Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

hcpiter3d dzieki,

Robert jak pisałem to tylko dwie godziny, tak tekstura to zmodyfikowane panele :D

• Odpowiedzi 4,2k
  • Wyświetleń 563,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

pierwsze zetkniecie z zbrushem i organika

ok 40 min

dziazicv5.jpg

glownie rzezbilem cialko nad twarza za bardzo nie przystawalem

Napisano

Czesc Gniotek;) jak myslisz: czy 'rzezba' przypomina cialo ? przemysl to, porownaj do siebie/rodziny/sąsiadki;)

i znowu txt Klicka:*:" CZY CI SIE PODOBA?? jezeli nie to innym tym bardziej NIE"

zrob kolejne Cialo i jak Tobie sie spodoba! to zapodaj a ktos napewno oceni i skomentuje co i jak:)

przegladaj tez innych prace, porównuj, analizuj;)

chodzby swietnego http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=39135

Powodzenia!

Napisano

Dzieki za konstruktywna krytyke :P

tego mi bylo trzeba :P

a tutaj speedzik lampeczki ;)

ok 1h40min

Cinema 4D

lampkaul8.jpg

Napisano

Bardziej adekwatne byłoby słowo "studio", bo to tylko do pokazania modelu. A mnie się i tak podoba. ;)

Ciemno? U mnie jest bardzo jasno, a czerń powinienem nawet przyciemnić. :)

Materiały oczywiście na szybko, tego chyba wyjaśniać nie trzeba, ale na wszelki wypadek...

I... tak, to jest materiał (a w sumie skóra) nałożona na rurki. Ładne krzesło imo.

Napisano

Ten dzial chyba umarł a szkoda bo to dobry trening;PP

Moj kolejny model(tylko Wings i render 4DC) do zabawy w ZB, kto zgadnie KTO TO odrazu dostaje Rep'a;)

e027612e673d7834.jpg

Napisano

Repik dla kolegi ;)

Down: wdzianko w drodze:) ale to juz nie w Wingsie

Napisano

he he, modelik fajny :)

Dorób mu jeszcze to podarte wdzianko

Dzięx za repka

Napisano

To raczej speed jest 2h :D Na koksowany ślimak z kręgosłupem no wiecie taka abstrakcja xD

max base i zbrush. Wiem że tak ślimak nie wygląda ale za to liczy się zabawa :D

snailox0.jpg

Napisano

Poproszę o krytykę.

EDIT: przez nieuwage zamiast edytowac poprzedni post stworzylem nowy

Napisano
Czemu zawsze dajesz taki badziewny materiał to 1. 2 przez to nie da sie ocenić pracy 3.ten render nic nie pokazuje

Zgodze sie material badziewie, juz daje siatke i screen z programu:

4db5da46efaa08da.jpg

41848bf00374b678.jpg

214eddb89de1d280.jpg

Napisano

Wiesz to są takie speedy ( ja to nazywam= odwal sie i nie wracaj ), które nie wymagają wielu umiejętności a co za tym idzie nie są na wysokim poziomie. Proponuje ci zrobić coś porządnego a potem tu walnąć. Pozdrawiam.

Napisano
Wiesz to są takie speedy ( ja to nazywam= odwal sie i nie wracaj ), które nie wymagają wielu umiejętności a co za tym idzie nie są na wysokim poziomie. Proponuje ci zrobić coś porządnego a potem tu walnąć. Pozdrawiam.

Mogłbyś usciślić swoja wypowiedz? O jakie umiejetnosci Ci chodzi?

Napisano

Robert mało konstruktywna krytyka;P;)

Ramsez-> to jest lov poly wiec kazdy vertex musi miec sens i przedstawiac coraz wierniej concept... zobacz ze wiele vexow niema w tym modelu duzego znaczenia a wiele brakuje ktore by duzo zmienily(np usta) to wyglada troche jak bys z z sfery powyciagał troche segmentow i zrobil postac ale dalej czuc ze to do polowy sfera:P

zmodeluj go jeszcze raz wg schematu: postawa(budowa czaszki)i jej kształt+konczyny(rogi itp) a na koncu detal... kazdy z vertexow modelu powienien byc przez Ciebie ustawiony, i jezeli model ma skonczyc w zbrushu/mudzie to podobe wielkosci faceow(odległosci miedzy krawedziami itp..)

powodzenia!:)

Napisano
Robert mało konstruktywna krytyka;P;)

Ramsez-> to jest lov poly wiec kazdy vertex musi miec sens i przedstawiac coraz wierniej concept... zobacz ze wiele vexow niema w tym modelu duzego znaczenia a wiele brakuje ktore by duzo zmienily(np usta) to wyglada troche jak bys z z sfery powyciagał troche segmentow i zrobil postac ale dalej czuc ze to do polowy sfera:P

zmodeluj go jeszcze raz wg schematu: postawa(budowa czaszki)i jej kształt+konczyny(rogi itp) a na koncu detal... kazdy z vertexow modelu powienien byc przez Ciebie ustawiony, i jezeli model ma skonczyc w zbrushu/mudzie to podobe wielkosci faceow(odległosci miedzy krawedziami itp..)

powodzenia!:)

W skrócie: popracuj nad topologia siatki !!!

Napisano

czas: 1h (wliczone renderowanie)

soft: blender(render) topmod(model)

taki troszkę abstrakcyjny kwiatek :)

kwiatekur1.png

Napisano

loo, fajne, ryjki sam wymyslasz czy z jakichs conceptow czerpiesz inspirations?;]

Napisano

mega link. Zrobione dawno temu ale teraz ktos sie o to upomniał więc odgrzewam kotleta, choć tego jeszcze nie zamieszczałem. Chyba.

Nowe są:

granatnik, celownik, zmodyfikowana szyna.

m4m203lh1.jpg

Napisano

speedzik dotyczy tylko granatnika, celownika Eotech i modyfikacji szyny mocujacej. Pozostała część była zrobiona wcześniej.

Napisano

prawie ładnie!:) pracuj dalej... przydalo by sie pare detali (np powieki i nos 'oddzielone' od reszty skory itp:) oczy troche zbyt zezowate;) no i policzki chyba zbyt do szpica.

gud lak!:)

Napisano

zabralem sie za wings-a i jest calkiem cool:) (program nie modelik:P)

dla wprawy takie mucho podobne cus

muchaxo6.jpg

Napisano

Zastanawiałem się, czy by nie pokazać ten model w tym dziale i chyba jednak go tutaj pokażę. Model może będę rozwijał w przyszłości, może powstanie coś z tego. Czas modelowania gdzieś 2h, może troszkę dłużej. Nie wiem czy to jeszcze speed, ale ja nie umiem na razie szybko modelować. xD

http://img512.imageshack.us/img512/9985/alavampiro01xr8.jpg

http://img512.imageshack.us/img512/1798/alavampiro01winterveran8.jpg

http://img209.imageshack.us/img209/6163/alavampiro012hd6.jpg

http://img528.imageshack.us/img528/2849/alavampiro01wireiw0.jpg

Napisano

EX3qtor-->

w tym wątku pokazujcie siatkę i screen z programu a nie rendery to jest speed modeling w końcu
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.