brumugun Napisano 13 Kwiecień 2007 Share Napisano 13 Kwiecień 2007 Główna bryłka, została wrzucona do zbrusha i troszke zdeformowana: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coruscant Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 A tu moja mała potyczka :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RedMag Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 Heheh spoko ludziki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 20 Kwiecień 2007 Share Napisano 20 Kwiecień 2007 Zbrush Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 21 Kwiecień 2007 Share Napisano 21 Kwiecień 2007 zeet - wooow!! super! Nakręć może jakiegoś vido-tutka do zb, hm? :) PS to zbrush 3?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti Napisano 21 Kwiecień 2007 Share Napisano 21 Kwiecień 2007 Zeet- pelna profeska:) Taki beta-ludek do sceny nad ktora pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizU Napisano 21 Kwiecień 2007 Share Napisano 21 Kwiecień 2007 na razie w ramach relaxu od książek takie o coś sobie zkleciłem, w celu przypomnienia sobie skrótów klawiszowych itp: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_krecik Napisano 21 Kwiecień 2007 Share Napisano 21 Kwiecień 2007 Można powiedzieć, że to mój pierwszy model. Wiem, że nic odlotowego, ale postanowiłem się z wami tym podzielić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 22 Kwiecień 2007 Share Napisano 22 Kwiecień 2007 Około 1 godz Zbrush ,nie pytajcie co to jest bo tego nie wiem :) patry- to jeszcze nie Zb 3 :) materiał jedynie z 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Intervain Napisano 23 Kwiecień 2007 Share Napisano 23 Kwiecień 2007 super watek! bizU - ta swinka mnie totalnie rozbroila - hehe! to moze ja dam swojego kilkugodzinnego speeda sprzed dwoch dni :) to jest zbrush 3 ;) [tak apropos to rzadzi!!! mudbox moze sie schowac pod stol i nie wychodzic ;P] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 23 Kwiecień 2007 Share Napisano 23 Kwiecień 2007 Intervain- teraz już wiem dlaczego nie masz czasu na tamtą pracę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 23 Kwiecień 2007 Share Napisano 23 Kwiecień 2007 ZBrush 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 23 Kwiecień 2007 Share Napisano 23 Kwiecień 2007 Widzę, że nieźle sobie tu speedujecie w tym ZBrushu :) Dla mnie wciąż to jest czarna magia ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Intervain Napisano 23 Kwiecień 2007 Share Napisano 23 Kwiecień 2007 Intervain- teraz już wiem dlaczego nie masz czasu na tamtą pracę :) hehe - nie to to robilam w pracy w wolnym czasie a tamto w domu :) w domu jeszcze nie mam beta... edit: juz mam, no to teraz napewno nie skoncze tamtego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 24 Kwiecień 2007 Share Napisano 24 Kwiecień 2007 Intervain, zeet fajne głowy zresztą jak zawsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 24 Kwiecień 2007 Share Napisano 24 Kwiecień 2007 super robota ! naprawde swietnie wygladaja te głowki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 24 Kwiecień 2007 Share Napisano 24 Kwiecień 2007 Intervain edit: juz mam, no to teraz napewno nie skoncze tamtego ;) Zazdroszczę :) może założysz wątek i napiszesz trochę o tym cudeńku ? edit : Albo lepiej nie bo się wykończę czekając do maja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RedMag Napisano 24 Kwiecień 2007 Share Napisano 24 Kwiecień 2007 Hmm ciekawy ten ZBrush w koncu sie musze do niego przekonać i go użyć :D Bo pracki super wyglądają :) a może byście tak full model i jaką scenke strzelili ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 24 Kwiecień 2007 Share Napisano 24 Kwiecień 2007 Intervain, ZBrush fajne glowki :) Intervain zakladaj watek zakladaj :D napewno jest wiele osob ktore by sie chcialy wypytac o nowego z brusha :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Intervain Napisano 24 Kwiecień 2007 Share Napisano 24 Kwiecień 2007 to jeszcze jenda glowka... troche mnie ponioslo tutaj ;) mam jeszcze jenda ale musze ja jakos z kompa w pracy przemycic na domowy;P tajniaki nie pozwalaja... ale bedzie wiecej... moze wtedy zaloze watek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 24 Kwiecień 2007 Share Napisano 24 Kwiecień 2007 swietne glowki Intervain jak sie pracuje w zbrushu 3 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Intervain Napisano 24 Kwiecień 2007 Share Napisano 24 Kwiecień 2007 jak sie pracuje w zbrushu 3 ? Dzieki :) pracuje sie rewelacyjnie :) ja ostatnio jestem w wyjatkowo ekstatycznej fazie ;)... oczywiscie sa zgrzyty ale w mniejszosci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 25 Kwiecień 2007 Share Napisano 25 Kwiecień 2007 Intervain świetny model . Robalek-stary Zbrush oczywiście :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 25 Kwiecień 2007 Share Napisano 25 Kwiecień 2007 Intervain & zeet bardzo ładne pracki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RedMag Napisano 25 Kwiecień 2007 Share Napisano 25 Kwiecień 2007 Śmieszny ten materiał wygląda całkowicie jak wosk ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 25 Kwiecień 2007 Share Napisano 25 Kwiecień 2007 Superanckie spidy Intervain i Zeet, aż musiałem ściągnąc ten materiał i sam wypróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 25 Kwiecień 2007 Share Napisano 25 Kwiecień 2007 no świetne prace Intervain, zeet, Łukasz J. no i materiał też ładnie wygląda:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 25 Kwiecień 2007 Share Napisano 25 Kwiecień 2007 Dzięki za komentarze. Przed spaniem ,Zbrush i już :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 25 Kwiecień 2007 Share Napisano 25 Kwiecień 2007 Intervain- Fajowy kok. Łukasz Jaskólski- Subtelne minki ;), cool. BTW. Co was tak wzięło na ten czerwony shader? Nawet najbardziej zapaleni testerzy za często go nie stosują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Intervain Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 Intervain- Fajowy kok. Łukasz Jaskólski- Subtelne minki ;), cool. BTW. Co was tak wzięło na ten czerwony shader? Nawet najbardziej zapaleni testerzy za często go nie stosują. oj - odwiedz beta testing forum - czerwono, ze glowa boli ;)... mi sie zmieniac nie chcialo - czerwony jest default w zbrush 3... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 Mrkrzysiek, Gotham - thx Material przyjemny jest -taki pseudo sss z dirtem fajnie wydobywa detale. Zeet: fajna morda Podciągnąłem troche stary model , narazie bez detali i bez perspektywy ( poczekam z tym na Z3 :P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 zeet ta ostatnia mordka jest super Łukasz J. no ładnie to czekam jak pokażesz już po Z3:) P.S. zróbcie do tych modeli textury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 No bardzo bardzo ładnie, gratulacje a wogole to super ten material wygląda :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizU Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 dla przyjaciela: docelowo rozdziałka jak na tapete FALcom: czego sie nie robi dla znajomych :) hehehe... teraz tak sie potrze na to co napisałem na górze, żeby sobie ktoś nie pomyślał czegoś... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 BizU - lol? fajny render ... bez komentarza :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 Textura w Zb materiał ten czerwony lekko zmodyfikowany :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 wow swietne speedy !! Łukasz Jaskólski swietnie wyszly ci oczy :) Zeet ehhh rewelka ta ostatnia postac texturki rzadza :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 mam jeszcze jenda ale musze ja jakos z kompa w pracy przemycic na domowy;P tajniaki nie pozwalaja... ale bedzie wiecej... moze wtedy zaloze watek... Spakuj, zmień rozszerzenie na txt i sobie wyślij mailem :D Plan ma jedną lukę, nie wyjdzie jeśli nie masz internetu w domu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 zeet - wow, niby wydaje się dość proste te otexturowanie a jak świetnie wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 Zeet, cavity wypiekałeś pod tą texturkę? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 a tak btw to szczerze powiem że wszystkie główki i nie tylko na tej stronie rządzą, widze że ZB rox :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 Lewus- Zeet, cavity wypiekałeś pod tą texturkę? Dokładnie cavity, sama textura wyglądałaby drętwo Textura zrobiona w jakieś 15 min 3 sampelki lekko zmixowane :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 Dokładnie cavity, sama textura wyglądałaby drętwo Textura zrobiona w jakieś 15 min 3 sampelki lekko zmixowane :) . moze nagralbys jak taka texturke zrobic, bylbym wdzieczny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 nielot007- mapke cavity można wypalić w Zb za pomocą ZMappera,procedura bardzo podobna jak w przypadku normal mapy. Jeśli renderujesz w Zbrusu to nie trzeba jej wypalać ,parametry cavity regulujesz po prostu w opcjach materiału,można ją wtedy bardzo precyzyjnie ustawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 26 Kwiecień 2007 Share Napisano 26 Kwiecień 2007 Nom, zgadzam się zeet. Proste i świetne. Takiego zmapperowego cavity możesz użyć do koloru, dirtu, speculara, bardzo ułatwia ręczne malowanie map. Bardzo fajne efekty przy malowaniu texa można też osiągnąć za pomocą mapy displace wygenerowanej w zbrushu. Koloryzowany displace + cavity może zdziałać wiele cudnych rzeczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Intervain Napisano 27 Kwiecień 2007 Share Napisano 27 Kwiecień 2007 zeet - 'ladny' potworek :) 2 kolejne beta testy ... oba z tej samej siatki - kazdy po kilka godzin - ten drugi nieco wiecej [jakies 6 godzin wiec nie wiem czy to speed ale i tak dam...] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 27 Kwiecień 2007 Share Napisano 27 Kwiecień 2007 Intervain co tu duzo mowic, swietne! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 27 Kwiecień 2007 Share Napisano 27 Kwiecień 2007 świetnie Magda! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 28 Kwiecień 2007 Share Napisano 28 Kwiecień 2007 Genius ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 28 Kwiecień 2007 Share Napisano 28 Kwiecień 2007 Świetne! Może pokusisz się o jakiś videotutorial ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi