maciek.m Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 Trochę szkoda, że nie można używać kolorów, fajne prace by były w takim temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziper Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 A mozna uzywac textur wylacznie dla przezroczystosci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinW Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 ale dałeś :) wezmę udział, generalnie dlatego, że nie mam pojęcia jak takie rzeczy wymodelować. to będzie bardzo edukacyjna bitwa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobrotek Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 (edytowane) No, nie przepuszczę tej okazji mimo skasowanego dysku (a wraz z nim linuxem i całą resztą z trudem uzbieranych materiałów do modelowania, do 2D... chlip...) . Na Windowsie pobiorę Blendera i wymodzę coś na tą edycję :) Edytowane 19 Styczeń 2011 przez Dobrotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2011 @Ziper a tak zapytam po co w owocach Tobie przezroczystosc? :) Ogolnie zadnych bumpow czy dispow na faktore oczywiscie tez nie :) marcinW, jestem w takiej samej sytuacji jak Ty nie mam o tym bladego pojecia:P Ale pomyslalem ze bedzie to niezle wyzwanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 Trochę szkoda, że bumpa nie można użyć, bo w niektórych przypadkach będzie trzeba po prostu mega zagęścić siatę i noisem potraktować, bo bez czegoś takiego nijak nie będzie to przypominać naszego owoca. Prościej byłoby zezwolić zwyczajnie na bumpa/dispa, ale cóż... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 Tamyl91 ale to nie jest bitwa o jak najlepszą bump mapkę a o najlepszy model :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 to spróbujcie optymalnie wymodelować pomarańczę z tą chropowatą powierzchnią :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sikorski21 Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 chyba można , przynajmniej mnie się wydaje że w maxi'e nie powinno być jakiegoś większego problemu , ale jeszcze nie próbowałem :) tylko przeleciałem w myśli listę możliwości i modyfikatorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 Jaka dyskusja. Do modelowania jazda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2011 No Smoku fakt dyskusja ladna:) A co do mapy bump dla warzyw i owocow, jesli mowicie ze inaczej sie nie da, to mozna sprobowac z co na to inni? i do reneru cley i siatki bedzie trzeba dolaczyc mape bumpa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 No widzę :D, że nikt nic nie wrzuca to ja będę pierwszy. Fajna zabawa podłączę się to podszkolę się w modelingu. Talerz i główna część jabłka Nurbsy. Reszta ogonek liście poligony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 ciężko jest coś zrobić aby wyglądało miło dla oka :D, tak w miare, dla niektórych truskawka, dla innych coś*co ma być podobne do truskawki ;) speed w 25 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominick Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 (edytowane) czas 43 min. przepraszam za siatke ale zrobilem ms i callopse all Edytowane 20 Styczeń 2011 przez Dominick Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 Cos na forum zegarek o 0,5h sie spieszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 To ode mnie takie warzywko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 20 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2011 Kubajaniak super dynia :) ode mnie groszek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 Bardzo fajne modele panowie zapodajecie :) Ode mnie winogrono, zrobione już wczoraj, w jakieś 30-35minut. Wrzucam dzisiaj jako że nie chciałem wczoraj przerywać bardzo fascynującej dyskusji... salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3DDK Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 (edytowane) ale odprężenie :D Edytowane 20 Styczeń 2011 przez 3DDK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moradil Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 (edytowane) Jako, że to mój debiut tutaj chciałbym przywitać wszystkich :) Oto maliny. Czas 90 minut + jakieś 10 minut na ustawianie w PSie. [/url] Uploaded with ImageShack.us Edytowane 20 Styczeń 2011 przez Moradil pokazanie bez siatki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 moradil pokaż*bez siateczki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 Durian - śmierdzący przysmak :) 60 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dobrotek Napisano 20 Styczeń 2011 Share Napisano 20 Styczeń 2011 @Up: Fajny ten Durian :) Ode mnie bakłażan. Ogonek kiepsko wyszedł, ale nie bardzo wiem jak to wymodelować, by było spójne. Dużo praktyki przede mną... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 (edytowane) Edytowane 23 Styczeń 2011 przez sly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudavka Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 sly, to jest świetne! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 pytanie mam - co z displacementem jako modyfikatorem (i późniejszym jego colapse?) Tzn. Czy można w ten sposób budować siatkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominick Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 świetne prace... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 Loki zależy o co chodzi :P Jeżeli chcesz być*spryciarzem i sobie namalować disp, toż to podchodzi po sculpt, czyli raczej nie, jeżeli jakiś*noise, to nie warto, bo masz noisa osobnego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 adam_m będę głosował na Ciebie :D durian smakuje jak brudne stopy :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chwastek Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 skąd wiesz jak smakują brudne stopy?? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velendil Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 sly :) Fajnie fajnie : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 Cholera, chłopaki, fajne prace! :D Ode mnie: Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 Bardzo fajne prace panowie, pokombinowałem i wyrederowałem drugą pracę, za pomoc przy renderze serdecznie dziękuje sly'owi :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 23 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2011 Indian teraz to wyglada superowo, rozumiem ze do sondy ta prace dodac? A pomoc sly'a widac bardzo dobrze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 tak, bardzo bym prosił :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 indian: fajne bedziesz robił chyba reklamy dla biedronki :) miłosz3ds: pomarańcza wymiata :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papa Pio Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 (edytowane) A ode mnie "Banan Monroe"... Sorks za nieciekawe tło, ale pierwszy raz na bitwie... chciałem jeszcze wymodelować twarz, ale nie wiedziałem, czy można używać kilka brył (oczy) czy tylko jednej, no i co tu dużo mówić... zbrakło czasu, ale pieprzyk jest :D... wszystko na piechotę w Blenderze... muszę jeszcze się renderować naumieć :P...Pozdro Edytowane 23 Styczeń 2011 przez Papa Pio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 Papa, masz mój głos :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinW Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 Papa Pio dobre to :D Na tą chwilę mój faworyt to cebula ;) to ja też już mam. przeliczyłem się ale tak już musi zostać. trochę wysuszona kukurydza :P te dodatkowe 5 minut bardzo się przydało maciek.m ;) pzdr p.s. sorx za takie kiepskie ujęcia siatki - niezły bałagan tam jest więc tak czy inaczej mało widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 od kiedy kukurydza ma ziarna w kształcie sześcianów? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 genetycznie modyfikowana, łatwiejsza do transportu ;) jak narazie pogrzeb szczypiora wygrywa u mnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinW Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 tamyl nie czaję :) chodzi Ci kształt rozumiem? bo myślałem, że wszystkie są tak mniej więcej sześcienne :> po prostu źle się do tego zabrałem a jak już byłem w połowie to stwierdziłem, że już dokończę bo nie chce się od nowa zaczynać :) po prostu dla mnie to jest jak wyschnięta kukurydza :P w której mało doku już zostało i tak się pomarszczyły te ziarna :P ja też cały czas za celubą jestem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papa Pio Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 Kurcze patrze na te wasze rendery i widzę, że muszę się zagłębić w temat... ja korzystałem z wbudowanego renderera Blender... i widział Papa Pio, że nie było to dobre :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 (edytowane) tutaj nie chodzi tyle o render co o modeling, no i o pomysł;) a Twoj jest genialny haha:D zrób go lepiej, bo naprawde szkoda pomysłu zeby sie zmarnowal. uwielbiam to zdjecie Marilyn Monroe Edytowane 25 Styczeń 2011 przez kakaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 soft: max czas: ~85min. braklo czasu na dodanie detalu do korzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papa Pio Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 (edytowane) Ok... kiedy żona i dziecko poszli spać obudziły się w Pio demony... poszedł do kompa, otworzył książkę i od 0:00 do 1:00 próbował rozkminić render w Blender... a oto i efekt... może szału nie ma ale już wygląda to lepiej... mam nadzieję że czas na ustawienia renderowania i światła nie wliczają się do czasu na modelowanie... bo plane w tle zajął mi jakieś 3 minuty - tyle czasu z modelowania mi jeszcze zostało :P... Edytowane 25 Styczeń 2011 przez Papa Pio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papa Pio Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 Kakaku taki mam zamiar... dopracować to poza konkursem, ale czas czas czas... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 25 Styczeń 2011 Share Napisano 25 Styczeń 2011 tak, wiem;) limit jest limitem. to czekam na wipa;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi