rus3k Napisano 8 Sierpień 2012 Napisano 8 Sierpień 2012 Znowu klip, znowu dla ruty. Tragedia kryminalna w trzech aktach. Milego odbioru!
legomir Napisano 8 Sierpień 2012 Napisano 8 Sierpień 2012 Chciałem juz wczoraj wrzucić link w aktualnościach ^^ Ale pomyślałem, że i tak wyląduje na forum, więc nie ma co. Tak czy inaczej podobało mi się nawet.
walmord Napisano 9 Sierpień 2012 Napisano 9 Sierpień 2012 co za szczęście że można czasem oglądać takie rzeczy, szkoda że tak rzadko. Przyznaj się ile to robiłeś?
Nathanielxd Napisano 10 Sierpień 2012 Napisano 10 Sierpień 2012 Coś pięknego, oby więcej takich :) Przy okazji strasznie RUTE lubię.
ZiN Napisano 10 Sierpień 2012 Napisano 10 Sierpień 2012 Styl Twoich animacji bardzo mi się podoba. Fajnie jak można w tak minimalistyczny sposób pokazać tak wiele. Animacja jak zwykle dobrze wpasowana w tempo muzyki, klimat też super!
rus3k Napisano 10 Sierpień 2012 Autor Napisano 10 Sierpień 2012 Dzięki, ludzie. @walmord. Pracowałem nad tym nieco ponad miesiąc. Sporym ułatwieniem była prosta kreska i brak kolorów. I jakoś poleciało
adek Napisano 10 Sierpień 2012 Napisano 10 Sierpień 2012 Naprawdę masz talent do tego. W sumie wyrobiłeś sobie już całkiem niezły swój własny styl, klimatycznie. A czy ktoś np. narzuca ci pewne kwestie, w sensie czy ktoś Ci powiedział, to musi wyglądać tak i tak, taka kolorystyka, a nie inna?
Selena Napisano 11 Sierpień 2012 Napisano 11 Sierpień 2012 świetne:) oby jak najwięcej takich:) gratuluję!
Levan Napisano 11 Sierpień 2012 Napisano 11 Sierpień 2012 Bardzo fajne, klimatyczne. Można zapytać jakiego softu użyłeś przy tworzeniu animacji?
wujek_kane Napisano 12 Sierpień 2012 Napisano 12 Sierpień 2012 Super klimat i animka dopasowana do muzyki. Świetne tempo!
natas Napisano 12 Sierpień 2012 Napisano 12 Sierpień 2012 Bardzo fajna animacja .Możesz coś o technice ,softach pokrótce napisać .
KoMic Napisano 13 Sierpień 2012 Napisano 13 Sierpień 2012 jak zawsze, rewelka. Caly projekt RUTA jest genialny.... DO NEWSOW Z TYM...
rus3k Napisano 13 Sierpień 2012 Autor Napisano 13 Sierpień 2012 Odnośnie techniki i softu. Tym razem większość pracy we Flashu. W nim było wszystko rysowane i animowane (łącznie z przesuwaniem się względem siebie planów, imitującym ruch kamery. Wychodzi to dużo "sztywniej" niż gdyby poszczególne plany wypuszczać np. do Aftera i tam animować kamerami, ale z drugiej strony ma to jakiś swój surowy urok). Tym samym właściwy "montaż" również odbywał się we Flashu. 15 - 20 sekundowe sekwencje wypuszczone z flasza poskładałem w Afterze, dodając trochę szumu, efektów (tym razem głównie channel blur'a) i minimalnie zmieniając kolory (flashowa wersja była czysto czarno-biała, finalna z aftera lekko zabrudzona sepiowym filtrem) Ogólnie żadnych cudów tutaj nie było - większość pracy to walka z klasyczną animacją rysunkową i montażem. A jeżeli chodzi o tak zwaną swobodę twórczą, to zespół życzył sobie pana porywającego młodą dziewoję i gnanego rządzą zemsty junaka. I miał być koń w galopie. Wychodząć z tego złożyłem scenariusz, dołożyłem parę szkieletów i trzech pomocnych nieboszczyków a'la Hellboy i poskładałem tak żeby miało ręce i nogi;]
Camel Napisano 14 Sierpień 2012 Napisano 14 Sierpień 2012 Strasznie niezły styl! Całość troszeczkę przypomniało mi Dalriadę - Hajdútánc :) Ale to już inna bajka. Mi osobiście przypomina. Ogólnie - masz cholernie dobre zacięcie, aż musiałem tu wejść i napisać :)
sly Napisano 1 Październik 2012 Napisano 1 Październik 2012 Jak zwykle świetnie. ***** [Właśnie leci na Radio Czwórka video]
Rekomendowane odpowiedzi