CUKIERASS Napisano 13 Grudzień 2011 Share Napisano 13 Grudzień 2011 fajne naprawdę-dałbyś radę wrzucić kiedyś jakiś step by step ;) byłby baaardzo pomocny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mocnek Napisano 13 Grudzień 2011 Share Napisano 13 Grudzień 2011 Jakas chaotyczna i nie do konca przemyslana ta pracka. Przychylam sie do zdania Rotcore'a. ze kolorem i saturacja tak rzuciles nie do konca gdzie trzeba, nie trafia do mnie sposob w jaki statek "wisi" w powietrzu, wyglada to jakos martwo i nie dziala z przestrzenia. No i te domki z fot, maaan, nie blenduje sie to wcale ladnie i widac kopipejst. Jak juz tak wystrzeliles jak z tym robotem z wczesniejszej wrzuty, to nie ma co odpuszczac ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinoslaw Napisano 28 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2012 podkończona w przerwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjówka Napisano 28 Lipiec 2012 Share Napisano 28 Lipiec 2012 Wow. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Cała przestrzeń, tło, kolor. Super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobry Pasterz Napisano 28 Lipiec 2012 Share Napisano 28 Lipiec 2012 Podoba mi się kadr i kolorki. Wszystko mi się w tej pracy podoba :D mogliby jeszcze w niego strzelać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość porrr13 Napisano 28 Lipiec 2012 Share Napisano 28 Lipiec 2012 Takie pytanko odemnie: Pracujesz w jakimś zawodzie z tym związanym albo studiujesz ? Praca kozak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinoslaw Napisano 28 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2012 Ryjówka - dziekuje:) Dobry Pasterz - dzieki tez:) tak jakoś zrobiłem, ze zamiast strzelania w niego wybuchają. porrr13 - thx. Koncze studia architektoniczne i czasem wpadnie jakis freelanserski job zwiazany z digitalem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 29 Lipiec 2012 Share Napisano 29 Lipiec 2012 Ostatnia praca jest rewelacyjna. Projekt potwora i tej struktury, oświetlenie, kompozycja, materiały, no rewelka po prostu. Widać, że się napracowałeś, detale sycą oczy, kolorki pięknie dobrane. Mam tylko jedno ale - nie wiem, w jakiej skali ten potwór jest... Mi się wydaje, że jest ogromny, takie mam wrażenie, ale wtedy z kolei ta dziura w ścianie nie miałaby sensu bo by sie w nią nie zmieścił a w ogóle mógłby tę ścianę spokojnie przeskoczyć. No chyba, że on jest mniej więcej wielkości człowieka i sobie skacze z dachu na dach gdzieś bliziutko widza, ale wtedy światło z wybuchów nie powinno na niego tak silnie oddziaływać. Mam nadzieję, że jasno piszę jakie mam wrażenia. Ale ta krytykato tylko detal, całokształtowo super obrazek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 29 Lipiec 2012 Share Napisano 29 Lipiec 2012 praca miodzik, po prostu cudo dlugo czasu Ci zajelo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolsga Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 Kapitalna praca ! Bardzo mi się podoba od samego potwora po całą scenę. Świetny kadr... nie no rewelacja. Ah to oni do niego czymś wybuchają ? Jakoś myślałam, że to potwór psotny podsadził pół miata i teraz ucieka :D Tak czy siak, praca robi naprawdę duże wrażenie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 Dizajn tego stwora wymiata po prostu :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 31 Lipiec 2012 Share Napisano 31 Lipiec 2012 Design stwora, wykonanie miasta i chmury z gliny nie podobają mi się strasznie, ale kadr i mood na kozaku. Lecą gwiazdki. Na razie na zachętę 4 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 31 Lipiec 2012 Share Napisano 31 Lipiec 2012 Doprawdy nie wiem co kryję się w twojej głowie, ale niech tam pozostanie:) bo żeby takie cuda tworzyć... fiu fiu fiu jak to ćwierkał dawniej elemelek fiu fiu fiu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 31 Lipiec 2012 Share Napisano 31 Lipiec 2012 Jakbym dostał koncept takiego stworka do wymodelowania to bym skakał z radości. Świetny jest. Jaki i cała ilustracja. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perlis Napisano 31 Lipiec 2012 Share Napisano 31 Lipiec 2012 Nie no, brak mi słów. Sobie na pulpit walnę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voxmortem Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 Witaj! Dla mnie stwór nieczytelny nieco w dizajnie. Może trafniej- mało przekonujący. Kadr i architektura są świetne, moim zdaniem dobrze budują dynamikę całości. Odczuwam ostatnio przesyt grafiką w zaprezentowanej kolorystyce- wiadomo- bezpiecznie i efektownie, ale wg. mnie dużo lepiej do odważnego konceptu, pasowałaby równie odważna kolorystyka. Luźna sugestia, bo praca naprawdę jest bardzo fajna- zerwanie ze schematem kolorystycznym byłoby taką wisienką na torcie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 2 Sierpień 2012 Share Napisano 2 Sierpień 2012 damn/! ale ty będziesz kosił za niedługo, zaczynam cie lubić ;p zdrówko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinoslaw Napisano 24 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2012 dzieki za front i komenty:) tutaj postanowilem podkonczyc starsza rzecz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levan Napisano 24 Sierpień 2012 Share Napisano 24 Sierpień 2012 Fajne to, klimacik jest. Tyle ze postać też bardzo mroczna się wydaje - taki trochę średniowieczny kat z koszyczkiem ;-) A jak bym miał się czepiać, to trochę za słabo czuć połączenie postaci z otoczeniem - mało widać ze idzie po tej trawie w lesie, tak jakoś płasko to wygląda, jakby wklejone, wiszące w powietrzu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 25 Sierpień 2012 Share Napisano 25 Sierpień 2012 dla mnie mega! pieso wilko coś i ten ozor-świetne!-pytanie tylko czy te grzyby w dolnym lewym rogu to wyleciały z kosza?są natyle jasne,że takie odniosłem wrażenie,ale ich układ raczej mówi co innego-tak czy owak kozacki rysunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 25 Sierpień 2012 Share Napisano 25 Sierpień 2012 Światło , faktury i bryła suuuper! Projekt postaci, jej poza, proporcje i kostium mi nie pasi. Do zagięć i fałdek na tkaninie mogłeś użyć refek bo oprócz rękawic wyszło mało przekonująco. Swoją drogą ciekawe co sie tam dzieje... a może to jakiś mag przyszedł swojego chowańca grzybkami nakarmić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinoslaw Napisano 27 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2012 dziekuje za cenne uwagi:) troszke podkrecilem zeby nie bylo, ze tak zostawiam i dorzucam bonus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 27 Sierpień 2012 Share Napisano 27 Sierpień 2012 Bonus jest ultra, super, ekstra, fajny, w sci-fi chyba lepiej się czujesz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 27 Sierpień 2012 Share Napisano 27 Sierpień 2012 Teraz kapturek pierwsza klasa! A ten drugi to mistrz świata, pozazdrościć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość porrr13 Napisano 27 Sierpień 2012 Share Napisano 27 Sierpień 2012 EC ładnie zauważył te nieścisłości z ubiorem, teraz miodnie to wygląda. Sc-fi, eleganckie, przez 10min szukałem do czego się przyczepić, ale nic nie udało się wychwycić, pozazdrościć, można wiedzieć ile czasu zajęła druga pracka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 27 Sierpień 2012 Share Napisano 27 Sierpień 2012 (edytowane) No teraz grzybiarz o wiele lepszy, mi tylko się wydają te nogi nieco przy-długie, ale nie jakoś drastycznie. Detal na super poziomie, jak dla mnie. No i fajnie, że tak starą pracę przemalowałeś, na +. A co do bonusa, to zawsze chciałem malować takie scenki ;) Pozdro! Nogi wydaja się długie, ponieważ pas jest zapięty na wysokości +- pępka, dlatego taka iluzja się tworzy. Wliczyłem to w moje obliczenia wzrokowe :) Edytowane 27 Sierpień 2012 przez Dann.G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość porrr13 Napisano 27 Sierpień 2012 Share Napisano 27 Sierpień 2012 No teraz grzybiarz o wiele lepszy, mi tylko się wydają te nogi nieco przy-długie, ale nie jakoś drastycznie. Detal na super poziomie, jak dla mnie. No i fajnie, że tak starą pracę przemalowałeś, na +. A co do bonusa, to zawsze chciałem malować takie scenki ;) Pozdro! Nogi wydaja się długie, ponieważ pas jest zapięty na wysokości +- pępka, dlatego taka iluzja się tworzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinoslaw Napisano 29 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2012 bombadil - dzieki:) nie koniecznie sie czuje lepiej, ale chyba nie pierwszy mi to mowisz. EC - dzieki za rady. nie masz za bardzo czego zazdrościć bo lecisz skillem w równym tempie;) porrr13 - milo mi:) druga zajela ok... moze 20 h, bo bylo sporo przemalowywania i slepych zaułków. selfu - jak sie zmruży oko, to chyba ujdzie;) ale sama poza jest faktycznie niefortunna i slabo czytelna. a to zaczęte i zamknięte w przeciągu doby: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 29 Sierpień 2012 Share Napisano 29 Sierpień 2012 Ladne upy, miejscami pachnie Omenem w pozytywnym tego znaczeniu. Jedyne uwagi jakie ewntualnie bym mial, to swiatelka krawedziowe ktore polozone sa w taki sposob iz splaszczaja mase obiektow. ( Glownie w ostatniej pracy ) 5 gwiazdek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 29 Sierpień 2012 Share Napisano 29 Sierpień 2012 Gorąco tutaj! W ostatnim bardzo ciekawy design, tylko tak ja ice zauważył szczególnie skały wyszły płasko i świecący 'odwłok, oko?' ściąga wzrok na prawo. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 4 Wrzesień 2012 Share Napisano 4 Wrzesień 2012 za prawde powiadam, zacne jest to co tworzysz... "czerwony kapturek" miażdży: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekCichy Napisano 4 Wrzesień 2012 Share Napisano 4 Wrzesień 2012 Bonus Sci-fi jest niesamowity i robi ogromne wrażenie :) Powodzenia w kolejnych pracach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 5 Wrzesień 2012 Share Napisano 5 Wrzesień 2012 Świetne prace, kolory, atmosfera, nic tylko pozazdrościć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 5 Wrzesień 2012 Share Napisano 5 Wrzesień 2012 rewelacyjne prace :) znikłeś na jakiś czas z tego co pamiętam ,ale jak wróciłeś to z zawrotnym poziomem prac ^^pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudek Napisano 5 Wrzesień 2012 Share Napisano 5 Wrzesień 2012 Panie klasa, ciężka praca jednak popłaca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobian Napisano 5 Wrzesień 2012 Share Napisano 5 Wrzesień 2012 Bonusowa grafika przywodzi mi na myśl concepty Syda Meada. Może słusznie się dopatruję takich wpływów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinoslaw Napisano 7 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2012 Varmer, KoMic, JacekCichy, Razer, chudek - dzięki wielkie:) ICE - z Omenem dałeś czadu. Śmieszne jest, że najbardziej jaram się odpuszczonymi malarskimi pracami i aktualnie staram się jakoś to ogarnąć zamiast rozwijać detal po całości, ale brakuje mi jakby luzu, bo sympatyczne szkice przekształcają się niekontrolowanie w to co widać teraz. Masz rację co do blików i biję się w pierś, postaram się zwalczyć ten przykry nawyk. Caly czas jeszcze uwrażliwia mi sie oko na takie drobne sprawy, więc mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej. Soulinka12 - dzieki, masz racje, zniknąłem na trochę. Powiedzmy, że wpadam falami;) Sobian - bardzo mi miło w takim razie. Nie powiedziałbym, ze inspiruję się Syd Mead'em, ale bardzo prawdopodobne, że tak jak większość ludzi interesujących się sci-fi przesiąknąłem podświadomie jakąś częścią jego tworów - biorąc pod uwagę ilość i popularność produkcji, przy których pracował;) dobrze jest jednak liznąć wszystkiego i nie dać się do konca zaszufladkować, więc to sygnał, żeby gryźć temat jeszcze w inną stronę. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi