ptaszek Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 Dawno nic nie wrzucałem tutaj, więc postanowiłem pokazać jedno z moich dwóch nowych 3D. Tutaj pani w czerni - Mudbox, Maya, Photoshop, tekstury - Ballistic. Dzięki Kasia za rady i dzieki Jaco wiesz za co :) Hej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 Masz swój styl który mi jak najbardziej podchodzi. Ladne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TooL666PL Napisano 28 Sierpień 2011 Share Napisano 28 Sierpień 2011 Wredny typ baby. Weź kawałek pizzy do ręki a szybko nauczysz się jeść widelcem i nożem;p Jeśli chodzi o wykonanie to podoba mi się prawie wszystko. Prawie bo te rozmycie/głębia ostrości wg mnie jest zbędna. Na brodzie pod wargą przydałby się taki lekki łuk bo za pusto i za gładko tam. No i taka babka pieprzyk z nosa myślę że by sobie usunęła albo gdzieś w okolice oka go przesunąć ale to moje zdanie;) I tak jeszcze patrzę, że całkiem podobna do Halle Berry:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 bardzo ładna praca i pani... nie wiem do czego sie przyczepic... a.. kompresja... :p pozdrawiam J|L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 Świetna Praca, bardzo fajnie wyszły włosy i oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 29 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2011 Dzięki Pany za dobre słowa :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzil Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 Bardzo ładnie, baśniowo tak troszkę, super... Trafia do mnie. Tylko lubię płynniejszy DOF niż taki jak na koralach :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 Stylowa grafika, postać przykuwa wzrok, bardzo klimatyczny portret. 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 29 Sierpień 2011 Share Napisano 29 Sierpień 2011 oczy i włosy bajeczka. Bliki na ustach tez ale sama forma już nie bardzo mi pasuje. Uszy za mocno odstają i jak dla mnie są trochę za wysoko, a i nos taki troche plastusiowomęski. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 30 Sierpień 2011 Share Napisano 30 Sierpień 2011 Dlaczego ta praca nie dostała jeszcze rekomendacji ja się pytam :) przecież nie często na forum widuje się takie świetne główki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebos18 Napisano 1 Grudzień 2011 Share Napisano 1 Grudzień 2011 popieram oczy i włosy świetne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d_operator Napisano 2 Grudzień 2011 Share Napisano 2 Grudzień 2011 Coś mi z ustami nie pasi. Ale reszta (szczególnie włosy- zrobisz tutka?) REWELACJA! 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 6 Grudzień 2011 Share Napisano 6 Grudzień 2011 Łyżka dziegciu. Pierwsze co rzuca się w oczy, to zbyt wysoko umieszczone i niedbale wymodelowane uszy. Oprócz tego nos wygląda jakbyś nie patrzył na żadną referencję przy modelowaniu. Podobnie z ustami, kąciki są zbyt ostre. Warto też popatrzeć na to jak maluje się usta, bo teraz szminka wychodzi zbyt daleko poza obrys warg, o ile kobiety robią sztuczki z konturówką, to raczej tylko na górnej i dolnej części ust, nie po bokach. Zgaduję że włosy są w 2d, i całkiem nieźle wyglądają, z wyjątkiem tego dziwnego kosmyka po prawej stronie. Poka model z innych stron prosto z viewportu, to można będzie więcej ponarzekać. refki: http://2.bp.blogspot.com/-A_wZctqvDNU/TfuxwMJ9V8I/AAAAAAAAD3M/THmmAKoUl5E/s1600/lips.jpg http://www.slendertone.com.au/skin/vivid_dreams_lotus/images/pages/your_face.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 6 Grudzień 2011 Share Napisano 6 Grudzień 2011 To proszę jeszcze powiedzieć jak włosy zrobione i goły render bez postpro do tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 6 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2011 Hejka, dzieki za komentarze :) wlosy to maya shave and haircut na plaszczyznach. Goly podesle wiczorem jak nie zapomne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 7 Grudzień 2011 Share Napisano 7 Grudzień 2011 Świetne. Faktycznie, jak już ktoś napisał, bardzo fajny styl sobie wyrobiłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 7 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2011 Bardzo dzięki za pozytywne słowa i za fronta! :) A tutaj obiecane "gołe" rendery przed PS i postpro: pozdrawiam m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 7 Grudzień 2011 Share Napisano 7 Grudzień 2011 Postprodukcja robi całą robotę;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azinsky Napisano 7 Grudzień 2011 Share Napisano 7 Grudzień 2011 Wygląda jak wstępny render testowy...bez orgazmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No]2 Napisano 7 Grudzień 2011 Share Napisano 7 Grudzień 2011 praca nawet ok, ale nie obrażając autora, na głównej?? gajs gajs coś nie halo ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 8 Grudzień 2011 Share Napisano 8 Grudzień 2011 Czy ja wiem. Jak dla wielu osób praca na 5. Co widać po ocenach. Ja też oceniam na 5. Bo prezentacja ostateczna mi się bardzo podoba. Na początku widząc miniaturkę myślałem, przez chwilę, że to praca Luki Luki (bo chyba miał kilka z podobnymi kadrami, ale w zupełnie innym stylu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 8 Grudzień 2011 Share Napisano 8 Grudzień 2011 veryyyyy nice! :) naprawdę ładniutkie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoseConseco Napisano 8 Grudzień 2011 Share Napisano 8 Grudzień 2011 Veri gud. Ale usteczka trochę nie tego. Trochę bym je zmiękczył i nadał cylindryczny kształt - teraz trochę taki dzióbek ma. Ale może tak miało być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael_at Napisano 8 Grudzień 2011 Share Napisano 8 Grudzień 2011 szału ni ma. jako model to nie wymiata, jako obrazek jest pusty i nic w sobie nie majacy. ot portret. to juz lepiej zebys albo calosc wyrenderowal z zajebistymi wlosami, albo calosc narysowal. ot moje zdanie. ps. ladne ma oczy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 8 Grudzień 2011 Share Napisano 8 Grudzień 2011 naprawdę kawał klimatycznej grafiki:) kolorystycznie super, niby ciemne, a jednak wyraźne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jrub Napisano 8 Grudzień 2011 Share Napisano 8 Grudzień 2011 Świetna robota! Dla mnie 5+! Jest klimacik. Czekam na następne prace. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 9 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2011 Dzieki! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 9 Grudzień 2011 Share Napisano 9 Grudzień 2011 Zrobiłem mały overpaint. Zmieniłek kształt ust, nosa, oczu (delikatnie) i brwi. Możnaby też coś z robić z ogólnym owalem twarzy. Pozycję uszu zostawiłem w spokoju, kamera patrzy na nią chyba trochę z góry, więc ich położenie może być w porządku. Natomiast ich ogólny kształt można byłoby poprawić. Skoro używasz mudboxa, to zdaje się że w pakiecie jest textura vector displacementu ucha. Popatrz jak ono jest skonstruowane, zrób sobie retopo z tego ucha wyciśniętego na plejnie, myślę że nikt Cię za to nie zabije, a można się z tego sporo nauczyć. Wiem że ucho to trudna część głowy. Tu jest tutorial o ile dobrze pamiętam Antropusa: http://www.creativecrash.com/maya/tutorials/modeling/polygon/c/realistic-ear-modelling A, byłbym zapomniał, tu ten overpaint: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 9 Grudzień 2011 Share Napisano 9 Grudzień 2011 To ja tez wrzucę szybkiego overpainta: Na pierwszy rzut oka nie leży kształt oczu, ust i nosa. No i uszy oczywiście. Oczy są duże, brwi zbyt proste. Linia włosów nad czołem też zbyt regularna i nieciekawa. Postprodukcja natomiast nadaje fajnego klimatu samej postaci chociaż tło można by zrobić odrobinę ciekawsze. Tyle ode mnie, powodzenia przy następnej pracy :) Pozdro. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 9 Grudzień 2011 Share Napisano 9 Grudzień 2011 Ha! Tomala - szacun. Widać że nie bardzo sobie radzę z liquify. ;) Edit: Mpta - popatrz zwłaszcza na to co Tomala zrobił z nosem i oczami. Dla mnie rewelacja. Edit2: Z overpainta Tomali patrzy na mnie Dżoana Krupa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 10 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2011 hmmm bardzo fajnie obie pracki na plus i dzieki za spostrzezenia, ps: Luki Twoja babeczka w moim typie, ale oba overy spoczko. Tomali ma za szeroki nos :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 22 Grudzień 2011 Share Napisano 22 Grudzień 2011 wypas. Az mi sie czekolady zachcialo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi