Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 29
  • Wyświetleń 7,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

bardzo dobre....!!!... ale wiewiórka bez lasera i nie strzelająca do tostera wielkości 3 miast wojewódzkich... oj daleko z takim podejściem nie zajedziecie....:)))

Napisano

Świetne i działa, zaintrygował mnie ten znak na drzewie, wygooglowałem Was i proszę, upewniłem się, że to logo. Eleganckie i błyskotliwe.

Napisano

Świetna animacja, wiewiórka sympatyczna i bardzo naturalne i żywe ruchy, tylko ogon miejscami trochę sztywny.

W pierwszym momencie myślałam że ta rycina to ślad ciała innej wiewiórki, która w jakiś nieprzyjemny sposób wparzyła w to drzewo.

Napisano

Gratulacje. Niesamowicie to wyszło. Macie jakiś system mocapu dla wiewiórek. Coś więcej o animowaniu napiszecie. Wyszlo jak dla mnie bardzo realistycznie. A motyw z logiem, w pierwszej chwili nie zauważyłem, ale faktycznie. Będą dalsze przygody?

Napisano
  • Autor

Nie było w tym żadnej filozofii szczerze mówiąc. Pomysł, prosty rig, ręczna animacja świetnego animatora Krzysztofa Kroka, Futerko wyczesane w maya przez Marcina Kluska "Bolka" i super zdjęcia zrobione przez Mariusza Sienko.

Mogę pokazać parę pasów z futra

http://3.bp.blogspot.com/-iCKfgo8b1oQ/UW1VRGLacuI/AAAAAAAAAT4/rudZXn-pYv4/s1600/passes.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-sH16K_cULKk/UW1VOQawwNI/AAAAAAAAATw/59bBAIqaSIo/s1600/maps.jpg

Napisano
Nie było w tym żadnej filozofii szczerze mówiąc.

Może i nie, ale efekt rewelacja! :P

Wspaniała praca kamery i ogólny fotorealizm wiewióra.

Dołączam się do wniosku o making-ofa :)

Napisano
  • Autor
Gratulacje. Będą dalsze przygody?

Nie nie planujemy dalszych przygod z ta wiewiorka, a na making offy przyjdzie czas jak zrobimy cos naprawde fajnego. Narazie mocno pracujemy nad projektem "Magic Forest", do ktorego pokazywalismy ostatnio Teaser. Bedzie to film bardzo cukierkowy w swojej formie, jednak przedstawiac bedzie on problem uzalezniania od srodkow odurzających.

Tutaj przesylam link facebookowy z profilem wyzej wymienionego filmu https://www.facebook.com/magicforestmovie?ref=ts&fref=ts

Jeszcze raz dziekuje za mile opinie, to bardzo motywujace dla naszego zespolu, z ktorego osobiscie jestem bardzo dumny :)

Edytowane przez marcool

Napisano

swietne. Futerko troche pwnie mozna by podtwikowac, ale calosc w odbiorze bardzo fajna. Pytanko takie jedno mam , czy drzewo jest 2d czy 3d. Jezeli to tajemnica szefa kuchni to nie bylo pytania.

pzdr

Napisano
  • Autor
swietne. Futerko troche pwnie mozna by podtwikowac, ale calosc w odbiorze bardzo fajna. Pytanko takie jedno mam , czy drzewo jest 2d czy 3d. Jezeli to tajemnica szefa kuchni to nie bylo pytania.

pzdr

Fragment drzewa przy dziupli jest w 3d, reszta jest nakręcona. Oczywiście nie ryliśmy w korze loga, dodaliśmy to w compositingu.

Cala trudność polegała na dopasowaniu ruchy kamery do wiewiórki, która jeszcze nie była wyanimowana, ale jakoś się udało. Najtrudniejszym wyzwaniem, było trafić na ładną pogodę :)