Predator Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 Quadysz Gratzy ladny wynik! Pifko Chciałem zmienić procka na tego nowego i7 2600k i dostałem info ze sklepu że wycofane są ze sprzedaży wszystkie płyty pod niego. Jakiś błąd zrobili i teraz naprawiają. Może coś przekręciłem, w każdym razie koleś ze sklepu mówił że trzeba poczekać do kilku miesięcy aż się wszystko wyjaśni. Juz wlasnie w topiku sandy bridge o tym pisali ,mozna rzec ze masz szczescie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 ja coraz bardziej skłaniam się w kierunku kupna AMD. Stosunek ceny do wydajności jest na prawdę dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 Imo kupno w tym momencie x6 gdzie od premiery bulldozera dzieli nas 2 miesiące jest opłacalne jeśli pilnie potrzebujemy proców do renderowania. Po ostatnich obniżkach stosunek ceny do wydajności jest atrakcyjny w porównaniu do intela który swoje i7 (1366) wciąż trzyma na wysokim poziomie cenowym. Do tego sporo wyższe ceny płyt głównych i więcej ramu dla platformy 1366. Składając kompa do wielu zadań który ma służyć przez 2-3 lata poczekałbym na nowe procki AMD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 ja coraz bardziej skłaniam się w kierunku kupna AMD. Stosunek ceny do wydajności jest na prawdę dobry. Tym bardziej ze jak wiesci informuja ceny amd maja byc nizsze http://pclab.pl/news44725.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 6 Luty 2011 Share Napisano 6 Luty 2011 (edytowane) gość pokazuje Phenoma 1090T: http://www.youtube.com/watch?v=AbCwMIUxUCs&feature=related i Sandy Bridza, ale tu nic nie widać: http://www.youtube.com/watch?v=-R2ZAi2mqv4&feature=related Xeon... rany boskie: http://www.youtube.com/watch?v=jeO26bwubrs&feature=related Edytowane 6 Luty 2011 przez Chrupek3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 9 Luty 2011 Share Napisano 9 Luty 2011 (edytowane) moje. płyta głowna tymczasowa, chłodzenie boxowe, 4.2 - nie testuje wyzej bo mam pilne rzeczy i musze zorganizować system do pracy. Jestem zadowolony. Moj lapek obok próbował gonić sandy w cinebench ale uzyskał 1.09 ;) moze bede wrzucał coś pozniej, na razie nie czuje potrzeby. W przyszlosci podbije do 9 i styka. pamięć a-data 1600 cl9 (8.22) edit: lol jak narazie pracuje spoko i stabilnie i nawet nie buczy wiatrak. (8.96) edit2: wyłączyłem windows firewalla i defendera (bo ta jednostka nie ma polaczenia z siecią) i zrobiłem test super pi (3.34 dla 16M) i jeszcze raz cinebencha. (9.02) wyniki: 8.22 na 4.2ghz, 8.96 na 4.4ghz, 9.06 na 4.64ghz Edytowane 10 Luty 2011 przez olaf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 9 Luty 2011 Share Napisano 9 Luty 2011 no to przyszalałeś, szkoda, że nie będę się z Tobą ścigał, chyba że w GPU ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 9 Luty 2011 Share Napisano 9 Luty 2011 poczekaj aż moje karty przyjdą ;) nie napisałem Sandy na 4.6ghz teraz stoi, jestem po 2h snu i mi piszczy w głowie wiec nie potrafię ocenić kultury pracy, ale nadal ciszej niż laptop z boku, ktorego uważałem za cichego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 9 Luty 2011 Share Napisano 9 Luty 2011 ola-f ladny wynik gratulacje ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 10 Luty 2011 Share Napisano 10 Luty 2011 (edytowane) 8GB RAM - 4x2gb A-Data Extreme DDR2 800+ płyta Abit AB9 QuadGT Procek taki sam jak arturprx2 (2,4GHz), ale FSB podniesione do 370MHz (3,33GHz), jak widać przełożyło się na wynik lepszy o jakieś 0,85 punktu :) Procek prockiem, czasami bardziej mi ramu brakuje, jak dobrze pójdzie to może za pół roku pomyślę nad nowym sprzętem. EDIT: Po podkręceniu na 3,5GHz. Całkiem nieźle (wynik równy i5 750!) ale mam za słabe chłodzenie bo temperatury sięgają 87C :/ Edytowane 10 Luty 2011 przez Razer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illusion Napisano 10 Luty 2011 Share Napisano 10 Luty 2011 (edytowane) Postanowiłem wkleić swój wynik, bez rewelacji ale gdyby ktoś się przymierzał do kupna lapka Asus G73 JW to zawsze może rzucić okiem... i7 740 8 GB Ram Wynik: 3.40 Edytowane 12 Luty 2011 przez illusion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 10 Luty 2011 Share Napisano 10 Luty 2011 Dobrze jakby moderator wkleil w treści wszystkim wyniki, bo fotki moga sie nie wyswietlac po czasie. Swoje wyedytowałem ale zeby nie bylo offtopa stabilnie idzie mi na 9.06 teraz i na razie nie potzrzeba wiecej, bo maly pobor mocy jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 10 Luty 2011 Autor Share Napisano 10 Luty 2011 (edytowane) ola-f : Jakbyś czytał regulamin to byś wiedział, że użytkownicy sami mają właśnie po to wklejać wynik pod obrazkiem, porugiony . Powinienem usuwać posty bez testu z obrazkiem i wynikiem ale z racji, że ten wątek dopiero powstał przymykam oko. Wynik : 4.05 Q9300@ 3,4 Ghz 8GB DDR 2 900Mhz Edytowane 11 Luty 2011 przez NV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 13 Luty 2011 Share Napisano 13 Luty 2011 (edytowane) Edit. Sandy @ 5ghz na powietrzu. Miales nosa NV ze jeszcze nie bylo mnie w rankingu u Ciebie ;) a-data 1600mhz, i7 2600k, wynik 9,69 Edytowane 13 Luty 2011 przez olaf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 13 Luty 2011 Share Napisano 13 Luty 2011 Ja na razie stabilną konfigurację (48h) mam na takich ustawieniach: CPU: 4795 (99.9x48) Mem: 1066 7-7-7-20-1 Temp: koło 60C. Jutro może będę miał czas to dociągne troszkę wyżej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 13 Luty 2011 Share Napisano 13 Luty 2011 najs 9+ to już bardzo dobry wynik za taką cenę procka, ja zbiłem do 99mhz i podjechałem mnożnikiem, ale dałem wyższe napięcie 1.43 tylko, że u mnie trzyma okolice 50C w stresie, ale jak zobaczyłem cooler to wyglada jak chłodnica od Kamaz'a. W 3d wiele nie bawię, ale dla Ciebie to musiał być szok pewnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 13 Luty 2011 Share Napisano 13 Luty 2011 No jest. I to poważny. To co liczyło się 48h mam gotowe w 6. Tylko jest problem. Jak mi się obrazek dawniej liczył około 20 minut to sobie jakiś filmik czy coś puszczałem. Teraz się nie da :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 14 Luty 2011 Share Napisano 14 Luty 2011 No jest. I to poważny. To co liczyło się 48h mam gotowe w 6. Tylko jest problem. Jak mi się obrazek dawniej liczył około 20 minut to sobie jakiś filmik czy coś puszczałem. Teraz się nie da :D trzeba "zoptymalizowac" ustawienia sceny żeby znowu sie dalo :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 14 Luty 2011 Share Napisano 14 Luty 2011 Ola-f też ma szybko, a starcza mu czasu na 4-ty monitor ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 14 Luty 2011 Share Napisano 14 Luty 2011 ola-f, jesteś pewien co do temperatur? W swoim wątku hardwareowym pisałeś, że masz w spoczynku 20 stopni - to jest lekko niemożliwe przy chłodzeniu konwencjonalnym. Chyba, że w biurze masz 10-15 stopni. Boje się, że nierealna jest temperatura 50 C przy napięciu 1.43V. Sprawdź tym temperatury, zanim usmażysz cepa :) http://www.techpowerup.com/realtemp/ Hynol - Ładny wynik, jakie napięcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 14 Luty 2011 Share Napisano 14 Luty 2011 1.38 więc na razie bezpiecznie jest. Pamięć normalnie na 1.5 rusza. Z temperaturami też bym uważał, bo na pierwotnym biosie w windzie widział 10-20 stopni mniej niż było. Dopiero jak mi pokazał 28 w spoczynku po aktualizacji BIOSu to zacząłem kręcić ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 14 Luty 2011 Share Napisano 14 Luty 2011 (edytowane) sprawdzane realtempem. specjalnie podkrecalem, bo mi wiało chłodem po nogach. Dopiero jak mi pokazał 28 w spoczynku po aktualizacji BIOSu to zacząłem kręcić u mnie na boxowym pokazywał 40C w spoczynku, wiec bios w miare wiarygodny, ale fakt ze zaskoczylo mnie jak zobaczyłem na nowej chłodnicy 20C Edytowane 14 Luty 2011 przez olaf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 14 Luty 2011 Share Napisano 14 Luty 2011 No to w sumie jak dobrze Ci pokazał na boxowym, to raczej nie ma ryzyka że coś jest nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 15 Luty 2011 Share Napisano 15 Luty 2011 ola-f, jesteś pewien co do temperatur? W swoim wątku hardwareowym pisałeś, że masz w spoczynku 20 stopni - to jest lekko niemożliwe przy chłodzeniu konwencjonalnym. Chyba, że w biurze masz 10-15 stopni. Boje się, że nierealna jest temperatura 50 C przy napięciu 1.43V. Sprawdź tym temperatury, zanim usmażysz cepa :) http://www.techpowerup.com/realtemp/ Hynol - Ładny wynik, jakie napięcie? Dokladnie jak napisal Kozioo sprawdz kilkoma programikami , umnie tez przeklamywalo w dwoch programach coretemp , AMDoverdrive , dopiero jeden programik z plyty asusa pokazal temperature zgodna z temperaturami w biosie. Przy 20 stopniach na procu w pomieszczeniu musialbys miec znacznie ponizej 20 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 15 Luty 2011 Share Napisano 15 Luty 2011 no mam 17-18C w pomieszczeniu chyba - nie mam termometru. Teraz temperatury w czasie pracy z małym lub chwilowym obciazeniem to okolice 23-29 (w realTemp i BIOSie), przy 4.6 było max 20 ale co by nie mówić cooler w normalnej pracy dmucha dość zimnym powietrzem. Niemniej dzięki za troskę, jak bede miał więcej czasu to sciagne programy diagnostyczne dla porównania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winoo1 Napisano 15 Luty 2011 Share Napisano 15 Luty 2011 (edytowane) SCORE: 9.32 Po pewnym czasie ponowiłem test i otrzymałem 9.33 Mój wynik na i7 990X. Zero kręcenia, zero modyfikacji, BIOS seryjny ( GA-X58A-UD3R ). 12 GB DDR3 Edytowane 15 Luty 2011 przez Winoo1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
airmoss Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 A testowaliscie swoje krecone zestawy orthosem czy prime95? Ja na chwile obecna mam problem. Z 2.8 na 4.1 1055t podkrecilem, wyzej nie probowalem na razie. Winda sie nie wiesza, cinebench przechodzi ( na razie na obnizonych ht i pamieciach sprawdzam), tylko testy orthosem czy prime95 wykazuja mi bledy, szczegolnie test mieszany na proc + ram czasem po kilku sek. na ram to samo. Test na sam procesor ( z minimalnym wykorzystaniem ramu) przy uzyciu prime95, wywalil blad dopiero po 2 godzinach i to na jednym watku. Czyzby ram walniety? Bo na defaultowych ustawieniach, bez podkrecania tez mialem blad w orthosie, tylko dluzej trzeba bylo na nie go czekac. Polecam wiec oprocz cinebench potestowac na prime95 i orthos :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 16 Luty 2011 Share Napisano 16 Luty 2011 niekoniecznie pamieci walniete, mozliwe ze trzeba wiecej voltow dla nich, albo timingi oslabic, albo zmienic mnoznik, pamieci najlepiej jednak memtestem przeleciec, jak przejdzie, to w windzie tez bedzie ok... a jezeli chodzi o testy :) to nie forum zapalencow OC tylko renderowcow D:D jak ktos chce renderowac to musi potestowac ;) (znaczy sie u mnie bylo testowane na prime ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 20 Luty 2011 Share Napisano 20 Luty 2011 (edytowane) i7 980X bez OC: 9.03pkt jak się podkłęca płocesoły? :D Edytowane 20 Luty 2011 przez SWRSC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxymilianMax Napisano 20 Luty 2011 Share Napisano 20 Luty 2011 ostatnio kreciłem podobny sprzet , na privie CI powiem ;) jak znajdę chwile ... ale musze przyznac ze wysoki wynik uzyskałes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 ja w tym tygodniu będę miał Phenoma, takiego jak Predator i spróbuję go tak podkręcić ;) Do tego dwie gtx 460 jak Ola-f tylko, że Gainwarda - wrzuce jakies testy. ps. Ola-f napisz jak tam w Octane Ci sie wiedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 ja jednak tez mam gainwarda. Wrzucę później jak będzie chwila testy, miałem muł z internetem i nowych sterownikw pod cuda nie ściągałem - wtedy na jednej karcie tylko jedzie. Octane super dla mnie mam problem z rejestracją i kupnem (to znaczy z rejestracją, ale dziś mam dzień opłat wiec rozgryzę to wreszcie), ale mam komplet okularów anaglifowych w domu i wizualizacje lokalu dla klienta w prawdziwym 3d liczone niemal w realtime nieźle go ucieszyły ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 też miałem, musisz na ich głównej stronie się zalogować (Customer area), nie na forum :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 Niedawno to wprowadzili. Jak kupowałem to było tylko forum i brak przenośnej licencji. Teraz to działa tak że trzeba dla kompa aktywować na stronie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 Ola-f: a masz te karty w SLI, bo octane ponoć nie wymaga SLI. No i sprawdzałeś juz opóźnienia w viewportach Blendera i Maxa? ;) ps. wszyscy już mają octane, człowiek nie może być tu orginalny :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 nie mam sli - ale alb to wina demo (juz zasililem payala) albo starych sterownikow CUDA (wtedy obsluguje 1 karte, ale zrobilem update). Pisałem ostatnio o viewportach Blendera: w sculpt mode tam gdzie nie uzywa do wyswietlania cpu tylko sameg gpu - na 25mln poly siatce mam spkojnie 20+ klatek moze nawet wiecej (kulka). Przy kolejnym subdivie - 100mln poly juz niezle muli, tak 4-6 fps. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 (edytowane) ponoc mam jakąś ATI zintegrowaną z płytą, więc jak wszystko inne zawiedzie to może ona mnie wspomoże ;) Nie mam SLI na swojej płycie i mam nadzieję, że octane nie odmówi mi współpracy. ps. nie kusi Cie, żeby sprawdzić Arion'a? Edytowane 23 Luty 2011 przez Chrupek3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 Roznica w cenie arion , octan kosmos... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 23 Luty 2011 Share Napisano 23 Luty 2011 Nie wiem w czym hybryda może być lepsza od full gpu. Chyba jak ktoś ma cienkawą kartę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 25 Luty 2011 Share Napisano 25 Luty 2011 Dell XPS, 4GB RAM Wynik: 2.4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik8on69 Napisano 27 Marzec 2011 Share Napisano 27 Marzec 2011 Intel p4 3,4 GHz HT , 3GB RAM WYNIK: 0.49 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 5 Kwiecień 2011 Share Napisano 5 Kwiecień 2011 Score: 8.97 Sandy, 8gb ramu Corsair CMX8GX3M2A1600C9, Na razie czekam na kolejne testy bo robię na tylko jednym wiatraczku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Notre Napisano 9 Kwiecień 2011 Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Score: 2.56 wynik 2.31 bez OC AMD Phenom 9550 @ 2.5 Ghz 4gb ddr2 kingston Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 9 Kwiecień 2011 Share Napisano 9 Kwiecień 2011 (edytowane) Toshiba Satellite C660-133 P6100 (2.0) 4GB DDR3 Win 7 x64 Home Premium Wynik: 1.24 Edytowane 9 Kwiecień 2011 przez mkeruj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 13 Kwiecień 2011 Share Napisano 13 Kwiecień 2011 maly update, nowa zabaffka, ale dopiero co wlozona, nawet nie wiem czy stabilnie, ale testowy render taki na 2h przeszedl hehe, tyle ze nic nie zmienialem w biosie po starym procku zadnych napiec etc. dla samego wyniku cinebencza to pewnie do 11 bym doszedl, ale pewnie nie ddaloby sie pracowac na tym Score: 10.66 cb pokazuje 4,04GHz ale jest ~4,2GHz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qjub Napisano 17 Kwiecień 2011 Share Napisano 17 Kwiecień 2011 18,74 punkty na zestawie : sr2, 2x x5650 @4.0 ( teoretycznie mozna wiecej ale jak narazie niemam czasu na testy :) 12gb 1600ddr3 , 1200w wc na procesory i mobo http://img217.imageshack.us/img217/9843/cinebench.jpg' alt='cinebench.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 21 Kwiecień 2011 Share Napisano 21 Kwiecień 2011 score - 19,04 sr2, 2x x5650 @4.1 ( za jakis czas beda krecone do 4.5 ponoc spokojnie dadza rade) 24gb 1600ddr3 , 1200w Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qjub Napisano 25 Kwiecień 2011 Share Napisano 25 Kwiecień 2011 johnzi jak uda ci sie wykrecic stabilne 4.5 to moze podzielił byś sie parametrami ? :)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONAn Napisano 25 Kwiecień 2011 Share Napisano 25 Kwiecień 2011 ...za jakis czas beda krecone do 4.5 ponoc spokojnie dadza rade) 24gb 1600ddr3 , 1200w nie chcę być siewcą złych wiadomości ale nierealne te 4.5GHz...a spokojnie to one dają radę 4GHz a z trudem do 4.2GHz...chyba że nie szkoda ci procków i na napięciu 1.5V dla Vcore i Vtt pociągniesz to wtedy możesz robić trochę ponad 4.2GHz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qjub Napisano 26 Kwiecień 2011 Share Napisano 26 Kwiecień 2011 a juz sie rozmarzyłem ze bedzie magiczne 4,5 heheh ale na 4.0 tez jest kozak ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi