Napisano 15 Wrzesień 201014 l Firma Evermotion wydała własnie swój 85 zestaw modeli z serii Archmodels. Zestaw modeli zawiera wysokiej jakości modele drzew. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1383
Napisano 15 Wrzesień 201014 l Jakościowo bez zarzutu. Zawsze jak oglądam drzewka everowe to nasuwa mi sie myśl że powinni robić po kilka układów/kształtów jednego drzewka żeby można było zasadzić w rzędzie ten sam gatunek ale żeby nie były to identyczne sztuki. W praktyce przecież na ulicach czy w ogrodzie jak jest rząd roślin to są one jednego gatunku a nie każde inne.
Napisano 15 Wrzesień 201014 l tak, ale jak by podejść do tematu profesjonalnie to lepiej mieć różne układy gałęzi, kształt pnia itp. Robiąc jedno drzewko chyba nietrudno wyprodukować kolejne podobne.
Napisano 15 Wrzesień 201014 l Nie wiem, ale sądzę że można lekko popróbować zabawy z FFD i innymi modyfikatorami kształtów, chociaz dla małej odmiany.
Napisano 15 Wrzesień 201014 l problem w tym, że FFD też odkształci tekstury, co już może być sporym problemem. co do samej kolekcji. bardzo fajnie się prezentuje.
Napisano 15 Wrzesień 201014 l ładnie się to prezentuje, wyrenderowane obrazki z dzunglą prawie jak w avatarze ;)
Napisano 15 Wrzesień 201014 l Porównując te z poprzednimi kolekcjami w pdf w końcu widać skalę rośliny, w sumie przy niektórych nie spodziewałbym się, jak niektóre mogą być wielkie.
Napisano 15 Wrzesień 201014 l Swietne. Conajmniej kilka z tych gatunkow mam w ogrodku. Teraz wiem jak sie nazywaja :D
Napisano 15 Wrzesień 201014 l Większość tych drzewek wygląda na tyle modularnie, że faktycznie mogli się pokusić o kilka wariacji, bo mając poszczególne fragmenty złożyć z nich nowy układ to kwestia kilku chwil, a byłby miły gest ;)
Napisano 15 Wrzesień 201014 l A jak takie cuda powstaja? Jakis generator u podstaw i poprawki czy calosc recznie leca koledzy?