pabulo Napisano 25 Luty 2011 Share Napisano 25 Luty 2011 Ruch robi juz dużo lepsze wrażenie niż początkowo. Ale środek cięzkości jest moim zdaniem troche nie bardzo. Przy takim ułożeniu właściwie nie mógłby oderwać nogi od ziemi nie przewracając sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 25 Luty 2011 Share Napisano 25 Luty 2011 (edytowane) coś mi sie porymbało z postowaniem A co do linka z postu #92.. przestudiuj dokładnie fragment od momentu jak kudłaty wsiada i zamyka drzwi. Jest tam taki krótki fragment jak roboty idą w strone kamery. Zobacz jak jest ustawiony srodek cięzkości i przechył gdy noga jest w powietrzu. W sumie to chyba odwrotnie niż u ciebie Edytowane 25 Luty 2011 przez pabulo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 26 Luty 2011 Autor Share Napisano 26 Luty 2011 Kurde masz rację pabulo... Musze jeszcze nad tym ruchem budy na boki posiedzieć. Dzięki za zwrócenie uwagi ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 28 Luty 2011 Autor Share Napisano 28 Luty 2011 Wymodziłem coś takiego: AT-ST test part 4 Już nie oglądałem filmów tylko starałem się zrozumieć jak to powinno działać... No i zrozumiałem tyle ;) Dajcie znać czy jestem na dobrej drodze. Render dałem troszkę bardziej od przodu żeby było widać lepiej jak się buda majta na boki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 Możesz wrzucać tez na jutube? Nie powiem ci nic bo na iphonie vimeo nie idzie żadnym sposobem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 To ja Ci lucku pomoge. To idzie mniej wiecej tak : Lewa-Prawa-Lewa-Prawa-Lewa, a w między czasie przekręca wieżyczkę o kilkadziesiąt stopni w lewo. Myślę, że pomogłem i teraz bedziesz mógł skomentować:D:D:D Prosze potraktowac ten post jako żart:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 No mimo wszystko wolałbym to zobaczyć na własne oczy. A nie :-p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 AT-ST test part 4 - nie ogladałem porównawczo scen z filmu ale to wygląda juz całkiem dobrze moim zdaniem, dobra robota! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 2 Marzec 2011 Autor Share Napisano 2 Marzec 2011 (edytowane) Dzięki kliment! AT-ST test na jutjubie specjalnie dla Lucka pozdro Edytowane 3 Marzec 2011 przez blinq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekCichy Napisano 3 Marzec 2011 Share Napisano 3 Marzec 2011 Mi się bardzo podoba! Świetnie oddaje klimat tej maszyny :D Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 3 Marzec 2011 Share Napisano 3 Marzec 2011 Jak już mówiłem nie ma nic piękniejszego niż dobre shadery w ruchu! Brawo. Co do Animacji to pierwsza zasada disneya: ciężar. Chciałbym zobaczyć jak cała konstrukcja przysiada pod ciężarem tej stalowej budy, stabilizuje się i dopiero stawia następny ciężki miażdżący krok. Czekam na upy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 5 Marzec 2011 Share Napisano 5 Marzec 2011 (edytowane) Jest coraz lepiej z testu na test, ale nie poprzestawaj. Spróbuj jeszcze 'zmiękczyć' ruch, żeby był mniej sztywny. Zainspirowałeś mnie do obejrzenia 'Powrotu' po latach (tym razem z synkiem :). Inna scena: kiedy Han Solo i rebelianci wychodzą z bunkra i widzą ten imperialny legion. Z tyłu łazi AT-ST. Zwróć uwagę na zakończenie ruchu w cyklu (kiedy opada). Zrób sobie taki test i przejdź się po pokoju jak AT-ST (koniecznie na palcach). Spróbuj jak najdłużej utrzymać jedną nogę w powietrzu w czasie cyklu chodu, zobacz jak energicznie opadniesz kiedy przesunie się środek ciężkości. Właśnie o to przepadnięcie mi chodzi. Ciężar, jak mówi 'lucek' jest strasznie ważny i często decyduje o tym czy ruch wygląda przekonywująco. Zawsze zestawiam w wyobraźni T-Rexa z 'Parku Jurajskiego' (gdzie czuć rewelacyjnie ciężar zwierzęcia) i niemal 'latające' bez grawitacji dinozaury z 'wędrówek z dinozaurami'. Niemniej jest coraz lepiej. Czekam na dalszy rozwój wydarzeń :) Edytowane 5 Marzec 2011 przez peter_f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 5 Marzec 2011 Share Napisano 5 Marzec 2011 Aż mi się micha uśmiechła jak sobie wyobraziłem Piotra pląsającego jak AT-ST po pokoju, ( koniecznie z końcowym opadnięciem!!) :D:D:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 5 Marzec 2011 Share Napisano 5 Marzec 2011 :D hehehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 5 Marzec 2011 Autor Share Napisano 5 Marzec 2011 Zrób sobie taki test i przejdź się po pokoju jak AT-ST (koniecznie na palcach). Łoo matko... Nie wiedziałem, że zawód grafika wymaga takich poświęceń :D Dzięki za rady Panowie! Będe walczył ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 6 Marzec 2011 Share Napisano 6 Marzec 2011 Poświecenie ale sposób bdb. :) No czekam na dalsze up'y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 28 Marzec 2011 Autor Share Napisano 28 Marzec 2011 Udało się pozamykać wszystkie zlecenia i znalazłem chwile dla robocika :) Wydłubałem coś takiego: AT-ST Animation Wydaje mi się, że jestem już blisko :D Jak się jeszcze doda trochę wiggla w Afterze przy stawianiu stopy to powinno wyglądać nieźle. Jeszcze raz dzięki za rady i czekam na kolejne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Dobrze mówisz. Jeszcze za mało rzuca przy kroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Jak to mówi mój facet od rysunku, to jest bardzo very, bardzo :) pzd. Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Widzę, że ćwiczenia praktyczne odrobione :) Teraz czuć ciężar :) Gratulacje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 28 Marzec 2011 Autor Share Napisano 28 Marzec 2011 lucek: Jeszcze bardziej go rozbujać?! Przecież za chwile się rozpadnie ;) Jedidan12: Dzięki :) peter_f: Normalnie któregoś dnia chodziłem w kółko po biurze jak kura :D Dobrze, że akurat nikogo nie było... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Normalnie któregoś dnia chodziłem w kółko po biurze jak kura :D Dobrze, że akurat nikogo nie było... ;) Zrób tak podczas koncertu! :D Chuck Berry ma duckwalk, a Ty będziesz miał chickenwalk. Daniel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 28 Marzec 2011 Autor Share Napisano 28 Marzec 2011 (edytowane) Hehehe przemyśle to... Dzięki za pomysł ;) Tylko bym musiał łokciami machać jak skrzydełkami i chyba ciężko by się grało ;) Edytowane 28 Marzec 2011 przez blinq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 28 Marzec 2011 Share Napisano 28 Marzec 2011 Ja na pewno spróbuję :) Keep working! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guffqa Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 Noo ładnie to wygląda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekCichy Napisano 29 Marzec 2011 Share Napisano 29 Marzec 2011 Jak dla mnie to jest świetnie i nie ma co się czepiać :D Powodzenia w jakiejś kompleksowej animacji czy w czym tam planujesz! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 30 Marzec 2011 Autor Share Napisano 30 Marzec 2011 Dzięki za dobre słowa. Teraz walcze z trackingiem - trzymajcie kciuki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 30 Marzec 2011 Share Napisano 30 Marzec 2011 Uuu coś co mnie najbardziej interesuje. :) Dawaj co tylko masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 1 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Enjoy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 imo zaebiscie: ] czuc mase, bardzo fajnie to wyglada. nawet nie przeszkadza mi brak podparcia w srodku masy: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Zajefajne! :D Poproś jeszcze znajomych żeby uciekali w popłochu. Daniel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filroz Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Super to wyglada. W jaki sposob jest zrobione to otoczenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpustelnik Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Chyba za gęsty cień pod "nogami" i kolorystycznie za bardzo się bryła odcina od nagrania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Super to wyglada. W jaki sposob jest zrobione to otoczenie ? 0_o To jest nagranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 daj mocniejszy ambient i bedzie gitara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guffqa Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 *********! :) Lucas Art by sie tego nie powstydzil ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 1 Kwiecień 2011 Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Chyba za gęsty cień pod "nogami" i kolorystycznie za bardzo się bryła odcina od nagrania. Oglądam już któryś nasty raz i faktycznie teraz oprócz at-st widzę cień. Zwykły sunlight w scaline byłby lepszy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 1 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Dzięki! Z oświetleniem walczyłem dość długo i też do końca nie jestem zadowolony z efektu. Mi z kolei cień wydawał się za słaby i podciągałem go jeszcze w afterze ;) Ale rzeczywiście może troche przesadzilem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 4 Kwiecień 2011 Share Napisano 4 Kwiecień 2011 imo zaebiscie: ] czuc mase, bardzo fajnie to wyglada. nawet nie przeszkadza mi brak podparcia w srodku masy: ] mi ciągle troche przeszkadza :) ale ogólnie jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 drzwi od klatki są mistrzem drugiego planu :D (koleś tam wchodził :p) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Dunuś - udajmy, że to sa Ci uciekający znajomi o których mówił Jedidan ;) I ciągle za miękka faja jestem, żeby zrobić to podparcie w środku masy. No nie umim ni cholery... Dziękuje jeszcze raz za wszelką pomoc i miłe słowa. Finalna animacja jest planowana w centrum miasta. Z tego też powodu produkcja ruszy dopiero w okolicach czerwca. Nie chce, żeby było widać ludzi/samochody etc. Nie będe przypadkowym przechodniom tłumaczył "panie udawaj pan, że tu wielki robot łazi i uciekaj pan" ;) tylko po prostu nakręcimy to o 5 rano :) Stąd czerwiec - światełko o 5 powinno być lepsze. No i do tego czasu powinienem juz dysponować Canonem 5D :) Pozdro! Blinq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi