zonk Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Na wstępie witam wszystkich to mój 1 post na forum ;] No i oczywiście modelik - prawie godzina roboty co sądzicie ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psychopata Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 nie obraź sie ale piekny to on nie jest ;) brwi ma trochę dziwne :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 1 Sierpień 2006 Share Napisano 1 Sierpień 2006 Nie no całkiem ładny jak sie spojży po 6 piwie :p. . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 Ale żeby takiego zrobić to trzeba przynajmniej ośmiu. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 ale to zależy kogo oceniamy .. jeżeli początkujący .. to całkiem nieźle :p Ps. Witamy na forum;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zonk Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 No raczej profesjonalistą to nie jestem :D Dziś odpaliłem wingsa i wyszło mi coś takiego ;] Co prawda bardziej przypomina kosmite niż człowieka ale od czegoś trzeba zacząć ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 joł :) tak gdzieś po 2h na model :) Cwiczę sobie speedki przed wzięciem się za jakiś poważny projekt. pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 Joł ziomuś! Fajny kosmita (no i ta łowa też, ale mniej :)) Ale fajny ten kosmita, taki wesoły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 około 20 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
havoc Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 Dla tych co lubia..... eee sok jabłkowy ? :P I dla tych co lucią coś mocniejszego :) (Dr.Jekyll lol) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veemo Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 W ramach nauki robienia interiorów zrobiłem coś takiego dzisiaj. Nie podoba mi się ale wrzucam do speed'a. Może zrobię wersję dzienną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerYeti Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 glowa z dziwnym uchem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 Dziesięciominutowa zabawa z maxowym sculptem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 sculptem? do czego to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 jak widać do niczego :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 modelling 10 minut ;], lightning & texturing 1 h głównie ze względu na kaustyki, które jak widać mi nie wychodzą ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 sculptem? do czego to? W Editable Poly jest na dole 'Push/Pull' - to taka odmiana strasznie ubogiego maxowego zbrusha :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 Oprócz wczorajszego pieska to moja pierwsza organika w życiu :D Teraz odeślę ją w Zbrusha : > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zonk Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 Kolejna próba zrobienia głowy :D Jakaś godzina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 1h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewis Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 walka z mp3 playerem , 3,5 godziny ;/ pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 5 Sierpień 2006 Share Napisano 5 Sierpień 2006 Ubrałem czajniczka, ale nie wiem dlaczego nie spodobał mu się ten pomysł. Wiercił się przez cały proces szycia, równo 1 godzine... uparta bestia ;)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 5 Sierpień 2006 Share Napisano 5 Sierpień 2006 MF fajne ubranko rzuć grafikę i zostań krawcem ;) fajne szwy zrobiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 5 Sierpień 2006 Share Napisano 5 Sierpień 2006 MF bardzo fajnie, możesz dać przybliżenie na szwy ?? z siateczką jak byś mógł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 5 Sierpień 2006 Share Napisano 5 Sierpień 2006 MF Chyba poszło ci na głowę z tą nową serią :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 5 Sierpień 2006 Share Napisano 5 Sierpień 2006 Georgas, nie zostawilem siatki lowpoly, a szwy to nic szczegolnego ;)... Lis: Cichoooo :D... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 5 Sierpień 2006 Share Napisano 5 Sierpień 2006 3 szklanki z żółtym soczkiem :) Około 1h (25min modeling, 20min materiały, 5min oświetlenie, 10min rendering) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 5 Sierpień 2006 Share Napisano 5 Sierpień 2006 mam grype, jedyne co mi sie udalo dzis wyskrobac to takie cos: jakies 20min.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 6 Sierpień 2006 Share Napisano 6 Sierpień 2006 Zmiany - 10min. Rendering - 25min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 7 Sierpień 2006 Share Napisano 7 Sierpień 2006 zbrush, chwilka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 Dzisiaj w pracy miałem chwilke to zainstalowałem sobie demo zbrusha :). Niestety w demie nie można save'ować, więc jak to zwykle w życiu bywa zaraz po zrobieniu print screena ... program się zawiesił! ;( zabolało. Tak więc to jest jedyny dowód na to, że model kiedykolwiek instniał, bo żadnych innych ujęć nie mam :/ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 modeling 3min. materiały okolo 0,5h render czyminuty :) wiem że długo ale chciałem się jeszcze przy okazji pobawić materiałami i GI i tak jakoś wyszło, na dodatek gi mi przepaliło render... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 PAINbringer, dobrze ze wybrales ciekawe ujecie hehe bo szkoda by bylo tak fajnego speeda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 ten potworek chyba oka nie ma, tak mi sie wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 9 Sierpień 2006 Share Napisano 9 Sierpień 2006 PAINbringer -> Super, ile to ma milionow poly? chyba gęstawo tam jest ;] Mudbox doodle, troszke pobawiłem sie ogolna bryła ( w watku "ogolne bryły" w dziale wip zamieszczony koncept) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Pionier => hehe to było jedyne szczęście w tym nieszczęściu :) Maczuga => Oko on ma ale na tym ujęciu być może jest słabo widoczne (te wgłębiebie to fake źrenicy). Ta butelka to maxwellem renderowana? Brumugun => Jedyne 0M5 (słownie: pół miliona) poligonów. Fajny stworek tylko szkoda że jeszcze obły , detale podciągnij i będzie git. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 butelka vrayem, maxwellem bym do teraz renderował :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 maxwellem by nie było przepalenia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 zabawy misiem robionym na podobieństwo tego z tematu prace 3d->misie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 MF, trzeba było zrobić czajniczek ala KKK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 10 Sierpień 2006 Share Napisano 10 Sierpień 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 OStatnio troche byłem mało aktywny jeżeli chodzi o zamieszczanie tutaj prac. Spowodowane było to między innymi problemami z kompem, maturami no i przede wszystkim brakiem weny ( czyt. chęci ;)) . Ale postanowiłem się wziąć do roboty i przypomnieć sobie conieco. Wymodelowałem "kałacha". Może nie jest to 100 % oryginału... No w każdym razie modeling : ok. 2,5 h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Modeling 1h rendering i oświetlenie 3h : http://img88.imageshack.us/img88/4650/zegarekem2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 uuu fajne złoto na tym zegareczku jest :) moglbys dac skrina z ustawieniami materialu tego zlota? mi jakies takie sraczkowate wychodzi, a bardzo potrzebuje do jednej scenki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 no problemo ;] : http://img151.imageshack.us/img151/9391/ustawieniazotaix9.png a cała tejemnica tkwi w tym hdri: http://www.max3d.pl/HDRI/memorial.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Witam Czaszka Modo+Zbrush -godzinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisser Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 Od taki prosty modelik typhoona bedzie inna tekstura ale w sumie gotowy. Tak na szybko bo prosty model ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 wisser - Czy te smugi wody zostały dodane z pomocą innego programu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisser Napisano 13 Sierpień 2006 Share Napisano 13 Sierpień 2006 taaak :) w 3ds to by tzra sie bawic takie rzeczy lepiej dodac np jak w tym przypadku w photoshopie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zonk Napisano 14 Sierpień 2006 Share Napisano 14 Sierpień 2006 Samochodzik przed snem ;-) czas 30 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi