Napisano 18 Styczeń 201114 l Trochę szkoda, że nie można używać kolorów, fajne prace by były w takim temacie.
Napisano 18 Styczeń 201114 l ale dałeś :) wezmę udział, generalnie dlatego, że nie mam pojęcia jak takie rzeczy wymodelować. to będzie bardzo edukacyjna bitwa :)
Napisano 18 Styczeń 201114 l No, nie przepuszczę tej okazji mimo skasowanego dysku (a wraz z nim linuxem i całą resztą z trudem uzbieranych materiałów do modelowania, do 2D... chlip...) . Na Windowsie pobiorę Blendera i wymodzę coś na tą edycję :) Edytowane 19 Styczeń 201114 l przez Dobrotek
Napisano 19 Styczeń 201114 l Autor @Ziper a tak zapytam po co w owocach Tobie przezroczystosc? :) Ogolnie zadnych bumpow czy dispow na faktore oczywiscie tez nie :) marcinW, jestem w takiej samej sytuacji jak Ty nie mam o tym bladego pojecia:P Ale pomyslalem ze bedzie to niezle wyzwanie.
Napisano 19 Styczeń 201114 l Trochę szkoda, że bumpa nie można użyć, bo w niektórych przypadkach będzie trzeba po prostu mega zagęścić siatę i noisem potraktować, bo bez czegoś takiego nijak nie będzie to przypominać naszego owoca. Prościej byłoby zezwolić zwyczajnie na bumpa/dispa, ale cóż...
Napisano 19 Styczeń 201114 l Tamyl91 ale to nie jest bitwa o jak najlepszą bump mapkę a o najlepszy model :) salut.
Napisano 19 Styczeń 201114 l to spróbujcie optymalnie wymodelować pomarańczę z tą chropowatą powierzchnią :)
Napisano 19 Styczeń 201114 l chyba można , przynajmniej mnie się wydaje że w maxi'e nie powinno być jakiegoś większego problemu , ale jeszcze nie próbowałem :) tylko przeleciałem w myśli listę możliwości i modyfikatorów.
Napisano 19 Styczeń 201114 l Autor No Smoku fakt dyskusja ladna:) A co do mapy bump dla warzyw i owocow, jesli mowicie ze inaczej sie nie da, to mozna sprobowac z co na to inni? i do reneru cley i siatki bedzie trzeba dolaczyc mape bumpa ?
Napisano 19 Styczeń 201114 l No widzę :D, że nikt nic nie wrzuca to ja będę pierwszy. Fajna zabawa podłączę się to podszkolę się w modelingu. Talerz i główna część jabłka Nurbsy. Reszta ogonek liście poligony.
Napisano 20 Styczeń 201114 l ciężko jest coś zrobić aby wyglądało miło dla oka :D, tak w miare, dla niektórych truskawka, dla innych coś*co ma być podobne do truskawki ;) speed w 25 min
Napisano 20 Styczeń 201114 l czas 43 min. przepraszam za siatke ale zrobilem ms i callopse all Edytowane 20 Styczeń 201114 l przez Dominick
Napisano 20 Styczeń 201114 l Bardzo fajne modele panowie zapodajecie :) Ode mnie winogrono, zrobione już wczoraj, w jakieś 30-35minut. Wrzucam dzisiaj jako że nie chciałem wczoraj przerywać bardzo fascynującej dyskusji... salut.
Napisano 20 Styczeń 201114 l Jako, że to mój debiut tutaj chciałbym przywitać wszystkich :) Oto maliny. Czas 90 minut + jakieś 10 minut na ustawianie w PSie. [/url] Uploaded with ImageShack.us Edytowane 20 Styczeń 201114 l przez Moradil pokazanie bez siatki :)
Napisano 20 Styczeń 201114 l @Up: Fajny ten Durian :) Ode mnie bakłażan. Ogonek kiepsko wyszedł, ale nie bardzo wiem jak to wymodelować, by było spójne. Dużo praktyki przede mną...
Napisano 21 Styczeń 201114 l pytanie mam - co z displacementem jako modyfikatorem (i późniejszym jego colapse?) Tzn. Czy można w ten sposób budować siatkę?
Napisano 21 Styczeń 201114 l Loki zależy o co chodzi :P Jeżeli chcesz być*spryciarzem i sobie namalować disp, toż to podchodzi po sculpt, czyli raczej nie, jeżeli jakiś*noise, to nie warto, bo masz noisa osobnego ;)
Napisano 23 Styczeń 201114 l Bardzo fajne prace panowie, pokombinowałem i wyrederowałem drugą pracę, za pomoc przy renderze serdecznie dziękuje sly'owi :) salut.
Napisano 23 Styczeń 201114 l Autor Indian teraz to wyglada superowo, rozumiem ze do sondy ta prace dodac? A pomoc sly'a widac bardzo dobrze :P
Napisano 23 Styczeń 201114 l indian: fajne bedziesz robił chyba reklamy dla biedronki :) miłosz3ds: pomarańcza wymiata :)
Napisano 23 Styczeń 201114 l A ode mnie "Banan Monroe"... Sorks za nieciekawe tło, ale pierwszy raz na bitwie... chciałem jeszcze wymodelować twarz, ale nie wiedziałem, czy można używać kilka brył (oczy) czy tylko jednej, no i co tu dużo mówić... zbrakło czasu, ale pieprzyk jest :D... wszystko na piechotę w Blenderze... muszę jeszcze się renderować naumieć :P...Pozdro Edytowane 23 Styczeń 201114 l przez Papa Pio
Napisano 23 Styczeń 201114 l Papa Pio dobre to :D Na tą chwilę mój faworyt to cebula ;) to ja też już mam. przeliczyłem się ale tak już musi zostać. trochę wysuszona kukurydza :P te dodatkowe 5 minut bardzo się przydało maciek.m ;) pzdr p.s. sorx za takie kiepskie ujęcia siatki - niezły bałagan tam jest więc tak czy inaczej mało widać
Napisano 23 Styczeń 201114 l genetycznie modyfikowana, łatwiejsza do transportu ;) jak narazie pogrzeb szczypiora wygrywa u mnie :)
Napisano 23 Styczeń 201114 l tamyl nie czaję :) chodzi Ci kształt rozumiem? bo myślałem, że wszystkie są tak mniej więcej sześcienne :> po prostu źle się do tego zabrałem a jak już byłem w połowie to stwierdziłem, że już dokończę bo nie chce się od nowa zaczynać :) po prostu dla mnie to jest jak wyschnięta kukurydza :P w której mało doku już zostało i tak się pomarszczyły te ziarna :P ja też cały czas za celubą jestem :)
Napisano 24 Styczeń 201114 l Kurcze patrze na te wasze rendery i widzę, że muszę się zagłębić w temat... ja korzystałem z wbudowanego renderera Blender... i widział Papa Pio, że nie było to dobre :P
Napisano 24 Styczeń 201114 l tutaj nie chodzi tyle o render co o modeling, no i o pomysł;) a Twoj jest genialny haha:D zrób go lepiej, bo naprawde szkoda pomysłu zeby sie zmarnowal. uwielbiam to zdjecie Marilyn Monroe Edytowane 25 Styczeń 201114 l przez kakaku
Napisano 25 Styczeń 201114 l Ok... kiedy żona i dziecko poszli spać obudziły się w Pio demony... poszedł do kompa, otworzył książkę i od 0:00 do 1:00 próbował rozkminić render w Blender... a oto i efekt... może szału nie ma ale już wygląda to lepiej... mam nadzieję że czas na ustawienia renderowania i światła nie wliczają się do czasu na modelowanie... bo plane w tle zajął mi jakieś 3 minuty - tyle czasu z modelowania mi jeszcze zostało :P... Edytowane 25 Styczeń 201114 l przez Papa Pio
Napisano 25 Styczeń 201114 l Kakaku taki mam zamiar... dopracować to poza konkursem, ale czas czas czas...