Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zdecydowałem się wrzucić to do Finished, nie przepadnie tak szybko w czeluściach testowych, tym bardziej, że doszły mi rendery, których nie planowałem:) Poprawiłem też co nieco od strony PS

lazienka02.jpg

.

lazienkadof01v2.jpg

.

amenitiesps.jpg

.

amenitiesdofps.jpg

I link do sceny:

http://www.sendspace.com/file/kvq8d5

Scena w wersji max 7.o. Wszystkie modele własne, więc jak ktoś potrzebuje, nie krępować się. To samo dotyczy materiałów. Bazy z serwisów www.cgtextures.com oraz www.sxc.hu

Po modele bez meshsmooth pisać na priv:)

Scena niestety może posiadać bug najbardziej widoczny nad oknem, który pojawił się niestety prawdopodobnie po użyciu opcji VRay scene converter.

Pozdr

• Odpowiedzi 23
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wow, jak nie trawie interiorow, to twoja propozycja jest bardzo ciekawa. Niekonwencjonalne podejscie. mega podobaja mi sie closeupy: ] fajne shaderki

5*

Napisano

Widzialem juz ja w renderach testowych, bardzo ladna ta lazieneczka, super swiatelko i wogole wszystko, jest klilka ale...ale chyba nie warto o nich wspominac :) Czym swiecone i czy uzywales fizycznej kamery ?

Napisano

Dzięki bardzo wszystkim!, tym bardziej, że to w ogóle nie miało trafić do finished:)

"Ale" jest tutaj dużo, ale robiłem to po prostu for fun i wieloma rzeczami się nie przejmowałem, hehe, jak względami praktycznymi choćby i szumem widocznym szczególnie na closeup'ach. Świecone jest najprościej jak się da, czyli zwykły direct light, światło z environment'u i jeden VRay light w oknie. Podbiłem mult. w color mappingu (exponential) na 2,0 dla bright i dark (później dark na 1,7). Dużo rozjaśniane było w PS, więc naprawdę nic specjalnego. Kamera była też zwykła Free Camera. DOF Vray'owy.

Nie ukrywam, że miałem robić też wersję wieczorną/nocną, ale już nie chcę więcej w tej łazience siedzieć, lepiej zająć się czymś nowym:)

Pozdr

Napisano

No ceramika w końcu trochę zjaśniała. Bardzo mi się podoba oprócz ciemnej barierki, którą mogłeś chociaż zmiękczyć na krawędziach.

Napisano

Hehe, była też koncepcja firanki, ale za cholerę nie miałem pomysłu gdzie tam karnisz jeszcze wkomponować:P Kurdę, ale z tym frontem to przesada, wstyd mi aż:) Dzięki tak, czy inaczej!:)

Pozdr

Napisano (edytowane)

wyłamie się...owszem jest ładnie ale nie żeby aż na front:) przynajmniej jak dla mnie

-w sumie tak, nie wzialem pod uwage udostepnienia sceny

Edytowane przez viz.k
Napisano

O froncie już pisałem, też nie czuję, żeby był zasłużony, aczkolwiek cieszy bardzo, a przede wszystkim mobilizuje, żeby następnym razem był w pełni uzasadniony:)

Pozdr i dzięki raz jeszcze!

Napisano

Fajna kolorystyka i ładnie dopracowane.

Materiał na wannie trochę za jasny moim zdaniem. Wrzuciłbym w niego jakiegoś dirta żeby zlikwidować to "przejaśnienie" pod wywinięciem w górnej części.

Generalnie bardzo pozytywny odbiór :)

Napisano

W mordę, Panowie, zawstydzacie mnie, hehe, i to takie tuzy forum:) Dzięki!

Wanna ogólnie chyba trochę się przepaliła.

Pozdr!

Napisano

wysyp ostatnio w finished łazienek, twoja zdecydowanie należy do jednej z najciekawszych. Dobra robota. Z testowych pamiętam wersję z ciekawszym światłem, tutaj dla mnie jest za jasno.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności