ArMoor Napisano 28 Październik 2011 Share Napisano 28 Październik 2011 Witam wszystkich, Przedstawiam model który wykonałem około miesiąca temu po szkole Drimagine do swojego demo reela. Głównym założeniem było wypracowanie własnego konceptu, zaczynając od szkiców po ostateczny render. Całość wykonana na sofcie Autodesk maya (mental ray) + minimalnie Photoshop do post produkcji. Moja pierwsza pracka na tym forum więc z góry dzięki za komentarze i konstruktywna krytykę;) Dla zainteresowanych link do testowej animacji: [ATTACH=CONFIG]82649[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 28 Październik 2011 Share Napisano 28 Październik 2011 super to się prezentuje, bardzo filmowo, widać że pierwsze osoby z Drimagine zaczynają pokazywać pazur, super:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illusion Napisano 28 Październik 2011 Share Napisano 28 Październik 2011 To chyba najlepsza dla nich reklama :) Baardzo mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 28 Październik 2011 Share Napisano 28 Październik 2011 No mocne wejście, mi się również podoba, chociaż zawiodłem się na tym linku, bo myślałem, że będzie animka modelu takiego jak na renderze, a nie samej siatki ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzulu Napisano 28 Październik 2011 Share Napisano 28 Październik 2011 gr8t, super naprwade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pabulo Napisano 28 Październik 2011 Share Napisano 28 Październik 2011 no naprawde świetna robota. troche brakuje jakiegokolwiek wnętrza kokpitu ale to co jest - rewelacja 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dav Napisano 28 Październik 2011 Share Napisano 28 Październik 2011 Kolejne świetne wejście. Gratulacje! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 28 Październik 2011 Share Napisano 28 Październik 2011 świetna robota Michał od mnie 5* :) ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 28 Październik 2011 Share Napisano 28 Październik 2011 w reelu masz lepsza tego animację. Konstrukcyjnie nieco bez sensu, wizualnie super i chyba lepiej tak niż odwrotnie ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pkm77 Napisano 29 Październik 2011 Share Napisano 29 Październik 2011 Swietnie! i czuć zamiar. Miało być jak sądze " organicznie" i jest organicznie. Teraz prosimy o domodelowanie do tego równie wysoce zmechanizowanej łapki na muchy:) 5 gwiazdków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArMoor Napisano 29 Październik 2011 Autor Share Napisano 29 Październik 2011 Dzięki wszystkim za komentarze, nie spodziewałem się tutaj tak pozytywnego odbioru mojej pracy;) Inspiracją były po części owady: "osa i ważka" więc jak zauważyłeś pkm77 coś z organicznych kształtów próbowałem przedstawić jednak w zmechanizowanej wersji;) Co do konstrukcji to tak jak wspomniał ola-f, przyznaję że, jest trochę bez sensu (np. połączenie silnik odrzutowy-klasyczne śmigła?) no ale pozwoliłem sobie na swobodę w szukaniu ciekawej sylwetki kosztem realizmu, wiem, że coś takiego nie miało by szans wejść choćby w fazę prototypu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 30 Październik 2011 Share Napisano 30 Październik 2011 (edytowane) Model i render super, ale nie bardzo rozumiem przycięcie kadru czarnym czymś. Kompozycja mogła by być po prostu troszkę lepsza. Edit. No i bardzo moim zdaniem brakuje odbić na szybie. Animacja super :D. Tylko skala mi nie gra. Bo jak by tam pilot siedział (a kabina na to wskazuje) to by normalnie puścił po chwili pawia ;). Jeżeli by to było niewielkie z kolei skala, to animacja pasuje idealnie. Edytowane 30 Październik 2011 przez Hynol 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 30 Październik 2011 Share Napisano 30 Październik 2011 Widać , że nie opierniczają się w tej szkole :) efekt powala. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 30 Październik 2011 Share Napisano 30 Październik 2011 Trochę jak maszyny z Ghost in the Shell. Ładnie. Podoba mi się kawałek animacji z reela. Nie wiem, czy wrzuciłeś już to do szuflady, ale może zrobisz jakiś krótki filmik z tym? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No]2 Napisano 30 Październik 2011 Share Napisano 30 Październik 2011 Model klasa :) render też fajny, chociaż kadr mógłby być lepszy. Co do reel'a to za bardzo mi montażowo przypomina filmik "warcraft 3- Deadly Skillz" ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creative Napisano 30 Październik 2011 Share Napisano 30 Październik 2011 szacun koleś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hotcat Napisano 30 Październik 2011 Share Napisano 30 Październik 2011 Aniamacja na Youtube jest super!! Gratuluje pomyslowosci i kreatywnosci! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LxOxRxD Napisano 30 Październik 2011 Share Napisano 30 Październik 2011 po prostu świetne 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mocnek Napisano 30 Październik 2011 Share Napisano 30 Październik 2011 No mocarna, nomen omen, robota :) Ode mnie tez w pelni zasluzone 5 gwiazdek :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 30 Październik 2011 Share Napisano 30 Październik 2011 Znakomita robota! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
le_chu Napisano 30 Październik 2011 Share Napisano 30 Październik 2011 Zasadnicze pytanie: ile czasu ci zeszło, od opracowania konceptu, do finalnego obrazka? :) Oczywiście podpisuje się pod wszystkimi ochami i achami ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczawik Napisano 31 Październik 2011 Share Napisano 31 Październik 2011 och i ach :D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 31 Październik 2011 Share Napisano 31 Październik 2011 No no miażdży ;) podoba mi się koncept, a render to już poezja ;) Reel też warty obejrzenia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 31 Październik 2011 Share Napisano 31 Październik 2011 Pojazd najlepiej wyszedł na początku reela, bo ten walk cycle wygląda jak jakiś model z RTSa. Bardzo fajny koncept, podobają mi się te "dynamiczne" nogi dźwigające duży sztywny korpus niczym żółw skorupę. Statek z reela też sympatyczny, widać że kierunkowa edukacja dużo daje. Zajmowałeś się wcześniej 3d czy zacząłeś dopiero od Drimagine? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArMoor Napisano 31 Październik 2011 Autor Share Napisano 31 Październik 2011 Jeszcze raz wielkie dzięki wszystkim za komentarze!:) le_chu: Co do czasu jaki poświęciłem na tą pracę to przyznaję, że najdłużej zajęło mi opracowanie konceptu. W sumie miesiąc szkicowania wieczorami różnych wariantów ogólnej sylwetki, detalu, z czego i tak 99% poszło do kosza;p Około dwa tygodnie na modelowanie, dwa dni na rozkładanie uvs, pół dnia na rigging, dzień animacja i około pięciu dni dobór materiałów, nałożenie tekstur, oświetlenie, rendering. Ogólnie musiałem wyrobić się przed końcem drimagine żeby wyrenderować całość na szkolnych komputerach i wiem że nie wszystko zdążyłem poprawić. Razer: Grafiką 3d na poważnie zająłem się dopiero w Drimagine, wcześniej zrobiłem kilka prac w cinema4d żeby mieć cokolwiek do pokazania na rozmowie kwalifikacyjnej do tej szkoły. Większość mojego doświadczenia z 3d to jednak nauka w Drimagine, z której jestem bardzo zadowolony. Nie wiem jak będzie wyglądała kolejna edycja, ale w czasie kiedy dyrektorem był p. Mariusz Korczak można się było tam naprawdę sporo nauczyć. CzAk1: Póki co model do szuflady ale chętnie do niego wrócę jak będę miał mocniejszy komputer, wymodeluję wnętrze kabiny, jakiegoś pilota i zrobię krótką animkę;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 31 Październik 2011 Share Napisano 31 Październik 2011 Ja w tym roku zaczynam mam nadzieje ze duzo sie naucze. Swietna praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatt3r Napisano 1 Listopad 2011 Share Napisano 1 Listopad 2011 Michał:) robocik mega:) qpa roboty ale opłaciło się, teraz na laurach nie spoczywaj i grzej dalej:) pozdrówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iacu Napisano 1 Listopad 2011 Share Napisano 1 Listopad 2011 misza !! chopie .... dajesz rade ze az milo popatrzec !! swietna robota - od poczatku wiedzialem ze zdolna bestia z ciebie ;) keep it goin !! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArMoor Napisano 2 Listopad 2011 Autor Share Napisano 2 Listopad 2011 Hatt3r ;iacu: Dzięki;) Sebazx6r:Znacie już listę wykładowców? Jeżeli jest na niej p. Mariusz Korczak to możesz być pewien, że naprawdę dużo się nauczycie:) Ma nie tylko ogromną wiedzę ale świetnie potrafi ją przekazać. Pełnił obowiązki dyrektora po odejściu Z. Rybczyńskiego i ściślej mówiąc to właśnie on postawił całe drimagine na nogi. Wcześniej był profesorem 3d w Seneca College – (Toronto) więc ma bardzo szerokie spojrzenie na system edukacji w tej branży. Trzymam kciuki za kolejne edycję;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iacu Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 jak najbardziej podpisuje sie pod tym ze Jeśli M. Korczak bedzie w tym roku wykladal to mozna sie naprawde duzo nauczyc !! ja przynajmniej sie nauczylem duzo, a znam kolegow (i kolezanki) co od zera do bohatera :) naprawde fajny poziom teraz reprezentuja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 2 Listopad 2011 Share Napisano 2 Listopad 2011 Wow, co tu sie dzieje?! Rewelacja! Render z przodu nie oddaje swietnosci calej formy, ukrywa ja skrzetnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 Ja chce hi-resa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczawik Napisano 3 Listopad 2011 Share Napisano 3 Listopad 2011 nie wiem czemu ale na pierwsza mysl po zobaczeniu tego pojazdu, przychodzi mi tylko jedna nazwa - Cykada :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajawkarz Napisano 6 Listopad 2011 Share Napisano 6 Listopad 2011 Spox praca, pierwsze wrażenie tak ogromne, że człowiek nabiera chęci do pracy ... chłopie szkol się! ;] mam prośbę: usuń reklamy z Demo reel 2011 na Youtube - przeszkadzają psując zabawę pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaps Napisano 10 Styczeń 2012 Share Napisano 10 Styczeń 2012 Jeszcze raz gratki Michał. Model robi szczególne wrażenie w animowanej wersji też. Trzymam kciuki za rozwój. Pozdro czaps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sprezyna3d Napisano 7 Październik 2012 Share Napisano 7 Październik 2012 Świetna robota też zastanawiam się nad tą szkołą tylko czy po ukończeniu tego kursu są realne szanse by znaleźć prace w tym kierunku ?? bo wydać przez 2 lata prawie 20 tyś za duplom oraz wiedzę dla hobby to powiem szczerze że dla mnie to jest spora kwota mógłbyś mi powiedzieć czy studiujesz może informatykę czy coś w tym stylu czy postawiłeś tylko na drimagine . Ja do Wawy mam jakieś 190 km więc trochę sporo bynajmniej mi się tak wydaje .Jesteś na dziennym czy zaocznie w jakie dni są zjazdy?sobota-niedziela?? w jakich godzinach?? Przepraszam z góry że zadaje ci tyle pytań ale nakręciłem się na tą szkołę tylko czy mi to się zwróci wiem że nie jest to może temat na to forum ale nigdzie nie mogę znaleźć konkretnych informacji jeśli mógłbyś udzielić mi odpowiedzi na moje pytania byłbym wdzięczny tak czy siak to moim zdaniem jak na początkującą osobę zrobiłeś świetną prace a zarazem reklamie szkole drimagine Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 9 Październik 2012 Share Napisano 9 Październik 2012 wypas! bardzo mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi