Napisano 1 Wrzesień 201014 l Francuska szkoła animacji Gobelins upubliczniła kilka nowych, krótkich filmów animowanych wykonanych przez tamtejszych studentów. Zapraszamy do obejrzenia filmów w rozszerzeniu wiadomości. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1369
Napisano 1 Wrzesień 201014 l Bardzo fajne. Nie tylko poziom jest ale przede wszystkim styl:) Super. Apeluje o niegadanie o tym że w polskim "grajdole" takich szkół nie ma:D
Napisano 1 Wrzesień 201014 l Styl i treść :) Świetne pomysły, genialnie zrealizowane! Oj lubię takie - BARDZO! :]
Napisano 2 Wrzesień 201014 l Piękne historie połączone z świetnym wykonaniem... aż miło było popatrzeć. :)
Napisano 2 Wrzesień 201014 l Ile w tym pasji i pomysłowości... Czapki z głów! :) Trois Petits Points i Jean Luc podobały mi się najbardziej.
Napisano 2 Wrzesień 201014 l jakie to miłe ....robią filmy używajac w nich animacji..... a nie robią animację myśląc że zrobili film....:)))
Napisano 2 Wrzesień 201014 l Autor Mnie osobiście zaskakuje czas...5 Miesięcy pracy? WOW Szczególnie podobały mi się pierwsze dwa filmy i ostatni na liście. Super.
Napisano 2 Wrzesień 201014 l dobrze że gdzieś tam daleko ktoś się jara animacją traktując ja po prostu jako sztukę piękną. Mi najbardziej podobał się ostatni.
Napisano 3 Wrzesień 201014 l jeszcze jedno spostrzeżenie...ludzie uczący się ...a wiec pilnowani przez nauczycieli.... a jednak wszystkie te filmy miały problem i to spory z zakończeniem.... jak to trudno zbudować puentę...:)))
Napisano 3 Wrzesień 201014 l Dziadek3D: Czy aby napewno obejrzales filmy do konca?:) Nie wiem w czym widzisz problem, wg. mnie filmy od A do Z sa swietnie poprowadzone i bardzo pomysłowe.
Napisano 3 Wrzesień 201014 l Traitor ..Ty widzisz swoje, a ja swoje... nie może tak być..???.. że są mamy rózne spojżenia...:))).... na to samo.... filmy sa dobre od A do W.... takie jest moje zdanie...:)))...
Napisano 3 Wrzesień 201014 l Świetne prace. Jak już nie oglądam za bardzo tego typu rzeczy, tak te przyjemnie się chłonęło.
Napisano 3 Wrzesień 201014 l A propos A do W, Dziadka -- pewien niedosyt w zakończeniu jest dosyć characterystyczny w kinie francuskim. Często akcja kończy się na szczycie i rozwiązanie pozostawione jest widzowi. Odwrotny trend zaczyna panować w Hollywoodzie gdzie bez przynajmniej jednego epilogu się nie obejdzie. W przypadku Powrotu Króla pół filmu ;)
Napisano 3 Wrzesień 201014 l jak go zwał tak go zwał.... ja mam uczucie że poprostu nie wiedzieli jak zejść z dynamiki ...to ją urwali jak kartkę papieru...:))).. nie dali mi szansy nic dopowiedzieć.... urwali i ...END...!!!
Napisano 4 Wrzesień 201014 l proszę powiedz mi dziadku jak chcesz zejść z dynamiki w trzy minutowym filmie? Edytowane 4 Wrzesień 201014 l przez matizlob
Napisano 4 Wrzesień 201014 l Pierwsze trzy można sobie darować. Czwarty ma atmosferę i potencjał ale technicznie trochę słaby. Piąty to rarytas. Świetna animacja i stylistyka postaci. Trochę mniej podoba mi się potworek. Ta szkoła dba o promocję i przyszłość swoich podopiecznych.
Napisano 4 Wrzesień 201014 l no! dziadek jakby ich wyuczył schodzenia z dynamiki... to by się wszyscy zestarzeli po obejrzeniu tych filmów o jakeiś parenaście godzi... Dla osób które nie są zadowolone z dużej dynamiki powyższych animacji proponuje zaciągnac i zrobić retime 1300% ...będzie na pewno lepiej... i muzke... jakieś skrzypce... albo gra na tarce do mięsa... w tle
Napisano 6 Wrzesień 201014 l Dlaczego można sobie darować? Bo nie były śmiertelnie poważne? To co mamy teraz wszyscy załozyć czarne golfy i recytować wiersze stachury na deszczu?
Napisano 8 Wrzesień 201014 l Bo autorzy nie potrafili zrobić tak dobrych jak dwa ostatnie. Sa strasznie oklepane i nic nie wnoszą do mojego życia, ergo są bez sensu i mogą równie dobrze nie istnieć.
Napisano 9 Wrzesień 201014 l Sa strasznie oklepane i nic nie wnoszą do mojego życia, ergo są bez sensu i mogą równie dobrze nie istnieć.Widocznie nie wszystkie animacje są robine dla ciebie. Może do życia innych coś wnoszą.
Napisano 9 Wrzesień 201014 l Widocznie nie wszystkie animacje są robine dla ciebie. Może do życia innych coś wnoszą. To muszą być bardzo ubogie życia...
Napisano 9 Wrzesień 201014 l Mi się wszystkie podobają. Dodatkowo radością napawa mnie fakt, iż dac77 kwitnie pełnią życia.
Napisano 9 Wrzesień 201014 l ciekawe jest, że krytyka często wypływa z ust początkujących, za to wielcy twórcy mają często w sobie na tyle pokory, żeby docenić nawet prace początkującego, taki paradoks, początkujący nie doceni pracy kogoś wybitnego, lecz ten wybitny doceni pracę tego początkującego :) Edytowane 10 Wrzesień 201014 l przez matizlob
Napisano 9 Wrzesień 201014 l Ja bym nie nazwał tych gości początkującymi. Początkujący to robi babole i miecze.