CzAk1 Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Francuska szkoła animacji Gobelins upubliczniła kilka nowych, krótkich filmów animowanych wykonanych przez tamtejszych studentów. Zapraszamy do obejrzenia filmów w rozszerzeniu wiadomości. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1369 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Bardzo fajne. Nie tylko poziom jest ale przede wszystkim styl:) Super. Apeluje o niegadanie o tym że w polskim "grajdole" takich szkół nie ma:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Styl i treść :) Świetne pomysły, genialnie zrealizowane! Oj lubię takie - BARDZO! :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Piękne historie połączone z świetnym wykonaniem... aż miło było popatrzeć. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Wow! Niesamowite animacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matizlob Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 wow, gdzię się oni tego uczą? hehe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Trzeci od gory wypasiony w kosmos:) Niesamowite filmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ikaria Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Ile w tym pasji i pomysłowości... Czapki z głów! :) Trois Petits Points i Jean Luc podobały mi się najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Persh Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Niesamowite tyle powiem....oby więcej takich newsów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 jakie to miłe ....robią filmy używajac w nich animacji..... a nie robią animację myśląc że zrobili film....:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 2 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Mnie osobiście zaskakuje czas...5 Miesięcy pracy? WOW Szczególnie podobały mi się pierwsze dwa filmy i ostatni na liście. Super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Dziadek dobrze gada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KICI Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Ech, ci studenci ;-) Mistrzostwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walmord Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 dobrze że gdzieś tam daleko ktoś się jara animacją traktując ja po prostu jako sztukę piękną. Mi najbardziej podobał się ostatni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekLLL Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Animacja Jean-Luc zmiazdzyla mnie:)Mocna, krotka i z przytupem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 no ja obejrzałem i mam szczękę na ziemi. Absolutne mistrzostwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 jeszcze jedno spostrzeżenie...ludzie uczący się ...a wiec pilnowani przez nauczycieli.... a jednak wszystkie te filmy miały problem i to spory z zakończeniem.... jak to trudno zbudować puentę...:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 aaale to było dobreeee :) , świetne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 Dziadek3D: Czy aby napewno obejrzales filmy do konca?:) Nie wiem w czym widzisz problem, wg. mnie filmy od A do Z sa swietnie poprowadzone i bardzo pomysłowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 Traitor ..Ty widzisz swoje, a ja swoje... nie może tak być..???.. że są mamy rózne spojżenia...:))).... na to samo.... filmy sa dobre od A do W.... takie jest moje zdanie...:)))... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 Świetne prace. Jak już nie oglądam za bardzo tego typu rzeczy, tak te przyjemnie się chłonęło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ikaria Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 A propos A do W, Dziadka -- pewien niedosyt w zakończeniu jest dosyć characterystyczny w kinie francuskim. Często akcja kończy się na szczycie i rozwiązanie pozostawione jest widzowi. Odwrotny trend zaczyna panować w Hollywoodzie gdzie bez przynajmniej jednego epilogu się nie obejdzie. W przypadku Powrotu Króla pół filmu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 fajne, najbardziej mi się podobają bobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 jak go zwał tak go zwał.... ja mam uczucie że poprostu nie wiedzieli jak zejść z dynamiki ...to ją urwali jak kartkę papieru...:))).. nie dali mi szansy nic dopowiedzieć.... urwali i ...END...!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matizlob Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 (edytowane) proszę powiedz mi dziadku jak chcesz zejść z dynamiki w trzy minutowym filmie? Edytowane 4 Wrzesień 2010 przez matizlob Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 Pierwsze trzy można sobie darować. Czwarty ma atmosferę i potencjał ale technicznie trochę słaby. Piąty to rarytas. Świetna animacja i stylistyka postaci. Trochę mniej podoba mi się potworek. Ta szkoła dba o promocję i przyszłość swoich podopiecznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 no! dziadek jakby ich wyuczył schodzenia z dynamiki... to by się wszyscy zestarzeli po obejrzeniu tych filmów o jakeiś parenaście godzi... Dla osób które nie są zadowolone z dużej dynamiki powyższych animacji proponuje zaciągnac i zrobić retime 1300% ...będzie na pewno lepiej... i muzke... jakieś skrzypce... albo gra na tarce do mięsa... w tle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 6 Wrzesień 2010 Share Napisano 6 Wrzesień 2010 Dlaczego można sobie darować? Bo nie były śmiertelnie poważne? To co mamy teraz wszyscy załozyć czarne golfy i recytować wiersze stachury na deszczu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 7 Wrzesień 2010 Share Napisano 7 Wrzesień 2010 Można sobie darować gdyż są słabsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 8 Wrzesień 2010 Share Napisano 8 Wrzesień 2010 Nie są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matizlob Napisano 8 Wrzesień 2010 Share Napisano 8 Wrzesień 2010 czemu są słabsze? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 8 Wrzesień 2010 Share Napisano 8 Wrzesień 2010 Bo autorzy nie potrafili zrobić tak dobrych jak dwa ostatnie. Sa strasznie oklepane i nic nie wnoszą do mojego życia, ergo są bez sensu i mogą równie dobrze nie istnieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 8 Wrzesień 2010 Share Napisano 8 Wrzesień 2010 dac77>// to smutne... chlip! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroniec Napisano 8 Wrzesień 2010 Share Napisano 8 Wrzesień 2010 Trois petits points jak dla mnie najlepszy. Reszta też świetna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 9 Wrzesień 2010 Share Napisano 9 Wrzesień 2010 Sa strasznie oklepane i nic nie wnoszą do mojego życia, ergo są bez sensu i mogą równie dobrze nie istnieć.Widocznie nie wszystkie animacje są robine dla ciebie. Może do życia innych coś wnoszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 9 Wrzesień 2010 Share Napisano 9 Wrzesień 2010 Widocznie nie wszystkie animacje są robine dla ciebie. Może do życia innych coś wnoszą. To muszą być bardzo ubogie życia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 9 Wrzesień 2010 Share Napisano 9 Wrzesień 2010 Mi się wszystkie podobają. Dodatkowo radością napawa mnie fakt, iż dac77 kwitnie pełnią życia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 9 Wrzesień 2010 Share Napisano 9 Wrzesień 2010 Na niektóre kwiaty nawet mucha nie narobi z obrzydzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matizlob Napisano 9 Wrzesień 2010 Share Napisano 9 Wrzesień 2010 (edytowane) ciekawe jest, że krytyka często wypływa z ust początkujących, za to wielcy twórcy mają często w sobie na tyle pokory, żeby docenić nawet prace początkującego, taki paradoks, początkujący nie doceni pracy kogoś wybitnego, lecz ten wybitny doceni pracę tego początkującego :) Edytowane 10 Wrzesień 2010 przez matizlob Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 9 Wrzesień 2010 Share Napisano 9 Wrzesień 2010 Ja bym nie nazwał tych gości początkującymi. Początkujący to robi babole i miecze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 9 Wrzesień 2010 Share Napisano 9 Wrzesień 2010 Nie oni byli nazywani początkującymi. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 9 Wrzesień 2010 Share Napisano 9 Wrzesień 2010 Nie oni byli nazywani początkującymi. ;) Skąd wiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi