Mocnek Napisano 22 Czerwiec 2011 Share Napisano 22 Czerwiec 2011 (edytowane) Witam wszystkich, po dlugich namowach ze strony moich drimaginowych kolegow po olowku i tablecie (Coyote, Ice, pozdro :)), postanowilem w koncu zalozyc teke, gdzie bede wrzucal swoje prace z ostatnich miesiecy. Poki co wiekszosc rzeczy, ktore trafi to raczej b. szybkie koncepty, tworzone gdzies tam "pomiedzy" - szkolnymi zadaniami, deadline'ami, projektem z animacja itd. Jakies bardziej wylizane obrazki moze trafia tu juz za niedlugo, bo wlasnie pomalu pomalu zblizamy sie do konca naszego projektu grupowego (film animowany, 3 minuty) i w koncu bedzie czas by posiedziec nad jakims portfolio. Ok, tyle slowem wstepu, teraz juz pracki: Po wiecej prac w razie czego zapraszam na mojego bloga: http://hungrychameleon.blogspot.com gdzie codziennie cos malego dorzucam.[ATTACH=CONFIG]88283[/ATTACH] Edytowane 16 Styczeń 2014 przez Mocnek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 22 Czerwiec 2011 Share Napisano 22 Czerwiec 2011 No nie wierze a jednak! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 22 Czerwiec 2011 Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Fajne rzeczy! Wrzucaj więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 23 Czerwiec 2011 Share Napisano 23 Czerwiec 2011 Suabeeek! nie wierzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 23 Czerwiec 2011 Share Napisano 23 Czerwiec 2011 fajna cartoonowa krecha idealna pod animacje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mocnek Napisano 10 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2011 Dzien dobry po przerwie, lucek, telthona: dzieki wielkie! Okej, ze ostatnio jakis maly zastoj jest na forum, to postanowilem sobie jakos przypomniec o tej teczce i troche ja odkurzyc. Wiec pare rzeczy z bloga: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 10 Lipiec 2011 Share Napisano 10 Lipiec 2011 bardzo fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 11 Lipiec 2011 Share Napisano 11 Lipiec 2011 przyjemna krecha:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mocnek Napisano 22 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 22 Wrzesień 2011 ola-f, KhazadThard: dziekowac! dawno mnie tu nie bylo, teczka poleciala gdzies daleko daleko wglab w dzialu, wiec moze wypadaloby zdjac z niej nieco kurzu ;) Wlasnie skonczylem swoje portfolio i pomyslalem, ze moze rzuce paroma pracami z niego. Wiec.. indżoj: Jest tego wiecej, wiec pewnie jakis kolejny apdejt za niedlugo bedzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 25 Wrzesień 2011 Share Napisano 25 Wrzesień 2011 Cholernie się podoba. Mocne portfolio. Co, jak co, ale cartoony masz opanowane. Jakiś link do portfolio zarzucisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mocnek Napisano 14 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2011 (edytowane) @Rothbart - wielkie dzieki :) Odpisuje z "lekkim" ;) poslizgiem, bo jakos mi sie wydawalo, ze watek przepadl w czeluscia maxa, bez zadnego odzewu i zwyczajnie przeoczylem Twoj komentarz ;) Moje rzeczy mozesz wybadac pod adresem hungrychameleon.com Zapraszam :) Ok, troche ostatnio sie dzieje na maxie, wiec pomyslalem, ze moze tez odkurze swoja teke.. Najpierw jakies portfoliowe rzeczy: I moze jakies bardziej szkicowe myki z bloga: Edytowane 14 Grudzień 2011 przez Mocnek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 14 Grudzień 2011 Share Napisano 14 Grudzień 2011 Uwielbiam Twój styl.Małpy szczególnie mi się podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 14 Grudzień 2011 Share Napisano 14 Grudzień 2011 No Panie Mocnek, mocny up. Linearty masz bezbłędne, co tu dużo mówić :) Koncepty kurników - mindblowing. Ostatni Pan kojarzy mi się ze spy'iem z TF2 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mocnek Napisano 15 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2011 Bombadil: dzieeeki. Bardzo milo. Co do malp to tez fajnie, choc troche mnie boli, jak pomysle, ze to akurat najstarsza rzecz z tej wrzuty (fakt, ze wszystko bylo robione mniej wiecej jedno po drugim, ale i tak) ;) Rothbart: thx man, tez sie ciesze bardzo, ze sie podoba :] Z lajnartami dobrze wiedziec, ze sie podobaja, bo.. prawde mowiac z uwagi na prace / zlecenia / proze zycia, robie je coraz szybciej i watpie by to dobrze im robilo ;) A TF2 musze kiedys nadrobic, uwielbiam designy Valve, a wciaz nie gralem ;) Zeby nie bylo tak bez rysunku - ponizej inne blogowe / codziennie szkice I na kuniec, troche tradycyjnie, dlugopisik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 15 Grudzień 2011 Share Napisano 15 Grudzień 2011 Znowu bardzo fajnie. W tym koncepcie statku, jego tył gubi się gdzieś w perspektywie. Ostatnie tradycyjne szkicuny naprawdę smakowite, przypominają pracę Jakkasa :) Fajnie, że sporo wrzucasz ostatnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 15 Grudzień 2011 Share Napisano 15 Grudzień 2011 świetne! Szczególnie podchodzą mi małpki domki i kameleon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 15 Grudzień 2011 Share Napisano 15 Grudzień 2011 Super rysuny. Szczególnie ten elegancik na drugim :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nao Napisano 31 Styczeń 2012 Share Napisano 31 Styczeń 2012 charaktery obiecujące ! tak tzymaj ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 31 Styczeń 2012 Share Napisano 31 Styczeń 2012 reptalianin na pierwszym wyszedł świetnie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mocnek Napisano 1 Luty 2012 Autor Share Napisano 1 Luty 2012 Rothbart - thx man, z tym statkiem i perspektywa to az troche glupio, ze cos tam plywa, bo taki prosty i praktycznie bez perspektywy.. bede uwazal ;) A za Jakkasowe porownanie bardzo dziekuje, mila odmiana, bo z reguly zakres skojarzen z moimi pracami zamyka sie w waskim kartunowym gardle ;)) WWWoj: dziekowac :)! n-pigeon: rowniez thx, pana eleganta postaram sie wkrotce skonczyc w kolorze, wiec wroci :) nao: dzieks, ale zes mi teczki wykopal spod kurzu :) Telthona: reptalianin xD tez dzieki :) Ok, skoro juz nao mi wykopal teczke, to moze jakis maly apdejt.. niestety wiekszosc to stare rzeczy bo moje ostatnie pol roku to jeden wielki ciag zlecen bez mozliwosci pokazywania czegokolwiek. Poczekamy, tymczasem: I szkice rozne, pierwsze to postaci do ilustracji z baboyago, druga rzecz to wczorajszy szybki skecz nocny (teraz widze, ze mozna by tam z waga jakos pokombinowac, ale.. moze kiedy indziej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nao Napisano 1 Luty 2012 Share Napisano 1 Luty 2012 heh nie ma za co ...ostatnia babka swietna ..szczególnie twarz i styl włosów ..miodzio.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mocnek Napisano 26 Listopad 2012 Autor Share Napisano 26 Listopad 2012 (edytowane) dzien dobry, troche mnie nie bylo, a rzeczy sie nazbieralo, wiec pomyslalem, ze wpadne, przywitam sie i pokaze co robie. Myk pierwszy, pare czysto prywatnych obrazkow do nowego fortpolio: Kto sledzi strone glowna max3d lub dzial animacji, widzial pewnie tizer do Magic Forest od Panoptiqm. Tez dolozylem swoje pare groszy i kartek do tego projektu, konceptujac postaci i troche innych rzeczy, np. logosik. Szort generalnie jest o grzybkach, wiec dzisiaj pokaze wszystko procz grzybkow :): pozdr! Edytowane 26 Listopad 2012 przez Mocnek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 26 Listopad 2012 Share Napisano 26 Listopad 2012 dzień dobry luksus te postaci, spoko krecha pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 26 Listopad 2012 Share Napisano 26 Listopad 2012 Świetne! Mnóstwo charakteru mają te postacie. Duża, duża inspiracja, do rozpoczęcia przygody z bardziej stylizowanymi klimatami. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 27 Listopad 2012 Share Napisano 27 Listopad 2012 świetna kreska. zazdrość zjada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 27 Listopad 2012 Share Napisano 27 Listopad 2012 Geniusz po prostu. Wysłane z planety Nexus 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 27 Listopad 2012 Share Napisano 27 Listopad 2012 Dopiero teraz zobaczylem twoja teczke. Super te arty!!! Chetnie bym zobaczyl jakas animke w stylu looney toons 2d (bo male tego typu animacji teraz) z twoimi rysunkami :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 27 Listopad 2012 Share Napisano 27 Listopad 2012 elegancko Sławko przejrzałem sobie prace od pierwszej strony i ostatnie mają już dużo dobre jeśli chodzi o kolor. Mój faworyt to ta pierwsza ilustracja :) 5***** pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 27 Listopad 2012 Share Napisano 27 Listopad 2012 Wspaniała TEKA:) od samego początku przenosi w inny ciekawszy świat :] więcej więcej więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoseConseco Napisano 27 Listopad 2012 Share Napisano 27 Listopad 2012 Pracki bardzo profesjonalne, prezentacja również bardzo ładna. Domagam się fronta!. PS. Jak byś miał więcej to z chęcią zobaczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 27 Listopad 2012 Share Napisano 27 Listopad 2012 Ma weicej, wejdz na bloga :) Dajesz do pieca Slawek, jak znowu bede w warszawie, to mozna sie wybrac poszkicowac do jakiejs kawiarni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mocnek Napisano 27 Listopad 2012 Autor Share Napisano 27 Listopad 2012 uou, nie spodziewalem sie az tak pozytywnego odzewu, dziekowac pieknie wszystkim za komentarze i komplet gwiazdek! Wracajac: Varmer, ola-f, Chrupek3D - wielkie dzieki! Wojtek - a to sie ciesze, bede wypatrywal eksperymentow, polecam, zachecam:) Pawelkos - dzieks! Co do animek w stylu LT - no to mysle, ze Magic Forest akurat trafi w gusta, bo chlopaki wlasnie chyba w taki klimat celuja, a ze ambicji i staran im nie braknie,to sam bardzo wierze w projekt:) Coyote - a dziekuje, i to podwojnie, bo kolor to tez wypadkowa Twoich (i ICE'a!) sugestii, cisnien, i.. zaowocowalo. thx! ICE: jak najbardziej chetnym, bo i sam dawno nie rysowalem ludziow nigdzie:) kamesanin, JoseConseco: wiecej ponizej :) no wlasnie - poskladalem reszte konceptow z grzybkowego szorta, tym razem wlasnie grzybki i ges. I by nie bylo zbyt monotematycznie, luzny brazek autoportreto na blogaska: ii z innej bajki, ten luzny brazek-autopo ;): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 28 Listopad 2012 Share Napisano 28 Listopad 2012 I kolejna wrzutka, super! Chciałem jeszcze napisać, że masz świetny sposób prezentacji prac, mimo tego, że to dość proste rysunki, na wczesnym etapie conceptowania (lineart), wyglądają naprawdę zachęcająco. I fajnie przedesignowałeś bloga, grafika w headerze się sprawdza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jameli Napisano 28 Listopad 2012 Share Napisano 28 Listopad 2012 kaczka jest super! :D fajna wrzuta! pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 28 Listopad 2012 Share Napisano 28 Listopad 2012 Przyjemnie się zagląda do Twojej teczki, pełna pysznych cukierków bym rzekł. ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heman Napisano 28 Listopad 2012 Share Napisano 28 Listopad 2012 Mocnek: ależ te ostatnie cartoony są mocarne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mocnek Napisano 3 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2012 Wojtek: dzieki! zawsze staram sie spędzic jakas chwile przygotowujac ladna prezentacje - sam bardzo lubie ladnie poskladane prace w artbookach, czy portfoliach szkol takich jak np. Gobelins, wiec mysle, ze warto dolozyc jakas chwilke i na to:) Jameli: dziekuje! chociaz to jest.. ges ;)) Swiezy: thx, choc od cukierasow ktos tu chyba juz jest ;) heman: rowniez dzieki :) I zeby nie bylo, ze wrzuta tak bez niczego, taka pracka, z projektu, ktory gdzies zaginal niestety poki co: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoseConseco Napisano 3 Grudzień 2012 Share Napisano 3 Grudzień 2012 Jak zobaczyłem wulkan i cycatego kaktusa to padłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PietrasPete Napisano 4 Grudzień 2012 Share Napisano 4 Grudzień 2012 wygląda jak rzygi, ładnie narysowane, ale rzygi ;] albo pizza . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 5 Grudzień 2012 Share Napisano 5 Grudzień 2012 Świetne cartooniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 5 Grudzień 2012 Share Napisano 5 Grudzień 2012 (edytowane) Heh widze, ze nie tylko moj projekt w budyń media trafil do lodowki na wieczne przechowanie, fajnie ze podciagnales saturacje, wersja ktora pamietam byla nieco mdla. Joł! Edytowane 5 Grudzień 2012 przez ICE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 5 Grudzień 2012 Share Napisano 5 Grudzień 2012 obejrzałem całą teczkę, świetne cartoony ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mocnek Napisano 16 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2014 W ramach noworocznych postanowien chcialem nieco pozbyc sie kurzu z teczki, ktorej nie aktualizowalem.. huh, ponad rok. Troche obrazkow przez ten czas sie nazbieralo, "pracowe" rzeczy pozostaja jednak wciaz w produkcji / nieujawniowne, wiec zostaja mi pokazanie paru prywatnych obrazkow: Pare miesiecy temu powzialem postanowienie by codziennie po rysowaniu w pracy.. narysowac cos wiecej! a przynajmniej skromny szkic jednej czy dwoch postaci. Jak na razie udalo mi sie dotrzymac tego zamierzenia w zasadzie bez opuszczania chocby dnia, i bardzo polecam innym, choc sam pewnie niebawem zmienie temat, bo trooooche juz tych charakterow sie namachalem przez te tygodnie. Ponizej drobny przekroj z tego: Ciuf! Chyba tyle na dzis, mam nadzieje, ze nastepnym razem trafia sie do pokazania tez jakies envirki i inne klimaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 17 Styczeń 2014 Share Napisano 17 Styczeń 2014 fajnie zaczynasz w kolor. w przeszłości sporo brudu było, a teraz to sie fajnie składa wszystko do kupy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 17 Styczeń 2014 Share Napisano 17 Styczeń 2014 Te kolory! Fiu , fiu, widzę Sławku, że nie próżnowałeś ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi