Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,3k
  • Wyświetleń 204,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jak tutaj pięknie teraz 😄 mam nadzieje że pojawi się jakaś apka dla Maxa   Hejka, dawno tu nic nie wrzucałem, ale jako że dziś tutaj zawitałem do was, to wrzucę jakieś staroci, które i tak

• Siema, wiem ze nic oryginalnego to nie jest ale  odrobiłem się i mogłem sobie podziabać godzinkę . Poszedłem na łatwiznę i wykorzystałem stary szkic do tego.   pozdro  

• Siema, wlatuje nowy szkic. W sumie to już podobny motyw robiłem rok temu. Szkic powstał w trakcie b ciężkiej operacji mojej partnerki. Czas w takich momentach jest jak niewidzialny wróg. Niczym

Posted Images

Napisano

Podoba sie ta kompozycja na koncu z kaskiem i kolory w tej ze smokiem. Ale ci piraci to mam wrazenie mocno nieudani.

Napisano

piraci mocno nie udani ? mam zupełnie odwrotne wrażenie,co prawda ilustracja jest mniej wykończona niż reszta ostatniej wrzuty, ale to nie świadczy o tym że jest nie udana, piraci są bardzo udani, jeśli się mylę to proszę niech ktoś powie czemu.

Napisano

No slaba anatomia i brak wyczucia bryly mszcza sie w kompozycjach gdzie trzeba wszystko wyrysowac swiatlem.

Napisano

no rzeczywiście te koślawe dłonie na pierwszym planie rażą w oczy, nogi piratów za bardzo może się zlewają z mgłą ? ale przyznasz olaf że odbiór tej pracy jest bardzo przyjemny jak się ją małą ogląda ? może by to dalej pocisnąć ? lepiej wykończyć

Napisano

Jak nie ma dobrej znajomosci bryly to swiatla rozkladaja sie przypadkowo i widac ze nie ma tam za bardzo warsztatu wiec wykanczanie tego niewiele zmieni. To samo z anatomia - calych postaci, ogolnie w kazdej pracy. Ale odbior jest przyjemny, bo jest ciemno i sa swiatla. mojej mamie by sie podobalo gdyby bylo wiecej fioletowego.

Napisano

o panie, Artifex xd To z mieczem i ostatnia kompo bardzo ladnie, tylko plasko z renderingiem :)

Napisano
  • Autor

Bry coś od tego co nie umi rysować

mateusz-michalski-laska-pasazer-2-ver-2.jpg?1450314253

mateusz-michalski-passenger-gosciu-3.jpg?1450353452

mateusz-michalski-geralt-portret-ps.jpg?1455337156

Miałem przyjemność pobazgrać do karcianki " Immortal" wiecej info tutaj :www.game-o-gami.com

mateusz-michalski-game-o-gami-immortal-hausos.jpg?1459319056

mateusz-michalski-game-o-gami-immortal-myrkr.jpg?1459318313

mateusz-michalski-game-o-gami-immortal-lupa.jpg?1458410067

mateusz-michalski-game-o-gami-immortal-gagnon.jpg?1458533689

mateusz-michalski-game-o-gami-immortal-toth.jpg?1458533762

mateusz-michalski-game-o-gami-immortal-apep.jpg?1458534312

mateusz-michalski-game-o-gami-immortal-vargo.jpg?1458676492

mateusz-michalski-game-o-gami-immortal-cyn-brien.jpg?1458679871

mateusz-michalski-game-o-gami-immortal-cu-shine.jpg?1458759013

mateusz-michalski-game-o-gami-immortal-sorgoth.jpg?1458763021

Pozdro.

Napisano

Front :)

Trzy pierwsze bomba!

A te ilustracje do karcianki mają swój klimacik czuć ten mrok ;)

Napisano

popieram motyla na fronta !

świetna paleta koloru ten różowy przy tych białych chmurkach jest niesamowicie wtopiony, a to słoneczko z minką jest wręcz rewelacyjne :D

Napisano

Troche to dziwne że jak człowiek wrzuca zajebiste prace to jest zero komentarzy. a jak człowiek wrzuci gówno totalne to jest pierdyliard komentarzy. nic dziwnego że celebrytami zostają często ludzie którzy nie są zbyt inteligetni tylko po porstu mocno głupi.

Napisano
  Maciek Jutrzenka napisał:
Troche to dziwne że jak człowiek wrzuca zajebiste prace to jest zero komentarzy. a jak człowiek wrzuci gówno totalne to jest pierdyliard komentarzy. nic dziwnego że celebrytami zostają często ludzie którzy nie są zbyt inteligetni tylko po porstu mocno głupi.

14402886814144.jpg

Napisano
  Lucyfer napisał:
14402886814144.jpg

widzę że chyba nie zrozumiałeś metafory tego postu. Tak wiem że ta praca to żart. bo rozmawiam prawie codziennie na skype z kalberem. i tak wiem że te posty to żart. tylko właśnie chodzi oto że na tym forum są zajebiste prace które nie mają ani jednego komentarza. A wszelakie gówna. lub takie żarty jak np ten. mają komentarze.

Napisano
  Maciek Jutrzenka napisał:
widzę że chyba nie zrozumiałeś metafory tego postu. Tak wiem że ta praca to żart. bo rozmawiam prawie codziennie na skype z kalberem. i tak wiem że te posty to żart. tylko właśnie chodzi oto że na tym forum są zajebiste prace które nie mają ani jednego komentarza. A wszelakie gówna. lub takie żarty jak np ten. mają komentarze.

słaba metafora

jak praca jest słaba to się wytyka błędy, a jak praca jest ekstra to nie ma do czego się przyczepić

Napisano

Maciek ma dużo racji. Da się zauważyć że jesteśmy świetni w wytykaniu błędów a nie umiemy chwalić. Kiedyś sam potwornie narzekałem na pustosłowie postów "awesome!!!" Ale dziś zauważam że i one są bardzo potrzebne. Teraz żeby wątek zrobił "wow" trzeba mie trolla w postaci Nordea czy dziadka 3d. Smuteczek.

Napisano
  • Autor

Maciek i Bigu mają racje, ale już spokój szkoda ludzie waszych nerwów, zaraz to przerodzi się w burzę a po co ?? Trochę śmiechu i humoru tutaj nie zaszkodzi !!

Napisano

e to mam leciec po ten popcorn czy nie ;)?

co do ostatniej pracy - pytalam kalbera i twierdzi ze w paincie myszka zrobiona. i to nie ta wacomowska myszka. ma chlop skilla :~).

Napisano

W przedostatniej wrzucie kilka calkiem udanych, kilka troche budzetowych ale super ze teczka rosnie, cos tam znosnego zawsze da sie wybrac posmiertnie ;)

Napisano

W końcu widać Kalber, że masz potencjał xD

A tak serio, to dajesz radę, fajny pomysł z tymi cierniami na wierzchowcu w jednej z ilustracji do immortal :D

Napisano
  • Autor

No dzięki dzięki, staram się :D muszę jeszcze więcej pracować niż dotychczas !!

Prosto z pieca taka szybka ilustracyjka, mój kochany Beskid Żywiecki, droga po której kiedyś śmigałem traktorem :D i ukochany Wiesiek :D

go_roach_by_kalberoos-d9ze83k.jpg

Napisano

a tak z ciekawości, jak ludzie robią tyle fanartów witchera to czemu nikomu nie przyszło do głowy, żeby zaprojektować "swojego wiedźmina" z jakiejś innej szkoły ? :P Zrobiłoby się ciekawiej. Tak samo ciągle go pokazują na kasztanowym koniu, tak jak to było w materiałach marketingowych, a przecież Geralt każdego konia nazywał "Płotką" i te konie mogły być totalnie różne :D Czepiam sie troche bo wszyscy robią to samo i jest to troche monotonne. (obrazek sam w sobie jest fajny xD)

Napisano
  • Autor

U mnie Geralt to Żebrowski dlatego też płotka kasztanowa:D no ale czaje o co chodzi :D clipboard0118.jpg?w=595

Napisano
  • Autor

Praca którą wykonałem dla Dobrych Pikseli, nie było łatwo w tej kolorystyce ale jakoś dałem rady

Pozdro mateusz-michalski-candy-world-net.jpg?1461855034

Napisano

ale slodko *.* zeby zebami, tak jak piszesz, mleczaki wiec mala strata. gorzej z ryzykiem cukrzycy i otyloscia ;)

a praca gruba! :D

Napisano
  • Autor

No dzieki Betty, zobaczymy czy sie to komuś tam w Wawce spodoba

A tutaj coś innego uwaga CYCKI !!

mateusz-michalski-room.jpg?1462026254

Napisano

trochę ma zbyt wysoką czaszkę, chyba, że nasunęła maskę przeciwgazową na czoło, jak niektórzy robią z okularami przeciwsłonecznymi

Napisano
  • Autor

Hejka, mały update

Parę spedów na czelendż trzydziestodniowy. Na każdego z nich, przypada jedna godzina

mateusz-michalski-speed-war.jpg?1470428144

mateusz-michalski-bridge.jpg?1471367943

mateusz-michalski-castle-raining-day-day-night.jpg?1471635647mateusz-michalski-prypec2.jpg?1471875040

mateusz-michalski-ghost-town-school2.jpg?1471905724

mateusz-michalski-flooded-basemen2t.jpg?1472050195

mateusz-michalski-stairs-from-rooftop.jpg?1472187311

mateusz-michalski-a-night-to-remember-barn2.jpg?1472524973

mateusz-michalski-rooftop-pripyat.jpg?1472260335

mateusz-michalski-port.jpg?1472619107

mateusz-michalski-pirates-cabin2.jpg?1473113452

samochody, bedzie wiecej pojazdów

mateusz-michalski-lublin-2-4-net.jpg?1471607255

mateusz-michalski-8ba66178-524d-4cf1-8220-d40798e88b3f.jpg?1469136221

mateusz-michalski-12801531-1073382989384515-6491115707208629112-n.jpg?1470251829

i takie kreseczki

mateusz-michalski-barbariana2.jpg?1470777699

mateusz-michalski-barbariana.jpg?1470777701

mateusz-michalski-enginer-3.jpg?1473062304

mateusz-michalski-monk-uniform.jpg?1473062326

Pozdro

Edytowane przez Kalberos

Napisano

Widziałam już wcześniej na fb wszystkie prace więc powiem tylko, że zazdroszczę wytrwałości i konsekwencji w codziennych ćwiczeniach. Ponieważ ja dopiero się uczę, to trudno wymyśleć jakąś konstruktywną krytykę. Enviro mają mroczny klimat, trudno natomiast osiągnąć precyzję w godzinę. Bardzo mi się podoba, ze czuć przestrzeń w tych widoczkach.

Obejrzałam 1 stronę teczki (trzebaby całość, ale widziałam już na artstation imponujące portfolio) no i ciekawie przedstawia się postęp.

Najbardziej w sumie spodobały mi się ostatnie koncepty tej kobiety, dlatego że jest czysta, precyzyjna kreska, z Thorgalem mi się kojarzy albo ze starymi komiksami. Wogóle te czarno białe koncepty są rewelacyjne, minimalizm a jednocześnie konkret.

Jeszcze jedna Twoja praca mi się bardzo spodobała czarno biała z samochodami z dynamiczną kompozycją.

Moje pierwsze skojarzenie jak zobaczyłam te widoczki to że mają klimat Zabrockiego.

Ogólnie jak dla mnie WOW.

Pozdrawiam

Napisano

Nie lubię pisać takich postów :/ Wszystko świetne, nie ma się zbytnio gdzie człowiek dopieprzyć. fajnie już panujesz nad kreską, widać to w postaciach. Co do envo, to to z refek malowane albo inspirowane? Mega klimatyczne.

A auta to tak w centrum zainteresowań czy jakieś zlecenie? Pytam bo wcześniej za dużo ich nie malowałeś.

Napisano

Jak bardzo pomagają takie godzinne ćwiczenia? dołączam się do przedmówcy czy malowane z refek, pozdro

Napisano

na pewno wszystko nabiera wartości produkcyjnych, dobry postęp jeżeli chodzi o komercję. Zastanawia mnie kiedy graficy wyrosną z chłopięcej fascynacji 6-cio pakami. Ani to wygodne ani praktyczne ani zdrowe, by mieć tak niską tkankę tłuszczową. Szczególnie u wojownika.

Napisano
  • Autor

Agnieszka dziekuje za dobre słowo !

Kazikowy

Idea tego wszystkiego jest taka. Wymyślam sobie jakaś kompozycje, staram sobie ja opisać w jedynym zdaniu, następnie oglądam zdjęcia podobnych scenerii i na podstawie tych informacji staram się stworzyć coś ciekawego mając na to godzinkę czasu wolnego.

olaf

Te sześciopaki były zamierzone, w sumie to były takie luźne ćwiczenia. Tak czy siak staram się żeby wszystko co raz lepiej to wyglądało i ten mój sajgon w praca jakoś uspokoić.

Żeby post nie był pusty wrzucam kolejne speedy, niestety musiałem parę dni wolnego zrobic bo jednak nie jestem niezniszczalnym cyborgiem

mateusz-michalski-church-of-the-ruin2.jpg?1473289308

mateusz-michalski-church-ruin-from-the-front.jpg?1473932820

Pozdrawiam