March 22, 201114 yr Witam! Ciekawi mnie to już od paru dni. Jest jakieś oficjalne lub nie oficjalne logo/charakteryzujący znak grafików? Nie mogłem w Google znaleźć. Może ktoś z was wie czy w ogóle jest. Proszę o link albo zdjęcie. Jeśli był już taki temat to najmocniej przepraszam. Z góry dzięki za odpowiedź. ;)
March 22, 201114 yr Pocichejcie, bych mógł odczytać co mi powierzone, jak i słuchajcie mnie takoż wszytcy zgromadzeni, bowiem dwa razy powtarzać nie będym. Obwieszczenie, jakem od mijstrza Cechu naszego wielebnego dostał, a pisze w nim co następuje: K modelijerom, k rzeźbiarzom, k malarzom, k rysownikom jak i k animatorom orędzie kieruję: Okrutnem obelgi o Cechu słyszawszy, śpiszę kontrę należną przeklętym plugawcom wystosować. Tem co nastąpić musiało, ja, jako w imieniu całego Cechu Grafików prawnie mogę, powiadam wszystek rzemieślnikom piętnujcie każdego, kto ćby mniejszą sugestię w Waszym kierunku poczyni, iż Cech Wasz znak kikolwiek stosuje. Heretyków, kaj ich ujrzycie, palcie ogniem żywym waszych obrazów, rendjerów i animacyi, jako rzekłem, ku chwale szego fachu. Bóg Honor Edited March 22, 201114 yr by Kr3tz
March 22, 201114 yr To ja proponuję taki znak jak wiedźmiński tylko zamiast wściekłego wilka zbity pies.
March 22, 201114 yr Logo pod tytułem "za godzine deadline". @Kr3tz: Gdzie można oddać na Ciebie głos?
March 22, 201114 yr @cide nie deadline a email od klienta z listą na 3 kartki a4 poprawek typu "trawa za mało zielona", albo "proszę przesunąć ludzika o 2 kroki w lewo" :)
March 23, 201114 yr To ja proponuję taki znak jak wiedźmiński tylko zamiast wściekłego wilka zbity pies. Widziałem kilka razy takie wisiorki z przewieszonym psem, przewężonym w miejscu przepasania, niczym jajko sadzone u Salvadora Dali. Pasuje jak ulał. Chciałem to znaleźć w necie i wrzucić, ale jakoś nie mogę trafić.
March 23, 201114 yr Widziałem kilka razy takie wisiorki z przewieszonym psem. Chciałem to znaleźć w necie i wrzucić, ale jakoś nie mogę trafić. Bo to był kot
March 23, 201114 yr znak grafikow jest prosty, 400 lat temu inni graficy, ktorzy przyplyneli do ameryki mieli podobny :