Belus Napisano 30 Lipiec 2010 Share Napisano 30 Lipiec 2010 Hej! "Wydłubane" po godzinach. Soft to oczywiście Photoshop i Max. Uploaded with ImageShack.us 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 30 Lipiec 2010 Share Napisano 30 Lipiec 2010 no to masz kolejną prace do Złota Galeria, gratki pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 31 Lipiec 2010 Share Napisano 31 Lipiec 2010 (edytowane) kozackie, a w szczególności rośliny:) Można prosić o siatkę?:) Edytowane 31 Lipiec 2010 przez kakaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 31 Lipiec 2010 Share Napisano 31 Lipiec 2010 Mistrzostwo! Faktycznie, praca jak zwykle na wysokim poziomie. Front będzie oj będzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 31 Lipiec 2010 Share Napisano 31 Lipiec 2010 Jako grafika komputerowa - rewelacja, niesamowite środowisko, bardzo fajne modele i tekstury; jako obrazek sam w sobie - estetyka futurystycznego "jelenia na rykowisku". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 31 Lipiec 2010 Share Napisano 31 Lipiec 2010 Generalnie bardzo fajne i kuuuupa roboty. Mam tylko jedno pytanie. Co te liny grubości pnia drzewa robią zwisając z kadłuba? Jakaś ewakuacja czy co? Ta praca przypomniała mi o pewnych opowiadaniu SF którego tytułu ani autora nie pamiętam, a w którym rozbitkowie na obcej planecie założyli osadę i o wyprawie do tego statku żeby coś tam zmajstrować. W sam raz pasowałoby na okładkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 31 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2010 Dzięki. Zanim polecą na mnie gromy za to, że nie "pokazuję siatki":-) nadmienię, że nie wszystko co jest na obrazku to 3d. ( tak jak we wszystkich moich pracach). Cała roślinność została zrobiona w PS - ie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobrotek Napisano 31 Lipiec 2010 Share Napisano 31 Lipiec 2010 Dzięki. Zanim polecą na mnie gromy za to, że nie "pokazuję siatki":-) nadmienię, że nie wszystko co jest na obrazku to 3d. ( tak jak we wszystkich moich pracach). Cała roślinność została zrobiona w PS - ie. Zgiń i przepadnij za brak siatki :P Praca na wysokim poziomie, przyjemnie się na nią patrzy. Bardzo się podoba :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 31 Lipiec 2010 Share Napisano 31 Lipiec 2010 uuu gdybym wiedzial ze bedzie bez siatki nie dalbym 5* ale juz za późno ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 31 Lipiec 2010 Share Napisano 31 Lipiec 2010 Wszystko fajnie, ale za płaskie panie, za płaskie. Nie czuć przestrzeni. Jedynie co czuje to ostatni plan po prawej stronie. Jest perspektywa powietrzna. Ten kameleon daje wrażenie olbrzyma. Pozdr. Jon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 31 Lipiec 2010 Share Napisano 31 Lipiec 2010 Bardzo fajne ufo i drugi plan. Ale reszta jakoś tak nie bardzo. Kolorystyka przesłodzona jak dla mnie, kameleon olbrzym wspomniany wcześniej, niedomalowane elementy na pierwszym planie (kawałek przed mordą kameleona), palma liliput na samym dole ekranu. Mogło być super, a jest tak troszkę średnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLyczkowski Napisano 31 Lipiec 2010 Share Napisano 31 Lipiec 2010 Z tego co widzę to tylko statek mial kontakt z maxem, jak dla mnie za duzo photoshopo. Zrob jeszcze jedno takie, tylko wiecej 3d :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 31 Lipiec 2010 Share Napisano 31 Lipiec 2010 Myślałem, że to robił Tomek Maroński. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 31 Lipiec 2010 Share Napisano 31 Lipiec 2010 Bardzo ciekawa praca, silnie kojarzy mi się z ilustracjami Tomasza Marońskiego. Chyba nawet podobna technika jeśli chodzi o miksowanie fotografii. Zdaje się, że programowo nie umieszczasz prac które miały kontakt z 3d w wątku 2d. Imo to niepotrzebne, w sumie we współczesnym 2d jest sporo takich wstawek, a już ten wątek ewidentnie lepiej by się obronił jako ilustracja a nie scena 3d. I nie trzeba by było odpierać oskarżeń o brak siatki :P Edit - Morbid Karbid, zdaje się że mamy identyczne spostrzeżenia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korbol Napisano 31 Lipiec 2010 Share Napisano 31 Lipiec 2010 O w pytę! Piękne! Jedynie co gubię się w proporcjach między pierwszym a drugim planem, patrząc na kameleona i drzewa pod statkiem nie czuć odległości. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 31 Lipiec 2010 Share Napisano 31 Lipiec 2010 Coś naprawdę zarąbistego :D Tylko teraz czy to dać do galerii 2D czy do 3D? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 31 Lipiec 2010 Share Napisano 31 Lipiec 2010 Bardzo fajna scena, duży plus ze umiesz ładnie połączyć 2d z 3d :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 31 Lipiec 2010 Share Napisano 31 Lipiec 2010 heh jak każdy kto probował matte na początku: niezgodność kierunku oświetlenia...i liniowe cienie plus błędy perspektywy i skali ale nie warto się zrażać... po 3 latach dłubania to przechodzi... ; ) i juz potem się wie jak to robić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bonifacy_z_filemonem Napisano 1 Sierpień 2010 Share Napisano 1 Sierpień 2010 niezły obrazeczek na pierwszy rzut oka, ale drugie spojrzenie to mase baboli.. przy roślinności.. to jakiś kolaż, zlepek różnych roślinek na pierwszym i drugim planie, przejścia pomiędzy roślinnością bardzo amatorskie..nieładnie to wygląda.. a poza tym.. sam pomysł ... co to przedstawia?? Ufo wbite w ziemię?... jeśli tak to to mega fopa..zupełnie nienaturalniee :| niby spodek ma jakieś dziury i popękania ale tam gdzie tego powinno być najwięcej (cała część przy zetknięciu z ziemią) - nie ma tego w ogóle.. tak naprawde to on powinien mieć rozerwaną całą tą cześć.. i tak samo z ziemią.. Jakby taki ufok wykorbił w ziemię to by wyrwał połowę ziemi i zrobił góre piachu... nie nie.. ja tego nie kupuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 1 Sierpień 2010 Share Napisano 1 Sierpień 2010 ...zupełnie nienaturalniee :| niby spodek ma jakieś dziury i popękania ale tam gdzie tego powinno być najwięcej (cała część przy zetknięciu z ziemią) - nie ma tego w ogóle.. tak naprawde to on powinien mieć rozerwaną całą tą cześć.. i tak samo z ziemią.. Jakby taki ufok wykorbił w ziemię to by wyrwał połowę ziemi i zrobił góre piachu... nie nie.. ja tego nie kupuje No i tak wygląda czepianie się, a wszyscy na tym forum myślą, że to ja się czepiam. Coś mi to wygląda na nowe konto starego użytkownika. Początkujący zawsze piszą "łał, łał, super!". Rzeczywiście wygląda ten spodek nienaturalnie w porównaniu do wszystkich przyziemionych latających talerzy jakie miałem przyjemność zwiedzać. To oczywiście żart. Pozostała krytyka zakłada, że przedmiot przywalił w ziemię, a przecież mógł awaryjnie lądować albo zostać po prostu porzucony przez właściciela który nie chciał płacić za złomowanie. Ale tak przyokazji zauważyłem że praca mogła być lepsza. Na kadłubie są zacieki i one biegną w złym kierunku - woda powinna dążyć do dołu - no chyba że przedmiot niedawno zmienił położenie ale nie wygląda na to. Teraz ten gigantyczny kameleon. To dlatego że brak jest prawidłowych wyznaczników głębi. W 3D mielibyśmy rozmycie przez DOFa i byłoby widać jak to jest. W matte wiadomo tego nie zrobi więc trzeba perspektywę powietrzną prawidłowo zrobić a tego nie ma. Jest wypłukanie kolorów i zamglenie na dalszym planie i to mocne, a nie ma prawie różnicy między kameleonem i statkiem. Gdyby autor ustawił prostą geometrię w 3D i wyrenderował albo głębię albo mgłę to mógłby to później użyć jako maskę do dodanie perspektywy atmosferycznej. Albo po prostu zgubić kameleona lub przerobić na dinozaura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 1 Sierpień 2010 Share Napisano 1 Sierpień 2010 Gratuluje fronta! W pełni zasluzony. Lubie styl twoich prac dlatego tez ode mnie 5*. Chyba nie ma co dyskutowac czy to bardziej 2d czy 3d, wazne jest ze w calosci prezentuje sie bardzo fajnie (mimo kilku niedociagniec)...ale nie ma chyba prac idealnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 1 Sierpień 2010 Share Napisano 1 Sierpień 2010 Mimo różnych takich zauważonych tu niedociągnięć mnie się bardzo podoba. Jedynie wodospad jakoś za bardzo pcha mi się na pierwszy plan. Gratuluję fronta:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ca mel Napisano 1 Sierpień 2010 Share Napisano 1 Sierpień 2010 I mi się podoba. Tylko kameleon jakiś wielki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bola5 Napisano 2 Sierpień 2010 Share Napisano 2 Sierpień 2010 Bardzo podoba mi się klimat i kolory^-^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 2 Sierpień 2010 Share Napisano 2 Sierpień 2010 pierwsze wrażenie super potem rzeczywiście sporo traci przy dłuższym oglądaniu. Sporo nidomalowanych miejsc. Nawet w ważnych miejscach tak jak przed zwierzakiem. A to przecież granica pierwszego planu. Przez to traci czytelność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 9 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2010 Dzięki wszystkim za wszystkie konstruktywne komentarze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 bardzo to Maronskie :) czyli na plus :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 no mi sie bardzo podoba sałata i kalafior na pierwszym planie oraz brokuły na dalszym. Szkoda, ze zabrakło przestrzeni i kompozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi