielsko szczegolnie koniczyny a teraz zmieszaj to razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 czemu nikt nie wstawia grzybów od wilgoci na ścianę? to bardziej związane z wizualizacjami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzumarcin Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 czemu nikt nie wstawia grzybów od wilgoci na ścianę? to bardziej związane z wizualizacjami :) bez grzyba: ale wizka przyszłości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 now you're talkin' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 rozdarcia na sofie rulles :) ode mnie mix trawek: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achtunk Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 Pierwsza faza osiedla w Karpaczu :) Wiem - przejarana sofa :) indian - trawka mix fajnie wygląda :) ale do wizek to chyba lepiej zrobic taką przyciętą i elegancką ;) wodzu - taki rozpiernicz, a telewizorek się ostał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 @achtunk pokaż tego nieba troche texturka kamienia dziwnie nałożona, w ogóle wygląda jak jakaś tapeta, nie wiem czy o to chodziło texturka drewna powinna być chyba odwrócona o 90 stopni tam na dachu? asfalt wygląda jakby był na nim tylko słabej jakości bump. przy texturce usataw blur na 0,1 powinno pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaswielgus Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 Czy ktoś mógłby napisać co są za krzesła (te przy stole jadalnym)? Sorki, że zaśmiecam, ale sprawa pilna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 6 Październik 2010 Share Napisano 6 Październik 2010 dzięki za opinie Panowie ! :) zmieniłem autko i tym razem tylko mapka hdr z hdri light studio: w nastepnym tescie zmienie chyba auto na ktores z .thecgizone zgodnie z poleceniem visiona :) pozdro Pionier a mi sie podobaly propozycje z posta #1002 szczegolnie pierwsze dwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 6 Październik 2010 Share Napisano 6 Październik 2010 Czy ktoś mógłby napisać co są za krzesła (te przy stole jadalnym)? Sorki, że zaśmiecam, ale sprawa pilna. Te krzesła kupił tutaj : http://www.turbosquid.com/FullPreview/Index.cfm/ID/523171 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 6 Październik 2010 Share Napisano 6 Październik 2010 Czy ktoś mógłby napisać co są za krzesła (te przy stole jadalnym)? Sorki, że zaśmiecam, ale sprawa pilna. Ronan & Erwan Bouroullec 2008 Steelwood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaswielgus Napisano 6 Październik 2010 Share Napisano 6 Październik 2010 Bonifatz, JunioR - wielkie dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 6 Październik 2010 Share Napisano 6 Październik 2010 Chciałem uzyskać troszkę mniej zaniedbanej trawki, mleczyk: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik Napisano 6 Październik 2010 Share Napisano 6 Październik 2010 Teścik lasu low poly do wizualizacji. Aktualnie 2 modele drzew: sosna (112 poligonów) i świerk (114 poli), trawa(8 poli). Na scenie mieszanka 160 klonów drzew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sroka8888 Napisano 6 Październik 2010 Share Napisano 6 Październik 2010 matik: Te drzewa to będą w tle? Mnie się podobają ale chciałbym zobaczyć jak sprawdzają się w "akcji". Nowy teścik tym razem krótka trawa: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 6 Październik 2010 Share Napisano 6 Październik 2010 Co was tak na to zielsko wzielo ? dopalacze na osiedlach pozamykali ?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi