Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Zdecydowałem się wrzucić to do Finished, nie przepadnie tak szybko w czeluściach testowych, tym bardziej, że doszły mi rendery, których nie planowałem:) Poprawiłem też co nieco od strony PS

lazienka02.jpg

.

lazienkadof01v2.jpg

.

amenitiesps.jpg

.

amenitiesdofps.jpg

I link do sceny:

http://www.sendspace.com/file/kvq8d5

Scena w wersji max 7.o. Wszystkie modele własne, więc jak ktoś potrzebuje, nie krępować się. To samo dotyczy materiałów. Bazy z serwisów www.cgtextures.com oraz www.sxc.hu

Po modele bez meshsmooth pisać na priv:)

Scena niestety może posiadać bug najbardziej widoczny nad oknem, który pojawił się niestety prawdopodobnie po użyciu opcji VRay scene converter.

Pozdr

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 7,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wow, jak nie trawie interiorow, to twoja propozycja jest bardzo ciekawa. Niekonwencjonalne podejscie. mega podobaja mi sie closeupy: ] fajne shaderki

5*

Napisano

Super, bardzo fajne, ale jestem zdania luceka że warto zrobić scene z zachodem słońca :D

Napisano

Widzialem juz ja w renderach testowych, bardzo ladna ta lazieneczka, super swiatelko i wogole wszystko, jest klilka ale...ale chyba nie warto o nich wspominac :) Czym swiecone i czy uzywales fizycznej kamery ?

Napisano

Cudaśna łazienka. Scenkę pobiorę choćby dla stylowej lampki nad umywalką. Dzięki :)

Napisano
  • Autor

Dzięki bardzo wszystkim!, tym bardziej, że to w ogóle nie miało trafić do finished:)

"Ale" jest tutaj dużo, ale robiłem to po prostu for fun i wieloma rzeczami się nie przejmowałem, hehe, jak względami praktycznymi choćby i szumem widocznym szczególnie na closeup'ach. Świecone jest najprościej jak się da, czyli zwykły direct light, światło z environment'u i jeden VRay light w oknie. Podbiłem mult. w color mappingu (exponential) na 2,0 dla bright i dark (później dark na 1,7). Dużo rozjaśniane było w PS, więc naprawdę nic specjalnego. Kamera była też zwykła Free Camera. DOF Vray'owy.

Nie ukrywam, że miałem robić też wersję wieczorną/nocną, ale już nie chcę więcej w tej łazience siedzieć, lepiej zająć się czymś nowym:)

Pozdr

Napisano

a ja sie caly czas zastanwiałem kiedy Ci wytknął brak firanki/zasłonki.

Napisano

No ceramika w końcu trochę zjaśniała. Bardzo mi się podoba oprócz ciemnej barierki, którą mogłeś chociaż zmiękczyć na krawędziach.

Napisano
  • Autor

Hehe, była też koncepcja firanki, ale za cholerę nie miałem pomysłu gdzie tam karnisz jeszcze wkomponować:P Kurdę, ale z tym frontem to przesada, wstyd mi aż:) Dzięki tak, czy inaczej!:)

Pozdr

Napisano

wyłamie się...owszem jest ładnie ale nie żeby aż na front:) przynajmniej jak dla mnie

-w sumie tak, nie wzialem pod uwage udostepnienia sceny

Edytowane przez viz.k

Napisano

według mnie front się należy. jest powiew świerzości w tym, coś nowego, technicznie super i do tego udostępnia touch materiały wszelkie z sceną.

Napisano
  • Autor

O froncie już pisałem, też nie czuję, żeby był zasłużony, aczkolwiek cieszy bardzo, a przede wszystkim mobilizuje, żeby następnym razem był w pełni uzasadniony:)

Pozdr i dzięki raz jeszcze!

Napisano

Podgladalem w testach, juz wtedy bardzo mi się podobalo.

Dopracowane z wielką starannością. high five!

P

Napisano

Fajna kolorystyka i ładnie dopracowane.

Materiał na wannie trochę za jasny moim zdaniem. Wrzuciłbym w niego jakiegoś dirta żeby zlikwidować to "przejaśnienie" pod wywinięciem w górnej części.

Generalnie bardzo pozytywny odbiór :)

Napisano
  • Autor

W mordę, Panowie, zawstydzacie mnie, hehe, i to takie tuzy forum:) Dzięki!

Wanna ogólnie chyba trochę się przepaliła.

Pozdr!

Napisano

Śliczne rendery. Piękny detal i wysmakowana kolorystyka! 5***** bez dwóch zdań!

P.S. Możesz powiedzieć jak świeciłeś? I czy używałeś VFB?

Napisano
  • Autor

peter_f, wszystko na standardzie, światło direct, jeden VRay light w oknie i światło z otoczenia, reszta to PS:) Dzięki!

Napisano

wysyp ostatnio w finished łazienek, twoja zdecydowanie należy do jednej z najciekawszych. Dobra robota. Z testowych pamiętam wersję z ciekawszym światłem, tutaj dla mnie jest za jasno.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności