Pan Sowa Napisano 22 Listopad 2013 Share Napisano 22 Listopad 2013 (edytowane) Witam, nazywam się Michał i jestem tu nowy. Zabawe z grafiką rozpoczełem gdy brat poprosił mnie żebym coś nasmarował do jego gry mobilnej i tak zaczeła się moja podróż. Obecnie próbuje ogarnąć 2d. Znajdzie się tu dużo portretów studiów i trochę osobistych pracek. Liczę na ostrą krytykę i wszelkie uwagi. :) starałem się ułożyć w miarę chronologicznie :) Edytowane 8 Marzec 2016 przez Pan Sowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2013 Dziś male praktyki związane ze zbroją i osobista pracka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 16 Grudzień 2013 Share Napisano 16 Grudzień 2013 nie wiem czemu tu tak cicho, fajny początek podobają mi się portrety kobiet a szczególnie ten ostatni ale to nie znaczy ze reszta jest zła. Będę starał się zaglądać do tej teczki częściej bo fajnie się dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 17 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2013 (edytowane) Dzięki wielkie za zajrzenie do teczki :D Będę się starał regularnie coś wrzucać. A tu takie małe studium el Duderino Edytowane 18 Grudzień 2013 przez Pan Sowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenems Napisano 17 Grudzień 2013 Share Napisano 17 Grudzień 2013 Hej moim zdaniem portrety super, w tej pierwszej pracy w walorze brakuje mi trochę jakiegoś jaśniejszego waloru , zdaje się ze w ręce tej "kobity" miało się coś swiecic... (chyba) więc może fajnie by było wpakować tam ostre światło... byłby dobry focal point ... podobają mi sie za to również studium zbroi... pozdro ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 18 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2013 (edytowane) Jakby co to ta szara babka była moją jedną z pierwszych prac w PS z siakeiś 1,5 roku temu. Dzięki za zajrzenie :D A tu Photostudy Edytowane 18 Grudzień 2013 przez Pan Sowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 7 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2014 (edytowane) Dziś mały fanart Zoey z l4d i study z trailera. Brakuje mi w moich prackach głębi, chyba czas zacząć nad tym zapanować. :) Edytowane 7 Styczeń 2014 przez Pan Sowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 10 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2014 dziś troche gór i malowanie w szarości i nakładanie kolorów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 12 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2014 Dzisiejsze studium Margot Robbie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 12 Styczeń 2014 Share Napisano 12 Styczeń 2014 fajne pracki, ladnie lapiesz kolor i forme, i sprawiaja wrazenie ze sie nad nimi nie meczyles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 14 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2014 Dzięki wielkie :D Formę to sam widzę, że razem z ćwiczeniami idzie w górę, oby tak dalej ;) A dziś takie 2 szybkie landskapy: dżungla jakoś ponad godzina, a Arktyka 35 min z głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymin Napisano 14 Styczeń 2014 Share Napisano 14 Styczeń 2014 Arktyka jak na taki czas bardzo fajna. Ciekawe tekstury i brushwork jak na taką ilość czasu. W tej dżungli mi natomiast brakuje ostrych krawędzi przez co wszystko się rozmywa. Za to woda zrobiona pierwsza klasa. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 27 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2014 dzięki za zajrzenie :) Teraz robię fanarta do serialu true detective Może mi podpowiecie, który wybrać i co jeszcze poprawić, był bym wdzięczny :) Na razie użyłem zdjęcia drzewa, będę chciał je namalować osobno :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Panek Napisano 28 Styczeń 2014 Share Napisano 28 Styczeń 2014 hmmm... Mi osobiście jakoś to jasne tło bardziej pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 28 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2014 no i wybrałem jaśniejsza wersje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 19 Luty 2014 Autor Share Napisano 19 Luty 2014 Dziś trochę większy update :P 2 studia i trochę ćwiczeń prostej kreski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 3 Marzec 2014 Autor Share Napisano 3 Marzec 2014 Dziś wszystkie spitpainty co zrobiłem, dokończony po roku Alien z Firefalla i szybkie study Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 15 Marzec 2014 Autor Share Napisano 15 Marzec 2014 Dziś 4 spit painty po 30 min każdy, 2 szybkie studia i jedna pracka na konkurs diablo (trzeba się rozwijać) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewichan Napisano 17 Marzec 2014 Share Napisano 17 Marzec 2014 Ciekawa galeria, Bardzo fajne ostatnie enviro, namalowane z rozmachem, i portrety również mają czyste kolory i solidne plamy. Praca do Diablo trochę zabrudzona ale fajna kompozycja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 19 Marzec 2014 Autor Share Napisano 19 Marzec 2014 Dzięki za zajrzenie. Co do diabola to zabrakło mi niestety czasu, za późno się obudziłem :P wracając do ćwiczeń to zrobiłem sobie master study Georgia Romneya i Lady hamilton z drobnym smaczkiem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewichan Napisano 20 Marzec 2014 Share Napisano 20 Marzec 2014 Ech ja przespałam ten contest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 10 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2014 studia klatek z najnowszych 300 , photostudy babki i autoportret i jakiś tam landskejpik, ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 16 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2014 Inspirowane zdjęciami jakieś Rosjanki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 16 Kwiecień 2014 Share Napisano 16 Kwiecień 2014 fajne to ostatnie :D tylko włosy mogłyby być lepiej namalowane. portrety w poście wyżej też całkiem fajnie wyglądają :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 24 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2014 (edytowane) Dzięki za zajrzenie :) co do włosów mam z nimi niemały problem, ale z którym walczę :P a tu 4 speedy po 50 min i ostatni 30 i 3 godzinowe studium :) "green battle mages" Edytowane 24 Kwiecień 2014 przez Pan Sowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 25 Kwiecień 2014 Share Napisano 25 Kwiecień 2014 myślę że trochę za mocno skupiasz się na efektach specjalnych i postprocesie, w momencie kiedy za bardzo nie ma na czym tego posprocesu oprzeć. W tych speedach widzę że miałeś bardzo sprecyzowane pomysły na kolorystykę i nastrój. Z tych trzech na pewno najlepiej wypada zielony speed, bo pojawiła się tam ciekawa rytmika i ruch postaci. Ta zimowa scenka też całkiem ładnie wygląda. Ale ten środkowy nie wygląda zbyt dobrze, i szczerze mówiąc psuje odbiór tych dobrych pomiędzy którymi go usadziłeś. Unikałabym też ogólnie stosowania przepaleń w ilustracjach. Fotografowie tego unikają więc nie wiem czemu w ilustracji miałoby to być zaletą. ten pierwszy portret mógłbyś wykończyć bo fajnie się zapowiada :) dokończ albo namaluj na nowo, lepiej. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 23 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2014 Oho trochę mnie tu nie było. Telthona dzięki za zajrzenie i za cenne uwagi. Masz racje co do 2 spida, już po kilku godzinach go nie lubiłem. Co do pierwszego portretu to od momentu jak go narysowałem chciałem go przerzucić na większy kadr, albo wykończyć, ale nie mogę się za to zabrać :P Wrzucam pracki które robiłem może przez ponad miesiąc (ale nie wszystkie ) Pierwsza porcja to spidy po 30 min ćwiczonka portretów po godzinę każdy landscape'y z googla view Chce w końcu zacząć tworzyć postacie i cośtakiego mi wyszło Praca inspirowana pracą Jakuba Różalskiego I 3 portrety :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 24 Czerwiec 2014 Share Napisano 24 Czerwiec 2014 ta dziewczyna z tatuazami bardzo fajnie wyszla :> jedyne zastrzezenie mam co do koloru jej ręki - wydaje się ona mniej nasycona niż twarz czy nogi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irlethann Napisano 25 Czerwiec 2014 Share Napisano 25 Czerwiec 2014 to jest super http://i1363.photobucket.com/albums/r714/ObywatelSowa/sw3-3_zpse9dcbc1e.jpg ale chyba przesadziłeś z tą czerwienią na skórze, bo na ramieniu wygląda jakby sparzyła się na słońcu :P a to ostatnie to chyba widziałam na lvl up-ie a z tym pierwszym speedem z tym orkiem to fajnie jakby ten ork próbował ciachnąć gościa na koniu i żeby ten gigantyczny miecz nieco w naszą stronę narysować :P ciśnij dalej, bo fajne rzeczy tutaj się dzieją :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 17 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2014 (edytowane) Dzięki za zajrzenie. Racja co do jej ręki i chyba trochę przesadziłem z czerwienią, choć kto wie może dorywczo pracuje w polu więc się trochę opaliła :D Mały bash z grupy na FB połączenie żołnierza z kośćmi dinozaura kilka dizajnów łepków spit 30 min i bash 50 min Koncept postaci ( trochę mało szczegółów, następny będzie lepszy :) ) i 2 portrety Edytowane 17 Lipiec 2014 przez Pan Sowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 26 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2014 2 koncepty z grupy Brainstorm na fb: połączenie pojazdu z rzeczami znalezionymi na śmietnisku w świecie apokalipsy zombie i własny koncept postaci coś mi się wydaje że ma za długi tułów, ale już nie chciało mi się poprawiać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 19 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2014 mały update szybkie szkice głów dawno nie malowałem portrecików, a lubię przy nich pracować, to zrobiłem jeden i kilka konceptów postaci, ostatni mi się najmniej podoba :D i plakat z konkursu lola, dzięki któremu wygrałem :D ( chciałem go zrobić w stylu starych plakatów ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SentieL Napisano 19 Sierpień 2014 Share Napisano 19 Sierpień 2014 Widać że lubisz malować portrety , ładny render twarzy i ciekawa stylowa warstwa z fioletem :) wszystko się dobrze prezentuje. Z konceptów ten drugi (gość z metalowymi nogami ) wydaje się być najlepiej przemyślany. Nie bój się podmalować tekstur z referencji bo miejscami wychodzą troszkę płasko , niech twój silnik oświetlenia w głowie pracuję pełną parą :O Plakat jest Czadowy :D Gratki za wygraną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5lim Napisano 20 Sierpień 2014 Share Napisano 20 Sierpień 2014 Portret jest idealny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 20 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2014 Dzieki wielkie za zajrzenie :D. Prawda, malowanie portretów sprawia mi największą przyjemność :D Co do światło to widzę, że mam braki i wiem że muszę nad tym popracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piret Napisano 22 Sierpień 2014 Share Napisano 22 Sierpień 2014 Szkice głów świetne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 4 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2015 Piter- Dzięki :D Nie było mnie tu pare miesięcy, postaram się od teraz regularnie wrzucać moje pracki (takie noworoczne psotanowienie :P). praca na konkurs polycounta :D 2 portrety panienek z lola portreciki innych pań tutaj 1,5h na jeden kilka drobnych ilustracji i szybki koncept kobiety z miasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 4 Styczeń 2015 Share Napisano 4 Styczeń 2015 Soraka wymiata ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DPFantasy Napisano 4 Styczeń 2015 Share Napisano 4 Styczeń 2015 WOW! miAZGA! Obejrzałem całą teczkę no wymiatasz :D mam nadzieję że będziesz się trzymać postanowienia ^^ no MIAZGA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 5 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2015 Dzięki :D Reynevan- to akurtat jest Diana :P DPFantasy- mam nadzieje, że chociaż raz na tydzień coś wrzucę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 6 Styczeń 2015 Share Napisano 6 Styczeń 2015 super ta grafika na konkurs lola! :3 Bardzo dynamicznie wyszło. Będę trzymać kciuki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rain Napisano 6 Styczeń 2015 Share Napisano 6 Styczeń 2015 O ja. Tyle świetnych prac na raz D: Soraka rządzi ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 15 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2015 Dzięki Telthona! Ja za twoją też :) Rain dzięki za zajrzenie (btw to Diana, tylko że w niebieskim świetle )^^ A tu nowe pracki ^^ nieudany redizajn novy z SC różne vadery na Brainstorma concept Fiory do poprzedniej pracy na konkurs lola study portrait (trochę zwaliłem tu cienie :( ) i moje pierwsze life study w digitalu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5lim Napisano 15 Styczeń 2015 Share Napisano 15 Styczeń 2015 Przejrzałem teczkę i tak sobie myślę, że prezentuje całkiem... nierówny poziom, czasami jest mocno przeciętnie, czasami bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Grabowski Napisano 15 Styczeń 2015 Share Napisano 15 Styczeń 2015 Też własnie przejrzałem całą teczkę i zgadzam się z 5lim -em. Jakość prac idzie po paraboli. Nie wiem czym to może być spowodowane. Masz zajebiste linearty i komikowe stwory (szkoda, że jest ich tak mało w galerii) a z drugiej strony jak na lineart wchodzi kolor i światłocień to bywa różnie. Zauważyłem, ze większość portretów i sylwetek jest robiona na zdjęciach (jeśli się mylę to mnie popraw). Nie ma w tym oczywiście nic złego pod warunkiem, że potrafisz już narysować twarz albo sylwetkę z głowy. Jak to jest u Ciebie ? :) Dobrze jest "model 3d" twarzy i sylwetki w głowie, dzięki temu można je sobie ustawiać na kartce/ekranie jak się tylko chce. Mogę sie mylić, ale wydaje mi się, że udało by Ci się utrzymać stale wysoki poziom prackami w takim stylu: https://www.behance.net/Brosa Gratuluje determinacji i pracowitości :) czekam na kolejne pracki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 15 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2015 Dzięki wielkie :) Nie mam pojęcia czemu pracki idą po paraboli, może to jest związane,że z niektórymi rzeczami jeszcze sobie nie radzę. :P Co do malowania na zdjęciach, tylko na pierwszej stronie są portrety, gdzie kiedy je malowałem nakładałem na najwyższą warstwę aktualne zdjęcie i włączałem i wyłączałem, aby sprawdzić czy wszystko leży :P Na późniejszych portretach już tego nie robię ( bo stwierdziłem, że w taki sposób postępów raczej nie będzie) :D teraz tylko refka leży z boku i czasem podbiorę kolor i to wszystko. Co do sylwetek to na nich nie maluje (leżą z boku). Będę musiał spróbować stylu Brosa I jeszcze raz dzięki wielkie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 30 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2015 no to odświeżam teczkę Koncepciki 2 krótkie value study i dwa fanarty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 1 Luty 2015 Share Napisano 1 Luty 2015 aww :3 super te fanarty! W ogóle dużo dobrego w tej teczce się dzieje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Sowa Napisano 12 Maj 2015 Autor Share Napisano 12 Maj 2015 O rety długo mnie tu nie było, i trochę się tego nazbierało. Dzięki Telthona Studium autoportret :P pierwsze AO w życiu I drugie AO znacznie lepsze ;) redesign poppy z lola trochę studiów szybka ilustracja szybki portrecik katariny z lola (czarno na białym potem kolor, nie za bardzo spodobała mi się ta technika ;/ ) fanart kirbiego do kolekcji i ostatni koncepcik androida Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 13 Maj 2015 Share Napisano 13 Maj 2015 kirby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi