marcool Napisano 14 Maj 2013 Share Napisano 14 Maj 2013 (edytowane) Witam Chcieliśmy się podzielić nasza najnowsza animacja, zapraszamy do ogladania. http://vimeo.com/60743582 https://vimeo.com/60743582 Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów! Edytowane 15 Maj 2013 przez Adek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 14 Maj 2013 Share Napisano 14 Maj 2013 podoba się:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 15 Maj 2013 Share Napisano 15 Maj 2013 bardzo dobre....!!!... ale wiewiórka bez lasera i nie strzelająca do tostera wielkości 3 miast wojewódzkich... oj daleko z takim podejściem nie zajedziecie....:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 15 Maj 2013 Share Napisano 15 Maj 2013 Zgadzam się z Dziadkiem ;) Fajowo to wyszło ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 15 Maj 2013 Share Napisano 15 Maj 2013 Co tu duzo mowic, mega piekna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 15 Maj 2013 Share Napisano 15 Maj 2013 super, mi sie podoba od zaanimowania do renderingu i postu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 15 Maj 2013 Share Napisano 15 Maj 2013 Kocham fragment, jak wypada jej żołądź. Super robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 15 Maj 2013 Share Napisano 15 Maj 2013 Świetnie wygląda. Gratulacje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 15 Maj 2013 Share Napisano 15 Maj 2013 Świetne i działa, zaintrygował mnie ten znak na drzewie, wygooglowałem Was i proszę, upewniłem się, że to logo. Eleganckie i błyskotliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcool Napisano 15 Maj 2013 Autor Share Napisano 15 Maj 2013 Super! Bardzo sie cieszymy z pozytywnego odbioru i dziekuemy za mile slowa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 15 Maj 2013 Share Napisano 15 Maj 2013 Status - żołądź powiadasz... hmm ;) p.s. bardzo ładna animacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 15 Maj 2013 Share Napisano 15 Maj 2013 Świetna animacja, wiewiórka sympatyczna i bardzo naturalne i żywe ruchy, tylko ogon miejscami trochę sztywny. W pierwszym momencie myślałam że ta rycina to ślad ciała innej wiewiórki, która w jakiś nieprzyjemny sposób wparzyła w to drzewo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 15 Maj 2013 Share Napisano 15 Maj 2013 Gratulacje. Niesamowicie to wyszło. Macie jakiś system mocapu dla wiewiórek. Coś więcej o animowaniu napiszecie. Wyszlo jak dla mnie bardzo realistycznie. A motyw z logiem, w pierwszej chwili nie zauważyłem, ale faktycznie. Będą dalsze przygody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 15 Maj 2013 Share Napisano 15 Maj 2013 Dobra robota, można liczyć na jakiż making of ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcool Napisano 15 Maj 2013 Autor Share Napisano 15 Maj 2013 Nie było w tym żadnej filozofii szczerze mówiąc. Pomysł, prosty rig, ręczna animacja świetnego animatora Krzysztofa Kroka, Futerko wyczesane w maya przez Marcina Kluska "Bolka" i super zdjęcia zrobione przez Mariusza Sienko. Mogę pokazać parę pasów z futra http://3.bp.blogspot.com/-iCKfgo8b1oQ/UW1VRGLacuI/AAAAAAAAAT4/rudZXn-pYv4/s1600/passes.jpg http://2.bp.blogspot.com/-sH16K_cULKk/UW1VOQawwNI/AAAAAAAAATw/59bBAIqaSIo/s1600/maps.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imago10 Napisano 15 Maj 2013 Share Napisano 15 Maj 2013 Extra! Gratuluje! Długo Wam się zeszło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 15 Maj 2013 Share Napisano 15 Maj 2013 Swietna robota - pozazdroscic takiego animatora :O Calosc bardzo przyjemna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 16 Maj 2013 Share Napisano 16 Maj 2013 Fajnie. Taka mała animka, a jakie przyjemne. Śliczne ao futra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujek_kane Napisano 16 Maj 2013 Share Napisano 16 Maj 2013 Nie było w tym żadnej filozofii szczerze mówiąc. Może i nie, ale efekt rewelacja! :P Wspaniała praca kamery i ogólny fotorealizm wiewióra. Dołączam się do wniosku o making-ofa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 16 Maj 2013 Share Napisano 16 Maj 2013 Świetna animacja. Ruch wiewiórki powala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcool Napisano 16 Maj 2013 Autor Share Napisano 16 Maj 2013 (edytowane) Gratulacje. Będą dalsze przygody? Nie nie planujemy dalszych przygod z ta wiewiorka, a na making offy przyjdzie czas jak zrobimy cos naprawde fajnego. Narazie mocno pracujemy nad projektem "Magic Forest", do ktorego pokazywalismy ostatnio Teaser. Bedzie to film bardzo cukierkowy w swojej formie, jednak przedstawiac bedzie on problem uzalezniania od srodkow odurzających. Tutaj przesylam link facebookowy z profilem wyzej wymienionego filmu https://www.facebook.com/magicforestmovie?ref=ts&fref=ts Jeszcze raz dziekuje za mile opinie, to bardzo motywujace dla naszego zespolu, z ktorego osobiscie jestem bardzo dumny :) Edytowane 17 Maj 2013 przez marcool Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowmotion Napisano 17 Maj 2013 Share Napisano 17 Maj 2013 swietne. Futerko troche pwnie mozna by podtwikowac, ale calosc w odbiorze bardzo fajna. Pytanko takie jedno mam , czy drzewo jest 2d czy 3d. Jezeli to tajemnica szefa kuchni to nie bylo pytania. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcool Napisano 17 Maj 2013 Autor Share Napisano 17 Maj 2013 swietne. Futerko troche pwnie mozna by podtwikowac, ale calosc w odbiorze bardzo fajna. Pytanko takie jedno mam , czy drzewo jest 2d czy 3d. Jezeli to tajemnica szefa kuchni to nie bylo pytania. pzdr Fragment drzewa przy dziupli jest w 3d, reszta jest nakręcona. Oczywiście nie ryliśmy w korze loga, dodaliśmy to w compositingu. Cala trudność polegała na dopasowaniu ruchy kamery do wiewiórki, która jeszcze nie była wyanimowana, ale jakoś się udało. Najtrudniejszym wyzwaniem, było trafić na ładną pogodę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowmotion Napisano 17 Maj 2013 Share Napisano 17 Maj 2013 dzikie. no to sie udalo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 17 Maj 2013 Share Napisano 17 Maj 2013 kapitalne, swietna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulholland Napisano 18 Maj 2013 Share Napisano 18 Maj 2013 Mega. Obejrzałem pod rząd kilkanaście razy. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcool Napisano 20 Maj 2013 Autor Share Napisano 20 Maj 2013 Wielkie Dzieki za wszystkie mile komentarze! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brudzu Napisano 24 Maj 2013 Share Napisano 24 Maj 2013 Najnowszy artykuł w 3D World zawiera kilka informacji o tym jak stworzona została ta animacja. http://www.3dworldmag.com/2013/05/24/friday-animation-fun-panoptiqms-squirrel-spot/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barney22 Napisano 22 Listopad 2013 Share Napisano 22 Listopad 2013 Fantastyczna robota! Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PodwojneD Napisano 22 Listopad 2013 Share Napisano 22 Listopad 2013 I to sie nazywa profesjonalna animacja :) teraz z niecierpliwoscia czekam na Magic Forest! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi