goral_44 Napisano 19 Kwiecień 2013 Share Napisano 19 Kwiecień 2013 (edytowane) Witam. Przedstawiam najnowszą okładkę miesięcznika Okręty, przygotowaną w całości przez Piotra Forkasiewicza do mojego skromnego modelu TAKAO, stan na 1944 rok. Piotrze, Dziękuje za wspaniałą współprace i jak wiesz, czekam na następną możliwość, ale to nie wcześniej niż we wrześniu, bo szybciej nie skończę tego modelu, który obecnie mam na pochylni. Piotr przygotował scenę, światła, całą post i materiały które tu umieszczam, a do mnie należało tylko wyrenderowanie obrazka. a tutaj proces tworzenia tego wspaniałego dzieła fotorealistyczne3d.pl/Animacje/Okret2/okret2.html [link usunięty ze względu na informacje o trojanie na tej stronie - wyświetlaną przez Chrome'a i Firefoxa] Pozdrawiam, Waldek Edytowane 27 Kwiecień 2013 przez Adek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 19 Kwiecień 2013 Share Napisano 19 Kwiecień 2013 Grubo, jest moc!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 19 Kwiecień 2013 Share Napisano 19 Kwiecień 2013 Świetne, czuć potęgę okrętu, wspaniała robota jak zwykle w Waszym wykonaniu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 19 Kwiecień 2013 Share Napisano 19 Kwiecień 2013 Ten film z pospordukcja mnie wbija w fotel, tak samo zresztą jak ilość detalu w modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 19 Kwiecień 2013 Share Napisano 19 Kwiecień 2013 Świetny model, pięknie przedstawiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 19 Kwiecień 2013 Share Napisano 19 Kwiecień 2013 Piękny modelling, ale to co w post pro się stało to już jest czysty kunszt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 19 Kwiecień 2013 Share Napisano 19 Kwiecień 2013 Cudowna postprodukcja :) ehh.. jak ja bym chciał tak umieć... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 20 Kwiecień 2013 Share Napisano 20 Kwiecień 2013 .. Noooo....Powiem wam chłopaki że chyba wasza najlepsza okładka...rewelacyjnie wyszło...Waldek jesteś mega cierpliwy że ci się chce ciągle wodować te okręty w 3D...a Ciebie Piotr... po prostu zabije z zazdrości :) BRAVO! ( 5* ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 20 Kwiecień 2013 Share Napisano 20 Kwiecień 2013 Ogień!!! Modelik super a post urywa cztery litery :) Co tu dużo gadać - mistrzostwo świata! ***** i front! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixel-Factory Napisano 20 Kwiecień 2013 Share Napisano 20 Kwiecień 2013 5* jak zwykle ,nie ma na wasz duet mocnych !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Logos Napisano 21 Kwiecień 2013 Share Napisano 21 Kwiecień 2013 5* Panowie jak zwykle niszczycie system :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q'bot Napisano 22 Kwiecień 2013 Share Napisano 22 Kwiecień 2013 Ale się naskubałeś, ile średnio zajmuje stworzenie statku od zera? W sumie ładniejszy bez postrodukcji, taki naturalniejszy i nie razi w oczy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 22 Kwiecień 2013 Share Napisano 22 Kwiecień 2013 rewelka, ten jest genialny: ] tylko jedno pytanie teczniczne. czy FCS nie powinien byc pootwierany? hehehe : ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 23 Kwiecień 2013 Share Napisano 23 Kwiecień 2013 Piękny!!...! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 23 Kwiecień 2013 Share Napisano 23 Kwiecień 2013 łojojoj... ale kot! pięć gwiazdek to za mało! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biszkopte Napisano 24 Kwiecień 2013 Share Napisano 24 Kwiecień 2013 wbiło mnie w fotel, aż ciary przechodzą...świetna praca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 24 Kwiecień 2013 Share Napisano 24 Kwiecień 2013 Ojojoj, złowieszczo to wygląda ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 25 Kwiecień 2013 Share Napisano 25 Kwiecień 2013 To jest MNIAZGA! PRAWDZIWA MNIAZGA! Na front dobrze że trafiło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PMat Napisano 25 Kwiecień 2013 Share Napisano 25 Kwiecień 2013 Coś pięknego. Mój brat, który jest historykiem i interesuje się szczególnie marynarką wojenną, nie mógł się na to napatrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farelek Napisano 26 Kwiecień 2013 Share Napisano 26 Kwiecień 2013 Obrazek piękny! Link do filmu niestety nie działa :( "[h=1]Forbidden[/h]You don't have permission to access /Animacje/Okret2/okret2.html on this server. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturadamczyk Napisano 26 Kwiecień 2013 Share Napisano 26 Kwiecień 2013 Masa, klimat i samo wykonanie - świetne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 26 Kwiecień 2013 Share Napisano 26 Kwiecień 2013 Wypas! Szkoda, ze Chrome blokuje mi link: "Strona, na którą chcesz wejść, zawiera złośliwe oprogramowanie." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolDaddy Napisano 29 Kwiecień 2013 Share Napisano 29 Kwiecień 2013 Dobre.. No to co panowie ? ..to teraz zimny browarek nad brzegiem jeziorka i ladna pani na kolanach? enjoy good work Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral_44 Napisano 29 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2013 Jeśli za okładkę dostawalibyśmy TAKIE pieniądze to jesteśmy Za i wcale nie przeciw, z tymi panienkami. Q,bot, okręt od początku do końca buduje się około pół roku, po ileś tam naście godzin dziennie. Okręt zbudowany jest zgodnie(w miarę moich możliwości) z prawdą historyczną na konkretną datę. Okręty przechodziły czasem do pięciu remontów kapitalnych, zwłaszcza japońskie, co zmieniało całkowicie ich sylwetki. Do tego archiwum jakie mam zgromadzone, to prawie wszystkie dostępne publikacje, na temat floty japońskiej i ogromna ilość materiałów dotycząca innych flot. Tak około 4500 książek i ogromna ilość planów. Pozdrawiam, Waldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medwed Napisano 30 Kwiecień 2013 Share Napisano 30 Kwiecień 2013 Aż bym zobaczył ten serial Saka no Ue no Kumo ... wygląda zacnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 17 Maj 2013 Share Napisano 17 Maj 2013 O facet :), kiedyś za juniora, próbowałem ten modelik na kartonie powyklejać, masakra.5* //pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi