Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

[h=2]TSP#162-Sparta [/h]

Twardziele mają wzięcie, dlatego w tym tygodniu malujemy wsztstko związane z najtwardszymi spośród ludów antycznych. Oprócz malowania obowiązkowych dzielnych wojowników, gorąco zachęcam do ugryzienia tematu od innej strony. Sparta była militarystyczną dyktaturą i nikt tam nie walczył o demokrację (pomimo tego co stara się nam wmówić Zack Snyder). Co czuli rodzice dziecka skazanego na śmierć, bo było uznana za zbyt słabe? Jak wyglądała Sparta oczami warstwy społecznej złożonej z niewolników, zmuszonych do harowania na naszych kochanych twardzieli, w zamian nierzadko otrzymując jedynie bestialskie traktowanie? Namawiam do pokombinowania!

* Czas malowania: 1,5 h.

* Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna.

* Prace umieszczamy w tym wątku.

* Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku.

* Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona.

* czas sondy 3 dni.

ZAKOŃCZENIE SESJI: 8.02.2013 23:59

SONDA: 9.02 ( czas trwania 3 dni )

• Odpowiedzi 65
  • Wyświetleń 23,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Heh czyli dobrze, że jednak tego nie oglądałem :)

A tu coś ode mnie... może śmignę coś innego, ale na razie to co przyszło mi do głowy w pierwszym momencie zapoznawania się z tekstem EthicallyChallenged - BTW gratuluje wygranej :)

Miało wyjść prosto i ładnie... cóż ale wyszło jak zawsze :|

Pozdr.

spartapodescie2.jpg

Edytowane przez Mortom

Napisano

Coyote - fajny pomysł. Szkoda że nie dopracowałeś bardziej.

Marku ... nie mogłem się powstrzymać. Nie umiem tak jak ty ale myślę że idea jest czytelna :D

29ojz1g.jpg

Napisano

Omen... challenge accepted! hehehe.... to jeszcze nie koniec :D

BTW. Oszukujesz. Dałeś 4 kadry!

Napisano

EC - fajne... z mobilnego szkicownika?

Tym razem klasycznie. Starałem się być dokładny. Martwi mnie tylko fakt, że pozostało miejsca na jeszcze jeden kadr. :D

yf26mkbobue1.jpg

Co za głupota. Na tinypics jako niezarejestrowany użytkownik mogę wrzucić większą fotę niż ze swojego konta.

Napisano

EC - w ostatnim chciałem dać jakąś kabinę statku kosmicznego z którego dochodzi komunikat ze czujniki nie wykryły żadnych oznak życia - druga możliwość to była eksplozja galaktyki ale nie jestem pewien czy galaktyka może eksplodować :D

A co do twojego szkicu to tym razem było widać tę surowość i niedopracowanie jakiego można się spodziewać po e-szkicowniku - w przeciwieństwie do wcześniejszych prac. I nie podpuszczaj Omena!!

Napisano

No JakkaS niezle dales. Nie za bardzo wiem co z tym zrobic teraz... W sumie to zamknales historie. jedyne co, to poprawil bym kadrowanie troche by wszystko bylo... czytelniejsze ;]

speed28.jpg

Napisano

Hehehe.. aż mi łzy lecą. Chylę czoła! Że też cholera zaznaczyłem tam ten ślad drzwi... ale wybrnąłeś po mistrzowsku!!! Swoją drogą mam pomysł co dać w tym ostatnim kadrze, żeby moje było jednak na wierzchu ale byłoby to płytkie i szkoda psuć twój finał :)

Napisano

Dla mnie to K.O. xD ale bitwa piękna, pozostanie w naszych sercach po wszecza... do czasu wojny nuklearnej :)

Napisano

Jakkas, Omen - starałam się tu nic nie pisać na ten temat, ale teraz to serio znokautowaliście wszystkich xD my z Noiproxem to sie zwijalismy ze śmiechu xD epic fight! XD

Napisano

fajne fajne ;)))))))

Napisano

Chłopaki pozamiatali komiksami, nastroiliście mnie do roboty ;)

Ja bardziej w stronę "300" ...

f_xykq_3d1_u8w64.jpg

Napisano

Wiem że pewnie tylko rozbicie tej kapsuły na ziemi, konkretnie w teksasie załatwiło by sprawę definitywnie.. ale chciałem Ci dać Marku szansę na GRAND FINALE! Miłej zabawy :)

2l978fl.jpg

Selfu - tam na klacie chyba więcej świata powinno być koło tej łapy z mieczem.

Sidre - miodnie, malarsko.

Napisano

raczej po prostu żeby wziąć udział :)

Tyle ile wkulałem przez 1,5h

spay.jpg

Napisano

Zainspirował mnie szkic mistrza Franka, poza tym w myśl zasady że praca z cycem zawsze lepsza od tej bez cyca, tę proszę wziąć pod głosowanie. Około 60 min...

Link do inspiracji:http://2.bp.blogspot.com/_fvSSLy0eIhA/S9THgrx9hCI/AAAAAAAAAYw/Q-ssF-DPvG8/s1600/Frazetta+sketches+woman+w+Spear.jpg

4uihqu.jpg

Napisano

JakkaS - i właśnie takie prace pokazują mi w jak głębokiej jestem du... :)

Napisano
JakkaS - i właśnie takie prace pokazują mi w jak głębokiej jestem du... :)

nie ma co się łamać, wystarczy tylko poświęcić kilkanaście długich lat na samo malowanie to będzie się tak wymiatać ;]