Bzyku Napisano 7 Czerwiec 2004 Share Napisano 7 Czerwiec 2004 Choc chyba juz dawno tu powinien sie znalezc no ale troche to przelozylem. tu stare renderki: I ostatni chyba ma to byc próba podrobienia lakieru jak w garbusku T. Suurlanda. Ale w wyjasnieniu brak kierunków bo textury musze zrobic od nowa.Material felg byl zrobiony dla innego oswietlenia a tu niezbyt pasują i pare jeszcze szczgułów jak cienki sampling GI i glossy/blur reflection. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sayonerka Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 Bosze co ja tu robie? Moze zaczne zbierac znaczki, chodowac muszki owocowki, lowic rybki? No full respect master. Loozack widzisz te materialy? To o taka tapetke mi chodzi! :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 a misie zielony wcale nie podoba. lyso te refleksy wygladaja bez otoczenia. i napisy do bani, zwlaszcza podpis. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wielka_Siostra Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 Fakt, podpis beznadziejny;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 model boski... lakier boski... tylko felgi musisz spróbować wyrenderować z materiałem mojej produkcji (jedyne co mi wyszło ;)), bo jak sam zauważyłeś ten się nie za bardzo nadaje... i dawaj lepiej rendery bez podpisów, bo niektórzy oceniają nie to co trzeba ;P pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 8 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2004 dobra ten podpis zrobilem bo mi sie nudzilo i nie mialem co robic, a pozatym orginalna rozdzialka to 800x530 i chcialem gdzies dodac te 70 ;P. Suche odbicia no wsumie jest tu racja dziwnie to wygladam malo realistycznie bo jak w jakims zielino-szarym tle jakis most budynki heeeee no ale tak juz jest. chcialem przerobic tego hdra na odcienie szarosci ale z moja znajomoscą hdrshopow itp. skonczylu sie tym ze mam hdra w odcieniach szarosci bez wartosci \"\"\"e\"\"\" i juz nie ma efektu no cuz moze kiedy indziej jak sie naucze :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 Super, jeden z najlepszych samochodów na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartq Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 Świetny jest :D Jedyne co mi nie pasuje to zbyt plastikowy materiał felg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 witaj bzyku!! model jest wedlug mnie (i chyba nie tylko:P) idealny ale lakier materialy mi sie nie podobaja sa sztuczne jak na niego sie patrzy to nie wyglada jak prawdziwy ale tez nie wyglada jak sztuczny jest tak pomiedzy ale ogolnie to modle wymiata na prawde mistrzostwo swiata!! nara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 miood... zielony mi sie nie podoba ale 2 render to moja moja tapeta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 Suuper !! Bardzo mi się podoba...We wspanialy sposób pokazujesz to na co Ciebie stać...:) Oby więcej takich prac !! ;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 Model super. Materiały tez ładne, ale mogłyby być troszke lepsze ;) Spróbujesz wstawić cytrynke w jakieś zdjecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 podoba mi sie ale jak zawsze mam jakies ALE :) z calego modelu niepodobaja mi sie tylko tylne reflektory, za to najbardziej podoba mi sie jasniejszy bieznik :) (tez tak planowalem :) ) osobiscie mysle ze te dwa pierwsze rendery sa w zbyt ciemnym otoczeniu, ale to juz takie tam moje fanaberie greets Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 mi sie podobaja 2 renderki :) Pro robota :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmare51 Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 Mi podoba się całe autko :D jest zrobione wzorowo jak z ręki profesionaliste ja daje 10 na 10 :D bardzo ładne autko . Świetna robota !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 no ładnie;) Bzyku - moze wysli to na rhino3d.com i umieszcza to w galerii rhino ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 ... i moze nawet ufunduja licencje khyhy. ale watpie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 8 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2004 Dzieki wszystkim za komenty. kozioo ->> moze kiedys wezme sie bardziej za compositing narazie tylko tyle. tam juz sie bedzie liczyc dobranie oswietlenia do otoczenia i tak samo odbicia. nielot007 ->> a jak ma byc realistycznie wjakis nadzwyczajny sposób hdri w jednolitym otoczeniu to chyba normalne a zresztą znawcą realizmu to ja nie jestem. hihi czepiacie sie koloru zielony jast tak samo ladny jak niebieski czerwony itp. to nawet nie problem zmienic tylko wystarczy jeszcze kolor otoczenia dobrac i najlepiej jeszcze dobrego hdra do tego. beeper --> moze kiedys :). akdsn HIHIHIHIHI :D. I lekkie poprawki i dodanie choc ten kierunek to nie tak mial wygladac :D daalem mape opacity taką kratkowaną tylko chyba za szara byla i nie widac przezroczystosci cool i takie screeny z maxa jeszcze ::: http://members.lycos.co.uk/bzykxsi/C2_pic/siatka1.jpg http://members.lycos.co.uk/bzykxsi/C2_pic/siatka2.jpg http://members.lycos.co.uk/bzykxsi/C2_pic/siatka3.jpg http://members.lycos.co.uk/bzykxsi/C2_pic/siatka4.jpg http://members.lycos.co.uk/bzykxsi/C2_pic/siatka5.jpg http://members.lycos.co.uk/bzykxsi/C2_pic/siatka6.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 ladne ladne tylko takie ujecie i krotki obiektyw deformuje jeszcze bardziej to brzydkie auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 Tam gadaja, zielony jest piekny. Czy mozesz dac rendery z frontu/boku/tyl ? Bylbym wdzieczny:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 8 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2004 Pionier spox bedą inne ujecia musze wlasnie pocwiczyc ustawiena kamerki. no tylko jeszcze wszystkie materialy dopracuje jak tylne lampki i ten kierunek :). a teraz nie przesadzam bo 800x600 rendering trwa ok 6h na mojej super szybkiej maszynie snów, to tak sobie policzylem prosto ze lepsza rozdzialka znaczy 1600x1200 bym musial poczekac 24h o ile celerek by dal rade lub tez system ?? . choc dodając lepszy sampling dla GI i glossy to moze w dwóch dniach bym sie zamknąl. Teoretycznie oczywiscie :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 swietne no po prostu super :) zielony ROX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 bzyku ja tez nie wiem jak sie robi realistycznie wygladajacy samochod ale twoj jest piekny ale nie realistyzny (wina lakieru......) a zeczywiscie zielony render jest zajebisty:D:D narka i bzyku teraz licze (liczymy) na jeszcze lepszy samochod (da sie zrobic lepszy??) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 8 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2004 to jak wedlug ciebie ma wygladac realistycznie wygladający lakier ??. powiedz co jest zle to moze wymysle cos i da sie zmienic cos zamaskowac wszystko mozna zrobic z refleksami itd tylko trzeba wiedziec co ?? wiec co jest zle ???? mysle ze proste pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 he jaki bojowy ;) no problem jest taki ze sa git odbicia ale otoczenia brak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 8 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2004 Nie bojowy nie oto chodzi . poprostu bzdurą jest mowic cos bez wyrazenia tego co jest zle. a lakier jest winny to chce wiedziec czemu jest winny gdzie w ktorym miejscu, a taka sucha wypowiedz nic mi nie mowi. A brak typowego otoczenia to bylo planowane :P i tak zostanie a przynajmniej powinno :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 9 Czerwiec 2004 Share Napisano 9 Czerwiec 2004 świete słowa Bzyku modelik piękny :) ps. nastepny bedzie bardziej sie trzymał oryginału :> ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 9 Czerwiec 2004 Share Napisano 9 Czerwiec 2004 mi sie wydaje ze lakier za mocno odbija \"otoczenie\", jest za bardzo świecący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 9 Czerwiec 2004 Share Napisano 9 Czerwiec 2004 jak dla mnie pracka pierwsza klasa zielony fajnie sie prezentuje :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 9 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2004 No to niech sie stanie zmatowiały :) Moze tak lepiej ??. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LHT Napisano 9 Czerwiec 2004 Share Napisano 9 Czerwiec 2004 Autko bardzo ładne (ciekawe ile ma polygponów) a co do lakieru - spędziłem 2 miesiące na przygldaniu się lakierom samochodowym i Twój znajduje sie w normie, niektóre samochody maja tak brzydki i \"nierealny\" ;-) lakier, że jakby nie stały na ulicy to bym nie uwierzył, że to prawdziwy. Jeśli chodzi o zdjęcie w tle, to myśle, że niekoniecznie, nie zdjęcie sie ocenia tylko model. To kwestia gustu, ja wole bez zdjęcia w tle ale z refleksami na aucie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 9 Czerwiec 2004 Share Napisano 9 Czerwiec 2004 super bajer full :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 9 Czerwiec 2004 Share Napisano 9 Czerwiec 2004 dobra juz jest git. zabieraj sie za megane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 jaki koniec ;) ja wciaz czekam na rendery z kazdej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 A ja nic nie widzę :( Serwer padł?? :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 bzyku: konto ci zamkneli angole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 10 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2004 no booooo k....a transfer mi sie skonczyl moment zaraz cos naprawie bo glupio x wyglądają i wcale c2 nie przypominają :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 Modelik naprawde dobry, ale to nie znaczy, ze masz spoczac na laurach. W najblizszym czasie chcemy zobaczyc kolejne dzielo spod twej mistrzowskiej dloni:). A co do realizmu. Brakuje mi rejestracji, niby szczegol, a przeszkadza (przynajmniej mi:)). Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 Świetna robota. Piękny model, bardzo ładne materiały, ładny kolor lakieru. Niema się do czego przyczepić. Na twoim miejscu spróbował bym teraz wmontować ten model w zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 Gdyby to nie bylo tutaj na forum, to moze i bym sie nie zorientowal ze to render. Wykonanie swietne, tylko mam jedno pytanie: jaki sens ma robienie aut? 0 inwencji, stawianie lini jak na blueprintach. Po co modelowac cos, co jezdzi juz po drogach. No chyba ze za $, lub w ramach nauki to zwracam honor. Jezeli ten temat zostal juz poruszony w powyzszych postach to go przeoczylem & sorry ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 eRB, przestań... no przestań, ile razy to już było wałkowane :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 \"Jezeli ten temat zostal juz poruszony w powyzszych postach to go przeoczylem & sorry ;].\" hyhy - robimy zrzute na okulary +11 ?? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 10 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2004 Dzieki wszystkim jeszcze raz eRB -->>a to dla przyjemnosci nie mozna? dlamnie to przyjemnosc a jak by byly jeszcze z tego pieniądze to juz chyba bym zwariowal hihihi.np. przyjemnosci nie sprawilo by mi modelowanie postaci wizualizacji poprostu uwielbiam rzeczy martwe a najbardziej te ktore mają 4 koła choc 2 tez da sie przelknąc. to chyba takie zboczenie zawodowe... batou-->> hym jak uda mi sie zdobyc jakies takie zdjecie ze bede mial do tego pasujacego hdra to sprobuje narazie mam tylko jedno takie... musze poprobowac poprostu.najgorzej bedzie zgrac oswietlewnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 eRB : Dyskusje na ten temat są bardzo przyjemne, zabawne i cieszą się dużą popularnością na forum, ale są od tego inne działy. Jeśli nie lubisz oglądać samochodów to nie wchodź i nie zadawaj retorycznych pytań. Poszukaj... na forum jest jeden obszerny wątek z dyskusją na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 Ok, rozumiem. To ja mam mala propozycje, zeby nastepny samochod - jezeli taki bedzie - byl Twoim projektem :-) Bedzie znacznie ciekawiej. A oczywiscie mozna dla przyjenmosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 11 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2004 jakos jest tak zeby wykonac co mozna nazwac wlasnym projektem to trzeba go najpierw miec naszkicowac okreslic pare rzeczy i wtedy dopiero do roboty :). A teraz bedzie francuski projekt maganeCC no wsumie juz jest i nie jest moj. Moze kiedys ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cine-FX Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 Bzyku czymożesz mi wysłąć na mail-a samą mapę zapisaną z material editora(albo gotową scenę taką jaką masz na renderach tylko bez twojego wypasionego modelu). Wychodzi ci on zajeb.... i nie potrafię uzyskać takiego efektu, byłbym bardzo wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eljot Napisano 12 Czerwiec 2004 Share Napisano 12 Czerwiec 2004 no nieźle !!!!!!! jestem pod wrażeniem i tylko moge sobie pomażyć o tym że sam kiedyś zrobie takie cudo!!!! pracuj dalej i może zrobiłbyś model nowej Hondy Civic bo to fajne autko :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 13 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2004 cine wiesz nie jestes jedynym ktory by chcial ale wiesz czasami trzeba tez samemu pomyslec .... zmarnowac z 200-300 czajników i wkoncu zaczyna wychodzic, a ogolnie renderujesz na matte/shadow a ten przypadek jest czarny np. lakier hym poprostu warstwowy inaczej shellac blend 100 i majac dwa materialy jeden z nich ma glossy/blur reflection a reszta to robi dobre diffuse no i trzeba troszke poznac jak dziala taki shellac no jakos tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 13 Czerwiec 2004 Share Napisano 13 Czerwiec 2004 nie dawaj. nich sie sami ucza :] nie ma idealnych ustawien materialow i renderera. gdyby to bylo mozliwe to plug mialby kilka predefiniowanych opcji zamiast kilkudziesieciu. wszystko zalezy od sceny. ta a jak dawalem ustawienia lakieru w dziale rendering>vray to nikt nie chcial sie bawic w eksperymentowanie tylko zaczeli wybrzydzac ze widzieli lepsze :\\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi