n-pigeon Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 Wielokrotnie nagradzany CryENGINE 3 silnik do tworzenia gier nowej generacji dla komputerów PC, jakości AAA, został udostępniony za darmo. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1950 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plugawiciel Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 no ja juz sciagam, ktos moze polecic jakies tutki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 ciekawe ile trzeba zapłacić, jak się chce na tym wizualizacje robić, a nie gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 myślisz że na tym dałoby sie wizualizacje robić? rozwiniesz temat prosze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 18 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2011 Przyda się jako renderer na bitwę game artu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pony Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 Pewnie nie jest przewidziane wykorzystanie tego engine'u do produkcji wizualizacji. Dlatego nie podali innych "wytycznych" niż opłaty za wykorzystanie go do produkcji gier. Ale jak ktoś ma jakieś informacje to podawajcie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 (edytowane) myślisz że na tym dałoby sie wizualizacje robić? rozwiniesz temat prosze? kiedys slyszalem ze Enodo, bodajze z Francji robia na tym wizki: http://www.youtube.com/watch?v=2mhz3tahds4&feature=related Edytowane 18 Sierpień 2011 przez Chrupek3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 noooo.. naprawdę konkret, pamiętam jak się w sandboxie z pierwszego FarCrya bawiłem w robienie map, naprawdę duże narzędzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juzwa Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 oho, ja przetestuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 No to właśnie wpadłem na wspaniałe postanowienie noworoczne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 to tez nie jest najgorsze, tylko ciekawi mnie wizka za pieniadze, a nie dla zabawy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 Świetnie, że udostępnili.:) Tak w ogóle to czy tylko ja mam wrażenie że ten Sandobx editor ma b. podobny layout do maxa? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 ten cry engine to wyglada jak max, nawet skroty klawiszowe niektore sa takie same :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michax56 Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 Oj chyba zapomnieli o narzędziach dla interfejsu. Mam nadzieję że wrzucą ScaleForma, chociaż może być problem po przejęciu przez Autodesk. Co do reszty to dość intuicyjnie się pracuje wraz z przyjemną dokumentacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syjon Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 pracowalem w roznych silnikach....UDK jest kilometry dalej niz konkurencja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 ScaleForma masz na licencji studenckiej też ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goat91 Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 W sensie ze taki super czy do dupy? A zna ktos tutoriale do tego Sandboxa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 18 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2011 (edytowane) @ goat91 Na crydev.net znajdziesz oficjalną dokumentacje i tutki od społeczności. http://www.crydev.net/wiki/index.php/Category:Official http://www.crydev.net/wiki/index.php/Community_Documentation_Index Edytowane 18 Sierpień 2011 przez n-pigeon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 No interesująco to wygląda. Trzeba by obadać temat co się da z tego zrobić na polu wizek. Ciekawe ile licencja kosztuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gith Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 mozna by zrobic dzial na forum "GameDev" poswiecony tym popularniejszym silniko/edytorom :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 A u mnie na przykład nie działa tenże silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comander_barnik Napisano 19 Sierpień 2011 Share Napisano 19 Sierpień 2011 N-Pidgeon widzę po awatarze że wiesz co dobre L-:{ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 19 Sierpień 2011 Share Napisano 19 Sierpień 2011 Taki zarcik - no, to teraz sie wysypia super amatorskie produkcje, kiedy ja w to wszystko zagram XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 19 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2011 @ comander_barnik heh dzięki ;) Rukia musiała trafić na avka, tylko czekałem na odpowiednie ujęcie @Nezumi Było by fajnie, ale nie liczył bam na to : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 21 Sierpień 2011 Share Napisano 21 Sierpień 2011 n-pigeon - dlatego napisalem "Taki zarcik". Zawsze jak sie pojawia cos nowego to jest slomiany zapal, mnostwo pomyslow wykorzystania a potem i tak konczy sie na wrzuceniu kilku modeli do silnika zeby zobaczyc jak to wyglada. I nie ma w tym nic zlego - sam czekalem na moment kiedy bede mogl sie pobawic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 22 Sierpień 2011 Share Napisano 22 Sierpień 2011 to mogę Was uprzedzić, co do zabawy... wiesza się co chwila, przynajmniej u mnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi