Jump to content

Znak Grafików

XDejot

Recommended Posts

Witam!

Ciekawi mnie to już od paru dni. Jest jakieś oficjalne lub nie oficjalne logo/charakteryzujący znak grafików? Nie mogłem w Google znaleźć. Może ktoś z was wie czy w ogóle jest. Proszę o link albo zdjęcie. Jeśli był już taki temat to najmocniej przepraszam.

Z góry dzięki za odpowiedź. ;)

• Replies 18
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Pocichejcie, bych mógł odczytać co mi powierzone, jak i słuchajcie mnie takoż wszytcy zgromadzeni, bowiem dwa razy powtarzać nie będym. Obwieszczenie, jakem od mijstrza Cechu naszego wielebnego dostał, a pisze w nim co następuje:

K modelijerom, k rzeźbiarzom, k malarzom, k rysownikom jak i k animatorom orędzie kieruję:

Okrutnem obelgi o Cechu słyszawszy, śpiszę kontrę należną przeklętym plugawcom wystosować. Tem co nastąpić musiało, ja, jako w imieniu całego Cechu Grafików prawnie mogę, powiadam wszystek rzemieślnikom piętnujcie każdego, kto ćby mniejszą sugestię w Waszym kierunku poczyni, iż Cech Wasz znak kikolwiek stosuje. Heretyków, kaj ich ujrzycie, palcie ogniem żywym waszych obrazów, rendjerów i animacyi,

jako rzekłem, ku chwale szego fachu.

Bóg Honor

Edited by Kr3tz
  • Like 2

To ja proponuję taki znak jak wiedźmiński tylko zamiast wściekłego wilka zbity pies.

Widziałem kilka razy takie wisiorki z przewieszonym psem, przewężonym w miejscu przepasania, niczym jajko sadzone u Salvadora Dali. Pasuje jak ulał. Chciałem to znaleźć w necie i wrzucić, ale jakoś nie mogę trafić.