n-pigeon Napisano 11 Listopad 2011 Napisano 11 Listopad 2011 (edytowane) Zapraszamy do wzięcia udziału w kolejnej Mini-Bitwie Game Art. Uczestnicy bitwy zawalczą o zwycięstwo w jednej bądź obu z dwóch kategorii tematycznych , Postać oraz Rekwizyt. Tematami tej edycji, dla postaci oraz rekwizytu, zostały kolejno: hybryda człowieka z maszyną lub zwierzęciem i ręczna broń palna . Zapraszamy do zabawy! Tematy: hybryda człowieka z maszyną lub zwierzęciem i ręczna broń palna Nowa bitwa zostaje podzielona na dwie kategorie, postać oraz rekwizyt. Każda z kategorii będzie oceniana niezależnie, zatem tym razem wyłonimy dwie zwycięskie prace, po jednej na kategorię. Limity: Modele, łącznie, powinny zmieścić się w 12 500 trójkątów (nie poly) dla postaci i 5 000 trójkątów dla rekwizytu Maksymalny rozmiar każdej z tekstur to 2048 na 2048 pikseli. Dozwolone wszystkie rodzaje tekstur, każda może być podzielona na mniejsze pliki pod warunkiem, że łączny rozmiar kawałków jednego rodzaju tekstury nie przekroczy odgórnego limitu. Przykładowy, prawidłowy zbiór tekstur: diffuse map 2048x2048 px + specular map 2048x2048 px + 4x glow map 512x512 px itd. nie prawidłowy zbiór tekstur: 2x diffuse map 2048x2048 px + specular map 2048x2048 px + druga specular mapa 512x512 px itp. Zasady: Dozwolone jest wykonanie dowolnej ilości prac w każdej z kategorii, ale z pośród nich, tylko jedna praca na kategorie, może być zgłoszona do głosowania. Każdy z uczestników musi założyć wątek dotyczący modelu, w którym musi pokazać, procesy powstawania modelu/tekstury. Wątki w których znajdować się będzie tylko finalna wersją, nie będą dopuszczone do głosowania. Tytuł wątku musi zawierać prefix BITWA 30 Postać: [Tytuł pracy] albo BITWA 29 Broń: [Tytuł pracy] Gdy praca zostanie ukończona, należy dodać miniaturkę z napisem "koniec", w pierwszym poście wątku. Wątki bez miniaturki z napisem koniec, zostaną uznane za nieskończone i nie wezmą udziału w głosowaniu. Aby przedstawić pracę więcej niż z jednego ujęcia, należy dostarczyć obraz o szerokości 800 px i dowolnej wysokości, np. 800x4000 px. Na obrazku z finalną wersją pracy, muszą zostać przedstawione: - render modelu REAL TIME - rendery offline, np. rendery z vraya czy mentalraya, nie będą brane pod uwagę - smooth shaded model (oświetlony model bez tekstur koloru i odbić, z prostym materiałem) - siatka modelu - płaska prezentacja tekstury Limit czasowy: Bitwa trwać będzie ponad 6 tygodni, rozpoczyna się dziś (tj. 11.11.2011) a kończy się dnia 26.12.2011 o godzinie 24.00. Po tym terminie zostanie założona ankieta dzięki której zostanie wyłoniony zwycięzca. Nagrodą jest, dołączenie pracy do rekomendacji na stronie głównej max3d.pl i wieczna sława :) W razie uwag, wątpliwości lub pytań, proszę pisać w tym temacie. Powodzenia, udanych modeli i ostrych tekstur! Edytowane 11 Listopad 2011 przez n-pigeon 1
n-pigeon Napisano 11 Listopad 2011 Autor Napisano 11 Listopad 2011 Tym razem nie przedłużam bitwy! ;)
Vega Napisano 11 Listopad 2011 Napisano 11 Listopad 2011 (edytowane) Dobra dobra ;) Biorę udział :) Edytowane 11 Listopad 2011 przez Vega
Monio Napisano 11 Listopad 2011 Napisano 11 Listopad 2011 Tym razem znajdę czas na to. Pocisnę na 110%. :3
n-pigeon Napisano 11 Listopad 2011 Autor Napisano 11 Listopad 2011 ja Ci dam "dobra dobra" :P aha, można brać udział w obu kategoriach na raz, jest w zasadach, ale jakby ktoś nie zauważył
Bruneq Napisano 11 Listopad 2011 Napisano 11 Listopad 2011 w sumie mam plan na spluwe, ale nie wiem czy dam rade sie spiac zeby zrobic na bitwe :) zaloze temat pewnie dla motywacji. Powiedz mi tylko czy jest to 5K na sama bron?
n-pigeon Napisano 11 Listopad 2011 Autor Napisano 11 Listopad 2011 (edytowane) 5K na broń z osprzęt, za dużo, za mało? Szczerze nie wiedziałem ile dać :), limity postaci biorę z dominance war. Edytowane 11 Listopad 2011 przez n-pigeon
Bruneq Napisano 11 Listopad 2011 Napisano 11 Listopad 2011 To wszystko zalezy ile sobie ustalimy, chodzilo mi bardziej zeby sprecyzowac na co poswiecic te poligony:) bo temat "broni" troche potraktowales po macoszemu :P moim zdaniem 5K jest wystarczajacym limitem, ale 7K tez by bylo dobre :P
Chico Napisano 11 Listopad 2011 Napisano 11 Listopad 2011 Zawsze mozna dac 500 tri, tez bedzie dobre :P
n-pigeon Napisano 11 Listopad 2011 Autor Napisano 11 Listopad 2011 (edytowane) Tak więc, uściślając, 5K to limit dla broni z dodatkami, liczymy je jako całość. @Chico, nawet 2 wystarczą :P Edytowane 11 Listopad 2011 przez n-pigeon
przems Napisano 18 Listopad 2011 Napisano 18 Listopad 2011 gdzie zakładać wątki? jako work in progress, czy będzie oddzielny dział? nie brałem wcześniej udziału a teraz mam zamiar coś porobić. thx
n-pigeon Napisano 18 Listopad 2011 Autor Napisano 18 Listopad 2011 @przems Wątek należy założyć w tym subforum :) znaczy "Mini-Bitwa", już 4 wątki się pojawiły, ale jak zawsze start jest leniwy :D
przems Napisano 18 Listopad 2011 Napisano 18 Listopad 2011 zauważyłem wątek na str. głównej dopiero teraz widzę że jest w dziale game art ...tak to jest jak się zwiedza dokładnie forum dzięki, zakładam swój temat
n-pigeon Napisano 16 Grudzień 2011 Autor Napisano 16 Grudzień 2011 UWAGA! Bitwa zostaje przedłużona o tydzień, nowa data zakończenia to 02.01.2012
Vega Napisano 16 Grudzień 2011 Napisano 16 Grudzień 2011 Mówiłem ze bedzie przedłużona ;) Bardzo dobrze ze przedluzyles. Dzięki. Wysłano z telefonu.
Valery Napisano 16 Grudzień 2011 Napisano 16 Grudzień 2011 nie lubię zmiany zasad w trakcie gry :/ nie można było od razu dać dłuższego terminu?
ledyr Napisano 16 Grudzień 2011 Napisano 16 Grudzień 2011 Valery gdyby dali dluzszy termin to i tak by sie przedluzyło, nie bądz naiwny :D
Vega Napisano 16 Grudzień 2011 Napisano 16 Grudzień 2011 Dzięki temu masz więcej czasu na poprawienie :) Może więcej osób weźmie udział. Same plusy bo minusów nie widzę. Bawimy się bez nagród :) Biorę udział bo zawsze jest dod. motywacja (konkurencja) oraz termin na który muszę zrobić. HP mam skończone, ale chcę wprowadzić poprawki :) Dzięki przedłużeniu wiem, że na pewno zdążę :)
n-pigeon Napisano 16 Grudzień 2011 Autor Napisano 16 Grudzień 2011 (edytowane) Nie gadać. Do roboty :D @Valery Kiedyś bitwa trwała 4 tygodnie, przedłużyłem do 6, ale to niewiele dało :) To i tak tylko zabawa, nie chodzi o szybkość. Liczy się wspólna praca, wzajemna motywacja. Termin jest tylko dlatego, że musi, bo nie wiedział bym kiedy zakończyć bitwę, postawić sondę i zacząć nową :D Deadline to zawsze dodatkowa motywacja :) Przedłużenie jest dla osób które są bliskie ukończenia pracy, ale z przyczyn osobistych nie zdążą w terminie. No i ten tydzień po świętach jest dla wielu wolny od pracy, będzie więcej czasu doszlifować projekt. Edytowane 17 Grudzień 2011 przez n-pigeon
Kubajaniak Napisano 17 Grudzień 2011 Napisano 17 Grudzień 2011 Tu nie ma oficjalnej listy, na którą trzeba się zapisać. Jak chcesz wziąć udział, to zakładaj temat i modeluj ;)
Creator Napisano 17 Grudzień 2011 Napisano 17 Grudzień 2011 Tu nie ma oficjalnej listy, na którą trzeba się zapisać. Jak chcesz wziąć udział, to zakładaj temat i modeluj ;) Tak wiem :) ale, o ile się nie mylę, czasem było w regulaminie napisane, że trzeba np (minimum) tydzień przed deadlinem założyć wątek, chyba że popieprzyłem z inną bitwą :P
Idlero Napisano 17 Grudzień 2011 Napisano 17 Grudzień 2011 Wracam z uczelni a tu takie dobre newsy. :)
Vega Napisano 17 Grudzień 2011 Napisano 17 Grudzień 2011 Pomyliles chyba z główna bitwa max3d ;) tam chyba było cos takiego :) Wysłano z telefonu.
n-pigeon Napisano 17 Grudzień 2011 Autor Napisano 17 Grudzień 2011 Regulamin jest na pierwszej stronie :) Nie musisz tydzień przed, ale musisz pokazać screeny z wcześniejszych etapów prac, nie można wrzucić jedynie gotowej pracy.
n-pigeon Napisano 31 Grudzień 2011 Autor Napisano 31 Grudzień 2011 Jeden z uczestników prosił mnie o dodatkowe 1/2 dni, brzmi rozsądnie, więc przedłużam o +2 ;P Nowy termin 04.01.2012
Bruneq Napisano 2 Styczeń 2012 Napisano 2 Styczeń 2012 no no, brzmi rozsadnie, szczegolnie ze nikt nie skonczyl ;)
Vega Napisano 2 Styczeń 2012 Napisano 2 Styczeń 2012 Ja już kończę :) drobne zmiany, prezentacja modelu i koniec. // bruneq dobrze grasz w BF3 ;) o ile to Ty byłeś, ale na 90% Ty :) Wysłano z telefonu.
ledyr Napisano 3 Styczeń 2012 Napisano 3 Styczeń 2012 A moze by tak przedluzyc jeszcze o 1-2 tygodnie?
Dziudziu Napisano 3 Styczeń 2012 Napisano 3 Styczeń 2012 TAAAAK! Wtedy i ja zakasam rękawy i pocisnę z BFG do końca! :) C'mon, sami piszecie, że to 4fun i 4skill ;P Cheers.
Bruneq Napisano 3 Styczeń 2012 Napisano 3 Styczeń 2012 Ja już kończę :) drobne zmiany, prezentacja modelu i koniec. // bruneq dobrze grasz w BF3 ;) o ile to Ty byłeś, ale na 90% Ty :) Wysłano z telefonu. jak zabil cie Bruneq to pewnie na 99% ja :D
n-pigeon Napisano 3 Styczeń 2012 Autor Napisano 3 Styczeń 2012 No dobra dammit xD przedłużam o 2 tygodnie! Heh, szaaalooony :P, jestem rozmiękczony od wczoraj :X Co do BFa jak zabijecie jakiegoś n-pigeon'a to na 237% ja :X
Vega Napisano 3 Styczeń 2012 Napisano 3 Styczeń 2012 Wiadomo, że n-pigeon przedłuży każdą bitwę :) To na pewno Ty Bruneq ;) Mapa Karkand, szturm. Vegapl nick ;) n-pigoen'a jeszcze nie spotkałem. Ja tylko w trybie podboju gram, a akurat zamienili na szturm i był Bruneq.
n-pigeon Napisano 3 Styczeń 2012 Autor Napisano 3 Styczeń 2012 Veguś nagrabisz sobie :D Jeszcze mnie nie widziałeś bo jeszcze nie kupiłem :P nie mam na razie czasu, ale kaska czeka, aż będzie mi się chciało i będę miał czas ruszyć tyłek i zamówić :P
n-pigeon Napisano 3 Styczeń 2012 Autor Napisano 3 Styczeń 2012 Możecie dopisać Commander Barnika i zdaje się legomira :P
n-pigeon Napisano 4 Styczeń 2012 Autor Napisano 4 Styczeń 2012 Dyskusje o BF3 i plutonie przeniosłem do http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=81144 :)
ledyr Napisano 8 Styczeń 2012 Napisano 8 Styczeń 2012 Co wy na to żeby zwiekszyć limity broni do 8k? :) po takim czyms wnioskuje ze mniej wiecej tyle maja bronie w grach fpp : http://www.polygoo.com/port/ak94.html no zgodzcie sie :D
n-pigeon Napisano 8 Styczeń 2012 Autor Napisano 8 Styczeń 2012 Pytałem się na początku bitwy, ile dąć na broń :X nikt nic nie zaproponował : Zwiększę limit jeśli nikt nie będzie miał nic przeciwko. Jeśli jest ktoś przeciw, niech napiszę. Jeśli nikt się nie sprzeciwi do wtorku, to limit zwiększam do limitu postaci.
Kubajaniak Napisano 10 Styczeń 2012 Napisano 10 Styczeń 2012 Nie wiem jak Akka, ale ja musiałem zrezygnować z niektórych elementów, żeby zmieścić się w limicie 5k, a teraz nagle chcecie zwiększyć do 8k. Trochę to nie halo według mnie i myślę, że gdyby więcej osób skończyło modele na czas byliby podobnego zdania... ale w sumie możecie mieć w dupie to co napisałem, bo się wycofuje z tej bitwy.
ledyr Napisano 10 Styczeń 2012 Napisano 10 Styczeń 2012 Tylko zasugerowałem bo być moze nikt nie musial rezygnować z czegoś jak naprzykład Akka ale jesli tak to spoko, nie ma problemu :)
n-pigeon Napisano 10 Styczeń 2012 Autor Napisano 10 Styczeń 2012 Dlatego zapytałem czy ktoś ma coś przeciwko.
Bruneq Napisano 10 Styczeń 2012 Napisano 10 Styczeń 2012 Panowie, po to wyznaczamy limity zeby sie ich trzymac, co innego z terminem. Jak robicie gry na komorki to nie ma mowy o "zrobmy ta postac na 15K, bo wyglada fajniej..."Po to sa limity zeby sie do nich dostosowac!!!
ledyr Napisano 10 Styczeń 2012 Napisano 10 Styczeń 2012 bla bla bla bruneq :d ja startowalem zeby sie zmotywowac do zrobienia fajnego modelu do folio, to nie praca wiec jak mi cos moze wygladac ladniej to wole to zrobic ladniej ;p
Rekomendowane odpowiedzi