Touch Napisano 12 Sierpień 2010 Share Napisano 12 Sierpień 2010 Zdecydowałem się wrzucić to do Finished, nie przepadnie tak szybko w czeluściach testowych, tym bardziej, że doszły mi rendery, których nie planowałem:) Poprawiłem też co nieco od strony PS . . . I link do sceny: http://www.sendspace.com/file/kvq8d5 Scena w wersji max 7.o. Wszystkie modele własne, więc jak ktoś potrzebuje, nie krępować się. To samo dotyczy materiałów. Bazy z serwisów www.cgtextures.com oraz www.sxc.hu Po modele bez meshsmooth pisać na priv:) Scena niestety może posiadać bug najbardziej widoczny nad oknem, który pojawił się niestety prawdopodobnie po użyciu opcji VRay scene converter. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 12 Sierpień 2010 Share Napisano 12 Sierpień 2010 Touch zapomniałeś o wersji z zachodem słońca:) **** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinW Napisano 12 Sierpień 2010 Share Napisano 12 Sierpień 2010 świetna łazienka! bardzo się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 13 Sierpień 2010 Share Napisano 13 Sierpień 2010 wow, jak nie trawie interiorow, to twoja propozycja jest bardzo ciekawa. Niekonwencjonalne podejscie. mega podobaja mi sie closeupy: ] fajne shaderki 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 13 Sierpień 2010 Share Napisano 13 Sierpień 2010 Super, bardzo fajne, ale jestem zdania luceka że warto zrobić scene z zachodem słońca :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 13 Sierpień 2010 Share Napisano 13 Sierpień 2010 Widzialem juz ja w renderach testowych, bardzo ladna ta lazieneczka, super swiatelko i wogole wszystko, jest klilka ale...ale chyba nie warto o nich wspominac :) Czym swiecone i czy uzywales fizycznej kamery ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 13 Sierpień 2010 Share Napisano 13 Sierpień 2010 Cudaśna łazienka. Scenkę pobiorę choćby dla stylowej lampki nad umywalką. Dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 13 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2010 Dzięki bardzo wszystkim!, tym bardziej, że to w ogóle nie miało trafić do finished:) "Ale" jest tutaj dużo, ale robiłem to po prostu for fun i wieloma rzeczami się nie przejmowałem, hehe, jak względami praktycznymi choćby i szumem widocznym szczególnie na closeup'ach. Świecone jest najprościej jak się da, czyli zwykły direct light, światło z environment'u i jeden VRay light w oknie. Podbiłem mult. w color mappingu (exponential) na 2,0 dla bright i dark (później dark na 1,7). Dużo rozjaśniane było w PS, więc naprawdę nic specjalnego. Kamera była też zwykła Free Camera. DOF Vray'owy. Nie ukrywam, że miałem robić też wersję wieczorną/nocną, ale już nie chcę więcej w tej łazience siedzieć, lepiej zająć się czymś nowym:) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 13 Sierpień 2010 Share Napisano 13 Sierpień 2010 a ja sie caly czas zastanwiałem kiedy Ci wytknął brak firanki/zasłonki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 13 Sierpień 2010 Share Napisano 13 Sierpień 2010 Brak firanki/zasłonki :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 13 Sierpień 2010 Share Napisano 13 Sierpień 2010 No ceramika w końcu trochę zjaśniała. Bardzo mi się podoba oprócz ciemnej barierki, którą mogłeś chociaż zmiękczyć na krawędziach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 13 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2010 Hehe, była też koncepcja firanki, ale za cholerę nie miałem pomysłu gdzie tam karnisz jeszcze wkomponować:P Kurdę, ale z tym frontem to przesada, wstyd mi aż:) Dzięki tak, czy inaczej!:) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 15 Sierpień 2010 Share Napisano 15 Sierpień 2010 (edytowane) wyłamie się...owszem jest ładnie ale nie żeby aż na front:) przynajmniej jak dla mnie -w sumie tak, nie wzialem pod uwage udostepnienia sceny Edytowane 15 Sierpień 2010 przez viz.k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 15 Sierpień 2010 Share Napisano 15 Sierpień 2010 według mnie front się należy. jest powiew świerzości w tym, coś nowego, technicznie super i do tego udostępnia touch materiały wszelkie z sceną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 15 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2010 O froncie już pisałem, też nie czuję, żeby był zasłużony, aczkolwiek cieszy bardzo, a przede wszystkim mobilizuje, żeby następnym razem był w pełni uzasadniony:) Pozdr i dzięki raz jeszcze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 dobra robota. fajnie ze mozna scenke zobaczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 Podgladalem w testach, juz wtedy bardzo mi się podobalo. Dopracowane z wielką starannością. high five! P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 16 Sierpień 2010 Share Napisano 16 Sierpień 2010 Fajna kolorystyka i ładnie dopracowane. Materiał na wannie trochę za jasny moim zdaniem. Wrzuciłbym w niego jakiegoś dirta żeby zlikwidować to "przejaśnienie" pod wywinięciem w górnej części. Generalnie bardzo pozytywny odbiór :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lashco Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 ale z Ciebie gość...bjutyful! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 18 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2010 W mordę, Panowie, zawstydzacie mnie, hehe, i to takie tuzy forum:) Dzięki! Wanna ogólnie chyba trochę się przepaliła. Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 18 Sierpień 2010 Share Napisano 18 Sierpień 2010 Śliczne rendery. Piękny detal i wysmakowana kolorystyka! 5***** bez dwóch zdań! P.S. Możesz powiedzieć jak świeciłeś? I czy używałeś VFB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 19 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2010 peter_f, wszystko na standardzie, światło direct, jeden VRay light w oknie i światło z otoczenia, reszta to PS:) Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEkoy Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 jestes za dobry :( nie lubie Cie :( 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neb Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 wysyp ostatnio w finished łazienek, twoja zdecydowanie należy do jednej z najciekawszych. Dobra robota. Z testowych pamiętam wersję z ciekawszym światłem, tutaj dla mnie jest za jasno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi